Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Chemtrails ή Χημικές Ουρές ή Αεροψεκασμοί.

Το θέμα των Chemtrails φαίνεται ότι απασχόλησε κάποιους στην Ελλάδα μέσα στο 2007, με πρωτεργάτη της όλης ιστορίας τον Λιακόπουλο και από πίσω να ακολουθεί ο Χαρδαβέλλας.

Εγώ δυστυχώς δεν παρακολουθώ συστηματικά τόσο υψηλής ποιότητας τηλεοπτικές εκπομπές και έχασα όλη αυτή την ενημέρωση. Παράλληλα φαίνεται ότι το φαινόμενο απασχόλησε και τον τύπο (περιοδικό Strange και άλλα παρόμοια έντυπα), καθώς και κάποια blogs (Chemtrails στην Ελλάδα, Τι Ψεκάζουν Καθημερινά Πάνω Από τα Κεφαλιά μας;, HAARP και Chemtrails), ενώ κυκλοφορεί και κάποιο σχετικό e-mail με ένα αρχείο pps που δείχνει διάφορες φωτογραφίες. Το φαινόμενο υπέπεσε στην αντίληψή μου μέσα στις γιορτές όταν και αναφέρθηκε σε κάποια οικογενειακά τραπέζια. Έτσι είπα να του ρίξω μία ματιά. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, έχω ακούσει αναφορές και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Οφείλω να προειδοποιήσω, ότι το κείμενο αυτό δεν θα είναι σύντομο, αφού το θέμα θα το προσεγγίσω με τρόπο που να παρουσιάζει ενδιαφέρον κυρίως σε εμένα, δηλαδή από την πλευρά της φυσικής που σχετίζεται με το φαινόμενο.

Για να δούμε λοιπόν τι λέει η θεωρία των Chemtrails.
Η wikipedia έχει ένα σχετικό άρθρο με τίτλο: Chemtrail conspiracy theory. Ένας πρώτος «ορισμός» του φαινομένου λοιπόν προκύπτει από αυτό το άρθρο και είναι ο παρακάτω:
The Chemtrail conspiracy theory claims that some trails left behind jet aircraft are different in appearance and quality from those of normal contrails, may be composed of harmful chemicals, and are being deliberately produced, and covered up by the government. These unusual trails are referred to as "chemtrails" (a portmanteau of "chemical trails").
The term "chemtrail" does not refer to common forms of aerial dumping (e.g. crop dusting, cloud seeding or aerial firefighting). It specifically refers to systematic, high-altitude dumping of unknown substances for undisclosed purposes, resulting in the appearance of these unusual contrails.

όπου με τον όρο «contrails» εννοούνται οι συνήθεις συμπυκνώσεις των υδρατμών που προέρχονται από τους κινητήρες των αεροσκαφών ή από την υποπίεση των πτερύγων των αεροσκαφών, αλλά σ’ αυτό θα αναφερθούμε παρακάτω.

Η θεωρία λοιπόν λέει ότι υπάρχουν αεροπλάνα, τα οποία πετάνε πάνω από περιοχές και ψεκάζουν αφήνοντας ουρές από χημικά, οι οποίες ξεχωρίζουν από τις κλασσικές ουρές των αεροπλάνων, γιατί το ίχνος που αφήνουν παραμένει για πολύ ώρα και απλώνονται σε μεγάλα σύννεφα που στέκονται στον ουρανό. Η θεωρία λέει ακόμα ότι κατά τη διάρκεια των πτήσεων αυτών, αυξάνονται στο έδαφος τα προβλήματα υγείας των κατοίκων, παρουσιάζονται δηλαδή συμπτώματα όπως κεφαλαλγίες, τάση για εμετό, κατάθλιψη, γαστρεντερολογικά προβλήματα κ.α. Από εδώ και πέρα υπάρχουν διάφορες εκφάνσεις της θεωρίας που μπορεί κανείς να συναντήσει χωριστά ή ως σύνολο.
Ένα ρεύμα της θεωρίας, που ξεκινά από τον Καναδό εμπνευστή της William Thomas, λέει ότι το υλικό με το οποίο ψεκάζουν αυτά τα αεροπλάνα περιέχει διάφορους μικροοργανισμούς καθώς και ουσίες όπως το διβρομικό αιθυλένιο, που έχουν τοξική δράση στον άνθρωπο. Οι ψεκασμοί αυτών των ουσιών γίνονται από χαμηλό ύψος που δεν ξεπερνά τα μερικά χιλιόμετρα.
Μία άλλη πλευρά της θεωρίας λέει ότι:
Οι αεροψεκασμοί με βαριά μέταλλα και ενώσεις τους, όπως το βάριο, το αλουμίνιο, το τιτάνιο και η σκόνη χαλαζία, δημιουργούν τεχνητά νέφη, τα οποία είναι ταυτόχρονα στρώματα φορτισμένων ηλεκτρικά σωματιδίων. Τα νέφη αυτά σχηματίζονται από αεροσκάφη που ψεκάζουν σε ύψους 5 έως 12 χλμ. και παρουσιάζουν ηλεκτρομαγνητική αγωγιμότητα, όμοια με αυτή της ιονόσφαιρας.

Ο στόχος των παραπάνω είναι η εκμετάλλευση του συστήματος H.A.A.R.P. για την πρόκληση σεισμών, πλημμυρών, λοιμών και καταποντισμών, καθώς και νοητικού ελέγχου. Είναι δηλαδή για πάσα νόσο και πάσα μαλακία το H.A.A.R.P. Το καλοκαίρι ακουγόταν μάλιστα ότι έβαλε και τις φωτιές στην Πελοπόννησο. Το H.A.A.R.P. δηλαδή με την βοήθεια της «τεχνητής» Ιονόσφαιρας που δημιουργούν τα Chemtrails κατευθύνει τα ηλεκτρομαγνητικά του κύματα στο στόχο και προκαλεί ότι είναι να προκαλέσει:
Καταρχήν δημιουργούνται τεράστιες ζημιές στο περιβάλλον μέσω της δημιουργίας τρυπών στην ιονόσφαιρα στη χειρότερη εκδοχή και υπερβολική αραίωση της ατμόσφαιρας στο πιο αισιόδοξο σενάριο, με αποτέλεσμα την έκθεση της Γης και των ζωντανών οργανισμών στο έλεος της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας...
Επίσης στην αραιωμένη περιοχή της ατμόσφαιρας πάνω από μία περιοχή δεν θα έχουμε την εκτόνωση των κεραυνών, με αποτέλεσμα αυτοί να φθάνουν με απίστευτη ένταση στο έδαφος. Η Γη θα φορτίζεται ηλεκτρικά και θα ανεβαίνει η θερμοκρασία της, εντείνοντας έτσι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Με την πρόσκρουση της ραδιομαγνητικής ακτινοβολίας στην ιονόσφαιρα τμήματά της θα ωθούνται ψηλότερα και το κενό που θα δημιουργείται θα σπεύδουν να καλύψουν άλλες μάζες αέρα από παρακείμενες περιοχές, οι οποίες με τη σειρά τους θα αφήσουν κενό το οποίο θα καλυφθεί από άλλες και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία στη Γήινη ατμόσφαιρα φαινομένου «ντόμινο»...
Επίσης εάν τα ραδιομαγνητικά κύματα διοχετευθούν προς το υπέδαφος, είναι πολύ πιθανή η πρόκληση βιβλικών σεισμών...
Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι στην ουσία ηλεκτρόνια που πάλλονται αδιάκοπα και συναισθήματα τα οποία τροφοδοτούνται από χημικές αντιδράσεις και μεταφέρονται μέσα στο σώμα και τον εγκέφαλο μέσω ηλεκτρικών σημάτων διαμέσου των νεύρων. Αντίστοιχα λειτουργούν και οι άλλοι οργανισμοί. Φορτίζοντας έτσι τον πλανήτη με ασύλληπτες ποσότητες ηλεκτρικού φορτίου ποιος στ' αλήθεια επιστήμονας ξέρει τεκμηριωμένα τι επίδραση αυτό θα έχει στον άνθρωπο και στο περιβάλλον...

Ένα από τα ρεύματα που μάλλον ξεκινά από τον William Thomas, αποδίδει την ιστορία των Chemtrails στην προσπάθεια των Illuminati για παγκόσμια κυριαρχία, όπως παρουσιάζετε στο link.


Τέλος, αν και δεν ξέρω αν με τα παραπάνω καλύπτεται κάθε άλλη εκδοχή της θεωρίας, υπάρχει και η εκδοχή που λέει ότι τα Chemtrails είναι ψεκασμοί που γίνονται στη Στρατόσφαιρα με στόχο την αντιστάθμιση της αύξησης της θερμοκρασίας λόγο του ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου ( Τρόμος πίσω από το Ουράνιο Τόξο).

Όλα τα παραπάνω στοιχειοθετούνται με ένα μεγάλο πλήθος φωτογραφιών από «Chemtrails», τις οποίες μπορεί να δει κανείς σε sites όπως Αυτό ή απλά κάνοντας ένα Google, ενώ κάποιες από τις φωτογραφίες του e-mail, που εικονίζουν σύννεφα και φαινόμενα που υποτίθεται ότι παράγονται από «Chemtrails», φαίνονται παρακάτω.


Αυτά λοιπόν λέει η θεωρία (ή οι θεωρίες) των Chemtrails.

Κάποιος θα μπορούσε σ’ αυτό το σημείο να καταφύγει σε ένα ad hominem επιχείρημα και να τελειώνει. Ίσως έχει την αξία του και αυτό, από άποψη οικονομίας, αλλά νομίζω ότι έχει περισσότερη πλάκα να ψάξει κανείς την φυσική, αν τον ενδιαφέρει φυσικά κάτι τέτοιο. Όποιος όμως βιάζεται μπορεί να πάει στο τέλος.

Για να δούμε λοιπόν και τη σχετική φυσική.

=== «Φυσική Ατμόσφαιρας 101» ===

Η Ατμόσφαιρα είναι ένα ρευστό (συγκεκριμένα αέριο) που περιβάλει τη Γη και κατ’ επέκταση βρίσκεται μέσα στο βαρυτικό της πεδίο. Το αέριο αυτό θερμαίνεται και ψύχεται κατά κύριο λόγο με απορρόφηση και αποβολή ακτινοβολίας και κατά δεύτερο λόγο με αγωγή από την επαφή του με την επιφάνεια της Γης. Εσωτερικά στην ατμόσφαιρα έχουμε μεταφορά θερμότητας, όταν οι συνθήκες σε μια περιοχή είναι κατάλληλες, και με «μεταφορά», δηλαδή με την εσωτερική κίνηση αερίων μαζών από μία περιοχή σε μία άλλη περιοχή. Ουσιαστικά η μελέτη των διεργασιών της Ατμόσφαιρας συνίσταται στην μελέτη του ενεργειακού ισοζυγίου της Ατμόσφαιρας, δηλαδή στο πως μεταφέρεται θερμότητα από την μία περιοχή στην άλλη. Αυτές οι διαδικασίες είναι που προκαλούν τον καιρό και γενικά σχεδόν όλα τα φαινόμενα που παρατηρούμαι.

Όπως είπαμε, η Ατμόσφαιρα είναι ένα ρευστό που βρίσκεται σε ένα βαρυτικό πεδίο. Γενικά μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι κατακόρυφες κινήσεις δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες (και κατά μέσο όρο μηδενίζονται) και άρα η Ατμόσφαιρα είναι σε υδροστατική ισορροπία. Κάθε τέτοιο ρευστό έχει την ιδιότητα η πίεσή του να ελαττώνεται με το ύψος, αφού ικανοποιεί την εξίσωση της υδροστατικής ισορροπίας $$\reverse\opaque \frac{dp}{dz} = -\rho(z) g(z)$$ που μας λέει ότι η παράγωγος της πίεσης με το ύψος z είναι αρνητική (η πυκνότητα ρ και η επιτάχυνση της βαρύτητας g είναι θετικές).

Το άλλο καθοριστικό χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας είναι η ανταλλαγή θερμότητας των διαφόρων περιοχών της. Αυτές οι διαδικασίες καθορίζουν και το προφίλ της θερμοκρασίας που έχει η ατμόσφαιρα καθ’ ύψος. Κατά μέσω όρο λοιπόν, το θερμοκρασιακό προφίλ της ατμόσφαιρας δίνεται στο παρακάτω σχήμα:



όπου φαίνεται ότι οι ιδιότητες αυτού το προφίλ οριοθετούν κάποιες περιοχές στην ατμόσφαιρα. Σε μικρό ύψος βρίσκεται η «Τροπόσφαιρα», στην οποία παρατηρούμε ότι η θερμοκρασία πέφτει με το ύψος, δηλαδή η θερμοβαθμίδα (η παράγωγος της θερμοκρασίας με το ύψος $$\reverse\opaque \frac{dT}{dz}$$) είναι αρνητική. Αυτό συμβαίνει επειδή η θέρμανση της κατώτερης ατμόσφαιρας γίνεται από κάτω, δηλαδή κατά κύριο λόγο από την θερμική ακτινοβολία που εκπέμπει το έδαφος (θα δούμε παρακάτω τι σημαίνει αυτό). Στην επόμενη περιοχή παρατηρούμε ότι η θερμοκρασία αρχίζει να αυξάνει με το ύψος. Η περιοχή στην οποία έχουμε αυτό το φαινόμενο της «Αναστροφής» ονομάζετε «Στρατόσφαιρα». Στην Στρατόσφαιρα υπάρχει και το Όζον που μας προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία του Ήλιου. Επειδή ακριβώς το Όζον που βρίσκεται στην Στρατόσφαιρα απορροφά αυτή την υπεριώδη ακτινοβολία και θερμαίνεται, παρατηρούμε αυτή την θετική θερμοβαθμίδα. Στην βάση της η Στρατόσφαιρα ξεκινά από θερμοκρασία περίπου -70 βαθμούς C και στην κορυφή της φτάνει σχεδόν μέχρι τους 0 βαθμούς. Η επόμενη περιοχή όπου αρχίζει και πέφτει πάλι η θερμοκρασία είναι η «Μεσόσφαιρα» και τέλος έχουμε την «Θερμόσφαιρα» όπου η θερμοκρασία αυξάνεται με το ύψος. Εδώ πρέπει να πούμε ότι η περιοχή από την αρχή περίπου της Θερμόσφαιρας και πάνω ονομάζεται και «Ιονόσφαιρα», επειδή το αέριο που υπάρχει σ’ αυτή την περιοχή είναι ιονισμένο από την Ηλιακή ακτινοβολία και βρίσκεται σε κατάσταση «πλάσματος», δηλαδή αποτελείται από θετικά ιόντα και αρνητικά ελεύθερα ηλεκτρόνια που συνιστούν ένα ουδέτερο και αγώγιμο ρευστό.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η καθ’ ύψος διαίρεση της ατμόσφαιρας. Ας δούμε όμως μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την δυναμική της Ατμόσφαιρας. Όπως είπαμε και παραπάνω, στην Τροπόσφαιρα η θερμοκρασία πέφτει με το ύψος, ενώ στην Στρατόσφαιρα αυξάνεται και αυτό το είπαμε Αναστροφή. Ας δούμε τι σημαίνει η αύξηση και η ελάττωση της θερμοκρασίας με το ύψος.

Ας πούμε ότι βρισκόμαστε στην Τροπόσφαιρα, όπου η θερμοβαθμίδα είναι αρνητική (η θερμοκρασία πέφτει όσο πάμε πιο ψηλά). Ας πάρουμε μία αέρια μάζα, ας πούμε ένα μπαλόνι, και ας το ανεβάσουμε σε κάποιο μεγαλύτερο ύψος. Εδώ υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Καθώς θα ανεβάζουμε το μπαλόνι, αυτό θα αναγκάζεται να διαστέλλεται επειδή η εξωτερική πίεση μικραίνει, έτσι ώστε να φτάσει η πίεση μέσα να γίνει ίση με την έξω. Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα το μπαλόνι να ψύχεται. Τα δύο ενδεχόμενα λοιπόν είναι ή το μπαλόνι θα έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία από τον αέρα που το περιβάλλει ή θα έχει μικρότερη. Αυτό πάλι συνεπάγεται δύο πράγματα. Επειδή η πίεση του αερίου που έχουμε θεωρήσει, είναι ίδια με του περιβάλλοντος (θεωρούμε ότι η τάση της μεμβράνης του μπαλονιού είναι μηδενική) και επειδή η καταστατική εξίσωση για ένα ιδανικό αέριο μας λέει ότι η πίεση είναι ίση με το γινόμενο της πυκνότητας επί την θερμοκρασία ($$\reverse\opaque P \propto \rho T$$), συμπεραίνουμε ότι το γινόμενο της πυκνότητας επί την θερμοκρασία για το αέριο μέσα στο μπαλόνι θα είναι ίσο με το αντίστοιχο γινόμενο για το αέριο έξω από το μπαλόνι. Αυτό αυτομάτως μας λέει ότι αν η θερμοκρασία του αερίου μέσα στο μπαλόνι είναι μεγαλύτερη από του περιβάλλοντος, τότε η πυκνότητα θα πρέπει να είναι μικρότερη ενώ αν η θερμοκρασία μέσα στο μπαλόνι είναι μικρότερη, τότε η πυκνότητα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Στην πρώτη περίπτωση το μπαλόνι θα συνεχίσει να ανεβαίνει από μόνο του αφού θα είναι ελαφρύτερο από τον περιβάλλοντα αέρα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση το μπαλόνι ως πιο βαρύ θα έχει την τάση να πέσει και να επιστρέψει στην αρχική του θέση. Η δεύτερη κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ευσταθής, ενώ η πρώτη ως ασταθής. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση η θερμοκρασία μέσα στο μπαλόνι να αλλάξει ακριβώς όσο θα αλλάξει και έξω, οπότε και το μπαλόνι δεν νιώθει την ανάγκη να πάει πουθενά και λέμε ότι έχουμε αδιάφορη ισορροπία.
Αυτά είναι τα ενδεχόμενα στην Τροπόσφαιρα όπου έχουμε αρνητική θερμοβαθμίδα. Αν κάνουμε το ίδιο πείραμα στη Στρατόσφαιρα όπου έχουμε θετική θερμοβαθμίδα το ενδεχόμενό μας είναι ένα και μοναδικό, αφού η θερμοκρασία του αερίου στο μπαλόνι μπορεί μόνο να ελαττώνεται ενώ του περιβάλλοντος μόνο να αυξάνετε, το οποίο είναι η επιστροφή του μπαλονιού στην αρχική του θέση. Δηλαδή όταν έχουμε θετική θερμοβαθμίδα ή αλλιώς Αναστροφή, τότε οι αέριες μάζες στην περιοχή που επικρατούν αυτές οι συνθήκες είναι σε κατάσταση ευσταθούς ισορροπίας και δεν κάνουν κατακόρυφες κινήσεις. Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Το ότι το στρώμα της Στρατόσφαιρας είναι σε θερμοκρασιακή αναστροφή σημαίνει ότι είναι ευσταθές και εμποδίζει τις κατακόρυφες κινήσεις. Δεν επιτρέπει δηλαδή για παράδειγμα την ανάμιξη του υλικού της Στρατόσφαιρας με το υλικό της Τροπόσφαιρας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τη ζωή στη Γη, αφού αυτή η σταθερότητα είναι που διατηρεί το Όζον στην περιοχή που πρέπει για να απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία και να μας προστατεύει.
Το φαινόμενο της αναστροφής εκτός από την Στρατόσφαιρα, εμφανίζεται μερικές φορές και στην Τροπόσφαιρα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των μεγαλουπόλεων όπου η εμφάνιση της αναστροφής συνοδεύεται με έντονο νέφος το οποίο παγιδεύεται και δεν μπορεί να διαφύγει.

