Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Απολογισμός Ημερίδας

Το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες περιστρέφεται γύρω από τα γεγονότα της ημερίδας της περασμένης Παρασκευής. Ας κάνουμε λοιπόν έναν σύντομο απολογισμό.

Η ημερίδα πήγε αρκετά καλά. Το δυσάρεστο γεγονός της μικρής συμμετοχής, αντισταθμίστηκε από το ισχυρό ενδιαφέρον που έδειξαν όσοι τελικά παραβρέθηκαν και από τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες που έδωσαν οι προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες (τους οποίους ευχαριστώ και πάλι). Πολύ θετικό ήταν και το γεγονός πως βγήκαν αρκετά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Όλο το υλικό, το σχετικό με την ημερίδα, υπάρχει η πρόθεση να ανέβει σε ένα σχετικό site το οποίο μάλλον θα αρχίσει να υλοποιείτε από την άλλη εβδομάδα. Γενικά λοιπόν θα έλεγα πως ήταν μία επιτυχημένη εκδήλωση.

Μια ακόμα θετική εξέλιξη ήταν το γεγονός πως ενδιαφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα συμπεράσματα της ημερίδας μας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το απόγευμα, μετά το τέλος της ημερίδας, δεχτήκαμε πρόσκληση για να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματά μας στον Πρόεδρο την Δευτέρα το μεσημέρι. Ετοιμάσαμε λοιπόν μία πρώτη εκδοχή των πρακτικών της ημερίδας, την οποία και παραδώσαμε.






Οι εντυπώσεις μου από τον κ. Παπούλια είναι πολύ θετικές. Μου έδωσε την αίσθηση ότι έχει σοβαρό και ειλικρινές ενδιαφέρων για τα θέματα του περιβάλλοντος. Επιπλέον θα έλεγα ότι τον διακρίνει μια αφοπλιστική απλότητα. Ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία η συνάντηση μαζί του.

Επιστρέφοντας στα ουσιαστικά της συνάντηση, ο κ. Παπούλιας μας ζήτησε να μην επαναπαυθούμε στις «δάφνες» μας και να συνεχίσουμε με επόμενες κινήσεις ενημέρωσης, στοχεύοντας σε ακόμα πιο ευρύ κοινό. Εμείς από τη μεριά μας ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θεωρούμε πως εξαντλήσαμε τις υποχρεώσεις μας με την διοργάνωση απλά μιας ημερίδας. Εξ’ αρχής η πρόθεσή μας ήταν να επιμείνουμε στην επιστημονική ενημέρωση όσο ευρύτερου κοινού γίνεται, αλλά δεν έχουμε και πολλές δυνατότητες προβολής των δραστηριοτήτων μας. Ο Πρόεδρος είπε πως αν συνεχίσουμε αυτές τις δραστηριότητες, θα έχουμε την στήριξη της προεδρίας.
Θα έλεγα λοιπόν πως και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε θετική εξέλιξη.

Κλείνοντας αυτή την αναφορά, πρέπει να πω πως η πρώτη έκδοση των πρακτικών είναι διαθέσιμη και έχει αρκετά ενδιαφέροντα σημεία, τα οποία επισημαίνουμε στα συμπεράσματα. Ελπίζω από την άλλη εβδομάδα να υπάρχει μία δεύτερη, εμπλουτισμένη έκδοση στο site της ημερίδας.

------------------------------------------------------------------
Update: Έκανα μία δοκιμαστική αλλαγή στο url των πρακτικών. Δουλεύει καλύτερα; Με copy-paste πρέπει να δουλεύει το link.
Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε το link.

Update2: Επειδή φαίνεται πως πολλοί δεν μπορούν να ανοίξουν το pdf, ανέβασα προσωρινά σ' αυτό το link http://www.geocities.com/vagelford/Science/Ecology/praktika-hmeridas.html τα πρακτικά. Ελπίζω να φαίνονται.