Από όσα είπαμε μέχρι τώρα φαίνεται ότι η Τροπόσφαιρα και η Στρατόσφαιρα, εκτός από τη σύσταση, διαφοροποιούνται ως προς την δυναμική τους συμπεριφορά. Δηλαδή στην Τροπόσφαιρα, ανάλογα με τις συνθήκες, επιτρέπονται οι κατακόρυφες κινήσεις των αερίων μαζών και αυτή η κίνηση είναι που διαμορφώνει τον καιρό, δηλαδή δημιουργεί νέφωση και γενικά τα δυναμικά φαινόμενα που παρατηρούμε (κυρίαρχο ρόλο παίζει και η παρουσία υδρατμών σ’ αυτή την περιοχή). Αντιθέτως η Στρατόσφαιρα είναι δυναμικά ευσταθής και δεν επιτρέπει κατακόρυφες κινήσεις, ενώ χαρακτηρίζεται από έντονους οριζόντιους ανέμους. Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η Στρατόσφαιρα, σε αντίθεση με την Τροπόσφαιρα, χαρακτηρίζεται από την απουσία υδρατμών και γενικά θερμοκηπικών αερίων όπως το CO2, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο στην ιδιότητά της να είναι σε θερμοκρασιακή αναστροφή.

Αυτά λοιπόν είναι τα σχετικά με την δυναμική της Ατμόσφαιρας. Εκτός από την δυναμική όμως, έχουμε και την θερμοδυναμική. Στην θερμοδυναμική, κυρίαρχο ρόλο παίζουν και οι υδρατμοί, οι οποίοι με τις αλλαγές φάσης απορροφούν και αποδίδουν μεγάλα ποσά θερμότητας στην ατμόσφαιρα. Ας δούμε όμως τις διάφορες μεταβολές.
Όπως είπαμε και παραπάνω, όταν ο αέρας κινείτε κατακόρυφα μέσα στην ατμόσφαιρα συμπιέζεται και εκτονώνεται και αντίστοιχα θερμαίνεται και ψύχεται. Σε μία τέτοια μεταβολή η θερμοδυναμική μας λέει ότι θα έχουμε για την ενέργεια $$\reverse\opaque dQ=dU+PdV$$ όπου dQ είναι η ανταλλαγή θερμότητας της αέριας μάζας με το περιβάλλον, dU η εσωτερική ενέργεια της αέριας μάζας που σχετίζετε με την θερμοκρασία της και PdV είναι το έργο που καταναλώνει η απορροφά η αέρια μάζα για να αλλάξει τον όγκο της. Γενικά στην ξηρή Ατμόσφαιρα (απουσία υδρατμών δηλαδή), δεν υπάρχει ανταλλαγή θερμότητας με το περιβάλλον και ο παράγοντας dQ είναι μηδέν, δηλαδή οι αλλαγές είναι αδιαβατικές. Από αυτό φαίνεται ότι μία ανερχόμενη αέρια μάζα καταναλώνει έργο για να αυξήσει τον όγκο της (PdV > 0) και γι’ αυτό το λόγο ελαττώνει την εσωτερική της ενέργεια και ψύχεται (dU < 0). Αυτή η κατάσταση διαφοροποιείται λίγο όταν έχουμε και υδρατμούς. Σ’ αυτή την περίπτωση, η αέρια μάζα μπορεί να μην ανταλλάσει θερμότητα με το περιβάλλον, υπάρχει όμως ανταλλαγή θερμότητας ανάμεσα στις φάσεις των υδρατμών. Δηλαδή, οι υδρατμοί με την υγροποίησή (ή την εξάτμιση) τους, προσφέρουν (ή απορροφούν) λανθάνουσα θερμότητα στο αέριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μεταβολή στην εσωτερική ενέργεια του αερίου να είναι μικρότερη για το ίδιο προσφερόμενο έργο κατά την εκτόνωση. Άρα η υγρή θερμοβαθμίδα είναι μικρότερη, δηλαδή η θερμοκρασία μικραίνει πιο αργά με το ύψος. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην ευστάθεια των αερίων μαζών. Για να πούμε ένα χονδρικό παράδειγμα, αν μια υγρή αέρια μάζα αρχίσει να ανεβαίνει μέσα σε μία ξηρή αέρια μάζα, τότε η θερμοκρασία της θα είναι μεγαλύτερη από τον περιβάλλοντα αέρα (αφού είπαμε ότι θα μικραίνει πιο αργά με το ύψος) και άρα θα συνεχίσει να ανεβαίνει όπως περιγράψαμε και παραπάνω, αφού θα έχει μικρότερη πυκνότητα. Όσο αυτή η αέρια μάζα ανεβαίνει, θα συνεχίσουμε να έχουμε συμπύκνωση υδρατμών και αυτή είναι η διαδικασία με την οποία δημιουργούνται σύννεφα. Η διαδικασία αυτή σταματά όταν η συγκέντρωση των υδρατμών έχει ελαττωθεί τόσο ώστε να μην μπορούν να παίξουν ρόλο στην διαδικασία. Φυσικά οι λεπτομέρειες αυτών των πραγμάτων εξαρτώνται από την σχετική σύσταση των αερίων μαζών και από την ποσότητα των υδρατμών και τα θερμά και τα ψυχρά μέτωπα, αλλά χονδρικά η λογική είναι αυτή.

Η ίδια διαδικασία ψύξης και υγροποίησης μπορεί να γίνει με ακόμα έναν τρόπο. Αν μέσα στην ατμόσφαιρα μια αέρια μάζα κινηθεί από μια θερμή περιοχή, σε μια ψυχρότερη, αλλά σε σταθερή πίεση (σχεδόν σταθερό ύψος δηλαδή), τότε μπορούμε να έχουμε και πάλι υγροποίηση και σχηματισμό νεφών.

Το φαινόμενο του σχηματισμού νεφών, σύμφωνα και με τα παραπάνω σχετικά με την δυναμική της Ατμόσφαιρας, έχει τελικά ένα απόλυτο όριο ύψους. Αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από την αρχή της Τροπόσφαιρας. Αυτό είναι λογικό αφού σε εκείνο το όριο απαγορεύονται οι κατακόρυφες κινήσεις και επιτρέπονται μόνο οι οριζόντιες. Ουσιαστικά η αρχή της Στρατόσφαιρας είναι και το τελικό όριο της εμφάνισης καιρικών φαινομένων. Το τελευταίο ίσως που θα πρέπει να αναφέρουμε για την δημιουργία των νεφών είναι ότι για την συμπύκνωση των υδρατμών σημαντικό ρόλο παίζουν και τα κέντρα συμπύκνωσης. Δηλαδή προκειμένου να αρχίσουν να δημιουργούνται σταγόνες πρέπει να υπάρχει αρχικά κάποιο σωματίδιο που να λειτουργήσει ως κέντρο γύρω από το οποίο θα συμπυκνωθούν οι υδρατμοί. Τα κέντρα συμπύκνωσης πρακτικά είναι απαραίτητα, γιατί προκειμένου να αρχίσει η συμπύκνωση αυθόρμητα (χωρίς κανένα κέντρο) η σχετική υγρασία που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που συναντάμε στην ατμόσφαιρα.

Με αυτά ολοκληρώνονται τα βασικά για την Γήινη ατμόσφαιρα.

=== «Αεροπορική Κυκλοφορία» ===

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε μερικά βασικά στοιχεία σχετικά με τις πτήσεις των επιβατικών αεροσκαφών. Δύο στοιχεία παίζουν τον καθοριστικό ρόλο για την επιλογή των χαρακτηριστικών της πτήσεις ενός αεροσκάφους. Το ένα είναι η οικονομία και το άλλο είναι η ασφάλεια και η άνεση της πτήσης. Για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί οι πτήσεις να πραγματοποιούνται σε μεγάλο υψόμετρο, από τα ανώτερα όρια της Τροπόσφαιρας μέχρι το κατώτερο μέρος της Στρατόσφαιρας. Η πτήση σ’ αυτή την περιοχή είναι οικονομική γιατί η ατμόσφαιρα έχει μικρότερη πυκνότητα εκεί και άρα οι αντίσταση στην κίνηση του αεροπλάνου είναι μικρότερη, πράγμα που σημαίνει οικονομία στα καύσιμα. Από την άλλη αυτή η περιοχή είναι πάνω από τον «καιρό», δηλαδή όπως είπαμε και παραπάνω οι κατακόρυφες κινήσεις των αερίων μαζών είναι από ελάχιστες μέχρι μηδενικές, με αποτέλεσμα το ταξίδι να είναι πιο άνετο χωρίς αναταράξεις και πιο ασφαλές. Πρακτικά τα αεροπλάνα περνάνε το μεγαλύτερο διάστημα της πτήσης τους στην ανώτερη τροπόσφαιρα, περίπου 80%, ενώ περνάνε ένα σημαντικό διάστημα στην κατώτερη στρατόσφαιρα, περίπου 20%. Η διαδικασία προσγείωσης και απογείωσης στις μεγάλες πτήσεις είναι ένα μικρό μέρος αυτού του 80% (εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου αφιερώνετε περισσότερος στρατοσφαιρικός χρόνος πτήσης, όπως για παράδειγμα στις χειμερινές πτήσεις πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό όπου φτάνει το 65%). Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της αεροπορικής κυκλοφορίας, πραγματοποιείται στον αεροδιάδρομο του Βορείου Ημισφαιρίου από τις 30 ως τις 60 μοίρες Βόρεια και σε ύψος περίπου 9 ως 13 χιλιόμετρα. Σε αυτή την περιοχή εστιάζεται και το ενδιαφέρων σχετικά με τις εκπομπές των επιβατικών αεροσκαφών (Κ. Βαρώτσος, Ατμόσφαιρα και Αεροπορική Κυκλοφορία, (2001) Συμμετρία).

* «Δημιουργία των Contrails.»

Παραπάνω αναφερθήκαμε στα Contrails που δημιουργούν τα αεροπλάνα. Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς είναι αυτά. Το αποτέλεσμα της καύσης σε έναν κινητήρα αεροπλάνου είναι η παραγωγή υδρατμών και CO2, τα οποία απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Η διαδικασία της καύσης έχει και άλλα παράγωγα, όπως οξείδια του Αζώτου και του Θείου, καθώς και αιθάλη, αλλά αυτά είναι ένα μικρό ποσοστό των καυσαερίων (το κύριο μέρος είναι H2O και CO2). Τα καυσαέρια λοιπόν, είναι αρκετά θερμά και περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδρατμών, που όμως σ’ αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν να υγροποιηθούν αφού δεν είναι κορεσμένοι. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα είναι αρκετά χαμηλή, καθώς τα καυσαέρια ψύχονται (με την εκτόνωση και την ανάμιξη με τον περιβάλλοντα αέρα), φτάνουν στο σημείο οι υδρατμοί να είναι κορεσμένοι και αρχίζουν να υγροποιούνται. Ενισχυτικά στο φαινόμενο λειτουργεί και η σχετική υγρασία του περιβάλλοντος αέρα. Οι σταγόνες που δημιουργούνται μεγαλώνουν και αν η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή, κάποιες από αυτές παγώνουν και δημιουργούν παγοκρυστάλλους. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, για να ξεκινήσει η διαδικασία της συμπύκνωσης των υδρατμών, χρειάζονται κάποια κέντρα συμπύκνωσης. Τον ρόλο αυτό τον παίζουν τα σωματίδια που παράγονται από την καύση, όπως η αιθάλη. Ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχουν οι παράγοντες της υγρασίας και της θερμοκρασίας της Ατμόσφαιρας, φαίνονται στο παρακάτω σχήμα

Στο σχήμα (U. Schumann, C.R. Physique 6 (2005)), η συνεχής τεθλασμένη γραμμή δείχνει την μεταβολή της θερμοκρασίας της Ατμόσφαιρας με το ύψος. Όπως φαίνεται, η θερμοκρασία μειώνεται μέχρι περίπου τους -60 βαθμούς C στο ύψος των 11 περίπου χιλιομέτρων και μετά παραμένει σταθερή. Η περιοχή όπου σταματά να πέφτει η θερμοκρασία οριοθετεί και το τέλος της Τροπόσφαιρας. Για μερικά χιλιόμετρα η θερμοκρασία μένει σταθερή και μετά αυξάνεται (Στρατόσφαιρα). Στο σχήμα ακόμα φαίνονται κάποιες διακεκομμένες διαγώνιες γραμμές οι οποίες αναπαριστούν τις γραμμές σταθερής σχετικής υγρασίας (RH) του περιβάλλοντος ατμοσφαιρικού αέρα. Αυτές οι γραμμές χωρίζουν το διάγραμμα σε δύο περιοχές, την περιοχή όπου οι συνθήκες είναι κατάλληλες (αριστερά) και την περιοχή όπου οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες (δεξιά) για τον σχηματισμό contrails. Βλέπουμε λοιπόν ότι αν ακολουθήσουμε την συνεχή τεθλασμένη γραμμή, καθώς ανεβαίνουμε σε ύψος και μειώνεται η θερμοκρασία, υπάρχει μια περιοχή ανάμεσα σε 9 και 15 χιλιόμετρα περίπου, όπου μπορούμε να έχουμε τον σχηματισμό contrails. Αυτό που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι εκτός από τον σχηματισμό παγοκρυστάλλων και την συμπύκνωση υδρατμών εξαιτίας των καυσαερίων, τα καυσαέρια εμπλουτίζουν τον περιβάλλοντα αέρα και με κέντρα συμπύκνωσης, αυξάνοντας δραματικά την συγκέντρωση αυτών των κέντρων στο υψόμετρο και την περιοχή της πτήσης.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε και κάτι ακόμα. Τα καυσαέρια και τα σωματίδια (κονιορτός, σκόνη) που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, έχουν κάποιους χαρακτηριστικούς χρόνους παραμονής στο κάθε ύψος. Ενδεικτικά, οι χαρακτηριστικοί αυτοί χρόνοι, ως συνάρτηση του ύψους, δίνονται στο παρακάτω σχήμα


όπου απεικονίζονται, ανάλογα με το ύψος και την περιοχή της ατμόσφαιρας, οι χαρακτηριστικοί χρόνοι σε ημέρες. Όπως φαίνεται, στην περιοχή που μας ενδιαφέρει, οι χρόνοι αυτοί είναι περίπου από μερικές δεκάδες ημέρες μέχρι μερικές εκατοντάδες ημέρες. Εκπομπές σε υψηλότερα στρώματα της Στρατόσφαιρας έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν μέχρι και μερικά χρόνια.

* «Διάρκεια ζωής των Contrails.»

Η διάρκεια ζωής των contrails, όπως και ο σχηματισμός τους, εξαρτώνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος αέρα. Αν ο περιβάλλοντας αέρας είναι αρκετά ξηρός, τότε η διάρκεια ζωής των contrails είναι από μερικά δευτερόλεπτα, ως μερικά λεπτά. Αν η σχετική υγρασία του αέρα είναι αρκετά υψηλή, τότε παρατηρούνται τα «επίμονα contrails». Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τα contrails μπορούν να παραμείνουν για όσο διαρκούν οι συγκεκριμένες συνθήκες και επιπλέων παρατηρείτε η αύξηση των διαστάσεών τους μέχρι και τον σχηματισμό μεγάλης κλίμακας νεφών τύπου θυσάνων. Για τη μελέτη αυτών των φαινομένων έχουν πραγματοποιηθεί διάφορα πειράματα σε συνδυασμό με δορυφορικές παρατηρήσεις.



Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο πείραμα είναι και το SUCCESS (SUbsonic aircraft: Contrail & Cloud Effects Special Study) της NASA. Κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος δημιουργήθηκαν contrails που διάρκεσαν μέχρι και 6 ώρες, ενώ σύμφωνα με άλλες μετρήσεις έχει παρατηρηθεί ότι τα επιβατικά αεροπλάνα περνάνε το 15% του χρόνου πτήσης τους, σε περιοχές που ευνοούν την δημιουργία επίμονων contrails και την ενεργοποίηση νεφών τύπου θυσάνων (U. Schumann, C.R. Physique 6 (2005)).

Κλείνοντας την παρουσίαση του θέματος των Contrails, παραθέτω από το βιβλίο του Κ. Βαρώτσου, τα παρακάτω ενδιαφέροντα στατιστικά:
Τα ίχνη των τροχιών των αεροσκαφών που δημιουργούνται κατά την πτήση τους υπολογίζεται, ότι καλύπτουν το 0.1% της γήινης επιφάνειας θεωρώντας τιμές του 1992. Τα contrails τείνουν να θερμάνουν την γήινη επιφάνεια όμοια με τα λεπτά ψηλά νέφη. Η κάλυψη των contrails προβλέπεται ότι θα αυξηθεί μέχρι το 2050 στο 0.5%...
Δορυφορικές παρατηρήσεις για τα έτη 1996 και 1997 έδειξαν, ότι στις περιοχές μεγάλης εναέριας κυκλοφορίας η κάλυψη των contrails ανερχόταν στο 0.5% της Κεντρικής Ευρώπης.


=== «Ακτινοβολίες (Ηλεκτρομαγνητισμός) 101» ===

Το θέμα των ακτινοβολιών είναι μεγάλο. Γι’ αυτό το λόγο θα πούμε λίγα πράγματα σύντομα. Τι είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία; Όπως ξέρουμε από τον ηλεκτρισμό, όταν έχεις κάπου κάποιο φορτίο, τότε υπάρχει στο χώρο γύρω του κάποιο ηλεκτρικό πεδίο. Το πεδίο αυτό φταίει που όταν βάλεις σ’ αυτό το χώρο ένα άλλο φορτίο, τότε θα ασκηθεί πάνω του μία δύναμη. Αντίστοιχα, όταν κάπου έχεις ένα μαγνήτη ή ένα ηλεκτρικό ρεύμα, τότε στο χώρο γύρω του θα υπάρχει κάποιο μαγνητικό πεδίο το οποίο αντίστοιχα θα ασκεί κάποια δύναμη σε όποιο άλλο μαγνήτη ή ρεύμα εισάγουμε σ’ αυτή την περιοχή. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά από το σχολείο και αφορούν καταστάσεις όπου δεν έχουμε χρονικές μεταβολές (ηλεκτροστατική - μαγνητοστατική). Αν βάλουμε στο πρόβλημά μας και χρονικές μεταβολές, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τότε αρχίζουμε να έχουμε και φαινόμενα που αφορούν αυτό που λέμε ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι ουσιαστικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία που μεταβάλλονται χρονικά με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Μία ακόμα ιδιότητα που χαρακτηρίζει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι ότι αυτά διαδίδονται, δηλαδή προχωράνε και συγκεκριμένα προχωράνε με την ταχύτητα του φωτός. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι λοιπόν χρονικές και χωρικές μεταβολές του ηλεκτρικού και του μαγνητικού πεδίου που διαδίδονται με την ταχύτητα του φωτός. Η εξίσωση που περιγράφει την κίνηση του ηλεκτρομαγνητικού κύματος είναι αυτό που λέμε, μία κυματική εξίσωση η οποία στο κενό έχει την μορφή $$\reverse\opaque \nabla^2\vec{E}=\mu_0\epsilon_0\frac{\partial^2\vec{E}}{\partial t^2},\;\nabla^2\vec{B}=\mu_0\epsilon_0\frac{\partial^2\vec{B}}{\partial t^2}$$. Εδώ βλέπουμε δύο διανυσματικές κυματικές εξισώσεις. Μία για το μαγνητικό και μία για το ηλεκτρικό πεδίο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα δύο πεδία είναι αλληλένδετα μέσα σε ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Ηλεκτρομαγνητικό κύμα με ηλεκτρικό πεδίο μόνο για παράδειγμα, δεν μπορεί να υπάρξει. Ακόμα στις δύο εξισώσεις βλέπουμε τις παραμέτρους $$\reverse\opaque \mu_0,\,\epsilon_0$$. Οι παράμετροι αυτές είναι η μαγνητική και η ηλεκτρική διαπερατότητα του κενού, που εκφράζουν ουσιαστικά τις ηλεκτρομαγνητικές του ιδιότητες. Το γινόμενό τους είναι το αντίστροφο της ταχύτητας του φωτός στο τετράγωνο ή αλλιώς, $$\reverse\opaque c=\frac{1}{\sqrt{\mu_0\epsilon_0}}$$. Αυτό που βλέπουμε λοιπόν είναι ότι η ταχύτητα με την οποία διαδίδεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, εξαρτάται από τις ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες του μέσου.

Τι είναι όμως ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία; Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι όλα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τις ραδιοφωνικές συχνότητες, την θερμική ακτινοβολία, το ορατό φως και μέχρι την ακτινοβολία γ που εκπέμπουν οι ατομικοί πυρήνες. Ενδεικτικά παραθέτω τον παρακάτω πίνακα:

Στον πίνακα φαίνονται οι συχνότητες και τα μήκη κύματος της κάθε περιοχής ακτινοβολίας.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η ταχύτητα διάδοσης ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος μέσα σε ένα μέσο εξαρτάτε από τις ηλεκτρικές και μαγνητικές ιδιότητες του μέσου, όπως αυτές αποδίδονται με την βοήθεια της ηλεκτρικής και της μαγνητικής διαπερατότητας που αυτό έχει. Έτσι, αν για παράδειγμα το μέσο που μας ενδιαφέρει δεν είναι το κενό αλλά κάποιο μέσο που έχει ηλεκτρική διαπερατότητα ε και μαγνητική διαπερατότητα μ (διαφορετικά από $$\reverse\opaque \mu_0,\,\epsilon_0$$), τότε η ταχύτητα διάδοσης θα είναι $$\reverse\opaque u=\frac{1}{\sqrt{\mu\epsilon}}=\frac{c}{n}$$ όπου n είναι ο δείκτης διάθλασης και είναι $$\reverse\opaque n=\sqrt{\frac{\mu\epsilon}{\mu_0\epsilon_0}}$$. Η ταχύτητα διάδοσης δεν είναι η μόνη ιδιότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που καθορίζουν οι ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες του μέσου. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει ακόμα μια ιδιότητα που μπορεί να έχει ένα μέσο, εκτός από τις επιδεκτικότητες, και αυτή είναι η αγωγιμότητα. Τα υλικά γενικά μπορούμε να τα χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες, τα διηλεκτρικά και τους αγωγούς. Τα διηλεκτρικά υλικά είναι αυτά που έχουν πολύ μικρή αγωγιμότητα και παραδείγματα τέτοιων υλικών είναι το οξείδιο του Αλουμινίου (βασικό συστατικό του βωξίτη), οι κρύσταλλοι χαλαζία (πυρίτιο), το οξείδιο του Βαρίου, το νερό, ο αέρας κ.α. Αντίστοιχα, αγωγοί είναι τα υλικά που έχουν μεγάλη αγωγιμότητα όπως για παράδειγμα, ο χαλκός, ο άργυρος, το αλουμίνιο κλπ. Γενικά τα μέταλλα έχουν καλή αγωγιμότητα.

Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει με την διάδοση ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος ανάλογα με τις συνθήκες που έχουμε και το μέσο.

Αν το μέσο διάδοσης είναι μονωτής ή αλλιώς διηλεκτρικό, τότε ουσιαστικά αυτό που αλλάζει είναι η ταχύτητα διάδοσης αν το υλικό έχει μη τετριμμένο δείκτη διάθλασης. Επίσης πολύ συχνά, ο δείκτης διάθλασης εξαρτάται από τη συχνότητα της ακτινοβολίας που διαδίδεται στο μέσο. Τότε εμφανίζεται αυτό που λέμε διασπορά, δηλαδή διαφορετικής συχνότητας κύματα διαδίδονται με διαφορετικές ταχύτητας. Έτσι ένα παλμός ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που μπορεί να έχει κάποιο πλάτος, εμφανίζεται να απλώνει καθώς προχωράει μέσα στο υλικό αφού το «αργό» κομμάτι της ακτινοβολίας του παλμού μένει πίσω ενώ το «γρήγορο» τρέχει μπροστά. Ένα ακόμα θέμα που έχει ενδιαφέρον είναι η διάδοση της ακτινοβολίας από ένα μέσο σε ένα άλλο. Έχει ενδιαφέρον δηλαδή να δούμε τι συμβαίνει όταν έχουμε ένα κύμα που διαδίδεται σε ένα μέσο με κάποιες ιδιότητες(1) και ξαφνικά συναντά ένα άλλο μέσο με διαφορετικές ιδιότητες(2). Σ’ αυτή την περίπτωση (και τα δύο υλικά είναι διηλεκτρικά) έχουμε το φαινόμενο της διάθλασης. Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα όταν το φως πέφτει πάνω σε μία γυάλινη επιφάνεια, όπως είναι ένα πρίσμα. Καταρχήν, ένα μέρος της ακτινοβολίας που πέφτει σε μία τέτοια «ασυνέχεια», δηλαδή αλλαγή υλικού, ανακλάται σύμφωνα με τους γνωστούς νόμους της ανάκλασης που είναι ότι η γωνία πρόσπτωσης ισούται με την γωνία ανάκλασης. Ακόμα έχουμε ένα μέρος της ακτινοβολίας που περνάει μέσα στο νέο υλικό ακολουθώντας τους νόμους της διάθλασης για την γωνία πρόσπτωσης και την γωνία διάδοσης, δηλαδή τον γνωστό νόμο του Snell $$\reverse\opaque\frac{\sin{\theta_{\delta}}}{\sin{\theta_{\pi}}}=\frac{n_1}{n_2}$$. Το πόση ακτινοβολία θα ανακλαστεί και πόση θα διαδοθεί εξαρτάται από τους δείκτες διάθλασης των δύο υλικών και από την γωνία πρόσπτωσης και γενικά δίνετε από τον συντελεστή ανάκλασης και διέλευσης.


Αν το μέσο διάδοσης είναι αγωγός, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Καταρχήν αλλάζει η εξίσωση που διέπει το κύμα, επειδή μέσα στον αγωγό υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργούνται ρεύματα. Έτσι υπάρχει ακόμα ένας όρος στην κυματική εξίσωση που είναι ανάλογος της αγωγιμότητας του μέσου διάδοσης, πχ. $$\reverse\opaque \mu\sigma\frac{\partial E}{\partial t}$$. Η παρουσία αυτού του όρου έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει η μορφή της λύσης με έναν ενδιαφέροντα τρόπο. Καταρχήν η λύση εξακολουθεί να είναι κυματική, αλλά η διαφορά είναι ότι το πλάτος του κύματος ελαττώνεται εκθετικά με το μήκος στο οποίο διαδίδεται το κύμα μέσα στον αγωγό. Αυτό ορίζει την έννοια του επιδερμικού βάθους, δηλαδή το μήκος στο οποίο το πλάτος του κύματος έχει μειωθεί κατά e, δηλαδή έχει γίνει 2.71 φορές μικρότερο. Για παράδειγμα σε μήκος 3 φορές το επιδερμικό βάθος το πλάτος έχει μειωθεί περίπου 20 φορές, αφού η ελάττωση είναι εκθετική. Η ελάττωση του πλάτους του κύματος αντιστοιχεί σε απώλεια ενέργειας για το κύμα, η οποία γίνεται θερμική ενέργεια στον αγωγό. Τα παραπάνω αφορούν την διάδοση της ακτινοβολίας μέσα σε έναν αγωγό. Στην περίπτωση που το κύμα διαδίδεται σε ένα μη αγώγιμο μέσο και χτυπάει πάνω σε έναν αγωγό, το τι θα συμβεί εξαρτάτε από την αγωγιμότητα. Έτσι για έναν ιδανικό αγωγό όπου η αγωγιμότητα είναι άπειρη, το κύμα ανακλάται πλήρως από τον αγωγό, ενώ για πεπερασμένες αγωγιμότητες (για καλούς αγωγούς) έχουμε και πάλι πολύ μεγάλες ανακλάσεις, στον βαθμό που η συχνότητα του κύματος δεν ξεπερνάει την περιοχή του υπέρυθρου. Το τελευταίο, η εξάρτηση δηλαδή από την συχνότητα της ακτινοβολίας του τι θα συμβεί, οφείλεται στο ότι η αγωγιμότητα ενός υλικού τελικά εξαρτάτε και από την συχνότητα με την οποία μεταβάλλεται το εξωτερικό πεδίο. Αυτό είναι εμφανές γιατί μπορεί να συμβαίνει, αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά το αν θα έχεις κάποιο ρεύμα ή όχι εξαρτάται από την δυνατότητα που έχουν τα ηλεκτρόνια στον αγωγό να ανταποκριθούν στο εξωτερικό πεδίο και φυσικά τις μεταβολές του. Έτσι αν το πεδίο μεταβάλλεται πολύ γρήγορα, τα ηλεκτρόνια δεν προλαβαίνουν να αντιδράσουν και έτσι το υλικό δεν συμπεριφέρεται ως αγωγός.
Την παραπάνω διαδικασία στους αγωγούς την οδηγεί αυτό που λέμε σταθερά απόσβεσης και είναι ένα μέτρο του πόσο γρήγορα η ταχύτητα των ηλεκτρονίων φτάνει στην οριακή τιμή της μέσα στον αγωγό και εξαρτάται ουσιαστικά από το πόσο συχνά συναντά εμπόδια το ηλεκτρόνιο στην τροχιά του.

Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση αγωγού είναι το πλάσμα. Στην κατάσταση του πλάσματος έχουμε ένα ηλεκτρικά ουδέτερο ρευστό που αποτελείται από θετικά φορτισμένα ιόντα και ηλεκτρόνια. Η διαφορά από τους αγωγούς, όπως είναι για παράδειγμα τα μέταλλα, είναι ότι στο πλάσμα τα φορτία είναι ελεύθερα να κινηθούν και οι μόνες δυνάμεις που υπάρχουν είναι από τα εξωτερικά πεδία και από τα πεδία που δημιουργούν οι διαχωρισμοί φορτίων. Γι’ αυτό το λόγο στην περίπτωση του πλάσματος δεν υπάρχει σταθερά απόσβεσης και ο παράγοντας που καθορίζει τα χαρακτηριστικά της διάδοσης ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος είναι η συχνότητα του πλάσματος. Η συχνότητα του πλάσματος είναι ας πούμε ο φυσικός τρόπος με τον οποίο ταλαντώνονται τα φορτία μέσα στο πλάσμα αν κάποιος τα διαταράξει και δημιουργήσει έτσι έναν διαχωρισμό φορτίου. Έτσι σε ένα πλάσμα αν πέσει ακτινοβολία με συχνότητα μικρότερη από την συχνότητα πλάσματος, τότε το πλάσμα συμπεριφέρεται ακριβώς σαν αγωγός, ενώ αν πέσει ακτινοβολία με συχνότητα μεγαλύτερη τότε συμπεριφέρεται σαν διηλεκτρικό με δείκτη διάθλασης. Για την ιονόσφαιρα, η συχνότητα πλάσματος είναι στην περιοχή των 1-10 MHz.

Μία τελευταία κατηγορία «υλικού» το οποίο μας ενδιαφέρει είναι το νέφος από σκεδαστές, δηλαδή μια συλλογή από στοιχεία που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με την ακτινοβολία και να την σκεδάσουν. Ένα τέτοιο υλικό είναι για παράδειγμα ο ατμοσφαιρικός αέρας ή ένα σύννεφο σκόνης. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και γι’ αυτό θα ασχοληθούμε μόνο με 4 ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Η πρώτη περίπτωση είναι η περίπτωση που το υλικό που μας ενδιαφέρει έχει κάποια χαρακτηριστική συχνότητα στην οποία ταλαντώνονται τα ηλεκτρόνιά του (για παράδειγμα η συχνότητα ταλάντωσης των ηλεκτρονίων σε ένα άτομο) και η ακτινοβολία που πέφτει είναι κοντά σε αυτή τη συχνότητα. Τότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι το υλικό απορροφά έντονα την ακτινοβολία που δέχεται και λέμε ότι έχουμε συντονισμό. Η περίπτωση αυτή έχει πολύ ενδιαφέρον και έχει μεγάλη εφαρμογή στο ενεργειακό ισοζύγιο της ατμόσφαιρας.

Η δεύτερη περίπτωση είναι η συχνότητα να μην είναι κοντά σε κάποια συχνότητα συντονισμού. Τότε γενικά η σκέδαση θα χαρακτηρίζεται από το λόγο $$\reverse\opaque \frac{\omega^4}{(\omega^2-\omega_0^2)^2}$$ όπου $$\reverse\opaque \omega_0$$ είναι η χαρακτηριστική συχνότητα ταλάντωσης των ηλεκτρονίων στους σκεδαστές. Εδώ αν η συχνότητα της ακτινοβολίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τη χαρακτηριστική συχνότητα, τότε δεν παίζουν ρόλο οι ιδιότητες του μέσου και η ακτινοβολία σκεδάζεται ανεξάρτητα της συχνότητας. Αν όμως η συχνότητα της ακτινοβολίας είναι μικρότερη από την χαρακτηριστική συχνότητα, τότε η σκέδαση εξαρτάτε από το $$\reverse\opaque \left(\frac{\omega}{\omega_0}\right)^4$$ και οι ακτινοβολίες με μεγαλύτερη συχνότητα και άρα μικρότερο μήκος κύματος σκεδάζονται πιο έντονα. Αυτή η περίπτωση είναι η σκέδαση Rayleigh και είναι ουσιαστικά ο λόγος που ο ουρανός είναι μπλε.

Η τρίτη περίπτωση στην οποία θα αναφερθώ είναι η περίπτωση όπου οι σκεδαστές είναι μικρά αγώγιμα στοιχεία, για παράδειγμα μικρές αγώγιμες σφαίρες. Και συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η περίπτωση όπου η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχει μήκος κύματος μεγαλύτερο από τις διαστάσεις αυτών των σφαιρών. Σ’ αυτή την περίπτωση η σκέδαση εξαρτάτε από τον λόγο $$\reverse\opaque \left(\frac{\alpha}{\lambda}\right)^4$$ όπου α είναι η ακτίνα της κάθε σφαίρας και λ το μήκος κύματος της ακτινοβολίας. Όπως φαίνεται, για ακτινοβολίες με μήκος κύματος πολύ μεγαλύτερο από τις τυπικές διαστάσεις των σφαιρών, η απόκριση στην ακτινοβολία εξαρτάτε από την 4η δύναμη, έτσι για παράδειγμα στην περιοχή 1-10Mhz με μήκος κύματος της τάξης των 10-100 m και διαστάσεις των σφαιρών στα εκατοστά του μέτρου και μικρότερες, η απόκριση γίνεται της τάξης του $$\reverse\opaque 10^{-12}-10^{-16}$$ και μικρότερη.

Τέλος, αν οι διαστάσεις των σκεδαστών είναι ίσες ή λίγο μεγαλύτερες από το μήκος κύματος της ακτινοβολίας, τότε η σκέδαση είναι λιγότερο ευαίσθητη στο μήκος κύματος της ακτινοβολίας και τα μήκη κύματος σκεδάζονται με την ίδια ένταση. Σ’ αυτή την περίπτωση λέμε ότι έχουμε σκέδαση Mie. Η σκέδαση Mie είναι ο λόγος που τα σύννεφα είναι άσπρα και το νέφος είναι γκρίζο. Γενικά πολλά από τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα σκέδασης είναι ή τύπου Mie ή τύπου Rayleigh. Ένα πολύ όμορφο site που περιγράφει τέτοια ατμοσφαιρικά φαινόμενα σχετικά με το φως είναι το Atmospheric Optics, το οποίο έχει απίστευτες φωτογραφίες και αξίζει να το ξεσκονίσει κανείς.

Με αυτά ολοκληρώνεται η ανάλυσή μας για την διάδοση των ακτινοβολιών στα διάφορα υλικά.


=== «Επιστροφή στα Chemtrails» ===

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στα Chemtrails και να δούμε ποιο είναι τελικά το συμπέρασμα.

Καταρχήν σχετικά με την γενική θέση ότι τα Chemtrails διαφέρουν στην εμφάνιση από τα κλασικά Contrails. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος με τον οποίο να διαφέρουν τα επονομαζόμενα Chemtrails από τις συμπυκνώσεις υδρατμών που αποτελούν τα κλασικά contrails. Έχουν δηλαδή το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα που έχουν και τα contrails και οφείλεται στην σκέδαση Mie του φωτός από τα σωματίδια πάγου και τα σταγονίδια νερού. Πολλά από τα φαινόμενα δε που παρουσιάζονται σε φωτογραφίες ως Chemtrails είναι κλασικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα τύποι κυμάτων στην ατμόσφαιρα ή άλλα σύννεφα (πχ. Wave Cloud, Lee Waves, Cumulonimbus Mammatus). Ακόμα και η διάρκεια παραμονής των trails δεν αποτελεί κριτήριο όπως είδαμε και παραπάνω, αφού τα contrails των αεροπλάνων μπορούν να παραμείνουν από μικρά μέχρι πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις συνθήκες υγρασίας που επικρατούν στο ύψος πτήσης των αεροπλάνων. Κάτι ακόμα που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι όπως αναφέρεται και παραπάνω, ο χρόνος παραμονής των σωματιδίων που εκπέμπονται στο ύψος πτήσης των αεροσκαφών είναι της τάξης των 100 ημερών. Επιπλέον οι έντονοι οριζόντιοι άνεμοι σε αυτό το ύψος προκαλούν διασπορά αυτών των σωματιδίων σε τεράστια έκταση. Άρα αποκλείεται η δυνατότητα τοπικού ψεκασμού από τέτοιο ύψος. Ακόμα οι αναφορές που συνδέουν την άμεση εμφάνιση προβλημάτων υγείας με την εμφάνιση των Chemtrails, σύμφωνα με τα παραπάνω είναι μάλλον αβάσιμες. Δηλαδή με άλλα λόγια δεν μπορεί να υπάρχει τόσο άμεση σύνδεση με δεδομένο ότι θα χρειαζόντουσαν αρκετές δεκάδες ημέρες μέχρι να φτάσουν στο έδαφος οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται και θα έφταναν με τεράστια διασπορά.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι η αρχική θεωρία του Καναδού William Thomas αναφερόταν σε πολύ χαμηλού ύψους ψεκασμούς, της τάξης των 2 χιλιομέτρων. Γι’ αυτό το λόγο αυτός υποτίθεται ότι είχε μαζέψει και δείγματα από το υλικό που ψέκαζαν. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται. Η θεωρία όμως εξελίχθηκε και έπιασε όλα τα είδη των trails.