Update3: Τα πρακτικά υπάρχουν σε μορφή pdf και στο site http://career-office.uoa.gr/node/view/10553

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια. Πολύ καλά πήγε από ότι βλέπω. Πράγματι ο κ. Παπούλιας με εντυπωσίασε με τη χθεσινή ομιλία του. Σε σημείο που μου κίνησε να το ενδιαφέρον να τον φιλοξενούσα στο blog. (πριν δεν το είχα σκοπό αφού είναι ένας θεσμός άνευ εξουσίας). Το pdf μπορώ να στο φιλοξενήσω στο blog. Το bandwidth του geocities τελειώνει και δε με αφήνει να το κατεβάσω.

Vagelford είπε...

karpidi, η τοποθέτηση του pdf στο geocities είναι προσωρινή. Θα μπει κάπου πιο μόνιμα όταν είναι έτοιμο το site. Πάντως υπάρχει από τώρα ιδέα για μια ημερίδα follow up κάπου στο Σεπτέμβριο και υπάρχει και η πρόθεση από τη μεριά των βιολόγων να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

Θέλω να επισημάνω δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι στην ημερίδα αναφέρθηκε πως έχει αρχίσει η αναβλάστηση σε κάποιες περιοχές, οπότε θέλει πολύ προσοχή η διαδικασία των αντιπλημμυρικών κατασκευών και το δεύτερο είναι ότι φαίνεται να προχωράνε με σωστό τρόπο οι αντιπλημμυρικές κατασκευές, από ότι εχο δει από την τηλεόραση τουλάχιστον. Ας ελπίσουμε ότι θα διαταραχθεί όσο γίνεται λιγότερο το σύστημα.

Πάντως από την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να μην επικεντρωθούμε στην Πάρνηθα, αφού πραγματικά έχει καεί όλη η Ελλάδα. Τώρα καίγεται και η Αχαΐα. Ο ΣΚΑΙ δείχνει τις φωτιές στην Ακράτα και από ότι μου είπε η μητέρα μου που βρίσκεται εκεί κοντά, το βράδυ ήταν πολύ δύσκολο.

coolplatanos είπε...

vagelford μπράβο σας! Εμένα δεν μου φαίνεται παράξενη η συμπεριφορά Παπούλια. Σαν πολιτικός ποτέ δεν ήταν φαφλατάς και καθένας όταν γίνεται πρόεδρος της Δημοκρατίας λόγω θέσης και ρόλου γίνεται ακόμα πιο σεμνός και ουσιαστικός. Ισως ακριβώς επειδή δεν έχει εξουσία karpidi. Πραγματικά νομίζω θα άξιζε να του κάνεις συνέντευξη. Vagelford δεν μπορούσα να δω για να κατεβάσω pdf. Είμαι λίγο άσχετη με τεχνικά, αλλά με έβγαλε κάπου στο yahoo όπου έπρεπε να κάνω εγγραφή?. Δεν κατάλαβα τι έπρεπε τέλος πάντων να κάνω για να βρω το pdf. Αν εννοείς θα μπει κάπου πιο μόνιμα στο πόρταλ που λέγανε να γίνει, ήδη έχει γίνει και υπάρχουν διάφορα αποθηκευμένα εκεί. Νομίζω είναι oikologio.gr. το έχω στη σελίδα μου εκεί που έχω την αφίσσα για τη συγκέντρωση της Παρασκευής με τίτλο Χωρίς λόγια.

Unknown είπε...

Προσωρινά 2 μέρες προσπαθώ να το κατεβάσω. Δε μου το στέλνεις (τσάμπα στην έδωσα την καρτούλα; Θα στο φιλοξενήσω για όσο καιρό χρειαστεί. Να το διαβάζουν όσοι θέλουν...

Vagelford είπε...

Έχω την αίσθηση ότι αν κάνεις copy-paste το link στον explorer, το δείχνει κανονικά.
Anyway θα το κοιτάξω για να λυθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Nikolaos D. Kalantzis είπε...

Μπορείτε να βρείτε τα πρακτικά στην ακόλουθη διεύθυνση:

link

Unknown είπε...

Ευχαριστώ Νίκο. To bandwidth του geocities είχε τελειώσει όποτε το άνοιγα. Τώρα το κατέβασα.