Η όλη ιστορία όπως αναφέρουμε και στην αρχή, έχει συνδεθεί και με το πρόγραμμα H.A.A.R.P. Εκεί είναι και το σημείο όπου η όλη ιστορία φτάνει στα όρια της γελοιότητας. Αρχικά να πούμε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι μια επιστημονική μελέτη της Ιονόσφαιρας με την βοήθεια ραδιοκυμάτων. Το βασικό στοιχείο του πειράματος είναι το Ionosphere Research Instrument (IRI) το οποίο και εκπέμπει τα ραδιοκύματα. Το IRI είναι ουσιαστικά μια συστοιχία από κεραίες που εκπέμπουν στην περιοχή των 3-10 MHz (η περιοχή της συχνότητας πλάσματος της Ιονόσφαιρας που αναφέρουμε και παραπάνω). Η συνολική εκπεμπόμενη ισχύς από όλη τη διάταξη είναι 3600 kW και ο στόχος είναι η Ιονόσφαιρα σε ύψος από 100 μέχρι 350 km. Η ένταση της ακτινοβολίας που διοχετεύεται στην Ιονόσφαιρα είναι περίπου 3 μW ανά τετραγωνικό εκατοστό, ποσό κατά πολύ μικρότερο από την διακύμανση της έντασης της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας. Όπως φαίνεται λοιπόν από την περιοχή των συχνοτήτων λειτουργίας του IRI, τα μήκη κύματος της ακτινοβολίας ξεπερνούν τα 30 μέτρα και φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα. Από την άλλη, οι ουσίες που αναφέρονται από τις διάφορες θεωρίες που σχετίζουν το H.A.A.R.P. με τα Chemtrails είναι κατά κύριο λόγο διηλεκτρικά που μπορούν να θεωρηθούν στην καλύτερη των περιπτώσεων ως σκεδαστές που δίνουν σκέδαση Rayleigh με απόκριση σχεδόν μηδενική σ’ αυτές τις συχνότητες. Από την άλλη, ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι οι σκεδαστές είναι μικρά αγώγιμα στοιχεία με διαστάσεις σκόνης όμως, η απόκριση και πάλι είναι σχεδόν μηδενική. Η μοναδική περίπτωση που θα μπορούσε να υπάρχει αλληλεπίδραση της ακτινοβολίας του H.A.A.R.P. με σκεδαστές θα ήταν αυτοί να είναι αγώγιμοι και να έχουν διαστάσεις κάποιον μέτρων. Τα υπόλοιπα περί δημιουργίας συνθηκών παρόμοιων με αυτών της ιονόσφαιρας είναι απλά αστειότητες, αφού οτιδήποτε και να ψέκαζε κανείς στα 10 χιλιόμετρα δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες πλάσματος. Γενικά γύρω από την όλη ιστορία με τα ραδιοκύματα υπάρχει τεράστια σύγχυση. Καταρχήν τα ραδιοκύματα όπως είπαμε θα περάσουν από την Στρατόσφαιρα σαν να μην υπήρχε αυτό το στρώμα και θα απορροφηθούν ή ανακλαστούν από την Ιονόσφαιρα. Ότι και να συμβεί στην Ιονόσφαιρα (η Ιονόσφαιρα φουσκώνει και ξεφουσκώνει καθημερινά ανάλογα με την ροή της ηλιακής ακτινοβολίας και τον ηλιακό άνεμο) αυτό δεν θα επηρεάσει την απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας που συμβαίνει στην Στρατόσφαιρα, αρκετά πιο χαμηλά. Μετά γίνεται αναφορά στην εκτόνωση των κεραυνών, που και πάλι είναι άσχετο φαινόμενο αφού συμβαίνει στην Τροπόσφαιρα που είναι ακόμα πιο χαμηλά. Μέσα σε όλα αυτά μπλέκονται και το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η φόρτιση της Γης (πράγμα που μου θυμίζει τις βλακείες με τον αστεροειδή 2007 TU24), ενώ πετάμε και ένα ντόμινο που πάει με όλα.
Τέλος πάντων, η όλη εμπλοκή του H.A.A.R.P. σε όλα αυτά βασίζεται στην ιδέα του ψεκασμού με «αγώγιμα» υλικά που τελικά όμως δεν έχουν καμία απόκριση στην δεδομένη ακτινοβολία και άρα η συζήτηση είναι απλά μια γελοιότητα και αποτέλεσμα άγνοιας.

Η μόνη εκδοχή των Chemtrails που έχει κάποια επαφή με την πραγματικότητα είναι αυτή που θεωρεί ότι η όλη ιστορία είναι μία προσπάθεια για την αντιστάθμιση του ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου, ψεκάζοντας κατάλληλες ουσίες στην Στρατόσφαιρα οι οποίες θα ανακλούν μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας προς το διάστημα. Και πάλι όμως, αυτό δεν χρειάζεται καμία θεωρία συνωμοσίας και την υπόθεση των Chemtrails, αφού αυτή τη δουλειά την κάνουν τα αεροπλάνα με τα καυσαέριά τους. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες φαίνεται ότι με κατάλληλη ρύθμιση των δρομολογίων των αεροσκαφών θα μπορούσε να βελτιστοποιηθεί αυτό το φαινόμενο.

Υπάρχει ένα θέμα σχετικά με την αεροπορική κυκλοφορία στην Στρατόσφαιρα και τις κλιματικές της επιπτώσεις, καθώς και τις επιπτώσεις των ρύπων στο όζον. Το θέμα αυτό απασχολεί την IPCC και γίνονται συζητήσεις για το πώς θα βελτιωθούν οι κινητήρες και τα καύσιμα ώστε να μειωθούν οι ρύποι στην Στρατόσφαιρα. Αυτό ακριβώς το θέμα είναι και το σοβαρό της όλης υπόθεσης. Τα υπόλοιπα είναι απλά βλακείες.

-----------------------------------------------------
Update: Ένα μικρό update με αφορμή ένα βίντεο


Πρωτού σπεύσετε να προμηθευτήτε το κανόνι του Κασνέζη με μέλι και καρύδια στη τιμή του δύο μισθών, ρίξτε μιά καλή ματιά εδώ.

http://tinyurl.com/38vqvuq (1957)
http://tinyurl.com/23b8rs9 (1970)
http://tinyurl.com/3828jfj (1972)
http://tinyurl.com/32wjskj (1986)
http://tinyurl.com/2u39obr (1996)
http://tinyurl.com/33zjggy (1999)
http://tinyurl.com/3yjmffg (2003)

http://asd-www.larc.nasa.gov/GLOBE/resources/activities/appleman_student.html

http://contrailscience.com/


Η δε αναφορά στην οργόνη του Wilhelm Reich είναι ιδιαίτερα φαιδρή...
(Epigones of Orgonomy, The Incredible History of Wilhelm Reich and his Followers από skeptic.com)

304 σχόλια:

1 – 200 από 304   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

πάντως με την οικονομική κρίση φαίνεται σαν να σταμάτησαν τουλάχιστον εδώ στην Αθήνα,μήπως πρέπει να χτυπηθούν εκεί που πονάνε-στον ίδιο τους το θεό- το ΧΡΗΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν μας εξηγεί ο συντάκτης στο περισπόύδαστο άρθρο του είναι γιατί τέτιοιες ουρές (contrails η chemtrails), εδώ στην Αθήνα, αφήνουν ΜΟΝΟΝ κατι περίεργα λευκά αεροσκάφη που απογειώνονταν από το αεροδρόμιο ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, όλη την Καθαρά Δευτέρα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ, ΚΑΝΕΝΑ από τα αεροσκάφη που απο(προσ)-γειώνονταν από το αεροδρόμιο ΣΠΑΤΩΝ, δεν παρουσίαζε τέτιοια φαινόμενα ¨ουρών¨.

Φαίνεται οτι, οι μαθηματικοί τύποι που μας αράδιασε ο συντάκτης του άρθρου, εχουν εφαρμογή μόνο για αεροσκάφη από την ΕΛΕΥΣΙΝΑ, χρώματος λευκού και που σταθμεύουν σε τομέα ελεγχόμενο από το ΝΑΤΟ.

Κρίμα στην προσπάθειά του.
Δεν μας έπεισε.

Vagelford είπε...

"...γιατί τέτιοιες ουρές (contrails η chemtrails), εδώ στην Αθήνα, αφήνουν ΜΟΝΟΝ κατι περίεργα λευκά αεροσκάφη που απογειώνονταν από το αεροδρόμιο ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, όλη την Καθαρά Δευτέρα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ, ΚΑΝΕΝΑ από τα αεροσκάφη που απο(προσ)-γειώνονταν από το αεροδρόμιο ΣΠΑΤΩΝ, δεν παρουσίαζε τέτιοια φαινόμενα ¨ουρών¨..."


Καλά, προφανώς δεν αφήνουν contrails μόνο τα λευκά αεροπλάνα της ελευσίνας που πετάνε καθαρά δευτέρα, αφού τα contrails είναι επιστημονικά καταγεγραμμένο φαινόμενο (προφανώς όχι από εμένα) του οποίου κάποια από τη σχετική βιβλιογραφία, καθώς και κάποια από τα σχετικά πειράματα, παρουσιάζω στο παραπάνω κείμενο. Με απλά λόγια, τα contrails δεν είναι απλά μια θεωρία, αλλά ένα πειραματικό δεδομένο. Δεν φταίω λοιπόν αν δεν σας έπεισα.

Τώρα, σχετικά με τις παρατηρήσεις σας της καθαρής δευτέρας, πρόσεξα και εγώ αρκετά contrails εκείνη την ημέρα, αλλά ήταν από αεροπλάνα που διερχόντουσαν πάνω από την Αθήνα σε μεγάλο ύψος και όχι από αεροπλάνα στην φάση της προσγείωσης ή της προσέγγισης σε αεροδρόμιο.

Τα αεροπλάνα που είδατε εσείς, τα είδατε να απογειώνονται και να προσγειώνονται και από την ελευσίνα και από τα σπάτα (αντιστοίχως); Τα παρακολουθήσατε σε όλη τους την απογείωση-προσγείωση; Από ποια περιοχή τα παρατηρούσατε; Σε ποιο ύψος άρχισαν να εκπέμπουν "chemtrails"; Πόσα ίχνη άφηναν; Πόσους κινητήρες είχαν αντιστοίχως; Τα ίχνη ξεκίναγαν απευθείας από τα αεροπλάνα ή λίγο πιο πίσω; Με τι τα παρατηρούσατε (γυμνό οφθαλμό, κιάλια, τηλεσκόπιο, κλπ);

Θα είχε ενδιαφέρον να παρουσιάσετε τις λεπτομέρειες των παρατηρήσεών σας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία αυτά τα μαθηματικά που αναφέρει ο συγγραφέας εδώ τόσα όσα εμείς που έχουμε και πραγματικές ζωές να ζήσουμε δεν μπαίνουμε στον κόπο να τα αναλύσουμε,ξέροντας ότι με μια μικρή τροποποίηση σου βγάζουν ότι θέλεις διότι δεν στηρίζονται σε δεδομένα που προέρχονται από την παρατήρηση του φαινομένου αλλά βασίζονται σε γενικούς τύπους της φυσικής.
Η πραγματικότητα όμως είναι εμείς που έχουμε και μνήμη και την σχετική ηλικία να θυμόμαστε ότι τουλάχιστον από την δεκαετία του 80 υπήρχαν ουρές που όμως διαλύονταν πολύ γρήγορα στον Αττικό ουρανό, ενώ τα τελευταία χρόνια δημιουργείται αυτό το λεπτό νέφος που δημιουργεί μικρή σκίαση και κρατάει αρκετές ώρες σύμφωνα με διέλευση των αεροσκαφών.
Κάτι τελευταίο από προσωπική παρατήρηση είδα ουρά να σταματάει και να ξεκινάει πάλι.Δεν μπορώ να φανταστώ αεροπλάνο να σβήνει τους κινητήρες του εν ώρα πτήσης.

Vagelford είπε...

Δεν σκεφτήκατε όμως το ενδεχόμενο απλά να άλλαξαν οι συνθήκες υγρασίας στην περιοχή όπου δεν υπήρχε ουρά. Όπως αναφέρω και στο κείμενο, το αν θα έχουμε συμπύκνωση και επίμονα contrails εξαρτάται από τις συνθήκες υγρασίας στην περιοχή από την οποία περνά το αεροπλάνο.

Θα πρέπει ακόμα να συνυπολογίσετε στο σκεπτικό σας ότι τη δεκαετία του 80 ενδεχομένως το ύψος πτήσης των αεροσκαφών να ήταν διαφορετικό ή ακόμα και η συγκέντρωση των κέντρων συμπύκνωσης στην στρατόσφαιρα να ήταν διαφορετική.

Τέλος, ίσως σας διέφυγε το ότι τα παραπάνω, δεν είναι μαθηματικά ή αφηρημένα. Είναι εφαρμοσμένη φυσική που στηρίζεται και από σχετικές παρατηρήσεις, μετρήσεις και πειράματα, όπως το συγκεκριμένο πείραμα της NASA που έγινε για να μελετήσει τα επίμονα contrails.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή να πιστέψουμε τη NASA για τα contrails?
Ρώτα και τον παππού μου τον ψεύτη που λένε.
Εγώ δηλώνω Έλληνας και όχι Καναδός ή Αμερικανάκι.
Ξεκίνησα να παρατηρώ απλώς τα νέφη και τα αεροσκάφη μαζί με τις ημερομηνίες.Είναι πασίδηλο πως μας ψεκάζουν.Έχω πειστεί 100%.Εκτός και αν πρόκειται για οργανωμένη οφθαλμαπ'άτη.
Σάββατο πριν την καθαρή Δευτέρα ψέκαζαν του σκοτωμού.Καθαρή Δευτέρα το ίδιο.Μεγάλη Παρασκευή το ίδιο.Κυριακή του Πάσχα το ίδιο.Σήμερα 13 Απριλίου από το πρωί από το παράθυρο του σπιτιού μου έβλεπα τα αγνώστου περιεχομένου νέφη με το πεθαμενατζίδικο χρώμα παντού!!Φαίνεται πως το χωριό μου ξαφνικά έγινε αεροδρόμιο Χίθροου.Οι χημικές αυτές ουρές απλώνονταν και σχημάτιζαν νέφη τα οποία θέλει εμπειρία για να τα βλέπεις από ένα σημείο και μετά.Το θέμα έφτασε και στη βουλή ενώ κάποιοι υπέβαλλαν μήνυση κατ'αγνώστων.
Βλέπω αυτό που βλέπουν τα ματάκια μου και στις προηγούμενες δεκαετίες δεν υπήρχε.Αυτά τα κωλοαεροσκάφη είναι πολλά και επίμονα και πετάνε κατά δεκάδες πάνω από "άσημες" και όχι μόνο περιοχές χωρίς να δικαιολογούν την παρουσία τους.
Οι Γάλλοι εξέθεταν τους στρατιώτες τους σε πειράματα με πυρηνικές βόμβες,γιατί να εμπιστευτούμε τις κυβερνήσεις;
Ας θυμηθούμε το "εμβόλιο" για τον τριπλό εργαστηριακό ιό τους και τις διαβεβαιώσεις των επισήμων.
Ας θυμηθούμε και τις πρόσφατες φουσκοθαλασσιές-πλημμύρες σε Ελληνικές ακτές για τις οποίες μας διαβεβαίωναν πως ευθύνονται οι νοτιάδες(γιατί οι ακτές της Κρήτης δεν επλήγησαν;).
Ας θυμηθούμε και τα ηχοβολιστικά πειράματα του ΝΑΤΟ(μαζί με την πρόσφατη "μόλυνση"στον Μαλιακό κόλπο) δυτικά της Πελοπονήσου και τους θανάτους εκατοντάδων κητών όπου τελικά αποκάλυψε ομάδα Ελλήνων επιστημόνων της θάλασσας.
Όσα και να πεις το πεθαμενατζίδικο χρώμα του άγνωστου νέφους των αεροψεκασμών δεν ξεκολλάει από το μυαλό μου.
1+1=2
Αυτόν τον τύπο ξέχασες να τον αναφέρεις.

Vagelford είπε...

Φίλε Ανώνυμε, δεν χρειάζεται να δηλώσεις τίποτα για να πεις την άποψή σου. Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι από αυτά που χρειάζονται δηλώσεις κοινωνικών ή εθνικών φρονημάτων ή αιματολογικές εξετάσεις. Γι' αυτό άλλωστε επιτρέπει και τον Ανώνυμο σχολιασμό. Από εκεί και πέρα, οι τοποθετήσεις του καθένα κρίνονται από το περιεχόμενό τους.
Το ότι δηλώνεις Έλληνας, δεν σε καθιστά και a priori σωστό ή αλάνθαστο.

Τέλος, δεν είμαι σε θέση να πω στον καθένα τι να πιστέψει. Μπορείς να πιστεύεις και στην κοίλη Γη του Λιακόπουλου ή ότι το HAARP σου γαργαλάει τον εγκέφαλο ή ότι ο Ήλιος είναι από σίδηρο και κούφιος. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό.

Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παρουσιάσω την φυσική του πράγματος. Αν δεν σου αρέσει, μπορείς να ζήσεις στο δικό σου σύμπαν ελεύθερα.

Αν από την άλλη έχεις κάποια απτά στοιχεία, τότε ενδεχομένως μπορούμε να τα συζητήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η διακωμώδηση είναι ένα σύνηθες όπλο των στρατευμένων blog.Αν σε ενόχλησε το 1+1=2 να σε ενημερώσω πως παραπέμπει στην κοινή λογική,με άλλα λόγια αυτό το πεθαμενατζίδικο χρώμα του βρωμερού νέφους που βλέπουν τα ματάκια μας μαζί με την αδικαιολόγητη μαζική παρουσία αεροσκαφών πάνω από χωριά!!!
Αν αυτά είναι κοίλη γη για σεένα τότε οκ.
Για τα πειράματα του ΝΑΤΟ δυτικά της Πελοπονήσου δεν έχει ακούσει τίποτα;
Υπάρχει ολόκληρη μελέτη του Έλληνα επιστήμονα που αποκάλυψε τα πειράματα,και καταδίκη από Αμερικανικό δικαστήριο.
Υπάρχουν και Αμερικανοί νοήμονες(μην ανησυχείς) και όχι "Αμερικανάκια".

Vagelford είπε...

"το πεθαμενατζίδικο χρώμα του βρωμερού νέφους"
"αδικαιολόγητη μαζική παρουσία αεροσκαφών πάνω από χωριά"


Τα στοιχεία αυτά δυστυχώς δεν είναι αρκετά για να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο.

Τα αεροπλάνα που πετάγανε πάνω από το χωριό σας, σε τι ύψος πετάγανε και με τι συχνότητα; Ποια ήταν η σχετική υγρασία σε εκείνο το ύψος τις ημέρες που βλέπατε τα ίχνη; Υπήρχαν αεροπλάνα που να ακολουθούσαν την ίδια διαδρομή (και στο ίδιο ύψος) με αυτά που προκαλούσαν ίχνος και να μην άφηναν ίχνος; Ποιο είναι το χωριό σας;

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να θεωρηθούν σοβαρές παρατηρήσεις, πάνω στις οποίες θα μπορούσαμε ενδεχομένως να συζητήσουμε. Με σχόλια όμως αυτού του τύπου δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα.

Τα πειράματα του ΝΑΤΟ που επικαλείστε παραπάνω δεν τα γνωρίζω, ούτε τον Έλληνα επιστήμονα.

Ανώνυμος είπε...

Τα πειράματα του ΝΑΤΟ έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα ελευθεροτυπία σε δισέλιδη καταχώρηση και είναι ένα γεγονός.Μετά την απόφαση από Αμερικανικό δικαστήριο σταμάτησαν(?).
Διυλίζεις τον κώνωπα.Προσπαθείς να κάνεις ανάλυση σε πράγματα ολοφάνερα.Μην πιστεύεις πως οι άλλοι δεν διαθέτουν αναλυτική και συνθετική σκέψη.Σο προκείμενο δεν απαιτείται να είναι φυσικός ή χημικός κάποιος για να πει αυτό το πρωτόφαντο που βλέπει.
Τι έγινε ξαφνικά;Άρχισαν να καίνε άλλου τύπoυ καύσιμο τα αεροσκάφη ή χάλασε ο ουρανός;

Vagelford είπε...

Θα έλεγα ότι τα πράγματα είναι ακριβώς αντίστροφα.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα 23-4-2010 από τις πρώτες πρωινές ώρες(ίσως και από εχτές) χημικές ουρές και συνεχείς αεροψεκασμοί λαμβάνουν χώρα πάνω από την επαρχία μου.Μετά από αρκετές μέρες απουσίας αποφάσισαν(λόγω του ανέμου που βοηθά τη διάχυση;) να ψεκάσουν σε πολλές παράλληλες γραμμές τον ουρανό.
Φυσικά δεν πρόκειται για καύσιμο.Μετά από πολλές ώρες οι γραμμές αυτές απλώνουν και γίνονται νέφος,το οποίο μετατρέπει τον ουρανό από γαλάζιο σε θαμπό με ένα πεθαμενατζίδικο χρώμα.

Vagelford είπε...

Είναι που άνοιξαν πάλι οι ουρανοί για τις εμπορικές πτήσεις. Είχαν απαγορευτεί οι πτήσεις εξαιτίας του ηφαιστείου, το οποίο έχει επηρεάσει γενικότερα και τη σύσταση της ατμόσφαιρας.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω το ποίημα το πας καλά.Δεν είναι πολιτικά αυτά τα αεροσκάφη.Είναι στρατιωτικά με δεξαμενές.Από παιδί δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο στους Ελληνικούς ουρανούς.Είναι καιρός για μαζικές μηνύσεις.

Vagelford είπε...

Και εσένα μια χαρά σε βρίσκω.
Άντε, και με τον Κούγια δικηγόρο...

Ανώνυμος είπε...

Μπα θα προτιμήσω κάποιον σαν εσένα για δικηγόρο.Έχετε μεγάλη εμπειρία να κάνετε το άσπρο μαύρο.

Vagelford είπε...

Λυπάμαι, αλλά ατύχησες. Δεν είμαι δικηγόρος, είμαι φυσικός και τα λέω όπως τα βλέπω. Εσύ για παράδειγμα, τα "στρατιωτικά" αεροπλάνα τα είδες με...

α) γυμνό οφθαλμό;
β) κιάλια;
γ) τηλεσκόπιο;
δ) το τρίτο μάτι;

Εκτίμησες το ύψος στο οποίο πετάγανε και αν ναι, με ποια μέθοδο;

Διέκρινες ότι τα ίχνη δεν προέρχονταν από τους κινητήρες, αφού το πλήθος τους δεν συνέπιπτε με το πλήθος των κινητήρων ή ξεκίναγαν από κάποιο σημείο του αεροπλάνου και όχι λίγο πιο πίσω από τους κινητήρες (όπως σε αυτό το πολύ διαφωτιστικό βίντεο);

Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά αυτά τα πράγματα σημαίνουν σοβαρή "παρατήρηση".

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω στα "φυσικά" "επιστημονικά" "επιχειρήματα" είναι άνοιξε τα μάτια σου και κοίτα τις πρωτόφαντες τεράστιες ουρές στον ουρανό και το πως απλώνουν και γίνονται νέφος που μετατρέπουν τον γαλάζιο ουρανό και κρύβουν τον ήλιο.Παλιά δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο.Άρα μας ψεκάζουν.Πολύ απλό για να χρειάζεται και ανάλυση.

Vagelford είπε...

Φίλε Ανώνυμε, έχεις χάσει την ουσία αυτού που λέω σχετικά με τα chemtrails vs contrails.

Αυτό που λέω είναι ότι όλα όσα περιγράφεις ως αποδεικτικά των "chemtrails" είναι απόλυτα χαρακτηριστικά των contrails.

Αν θέλεις να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι μας ψεκάζουν σε αυτή τη βάση, είναι απόλυτα δικαίωμά σου. Εμένα θα μου επιτρέψεις να σου λέω ότι κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς την ουσία την έχεις χάσει εσύ και μάλλον εσκεμμένα.Εμπιστεύεσε τις κυβερνήσεις;
Μόνο κάποιος αγράμματος ή από άλλο πλανήτη θα έκανε κάτι τέτοιο.
Πειράματα γίνονταν,γίνονται και οι ισχυροί εκτός από απανθρωπιά και αναλγησία δοκιμάζουν συνεχώς νέα όπλα.
Όταν εκθέτουν στρατιώτες τους,για παράδειγμα,πειραματικά σε ραδιενέργεια τότε απόψεις όπως αυτές του blog μοιάζουν κατευθυνόμενες από μυστικές υπηρεσίες.

Vagelford είπε...

Βλέπω ότι εφαρμόζεις τις ίδιες διαδικασίες εξαγωγής συμπερασμάτων σε όλες τις λογικές διεργασίες που κάνεις.

Έβγαλες λοιπόν το συμπέρασμα ότι αυτό το blog είναι κατευθυνόμενο από μυστικές υπηρεσίες.

Καλή σου μέρα...

LOL

Vagelford είπε...

Και για να το ξεκαθαρίσω, προφανώς δεν φτες εσύ, ούτε είσαι ο μόνος.

Ανώνυμος είπε...

Εξακολουθείς να παραμελείς δύο βασικές αλήθειες.
1)Γιατί οι μακρυές ουρές των αεροσκαφών απλώνουν και σχηματίζουν νέφη σε γαλανό ουρανό και τον μετατρέπουν σε συννεφιασμένο;
Τα καύσιμα των αεροσκαφών δεν έχουν τέτοια ιδιότητα.
2)Γιατί σε διάστημα 7-10 ημερών έχουμε μαζική επανεμφάνιση αεροσκαφών σε περιοχές ενώ στο μεσοδιάστημα ούτε ουρές παρατηρούνται ούτε αυξημένες πτήσεις αεροσκαφών;Και γιατί οι συνθήκες της ατμόσφαιρας παράγουν ουρές μόνο όταν εμφανίζονται όλα αυτά τα αεροσκάφη;
ΑΝ δεν έχεις απάντηση στις παρατηρήσεις μηνών σιώπησε.

Vagelford είπε...

Χμ... Με λίγα λόγια, όλες αυτές τις ημέρες, δεν έχεις καν διαβάσει το κείμενο στο οποίο σχολιάζεις.

Η ενότητα που σε ενδιαφέρει λοιπόν είναι η, «Αεροπορική Κυκλοφορία», η οποία περιέχει και τις υπο-ενότητες, «Δημιουργία των Contrails» και «Διάρκεια ζωής των Contrails».

Ανώνυμος είπε...

Η διάρκεια ζωής των contrails, όπως και ο σχηματισμός τους, εξαρτώνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος αέρα. Αν ο περιβάλλοντας αέρας είναι αρκετά ξηρός, τότε η διάρκεια ζωής των contrails είναι από μερικά δευτερόλεπτα, ως μερικά λεπτά. Αν η σχετική υγρασία του αέρα είναι αρκετά υψηλή, τότε παρατηρούνται τα «επίμονα contrails». Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τα contrails μπορούν να παραμείνουν για όσο διαρκούν οι συγκεκριμένες συνθήκες και επιπλέων παρατηρείτε η αύξηση των διαστάσεών τους μέχρι και τον σχηματισμό μεγάλης κλίμακας νεφών τύπου θυσάνων.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ να μας εξηγήσεις γιατί η θερμοκρασία αποφασίζει να είναι υψηλή κάθε 7-10 μέρες και επιθυμεί και συνοδεία πολλών αεροσκαφών που τις άλλες μέρες χαμηλής "υγρασίας" δεν υπάρχουν.
Επίσης απορώ πως σε ένα μικρό απόσπασμα έχεις τόσα ορθογραφικά λάθη.

Vagelford είπε...

LOL...

Μάλλον εσύ πρέπει να μας εξηγήσεις γιατί πιστεύεις ότι όταν δεν βλέπεις contrails δεν περνάνε αεροπλάνα.

Στων πρακτόρων τη σχολή δεν μας κάνανε ορθογραφία.

LOL

Ανώνυμος είπε...

Δεν περνάνε αεροπλάνα γιατί το βλέπω με τα μάτια μου.Πετάνε μόνο τα πολιτικά των αερογραμμών.
Πριν τρεις μέρες ας πούμε,δεν υπήρχε η παραμικρή ουρίτσα ατον ουρανό ενώ σήμερα κοιτώ ψηλά και βλέπω(υπάρχουν και μαζικότεροι ψεκασμοί) χημικές ουρές και παρουσία την ίδια στιγμή 4 αεροσκαφών την ίδια στιγμή!
Δεν μπορεί τη μια μέρα οι πτήσεις πάνω από μια περιοχή να είναι ας πούμε δέκα όλη μέρα και την άλλη 50 με χημικές ουρές.
Δεν είναι απλώς ύποπτο αλλά αποτελεί απόδειξη ψεκασμού.

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τόσες ώρες το νέφος είναι ακόμη πάνω από την περιοχή που ζω.
Πολύ αργούν τελικά αυτά τα "καύσιμα" των αεροσκαφών να διαλυθούν.Θα φταίει η "υγρασία" φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα τίποτα,ελάχιστα αεροσκάφη και φυσικά καθόλου χημικές ουρές.

Ανώνυμος είπε...

30/4/2010
Πάλι ψεκασμοί!
Γέμισε ο ουρανός νέφος.
Λες και προτιμούν στις εξόδους του κόσμου να ψεκάζουν.
Σάββατο πριν την Καθαρή Δευτέρα και την Καθαρή Δευτέρα ψεκασμοί.Μεγάλη Παρασκευή και Κυριακή του Πάσχα το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

3/5/2010
Ψεκασμοί ξανά.Πρέπει να ξεκίνησαν μετά τις 3-4 μμ γιατί το πρωί υπήρχαν ουρές και νέφη.

Ανώνυμος είπε...

7/5/2010
Σάρωμα!
Δεκάδες αεροσκάφη από το πρωί σε δυάδες αλλά και τριάδες ψέκαζαν πάνω από μια μικρή επαρχία της Ελλάδας.
Θλιβεροί όλοι χωρίς να δίνουν καμμιά εξήγηση στο λαό.

Ανώνυμος είπε...

Θα ελεγα οτι η κακη σου διαθεση να επιμενεις σε μη αποδεδειγμενες συνομοσιολογιες για ψεκασματα, ειναι η αποδειξη οτι σε ψεκασαν! χαχαχαχα! εχουν πλακα τα επιχειρηματα οσων δεν εχουν ασχοληθει με την φυσικη, για να δουν ποσα περιεργα πραγματα υπαρχουν στον κοσμο, αλλα κανεις δεν κατηγορησε τις κυβερνησεις γι'αυτα, ΑΠΛΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΑΝ! Να σημειωσω οτι δεν ειμαι απολυτος στην αποψη μου, αλλα ΑΛΗΘΕΙΑ, και να σε ψεκασαν, ηρθε κανενας να σε εξετασει εκεινες τις μερες για να δουν τι αποτελεσμα εχει ο ψεκασμος τους? Αναρωτηθηκες για ποιο λογο ενω ολα τα πολεμικα πειραματα δειαρκουν λιγο και εχουν συγγεκριμενο σκοπο, αυτο δειαρκει 30 χρονια και εσυ εισαι μια χαρα????? lol!!!

Ανώνυμος είπε...

Από τις 7/5/2010 δεν πετάει τίποτα στον ουρανό της επαρχίας μου.Στους ψεκασμούς έχουμε και 200 πτήσεις το 24ωρο.
Πάντως 19/5/2010 όπως διαβάζω σάρωσαν τη Θεσσαλονίκη.
Η πραγματική λόγοι των ψεκασμών παραμένουν άγνωστοι κατά τη γνώμη μου.

Ανώνυμος είπε...

Πάει κάποιος καιρός τώρα (από την αρχή του 2008) που προσπαθώ να καταλήξω σε συμπέρασμα σχετικά με την ύπαρξη ή όχι των chemtrails. Έκατσα και διάβασα με προσοχή το (συγγνώμη αν σε στενοχωρώ με αυτό) κακογραμμένο και ανορθόγραφο άρθρο σου. Εξακολουθώ να ξέρω όσα και πριν: Τίποτε.

Όταν υποστηρίζεις μια θέση, φίλε, οφείλεις να παραθέσεις τα στοιχεία και τα επιχειρήματά σου και να δώσεις την ευκαιρία στον αναγνώστη σου να εξετάσει την επιστημολογική σου επάρκεια, η οποία δεν είναι δεδομένη και δεν πρέπει και εσύ να την θεωρείς δεδομένη. (σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, η επιστημολογική επάρκεια δεν προκύπτει αυτομάτως με την απόκτηση ενός πτυχίου και δεν ισοδυναμεί με τη γνώση του αντικειμένου σου --της φυσικής). Σε πληροφορώ λοιπόν ότι η επιστημολογική σου ανεπάρκεια είναι προφανής δεδομένου ότι, αν μη τι άλλο, δεν δίνεις απάντηση στο ερώτημα που έθεσες εσύ ο ίδιος αλλά σε κάποιο άλλο. Σκέψου το, βγάλε τα συμπεράσματά σου και αν δεν καταλαβαίνεις καν τι λέω, ρώτα. Είτε εμένα είτε τους δασκάλους σου. Θες δουλειά ακόμα.

Τόσο καιρό που διερευνώ το θέμα των chemtrails (και για το οποίο δεν έχω καταλήξει σε συμπέρασμα, επαναλαμβάνω και τονίζω) μου κάνει εντύπωση η ένδοια των επιχειρημάτων όσων υποτίθεται ότι θα μπορούσαν, μια και καλή, να δώσουν απάντηση στους συνωμοσιολόγους. Είναι τόσο καταλυτική που με ωθεί να πιστέψω ότι πράγματι κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία.

Πας να υποστηρίξεις μια θέση σαν κι αυτή που θες να υποστηρίξεις, σε ένα θέμα που απασχολεί τόσο πολύ, τόσο πολλούς, και, ουσιαστικά, η μόνη έρευνα στην οποία παραπέμπεις είναι η έρευνα της NASA? Πας καλά? Κρίμα τα πτυχία σας.

Vagelford είπε...

"Όταν υποστηρίζεις μια θέση..."

Φίλε Γιώργο, ποια κατάλαβες ότι είναι η θέση που υποστηρίζω;

Αν κατάλαβες ότι θέλω να αποδείξω ότι δεν υπάρχουν τα chemtrails, τότε δεν κατάλαβες καλά.

Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι τα επιχειρήματα όσων θεωρούν ότι αποδεικνύουν την ύπαρξη των chemrtails δεν έχουν βάση, όπως δεν έχουν βάση και τα συνωμοσιολογικά σενάρια (τύπου HAARP) για υπερόπλα βασισμένα στα υποτιθέμενα chemtrails.

"Σε πληροφορώ λοιπόν ότι η επιστημολογική σου ανεπάρκεια είναι προφανής δεδομένου ότι, αν μη τι άλλο, δεν δίνεις απάντηση στο ερώτημα που έθεσες εσύ ο ίδιος αλλά σε κάποιο άλλο."

Τα ερωτήματα λοιπόν που θέτω είναι:
1)το αν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι τα chemtrails αποδεικνύονται από το γεγονός ότι διαφοροποιούνται με κάποιους τρόπους από τα contrails,
2)το αν μπορεί κάποιος να πει ότι αποδεικνύονται από τις επιπτώσεις στην υγεία που παρατηρούνται στο έδαφος με την εμφάνισή τους και
3)το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το HAARP για όλα αυτά που κάποιοι ισχυρίζονται τέλος πάντων.

Σε αυτά τα ερωτήματα ακριβώς απαντάω και με σχετική βιβλιογραφία.

Καταλαβαίνω όμως ότι μπορεί κανείς να μπερδευτεί, αφού δεν θέτω πουθενά εκπεφρασμένα κανένα ερώτημα, αλλά τα ερωτήματα υπονοούνται στην αρχική παρουσίαση της υπόθεσης των chemtrails.

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Μαίου πάνω από την επαρχία μου γίνεται ένας χαμός!!!
Ψεκάζουν σε παράλληλες γραμμές.Δεκάδες αεροσκάφη στον ουρανό όλη μέρα!!
Το εικοσαήμερο αδράνειας έλαβε τέλος.
Όσοι διαθέτουν τηλεσκόπια ας φωτογραφήσουν αυτά τα αεροσκάφη και ας υποβάλλουμε μαζικά τις απαραίτητες μηνύσεις.Η νέα τάξη πραγμάτων δεν είναι εδώ μόνο με το ΔΝΤ αλλά και με αεροψεκασμούς που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας.ΟΧΙ άλλη απάθεια.
Αν ήταν κάτι ανώδυνο θα έδιναν στοιχεία περί τίνος πρόκειται.
Τεράστιες ευθύνες για το συνεχιζόμενο έγκλημα έχουν οι πολιτικές ηγεσίες(;)
της χώρας οι οποίες παρέδωσαν τον εναέριο χώρο της χώρας σε ξένα αεροσκάφη που μας ψεκάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Καλη προσπαθεια αλλα πιστευω για να μαθει καποιος τι πραγματικα προκαλει φαινομενα τυπου chemtrails, ειναι καλυτερα να απευθηνεται σε ψυχιατρους και κοινωνιολογους - οχι φυσικους.

Νίκος είπε...

Πολυ καλή η προσπάθεια σου αγαπητε. Δεν είμαι φυσικός αλλά, πιστευω οτι το δουλευω το μυαλό μου. Ειλικρινά όσοι θέλετε να πιστεύετε σε δάιμονες εχετε παρατηρήσει κατι σε εσάς τους ίδιους? Σαν απόδειξη οτι σας ψεκάζουν?

Παντως αν υπάρχει καποια θεωρία συνομωσίας πιστευω δεν θα ήταν τόσο εύκολα ορατή. Πιο εύκολα θα μολύναν το νερο (απιθανο να μην ανιχνευτει βεβαια) παρά με φαντασμαγορικούς τρόπους. Κατα 2ον οι ίδιοι δεν ζουν κατω απο την ιδια ατμόσφαιρα ή θα μου πείτε οτι έχουν χειρουργικά μεταλαχθεί να αποβάλλουν αυτα τα δηλητηρια?

Ανώνυμος είπε...

Εχω να παρατηρησω οτι εδω και 3 μηνες περιπου δεν εχω δει λευκη ουρα πανω απο τον ουρανο της Αθηνας... Υποθετω οτι το "σκηνικο" θα επαναληφθει οπως και πριν, δηλαδη λιγες μερες πριν ανοιξουν τα σχολεια, οταν θα εχει γυρισει ο περισσοτερος κοσμος πισω, αεροπλανα με λευκη "κοιλια" θα αφηνουν λευκη ουρα... και αν (παλι) συμβει αυτο, τοτε να δουμε Κυριε Επιστημονα, που θα πανε οι εξισωσεις σου !!! Μιλαμε, και τιποτα δεν κανουμε !!!
Μα τοσο δυσκολο ειναι πια να στρεψουμε μια USB καμερα στον ουρανο με ενα προγραμμα computer οπτικης καταγραφης μεταβολων ? Αυτοι που φυλανε την Παρνηθα τι τροχιες βλεπουνε οτι κανουνε αυτα τα αεροπλανα ? Οι Rαδιοερασιτεχνες, ( με τα cb ) δεν εχουνε κυαλια να "παρακολουθησουνε" τις τροχιες αυτων των αεροπλανων ?
Αμαν πια, Μελοδραμα το καναμε το θεμα !!!
Ευχαριστω για τη φιλοξενια.

Vagelford είπε...

Ναι, λογικό μου ακούγεται. Με την αλλαγή των εποχών αλλάζουν και οι συνθήκες στην ατμόσφαιρα. Πιθανότατα με την πάροδο του καλοκαιριού να εμφανιστούν και πάλι τα contrails.
Καλή παρατήρηση.

Ανώνυμος είπε...

Και πράγματι,ως δια μαγείας,ενώ το καλοκαίρι δεν είχαμε(τουλάχιστον ορατές) νεφογραμμές chemtrails την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου πάνω από την επαρχία που ζω,από το πρωί της ημέρας είδα μη φυσικές νεφώσεις στον ουρανό.Για τρία τέταρτα της ώρας πριν νυχτώσει μέτρησα οχτώ!! αεροσκάφη να αφήνουν,όχι πολύ μεγάλες ουρές αυτή τη φορά.Βέβαια μεγάλα κομμάτια του ουρανού ήταν συννεφιασμένα και πιθανώς να υπήρχαν και άλλα μη ορατά.
Κύριε σπιτονοικοκύρη του blog θα σου επαναλαμβάνω συνεχώς το ίδιο ερώτημα-επιχείρημα και απάντηση ουσιαστική δεν θα παίρνω.Γιατί όταν εμφανίζονται οι περίφημες χημικές ουρές έχουμε πολλαπλάσια και συνεχόμενη εμφάνιση δεκάδων αεροσκαφών πάνω από μια μικρή επαρχία και τις υπόλοιπες μέρες όπου δεν έχουμε εμφάνιση πολλών αεροσκαφών(μόνο κανονικές πτήσεις αερογραμών) δεν έχουμε ουρές;
Θεωρώ δε πιθανό να ψεκάζουν και με στέλθ αεροσκάφη,αν και μάλλον τα χρειάζονται για άλλες αποστολές.
Κύριε σπιτονοικοκύρη είμαι βέβαιος πως οι εξουσίες επιθυμούν το καλό μας όπως άλλωστε και των κατοίκων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Ανώνυμος είπε...

"Λυπάμαι, αλλά ατύχησες. Δεν είμαι δικηγόρος, είμαι φυσικός και τα λέω όπως τα βλέπω. Εσύ για παράδειγμα, τα "στρατιωτικά" αεροπλάνα τα είδες με...

α) γυμνό οφθαλμό;
β) κιάλια;
γ) τηλεσκόπιο;
δ) το τρίτο μάτι;"

loool.. sigoura me to trito mati to makrytero!

Ανώνυμος είπε...

xtes kyriakh apo tis 7 to proi mexri to meshneri karga lefkes oures pano apo thn Athina... Meta stamathsane na petane ta aeroplana arage ??? Epishs : Den eida lefkes oures tis alles meres, na ypotheso oti den petaksane aeroplana ? Ma poso poly pia allazei h thermokrasia kai h ygrasia sto ypsos afto pano apo thn Athina ? Ta leo kala ?

The Proof είπε...

Ok, mr "wise guy", I hear you, so you are a scientist, you know your stuff and you've got your data and a critical eye, and we on the other hand are uneducated and make assumptions, misinterpreting phenomena, mostly based on our fear; Ok, I admit it, now your turn: explain THIS.

====✈ The Proof ====✈

Vagelford είπε...

Nice video. Even the guy in the video poits out the important details.

The interesting thing is the spreading of the exhaust.

The Proof είπε...

Yup, it's darn interesting, isn't it? And with that exhaust a lot of things make sense now; another inconvenient truth, if you ask me. But is that all you can say, cause it looks like someone is left speechless here, and it ain't me. I only wish my Greek was a bit more fluent to understand the terminology you used in your article, Google Translate doesn't help much; Oh well, anyway since you're on it, take a look at their PLAN and here is the SPRAY TANKS inside the modified plane.

Thanks for replying mate.

====✈ The Proof ====✈

Vagelford είπε...

I think you are jumping to conclusions. Maybe you should look more carefully the first video you posted and notice things like, the supposed nozzles that eject the chemtrails are casting a shadow on the trail, something that clearly indicates that the material is not being ejected from there. As the guy notices in the video, the trail appears to come from the whole surface of the wing, which has to do probably with the geometry of the wing and the position of the engines.

Regarding the spray tanks, it is well known that when they test new aircraft they do stability tests in the case of weight displacement and they use water ballast tanks to simulate the effect of passengers. I believe that the particular photo is from the test flights of Airbus A380, but it could be from another airplane.

Anyway, best regards .

Ανώνυμος είπε...

@Vagelford
doksa sy o theos! epitelous vrethhke kai kapoios (apo to ekswteriko!!!) poy se stimokse ston toixo! are apiste thoma edw kai 2 xronia mas kaneis na fainomaste treloi! na deis poy mia mera tha mas zhthseis kai sygnwmh! eleeeeos pia me thn episthmosynh sou kai th nasa, de ftaiei panta h ygrasia... anoikse ta matia sou kai rikse mia matia ston ourano, mas psekazoyn san katsarides

@proof
i thank you, you are my hero

Vagelford είπε...

LOL...

Είσαι θεός.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις είδα το παραπάνω βιντεάκι... WTF???

Βασίλης Κυριαζίδης είπε...

Το υλικό είναι σοκαριστικό, αλλά πώς είμαστε σίγουροι ότι αυτή η οπτικοακουστική απόδειξη είναι αληθινή και όχι σκηνοθετημένη; Χρειαζόμαστε κι άλλες πληροφορίες, γιατί αν όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί και οι υπαινιγμοί των γραφικών αληθεύουν τότε αλίμονό μας.

Vagelford είπε...

Σε ποιο υλικό αναφέρεστε;

Βασίλης Κυριαζίδης είπε...

Αναφέρομαι στο αρχικό οπτικοακουστικό υλικό που παραθέτει ο εξ αλλοδαπής αναγνώστης σας, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις μου περί της γνησιότητάς του. Με άλλα λόγια, λαμβάνοντας υπόψιν τις σύγχρονες δυνατότητες του μοντάζ, φρονώ ότι απαιτείται επιβεβαίωση της πηγής του υλικού.

Vagelford είπε...

Εγώ δεν αμφισβητώ την γνησιότητα. Αμφισβητώ την ερμηνεία όμως, όπως φαίνεται και από τα σχόλια που έκανα στη συνέχεια.

Είναι σαφές από την εικόνα ότι δεν υπάρχει κανένας ψεκασμός στο συγκεκριμένο βίντεο.

Ανώνυμος είπε...

"Είναι σαφές από την εικόνα ότι δεν υπάρχει κανένας ψεκασμός στο συγκεκριμένο βίντεο."

Δεν ξέρω αν είσαι εγκάθετος, πάντως τυφλός και χαζός σίγουρα δεν είσαι. Βασικά δε νομίζω ότι αξίζει να ανοίξει κανείς διάλογο μαζί σου, για μένα που έχω μάτια και βλέπω τα πεθαμενατζίδικα που ψεκάζουν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των εθελότυφλων ορθολογιστών που έχουν βαλθεί να αποδείξουν σαν μικρά παιδιά πως ότι δεν είναι επιστημονικό είναι μπαρούφα και ειλικρινά απορώ που κάποιοι μπαίνουν στον κόπο και μιλάνε. Για εσένα και τους άλλους σαν εσένα που μας αποκαλείτε γραφικούς, και ασχολείστε με αριθμούς, ορισμούς, αποδείξεις, μονταζιέρες, κ.α. έχω να πω μόνο ένα πράγμα, ευτυχώς που υπάρχουν και επιστήμονες με ανοιχτό μυαλό όπως ο Κατσαρός του "Δημόκριτου".

Vagelford είπε...

Μπορείς να βλέπεις ότι θέλεις και να φαντάζεσαι ότι θέλεις.
Ο κ. Κατσαρός όμως δεν έχει την πολυτέλεια να κινείτε τόσο ανεύθυνα και να διαδίδει φήμες που καταγγέλλονται μέσα από αμφιβόλου ποιότητας ιστοσελίδες και να επικαλείται στοιχεία που δεν έχει ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος. Ο κ. Κατσαρός, αν ήθελε να κάνει υπεύθυνα την δουλειά του και αφού φέρει τον τίτλο που φέρει, θα έπρεπε να είχε αναζητήσει τα στοιχεία που επικαλείται και να μας έχει παρουσιάσει τις σχετικές μελέτες και να έχει κινηθεί στην κατεύθυνση του να διεξάγει ενδεχομένως τις δικές του μελέτες. Αλλά...

Να μην πω για τις μαλακίες που είπε για το HAARP. Θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα από το να μπαίνει σε χωράφια που δεν κατέχει. Άκου, ανοίγει την ιονόσφαιρα και μπαίνουν τα φορτισμένα σωματίδια...

Αφού δεν είπε ότι ελέγχει και τον καιρό, πάλι καλά.

Για όποιον έχει διάθεση να ενημερωθεί συγκεκριμένα για το HAARP, μπορεί να ξεκινήσει από το FAQ του προγράμματος.

Και για να προλάβω το κλασσικό σχόλιο, "μα καλά, το HAARP και τη NASA θα πιστέψουμε;", όχι, πίστεψε τον Κατσαρό του "Δημόκριτου"...

ps. Φίλε Ανώνυμε, δεν έχει νόημα να μου λες ότι δεν αξίζει να συζητάς μαζί μου. Και είναι ακόμα πιο αστείο να μου το λες επειδή έχω άλλη άποψη από τη δική σου. Και σε τελική, άλλος κάνει σταυροφορία εδώ μέσα, όχι εγώ.

Vagelford είπε...

Και για να προλάβω κάποια σχόλια, όποιος ενδιαφέρεται να έχει κάποια πιο χρήσιμη συνεισφορά από το, "ψεκάζανε πάλι σήμερα και ο ουρανός είχε πεθαμεναντζίδικο χρώμα...", ο κ. Κατσαρός αναφέρει στις δηλώσεις του ότι τα αεροπλάνα που απελευθερώνουν τα chemtails είναι λέει τύπου KC 10 και KC 135 και πετάνε σε σχετικά χαμηλό ύψος.

Λοιπόν, το μεν KC 10 (τέτοια έχει ουσιαστικά μόνο η Αμερική) έχει μήκος περίπου 55 μέτρα και το KC 135 (τέτοια έχει κυρίως η Αμερική και εδώ κοντά έχει και η Γαλλία και η Τουρκία) έχει μήκος περίπου 42 μέτρα.

Αν πάρεις λοιπόν ένα χαρακάκι και το κρατήσεις με τεντωμένο το χέρι (η απόσταση από το μάτι στο χέρι είναι περίπου 1 μέτρο) και μετρήσεις ποιο είναι το μήκος που βλέπεις να έχει ένα αντικείμενο πάνω στο χάρακα, τότε αυτό το μήκος μπορεί να σου δώσει μια εκτίμηση της απόστασης. Συγκεκριμένα, αν θεωρήσεις ότι η απόσταση από το μάτι στο χάρακα είναι 1m και μετρήσεις το αντικείμενο να είναι 1mm πάνω στο χάρακα, τότε αν κοιτάς ένα KC 10, αυτό θα βρίσκεται σε απόσταση (55m/1mm)x1m = 55000 m
Αν το μετρήσεις και είναι 5.5mm (περίπου μισό εκατοστό) τότε θα είναι σε απόσταση (55m/5.5mm)x1m = 10000 m
Αν είναι σε ύψος 5 χιλιομέτρων, θα φαίνεται να έχει μήκος 1.1 cm και σε ύψος 1000 μέτρων θα φαίνεται να έχει μήκος 5.5 εκατοστά.
Τα αντίστοιχα ισχύουν και για το KC 135.

Με βάση όλα αυτά όταν κάποιος βλέπει ένα αεροπλάνο, μπορεί να έχει μια χονδρική εκτίμηση της απόστασής του και άρα του ύψους που πετάει. Ας δούμε λοιπόν, υπάρχουν αυτά τα αεροπλάνα που πετάνε σε χαμηλό ύψος και ψεκάζουνε;

Εγώ πάντως δεν έχω δει κανένα...

Το αστείο είναι ότι ενώ από την μία μιλά για χαμηλού ύψους ψεκασμούς ο κ. Κατσαρός, από την άλλη αναφέρεται σε διαδικασίες Γεωμηχανικής, κάτι που θα απαιτούσε παρεμβάσεις στην στρατόσφαιρα και σε σχετικά μεγάλο ύψος (πάνω από 10-15 χιλιόμετρα). 3 λαλούν και 2 χορεύουν δηλαδή.

Vagelford είπε...

Σχετικά με το βίντεο που πόσταρε ο αγγλόφωνος φίλος, υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον post στο blog Contrail Science.

Ανώνυμος είπε...

Μπείτε στο internet και ψάξτε Morgellons ,γίνεται χαμός..Μια πτυχή της ιστορίας των chemtrails είναι ότι μέσα από το νέφος δημιουργούν την εξάπλωση της ασθένειας Morgellons.Το παράξενο είναι ότι οι ίνες που έχουν βρεθεί στα σώματα των προσβεβλημένων ανθρώπων που έχουν την ασθένεια Morgellons εχουν συνδυαστεί με τις ίνες που βρίσκονται στο νέφος των chemtrails και σε σταγόνες της βροχής. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αναπνέει τον.....
αέρα ενδέχεται να έχει εκτεθεί σε αυτή την ασθένεια.
Ο Ερευνητής Clifford Carnicom έχει πρόσφατα αναφερθεί σε καποιες ανωμαλίες του αίματος και λοιμώξεις που έχουν σχέση με αυτές τις ίνες.. Η νεότερη έρευνα της Clifford Carnicom δείχνει ότι οι αιωρούμενες ινες των chemtrails και οι ίνες(blood cell) που βρίσκονται στους ιστούς των ασθενών με προχωρημένη ασθένεια Morgellons είναι ίδιες.
Οι συνέπειες αυτών των ευρημάτων είναι τεράστια. Έχουμε όλοι εκτεθεί στην ασθένεια Morgellons μέσω των chemtrails;
Αυτές οι φρικτές πληροφορίες οδηγούν σε σκέψεις. Δολοφονία του ανθρώπινου πληθυσμού εκ προθέσεως, με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας που δημιούργησε τεχνητά ένα παθογόνο οργανισμό που διασκορπιζεται μέσα από τον συνεχιζόμενο chemtrails ψεκασμό. Ο Jan Smith έχει υποστεί ζημία από την ασθένεια Morgellons προιόν της Νανοτεχνολογίας για πάνω από 10 χρόνια τώρα. Τεκμηριώνει την εντυπωσιακή έρευνα του και την έχει θέσει στην πρώτη γραμμή σε εκείνους που εργάζονται για να ξετυλίξουν το μυστήριο αυτής τής τρομακτικής νέας ασθένειας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλο το πλήθος των διαθεσίμων φωτογραφιών αλλά και ταινιών, που κατάφεραν να πάρουν ερασιτέχνες, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Είναι απορίας άξιο, αν όχι ύποπτο, πώς σε όλες τις περιπτώσεις, που υπάρχουν φωτογραφίες με τηλεφακούς και λήψεις με κάμερες, τα πολύ μεγάλου μεγέθους αεροσκάφη αυτά, δεν έχουν ποτέ διακριτικά!
Δεν διαθέτουν παράθυρα, είναι δηλαδή εμπορικού τύπου (cargo), φέρουν περιέργου σχήματος και τύπου, ακροφύσια, σε πολλά σημεία της ατράκτου τους, απ' όπου «αποβάλλουν» τις αδιευκρίνιστες αυτές χημικές ουσίες, που μας ψεκάζουν! Υπάρχουν πολλά και ουσιαστικά ερωτήματα των πολιτών, που ζητούν ειλικρινείς απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

http://anti-ntp.blogspot.com/2010/10/chemtrail.html

http://anti-ntp.blogspot.com/2010/10/chemtrails-92010.html

Vagelford είπε...

Morgellons:

"Morgellons (also called Morgellons disease or Morgellons syndrome), is a name given in 2002 by Mary Leitao to a proposed condition referred to by the Centers for Disease Control as unexplained dermopathy and characterized by a range of cutaneous (skin) symptoms including crawling, biting, and stinging sensations; finding fibers on or under the skin; and persistent skin lesions (e.g., rashes or sores). Current scientific consensus holds that Morgellons is not a new disorder and is instead a new and misleading name for a well known condition. Most doctors, including dermatologists and psychiatrists, regard Morgellons as a manifestation of known medical conditions, including delusional parasitosis..."

Delusional parasitosis:

"Delusional parasitosis (also known as delusions of parasitosis) is a form of psychosis whose victims acquire a strong delusional belief that they are infested with parasites, whereas in reality no such parasites are present. Very often the imaginary parasites are reported as being "bugs" or insects crawling on or under the skin; in these cases the experience of the sensation known as formication may provide the basis for this belief..."

Η δε "απόλυτη απόδειξη", σχολιάζεται παραπάνω...

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αυτή τη στιγμή (ξεκίνησε αρκετές ώρες πριν)πάνω από την επαρχία μου ψεκάζουν συνεχώς.Το δημιουργούμενο νέφος έχει απλωθεί και ξεχωρίζει σαφώς από τα λίγα κανονικά σύννεφα.
Δυστυχώς αν και είχαμε ησυχάσει λίγους μήνες,τώρα έχουμε βροχή από αεροσκάφη κινούμενα παράλληλα.ΑΙΣΧΟΣ.

Vagelford είπε...

Ναι, το είδα και εγώ από το μεσημέρι. Ήταν πολύ όμορφο το θέαμα που δημιούργησαν οι παγοκρύσταλλοι σ' αυτά τα σύννεφα. Μπορούσε να παρατηρήσει κανείς την χαρακτηριστική κυκλική άλω των 22 μοιρών γύρω από τον Ήλιο.
Την άλω αυτή την προκαλούν παγοκρύσταλλοι που έχουν σχήμα εξαγωνικού πρίσματος και διαθλούν το φως.

Τράβηξα και μερικές φωτογραφίες.

Ανώνυμος είπε...

Ναι,και εντελώς τυχαία μαζί με τους παγοκρύσταλλούς σου εμφανίζονται και πολλά αεροσκάφη τα οποία τις προηγούμενες μέρες(χωρίς ουρές)απουσιάζουν.Και μη μου πεις πως απλώς τις άλλες φορές δεν βλέπω τα αεροσκάφη γιατί κάνεις λάθος.Απλώς καθημερινά εκτελούνται πτήσεις αερογραμμών ενώ με τους ψεκασμούς η περιοχή μου γίνεται το αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Vagelford είπε...

Δεν θα σου πω τίποτα. Απλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι οι παγοκρύσταλλοι γίνονται από νερό...

Ανώνυμος είπε...

Α φίλε μου μην τα λες σε εμένα στην εφημερίδα ελεύθερη ώρα πέστα.
http://www.elora.gr/portal/
όπου έχει αναρτήσει βιντεάκι με αεροψεκασμούς και λέει πως είναι η απόλυτη απόδειξη για τους αεροψεκασμούς.
Εγώ πιστεύω επί το πλείστον αυτό που βλέπουν τα μάτια μου.Και τα μάτια μου βλέπουν τις μέρες με τις ουρές στον ουρανό πάρα πολλά αεροσκάφη πάνω από το χωριό μου.Τις άλλες μέρες που δεν έχει ουρές βλέπω πολύ λίγα,αυτά των αερογραμμών.
Λογικό συμπέρασμα;
ΨΕΚΑΖΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έχει μερικές πολύ ωραίες φωτογραφίες για σένα και τους παγοκρυστάλλους σου ενώ κάποιες παρόμοιες φωτογραφίες έχω τραβήξει κι εγώ.
Πόσο δολοφονικά κυνικός μπορεί να είναι κάποιος που κρύβει την αλήθεια θυσιάζοντας την υγεία του πληθυσμού;

Vagelford είπε...

LOL...

Ε, αφού το λέει η "ελεύθερη ώρα", τότε τι να πω εγώ...

Υπάρχει όμως και αυτό από μερικά post παραπάνω...

Εγώ πάλι βρίσκω δολοφονική την βλακεία. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι αυτό που κάνεις δεν σε φέρνει πιο κοντά στο να καταλάβεις τι συμβαίνει και αποφασίσεις να αλλάξεις προσέγγιση στο όλο θέμα, μπορεί να ξανασυζητήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά τι να περιμένει κάποιος;
Εδώ έχουν ανοίξει στην Ελλάδα μέχρι και εταιρεία αεροψεκασμών και τροποποίησης καιρού!!!

http://www.3dsa.gr/category.php?id=15

Ανώνυμος είπε...

http://aliartos-city.blogspot.com/2010/10/chemtrails-1.html

Ξέχασα το link πριν
Σταυροβελονιά ο ουρανός!!!

Vagelford είπε...

Καλά, αυτό με την εταιρία τροποποίησης του καιρού, φοβερό. Μου άρεσε και η φωτογραφία με τα αεροπλάνα της εταιρίας, κάτι ελικοφόρα Τσέσνα.

Νομίζω ότι δίνεις τυχαία links.

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.Πάλι ψεκάζουν.Δεκάδες αεροσκάφη,σε δυάδες κυρίως,αφήνουν γραμμές αλλά και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου παρατήρησα αεροσκάφη ενώ ακολούθησε και βροχή πράγμα συχνό μετά τους ψεκασμούς των chemtrails.Την παρατήρηση αυτή την έχουν κάνει κι άλλοι στο διαδίκτυο.
Έτσι ενώ χτες πέταξαν 15 ας πούμε αεροσκάφη όλη μέρα σήμερα απογοητεύτηκα από το μεγάλο πλήθος.
Γιατρός πνευμονολόγος με διαβεβαίωσε πως οι καρκίνοι του πνεύμονα έχουν αύξηση 30%.
Ξέρω ξέρω τώρα θα με ψέξει ο oxiallokarvouno για τα ελλιπή στατιστικά στοιχεία.
Κανονική μέρα πετάνε λίγα αεροσκάφη στον ορατό ορίζοντα μου-τη μέρα που εμφανίζονται ουρές στον ουρανό πολλά περισσότερα.ΓΙΑΤΙ;
Το ίδιο θα ερωτώ ξανά και ξανά.
Οι ουρές που αφήνουν σε σχέση με την προκαλοκαιρινή εποχή είναι πιο λεπτές και πιο κοντές(όχι πολύ κοντές).
Πιθανόν να έχουν αλλάξει τακτική ψεκασμού για να γίνονται λιγότερο αντιληπτοί.
Η ώρα που δύει ο ήλιος είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική γιατί βάφονται κοκκινες οι ουρές.
Οι περισσότεροι άνθρωπο δεν κοιτούν ψηλά.
Αλλάξτε.
Κοιτάτε κάθε μέρα ψηλά και όλες τις μέρες.Τότε θα μάθετε να βλέπετε ποιά είναι chemtrails.
ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ!

Βασίλης Κυριαζίδης είπε...

Τελικά φαίνεται ότι είχα εξ'αρχής δίκιο, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις μου, περί της γνησιότητας του οπτικοακουστικού υλικού που παρέθεσε ο εξ αλλοδαπής αναγνώστης σας. Συγχαρητήρια που αποκαλύψατε άλλη μια απάτη μοντάζ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρός πνευμονολόγος με διαβεβαίωσε πως οι καρκίνοι του πνεύμονα έχουν αύξηση 30%.

τσιγάρο

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010
Και όπως υπέθεσα από χτες(μετά τον καταγάλανο ουρανό) συνεφιά από το πρωί, ενώ γύρω στο μεσημέρι καθάρισε κάπως.
Ωστόσο η κατάσταση σήμερα είναι σουρεαλιστική!
Τεράστιες γραμμές που απλώνουν.Ξεπάτωσαν τρεις νομούς όπως φαίνεται με συνεχείς ψεκασμούς.Έχω τραβήξει φωογραφίες με κατακκόκινα chemtrails καθώς δύει ο ήλιος.

Vagelford είπε...

"Η ώρα που δύει ο ήλιος είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική γιατί βάφονται κοκκινες οι ουρές.

Έχω τραβήξει φωογραφίες με κατακκόκινα chemtrails καθώς δύει ο ήλιος."


Και τι πάει να πει ότι είναι κόκκινα δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

http://www.enouranois.gr/sygrafeis/Gabriel_Stetter/indexgab1.htm

Εξαιρετικό άρθρο.
Θα μάθετε πως η υγρασία που μας τρυπά τα κόκκαλα οφείλεται στο αλουμίνιο από τα chemtrails.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=GBuXKPWmC7o

Vagelford είπε...

"Θα μάθετε πως η υγρασία που μας τρυπά τα κόκκαλα οφείλεται στο αλουμίνιο από τα chemtrails."

Καλά ρε άνθρωπε... Πραγματικά δηλαδή, δεν λυπάσαι καθόλου τον εαυτό σου να τον εκθέτεις σε τέτοιου μεγέθους υπεργαλαξιακές πίπες;
Αυτό το κείμενο μόνο πρέπει να σου έριξε το IQ 30 μονάδες.

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Νοεμβρίου ψεκασμοί και στην περιοχή μου αλλά και στην Αττική.
Διασταυρωμένο και από blogs αλλά δεν χρειαζεται πλέον επιβεβαίωση.Τα μάτια μου συνήθισαν να εντοπίζουν τις ουρές και το στρώμα νέφους που προκαλούν με ευκολία.

Ανώνυμος είπε...

Οι δολοφόνοι του πλανήτη σκοτώνουν τα παιδιά μας με ψεκασμούς.
Ευτυχώς υπάρχει θάνατος.Φαντάζεται κάποιος να ζούσαν αιώνια αυτοί οι υπάνθρωποι συνωμότες;

Ανώνυμος είπε...

Έκανες τόσο κόπο για να αποδείξεις ότι τουλάχιστον δεν έχεις προσωπική άποψη.
Τα ύψη που πετούν τα πράγματι λευκά και χωρίς διακριτικά αεροσκάφη δεν υπερβαίνουν τα 12.000 - 15.000 χιλ πόδια, επιστρέφουν και στρυφογυρίζουν πάνω απο την ίδια περιοχή για πολλές ώρες, δεν έχουν σχέση με αεροσκάφη που πραγματοποιούν επιβατικά δρομολόγια, το ύψος η ταχύτητα και το είδος των αεροσκαφών είναι απόδειξη για αυτό που γράφω.
ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, για αυτό και δεν πιστεύεις την πραγματικότητα.

Vagelford είπε...

Αυτή είναι νέα variation.
Έχετε εκτιμήσει δηλαδή το ύψος των συγκεκριμένων πτήσεων στα 4-5 km; Με ποιο τρόπο;
Έχετε και φωτογραφίες; Τι τύπου είναι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη;

Ανώνυμος είπε...

vagelford στα επιχειρήματα απαντάς με ανούσιες ερωτήσεις.Πρόσεξε γιατί η στοά σου δεν θα σου δώσει πολύ λιλί ή και θα δώσει σε άλλον τη δουλειά της συσκότισης των φαινομένων και της παραφληροφόρησης.
Και μόνο το επιχείρημα πως κανείς αρμόδιος δεν μιλά για τις χημικές ουρές είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΝΟΧΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Έπειτα από δύο συνεχόμενες μέρες ψεκασμών σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου(τρίτη μέρα) ψεκάζουν ακριβώς πάνω από το σπίτι μου.Τέσσερεις παράλληλες γραμμές.Τρεις μέρες τώρα έχουν καλύψει ολόκληρο τον ορατό μου ορίζοντα.
Σε ένα σημείο μόνο δεν ψεκάζουν ποτέ όπως φαίνεται.Πάνω από τη θάλασσα.
Άρα ο στόχος είναι να εισπνεύσουν οι άνθρωποι αυτό το πράγμα ή και το έδαφος,οι καλλιέργειες κλπ.

Κβαληνκεραληθή είπε...

Vagel κι εγώ με τη σειρά μου να παρατηρήσω πως δεν σχετίζονται όλα τα μετεωρολογικά κατεβατά του άρθρου με το θέμα τουλάχιστον άμεσα ή ακόμα έτσι όπως έχει εξελιχθεί. Όπως και τα κομμάτια μεταξύ τους. Δίνουν όμως μια επιστημονοφανή προσέγγιση και θεωρώ πως αφού πιστεύεις πως κάπως έτσι θα 'θελες να προσεγγίσουμε το θέμα μπορεί να γίνει μια σχετική ανάλυση. Το θέμα της ορθογραφίας πιάστο από τα καταληκτικά ε/αι των ρημάτων τουλάχιστον να μην μπερδευόμαστε σε τι πρόσωπο αντιστοιχούν. Επίσης να πω πως και το site της ομάδας κατσαρού απλά παραθέτει σκόρπιες ενδειξεις οι οποίες έχουν παρθεί σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τους λείπει το βάθος συλλογής και σωστής διήθησης-ανακοίνωσης στοιχείων και διαπιστώσεων. Βέβαια αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί από το άγχος που έχει ο κατσαρός να προστατεύσει τον κόσμο πράγμα που το 'χει κάνει πετυχημένα πάρα πολλές φορές σε θέματα που αφορά το αντικείμενό του (χημικός). Αλλά και από τους ανθρώπους που αποτελούν την ομάδα του (οικ. πράσινους) που απλά ακολουθούν συνθήματα μκο (greenpeace, wwf) οι οποίες παρότι χρηματοδοτούνται από ανθρώπους που έχουν όλους τους λόγους του κόσμου να συγχίσουν την κοινωνική αντίληψη, απ' την έχουν μαζέψει κόσμο που έχουν τη διάθεση να "προστατεύσουν το περιβάλλον". Η κουβέντα μας θα ξεκινήσει από το τέλος του άρθρου σου. λες ότι "Η μόνη εκδοχή των Chemtrails που έχει κάποια επαφή με την πραγματικότητα είναι αυτή που θεωρεί ότι η όλη ιστορία είναι μία προσπάθεια για την αντιστάθμιση του ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου, ψεκάζοντας κατάλληλες ουσίες στην Στρατόσφαιρα οι οποίες θα ανακλούν μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας προς το διάστημα. Και πάλι όμως, αυτό δεν χρειάζεται καμία θεωρία συνωμοσίας και την υπόθεση των Chemtrails, αφού αυτή τη δουλειά την κάνουν τα αεροπλάνα με τα καυσαέριά τους. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες φαίνεται ότι με κατάλληλη ρύθμιση των δρομολογίων των αεροσκαφών θα μπορούσε να βελτιστοποιηθεί αυτό το φαινόμενο."
ο βαρώτσος που επικαλείσαι 2-3 φορές στο άρθρο σου έκανε πρόσφατα ένα paper μαζί με άλλους στο οποίο λέει πως δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για την ύπαρξη αυτόυ του λεγόμενου "φαινόμενου του θερμοκηπίου". είναι πολύ πρόσφατη και πρέπει να πάω πάλι στην βιβλιοθήκη για να σου κάνω πιο σαφή αναφορά. ακόμα αναφέρεσαι στη nasa η οποία έχει δημοσιοποιήσει διαδράμματα της ακτινοβολιας του ήλιου και τα οποία εκτός από κυματοειδή μορφή στο χρόνο, έχουν και ανοδική. (θα παραθέσω σε επόμενο σχόλιο το γράφημα, τώρα δεν μπορώ να το ξαναβρώ) έχει δεδομένα βέβαια μόνο από τα προηγούμενα 100 χρόνια νομίζω. το "ιδεολόγημα" αυτό ξεκίνησε από τη θατσερική αγγλία που τότε ήθελε να κάνει πυρηνικά.

Κβαληνκεραληθή είπε...

Και βέβαια αποπροσανατολίζει από παράγοντες αύξησης θέρμανσης που όντως προκαλείται όχι μόνο από τους συμβατικούς ΑΗΣ αλλά και από τους πυρηνικούς. Όπως και όλο αυτό το κίνημα "ξεχνάει" τις επιπτώσεις που έχει σε πανίδα (άνθρωπος κλπ), χλωρίδα η μόλυνση από όλα τα υπόλοιπα καυσαέρια της κάυσης για "αξιοποιήσιμη" ενέργεια ή σε πολλές περιπτώσεις τα τοξικά απόβλητα, εστιάζοντας στο CO2 που βρήσκουμε στα αναψυκτικά. Ανοίκει αυτό βέβαια και στη γενικότερη προσπάθεια οι πλουτοπαραγωγικές πηγές να σπανίζουν και βέβαια να ελέγχονται από λίγους που είναι μια ολόκληρη κουβέντα. Ακόμα μου φαίνεται τρελή γραφικότης να ζητάει η ομάδα του Κατσαρού από τους καλούς βουλευτές της να σταματήσει τους αεροψεκασμούς. Κυβέρνηση που από τις τελευταίες εκλογές βλέπουμε να στηρίζεται από το 15 το πολύ τοις εκατό από αυτούς που δικαιούνται να ψηφίσουν. Το θέμα λοιπόν αφορά εμάς και πρέπει να λυθεί από μας διατηρώντας πρώτ' απ' όλα κάποιες μεθόδους που ίσως μπορέσουν να κρατήσουν την έρευνα μακριά από ψευτοεντυποσιασμούς. Έτσι κι αλλιώς τσαντισμένοι είμαστε δε θέλουμε άλλες φανφάρες. Βασικό ερώτημα που ψάχνω απάντηση είναι πώς ξέρουμε τι περιέχουν τα, υποτιθέμενα ακόμα, chemtrails. Το φαινόμενο το παρατήρησα στο σχολείο 15 χρόνια πριν και θεώρησα πως ήταν μετεωρολογικά αεροπλάνα που αφήναν αυτή τη γραμή για να δουν τη συμπεριφορά της ατμόσφαιρας. Στο πανεπιστήμιο είδα πως δεν υπάρχει αυτή η μέθοδος.
Σε ποιες μελέτες αναφέρεσαι ότι γίνονται για να ρυθμιστούν τα δρομολόγια των αεροσκαφών ώστε να μειωθεί το "φαινόμενο του θερμοκηπίου" και πως το καταλαβάινεις εσύ ως ορεξάτος με τη φυσική;
Ακόμα πες μου βάση ανάλυσης ότι δε μπορεί πια ο καπιταλισμος να μας πάρει άλλη υπεραξία μετά τη λήξη της τελευταίας βιοτεχνολογικής, πληροφοριακής επανάστασης για πιο λόγο να μην μας πάρει μαζί του στο θάνατο.
φιλιά

Vagelford είπε...

Θα σου απαντήσω, αλλά όχι τώρα γιατί έχω φορτωμένο πρόγραμμα αυτές τις μέρες. Απλά σε ενημερώνω για να μην νομίζεις ότι σε "έγραψα".

Πάντως, το κάθε πράγμα που αναφέρω έχει σχέση και με κάποια πτυχή του θέματος των chemtrails.

Ανώνυμος είπε...

Όχι πως σταμάτησαν όλη την εβδομάδα οι ψεκασμοί πάνω από την επαρχία μου αλλά σίγουρα είχαμε λιγότερες πτήσεις.Σήμερα 27-11-2010 άρχισαν πάλι να πυκνώνουν.Κοινοί δολοφόνοι.

Κβαληνκεραληθή είπε...

http://iopscience.iop.org/1748-9326/4/4/045108

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Vagel τι τραβάς!!!!!

έχω πεθάνει στα γέλια διαβάζοντας τα κάρβουνα που λαμβάνεις ως απαντήσεις και ειδικά οταν σκέφτομαι τα facepalm που θα 'χεις ρίξει και τα όχι-άλλο-κάρβουνο-έλεος που θαχεις πεί μόνο σε αυτό το post.

Και να σκεφτεί κανείς ότι έχεις επισυνάψει κεφάλαιο σχεδόν από το βιβλίο του Βαρώτσου!

Vagelford είπε...

@Κβαληνκεραληθή: Θα ξεκινήσω από την τελευταία σου ερώτηση για τα contrails και την ρύθμιση της θερμοκρασίας. Το άρθρο πάει πολύς καιρός που το έχω γράψει, οπότε δεν θυμάμαι που ακριβώς έχω το συγκεκριμένο θέμα. Ενδεικτικά όμως μπορείς να δεις αυτή την αναφορά (και εδώ).

Σχετικά με το ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου, δεν θέλω να πω τίποτα εδώ. Αυτό είναι θέμα για άλλη κουβέντα. Την εργασία του Βαρώτσου που αναφέρεις, δεν την γνωρίζω.

Για το θέμα ότι αναφέρομαι σε άσχετα πράγματα στο κείμενο, όπως σου έγραψα και παραπάνω, όλα όσα γράφω είναι σχετικά με κάποια πτυχή της ιστορίας των chemtrails.

Για παράδειγμα, τα όσα γράφω για τις ακτινοβολίες, είναι σχετικά με την γελοία αυτή υπόθεση με το HAARP που είναι υπερόπλο που έχει ως στόχο τον έλεγχο του κλίματος με την βοήθεια και των chemtrails.

Τα όσα γράφω για τις συνθήκες σχηματισμού των contrails και των επίμονων contrails, νομίζω ότι είναι σαφής η σχέση τους με το θέμα και τον μύθο ότι τα contrails πάντα και κάτω από όλες τις συνθήκες διαλύονται αμέσως.

Τέλος, τα μετεωρολογικά κατεβατά που λες και φαντάζομαι ότι εννοείς το κομμάτι "φυσική ατμόσφαιρας 101", εκτός από παιδαγωγικά είναι και απόλυτα σχετικά με την ουσία της υπόθεσης των chemtrails. Και ο λόγος είναι ότι το βασικό κομμάτι της θεωρίας είναι ότι μας ψεκάζουνε, δηλαδή ρίχνουν πράγμα εκεί πάνω για να φτάσει εδώ κάτω. Έλα όμως που η δομή της ατμόσφαιρας είναι τέτοια που αυτό το πράγμα δεν γίνεται έτσι όπως το φαντάζεται ο κόσμος, ότι δηλαδή ρίχνει ο άλλος από πάνω και αυτό φτάνει γρήγορα κάτω. Τέλος πάντων, αυτός ήταν και ο λόγος της όλης εισαγωγής στην ατμόσφαιρα, να δείξει ότι είναι βασικό-θεμελιώδες το πρόβλημα με την ιδέα των ψεκασμών από τέτοιο ύψος (καυσαέρια επιβατικών αεροσκαφών ή ύποπτα αεροσκάφη σε μεγάλο ύψος) και όχι περιστασιακό.

Τέλος κλείνω με αυτό το λινκ από τη NASA.

Sorry που άργησα να απαντήσω.

Vagelford είπε...

apeleytheros, γνωριζόμαστε έτσι... στείλε ένα e-mail γιατί κάτι υποψιάζομαι, αλλά δεν είμαι σίγουρος...

Ανώνυμος είπε...

http://psekasmeniellas.blogspot.com/2010/01/2010.html

Ανώνυμος είπε...

Στο παραπάνω link έχει δημοσιευμένη μια συνέντευξη του Νίκου Κατσαρού*

«Ο Δρ Νίκος Κατσαρός είναι Διευθυντής Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και Πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ.»

http://psekasmeniellas.blogspot.com/2010_11_01_archive.html

Τι γίνεται ρε παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

Παραμονή Χριστουγέννων 2010 και οι ψεκασμοί πάνω από την επαρχία μου αλλά φαντάζομαι και στην υπόλοιπη Ελλάδα,καλά κρατούν.

Ανώνυμος είπε...

Άλλοι μια απόδειξη πως μας ψεκάζουν ξένα αεροσκάφη,προφανώς απογειούμενα από νατοικές βάσεις είναι πως τείνουμε να ξεχάσουμε το φαινόμενο του καταγάλανου ουρανού.
Τη μια έχει "σκόνη από την Αφρική",την άλλη "ομίχλη",την τρίτη ενώ ο ουρανός είναι γαλανός άσπρες ουρές τον μετατρέπουν σε "συνεφιασμένο".
Ακόμη και τις πλημμύρες που μας έλεγαν πως τις προκάλεσαν νοτιάδες πρέπει να τις προκάλεσε το harp.

Vagelford είπε...

Έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Βγήκες από την τρύπα σου;
Ακόμη κι αν οι γραμμές στον ουρανό είναι ψυχολογικός πόλεμος,ακόμη κι αν αποτελούν παραισθήσεις,σημασία έχει πως το φαινόμενο είναι ορατό και δεν επιδέχεται οποιασδήποτε ερμηνείας ψευδοεπιστημονικού τύπου όπως η δική σου στο παρόν blog.

Vagelford είπε...

Δεν σε παρεξηγώ. Ότι καταλαβαίνει ο καθένας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ καταλαβαίνω αυτό: http://www.pentapostagma.gr/2010/12/blog-post_2487.html#ixzz19dMkFDgT

ενώ εσύ φορτώνεις κάρβουνο τους αναγνώστες σου.

Ανώνυμος είπε...

Όπως και τα Χριστούγεννα έτσι και σήμερα συνεχείς ψεκασμοί πάνω από τον τόπο μας.
Άλλη μια απόδειξη πως δεν πρόκειται για αεροσκάφη με επιβάτες είναι πως δεν είναι εν πτήσει παράλληλα με το έδαφος αλλά σε γωνία 45 μοιρών σε σχέση μ'αυτό.
Το αεροδρόμιο από το οποίο απογειώνονται βρίσκεται κοντά μου(δυστυχώς) και δεχόμαστε συνεχείς ψεκασμούς καθώς όπως και να'χει βρισκόμαστε κάτω από τις πορείες που ακολουθούν.
Αν μπορούσαν να δουν οι χρήστες του διαδικτύου μερικές φωτογραφίες(έτους 2010) που έχω τραβήξει θα πάθαιναν σοκ.

Ανώνυμος είπε...

«πως δεν είναι εν πτήσει παράλληλα με το έδαφος αλλά σε γωνία 45 μοιρών σε σχέση μ'αυτό.»

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
και τί είναι παιδί μου τα αεροπλάνα; Διαστημόπλοια; πτήση 45o με 700km μέση ταχύτητα που έχουν τα αεροσκάφη... μετά από κανένα 40λεπτο πτήσης προσέξτε μην πετύχετε τον ISS! να μας φέρετε λουκούμια (διαστημικά)

jalex είπε...

Οι παλιοι λεγανε πως το πολυ γελιο, συνηθως βγαινει "ξυνο".
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
Φοβαμαι πως γελασαμε πολυ...
και συντομα ή αργοτερα θα γυρισει σε:
Αααχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχ !!

Μπορει καποιος να μην εκτιμα σωστα τις 45 μοιρες, αλλα να καταλαβαινει περισσοτερα απο καθε ημιμαθη ...

jalex είπε...

bagelford:
Με ολη μου την εκτιμιση, αλλα αν νομιζεις οτι με τα απλα, διπλα, ή ακομη και τριπλα ολοκληρωματα που μας εμαθαν στο πανεπιστημιο μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα σχετικα με την αιχμη της επιστημης (που ανεκαθεν ηταν απορρητη και χρησιμοποιουνταν σαν οπλο), εισαι ... βαθεια νυχτομενος ...

jalex είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
jalex είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τα αεροσκάφη κατά τη διαδικασία της απογείωσης σχηματίζουν γωνία(η νοητή γραμμή ανύψωσης) σε σχέση με το έδαφος.
Αν είναι 45 μοιρών ή 44 ή 39 δεν έχει σημασία και άλλωστε είναι μεταβαλλόμενη.Σημασία έχει πως είναι σε φάση απογείωσης και επομένως δεν είναι πολιτικά αεροσκάφη αφού εξορμούν από στρατιωτικά αεροδρόμια(η ανύψωσή τους αυτό δείχνει).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Πάνω από την επαρχία μου πετούν και ψεκάζουν αεροσκάφη που πριν λίγο έχουν απογειωθεί από κοντινό αεροδρόμιο και δεν έχουν κινηθεί ακόμη παράλληλα με το έδαφος.
Αφού λοιπόν πολιτικά αεροδρόμια δεν υπάρχουν εκεί κοντά αλλά μόνο στρατιωτικά,τούτο σημαίνει πως επιδράμουν από τέτοια.
Επειδή τώρα τέτοια αεροσκάφη δεν έχει η Ελληνική αεροπορία τι άλλο από νατοικά μπορεί να είναι;
Μήπως εξωγήινων;

Ανώνυμος είπε...

Εξωγήινα, σίγουρα.

vagelford πρέπει να κόβεις εισιτήρια!
:)

Ανώνυμος είπε...

@ apeleytheros

Επί των γραφομένων έχεις κάποιο επιχείρημα;
Γιατί από ειρωνίες τέτοιου τύπου έχουμε χορτάσει.
Είναι η τεχνική της διακωμώδησης της αλήθειας,της αποδόμησης της σοβαρότητας των λεγομένων και της προσωπικότητας των άλλων.
Θέλεις να μάθεις και ποιοί κύκλοι χρησιμοποιούν κατά κόρον αυτή την τεχνική;

Ανώνυμος είπε...

Όταν έκανα σύνδεση της ομίχλης και της υγρασίας που επικρατεί σε περιοχές της χώρας με το φαινόμενο των chemtrails,αυτό οφείλονταν σε προσωπικές παρατηρήσεις αλλά ψάχνοντας παρέπεμψα και στο παρακάτω link http://www.enouranois.gr/sygrafeis/Gabriel_Stetter/indexgab1.htm

Το παρακάτω απόσπασμα αποτελεί τμήμα του άρθρου
Εγκληματικά Πειράματα
Η Καταστροφή του Ουρανού
Παγκόσμιο Χημικό - Έγκλημα στην Ατμόσφαιρα
του Gabriel Stetter, Basel - Ελβετία -περιοδικό raum & zeit 127 / 2004

Μόλις έκανα αναφορά στη λέξη υγρασία ο οικοδεσπότης λες και τον τσίμπησε η Μάγια η μέλισσα(αν και δεν τη βλέπω να ζει πολύ καιρό λόγω chemtrails,παρέα ίσως με πτηνά και άλλα έμβια),ισχυρίστηκε πως αυτομάτως κατέβηκε τι IQ μου 30 μονάδες.
Καταλαβαίνετε όλοι γιατί “καρφώθηκε” έτσι άγαρμπα.

Πάρτε λοιπόν το απόσπασμα και απολαύστε το μαζί με τον Vagelford

Πέντε έως δεκαπέντε αεροπλάνα εμφανίζονται τόσο σε αγροτικές όσο και αστικές περιοχές και πηγαινοέρχονται σε ένα ύψος στα 6.000 περίπου μέτρα.
Αυτό που αρχικά μοιάζει με απλή «ουρά» αεροπλάνου από τα καυσαέρια του, αφήνει τον θεατή, με μια προσεκτικότερη και μεγαλύτερης διάρκειας ματιά, κατάπληκτο:
Αυτές οι «ουρές» που σχηματίζονται δημιουργώντας ένα κανονικότατο τεράστιο πλέγμα δεν χάνονται ακόμη και μετά από αρκετά λεπτά, αλλά παραμένουν ακίνητα στη θέση τους να «κρέμονται». Παράλληλα εμφανίζεται συχνά και μια διάταξη του εκπεμπόμενου αερίου («ουράς») που μοιάζει με κορδόνι από πέρλες, η οποία μπορεί να παίρνει και μορφή σταγόνας. 
Αργά αλλά σταθερά σε μια διάρκεια 30 έως 60 λεπτών απλώνονται οι «ουρές» ή οι «σταγόνες» δημιουργώντας μια επίμονη θολή μάζα από σύννεφα, που μοιάζει σαν ανακατεμένες αφρός γάλακτος.
Αυτό που αρχικά θεωρήθηκε σαν «ουρά» από καυσαέρια αεροπλάνου εξελίσσεται ακόμη περισσότερο σε στρώμα ομίχλης.
Μετά από δύο με πέντε ώρες καλύπτεται το τμήμα του ουρανού στο οποίο διασταυρώθηκαν τα αεροπλάνα, με ένα θολή στρώση ομίχλης-σύννεφου.
Κατά περίεργο τρόπο οι αρχικές γραμμές («ουρές») παραμένουν ακόμη και μετά από ώρες μέσα σ’ αυτή τη γαλακτώδη ομίχλη αναγνωρίσιμες.
Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας συνεχίζουν να διασταυρώνονται τα αεροπλάνα στον ουρανό σε σχήμα – διάταξη σκακιέρας, μέχρι που χάνονται στην ολοένα πυκνότερη ομίχλη.
Ανάμεσα στον παρατηρητή και τον προηγουμένως γαλάζιο ουρανό δημιουργήθηκε πλέον ένα αδιαπέραστο στρώμα ομίχλης, το οποίο σύντομα καλύπτει όλο τον ουρανό.
Εάν κάπου ανάμεσα στο στρώμα ομίχλης μπορεί ακόμη να φανεί ο ήλιος, περιβάλλεται συχνά από μία αύρα φωτός, στην οποία μπορεί να διακρίνει κανείς ένα αμυδρό εφέ ουράνιου τόξου. (Αυτό το εφέ οφείλετε στη διάθλαση του φωτός πάνω στη σκόνη αλουμινίου των chemtrails («χημικές ουρές»), των χημικών γραμμών δηλαδή που αφήνουν τα αεροπλάνα. 
Ήδη μετά από λίγες ώρες αλλάζει εντελώς η θερμοκρασία περιβάλλοντος, και σημειώνεται μία πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 7 βαθμών Κελσίου.
Ταυτόχρονα μειώνεται ομοιόμορφα και η υγρασία στην ατμόσφαιρα με τιμές γύρω στα 30%.
(Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στα άλατα βαρίου τα υπάρχουν στα συστατικά των chemtrails. Στους επόμενους ψεκασμούς της ίδιας σειράς ψεκασμών η μείωση της υγρασίας είναι μικρότερη.)
Το κρύο και η υγρασία που προκύπτουν διατηρούνται ακόμη και μέρες αργότερα, στη συνέχεια ακολουθεί συνήθως ωραίος καιρός, αλλά ασυνήθιστα ομιχλώδης και πιο δροσερός. Οι βροχοπτώσεις απουσιάζουν εντελώς. Επίσης παρατηρείται ένα χαρακτηριστικό «θόλωμα-ξέπλυμα» του ουρανού. Αν κοιτάξει κανείς στον ορίζοντα, δεν φαίνονται πουθενά τόνοι του γαλάζιου χρώματος στο ουρανό. Μόνο μια ωχρή, λευκή λωρίδα φαίνεται, η οποία στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χρωματίζεται επιπλέον με αποχρώσεις του καφέ από τα ορυκτά καύσιμα στον αέρα.
Αυτό το χαρακτηριστικό των «White Skies”, του λευκά επιχρισμένου ουρανού, είναι το πιο προδοτικό, καθότι το πιο επίμονο χαρακτηριστικό της δράσης των chemtrails.
Συχνά επανέρχεται ο Καιρός μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα στις «φυσιολογικές» για την εποχή τιμές. Όχι σπάνια ακολουθεί τότε και η επόμενη επιχείρηση ψεκασμού.

Vagelford είπε...

Να θυμίσουμε ότι η αναφορά που γίνετε είναι σ' αυτό το μήνυμα:

"Vagelford είπε...
"Θα μάθετε πως η υγρασία που μας τρυπά τα κόκκαλα οφείλεται στο αλουμίνιο από τα chemtrails."

Καλά ρε άνθρωπε... Πραγματικά δηλαδή, δεν λυπάσαι καθόλου τον εαυτό σου να τον εκθέτεις σε τέτοιου μεγέθους υπεργαλαξιακές πίπες;
Αυτό το κείμενο μόνο πρέπει να σου έριξε το IQ 30 μονάδες."


Το οποίο αφορούσε τη διαπίστωση ότι το κρύο είναι διαπεραστικό όταν έχει υγρασία εξαιτίας των chemtrails.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς λέει και ο Ελβετός στο άρθρο του.Μήπως έχεις πρόβλημα κατανόησης;
"Το κρύο και η υγρασία που προκύπτουν διατηρούνται ακόμη και μέρες αργότερα, στη συνέχεια ακολουθεί συνήθως ωραίος καιρός, αλλά ασυνήθιστα ομιχλώδης και πιο δροσερός."

Μάλλον δεν το διάβασες το άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις φάνηκε λίγος γαλανός ουρανός άρχισαν πάλι να ψεκάζουν μετά μανίας.Από το πρωί μέχρι το απόγευμα της 15 Ιανουαρίου 2011.

Ανώνυμος είπε...

Χαμός.Ψεκασμοί παντού!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=MiKjNYUIUHI&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Πειτε μου σας παρακαλω, οταν βλεπετε τα αεροπλανα ακουτε θορυβο? γιατι εγω δεν ακουω και ειλικρινα ξαφνιαζομαι..
Επισης κατα τη γνωμη μου σχηματιζουν κατι σαν ιστο δηλ ασπιδα η παγιδα ηλεκρομαγνητικων κυματων.
Τωρα ποιος ειναι ο λογος?
ας πιεσουμε το συστημα να μας πει..
μενιρ

Ανώνυμος είπε...

το «μενίρ» έχει να κάνει με το iq σου ε; Δε πειράζει.

Vagelford είπε...

Ρε apeleytheros, μην επιτίθεσαι αδιακρίτως στον κόσμο.

Φίλε με την υπογραφή "μενίρ", η ταχύτητα του ήχου εξαρτάται από την πυκνότητα και την πίεση του μέσου στο οποίο διαδίδεται. Όταν ένα αεροπλάνο πετά στο ύψος ταξιδιού, δηλαδή περίπου 10-11 km (περίπου 30000 πόδια), τότε η ατμόσφαιρα που παρεμβάλλεται από κάτω έχει μεταβολές στην πίεση και την πυκνότητα και την θερμοκρασία με το ύψος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει και η ταχύτητα του ήχου. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν διάθλαση και ανάκλαση, όπως ακριβώς το φως διαθλάται όταν περνά από το νερό στον αέρα ή ανακλάται όταν περνά μέσα από ένα θερμό στρώμα αέρα (το φαινόμενο που βλέπουμε πάνω από την καυτή άσφαλτο όπου βλέπουμε την αντανάκλαση του ουρανού που μοιάζει με νερά).

Έτσι, ο ήχος από αυτό το ύψος δεν φτάνει μέχρι το έδαφος ή αν φτάνει, φτάνει πολύ εξασθενημένος. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί όταν κάποιος φωνάζει στον άνεμο.

Ανώνυμος είπε...

Vagelford Έχεις δίκιο.

Με συγχωρείς φίλε μενίρ. Απλά μην εμπιστεύεσαι τύπους που είναι όντως μενίρ (ξεροκέφαλοι). Το θέμα με τους ψεκασμούς έχει απαντηθεί σε κάθε λεπτομέρεια, υπάρχουν παραπάνω πολλές λεπτομέρειες οι οποίες αιτιολογούν το γιατί δεν στέκει.

Όσο για τον άλλο ανώνυμο ο οποίος κάνει report συνεχώς πότε βλέπει ίχνη, keep walking. Το ότι αυτοί που ξέρουν τι τους γίνεται σου λένε ότι κάνεις λάθος, σημαίνει ότι είσαι σωστός. keep walking.

Ανώνυμος είπε...

Εδω Μενίρ η για μερικους επιστημονες ξεροκεφαλος.ΕχεΙς δικιο ουτε τις γνωσεις σας εχω ουτε σιγουρα κ τους τροπους σου φιλε μου.Αλλα δε στεναχωριεμαι.πες μου ομως κατι σε παρακαλω κι ας εχω λαθος που μαλλον εχω.Αυτοι που υποστηριζουν την θεωρια ειναι ηλιθιοι δηλαδη? Γιατι οταν καποιος ακουει οπως κ του λογου μου θες φτωχος σε iq θες θυμα,ξεροκεφαλος κλπ , απο ανθρωπους γνωστους στον τομεα της επιστημης, να ειναι καθετοι πως ναι ετσι εχουν τα πραγματα τι θες αλλο να κανει?Ισως να ειναι κ αυτυποβολη αλλα ειλικρινα τωρα εχω νιωσει κ εγω αδιαθεσια κ κουραση σε περιοδους που εχει τυχη να δω αυτες τις γραμμες.κ μαλιστα τωρα ειμαι χαλια.
Ναρκωτικα και αλλα φαρμακα δε περνω.Φιλικα κ με σεβασμο στον συνομιλητη....μενιρ
( ειναι τρελοι αυτοι οι ρωμαιοι)

Ανώνυμος είπε...

θα διαβασω οολο το αρθρο γιατι η αληθεια ειναι πως δε το εκανα.
Αν πειστω οκ αλλιως μαλλον φιλε σε αποπηρα εχεις δικιο κ ειμαι ξεροκεφαλος.
Καλημερα σ ολους..
μενιρ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία «αρνητών» κάθε επιστημονικής εξήγησης η οποία έχει ως πελατεία τους ορκισμένους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας. Αν δεν είσαι τέτοιος, διαβάζοντας το άρθρο παραπάνω είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις γνώμη.

Θεώρησα (λάθος μου) ότι για να σχολιάσεις στο τέλος του άρθρου το έχεις διαβάσει.
Οπότε το να ζητάς πληροφορίες για ασυναρτησίες (με συγχωρείς για τους τρόπους μου αλλά δε μπορώ να σκεφτώ ακριβέστερο χαρακτηρισμό) περί «παγίδευσης Η/Μ κυμάτων» δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις.

Διάβασε το άρθρο και είμαστε (σχεδόν) όλοι να διευκρινίσουμε ότι προκύψει!

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό που είπες για τη διάθεση σου:
http://en.wikipedia.org/wiki/Correlation_does_not_imply_causation

Καλό διάβασμα :)

Ανώνυμος είπε...

είναι κάτι τύποι , που τά xουν δει όλα (με κλειστά τα ματια), και με το ψηλό IQ τους τα χουν καταλάβει όλα και τα ξέρουν ΟΛΑ, είναι που λετε πια κάτοχοι της απόλυτης γνώσης που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Αυτοί λοιπον , έχουν περάσει σε μια άλλη διάσταση, και από κει ψηλά,βλέπουν εμάς τα ανόητα μερμηγκάκια που πιστεύουμε σε πανηλιθιες συνομοσιολογιες , ότι τάχα οι άγγελοι που κυβερνούνε τον κόσμο θέλουνε λέει το κακό μας, και πως (Άκουσον - άκουσον) δε μας προσέχουν καθόλου, και πως μέχρι και να σκορπούν ραδιενέργεια έχουν φτάσει , για να μετρήσουν μετά , και να αναλύσουν πόσοι πεθαίνουν από καρκίνο. Αλλα εγώ θα τους έλεγα να ανοίξουν τα ματάκια τους τα κλειστά , και να στρέψουν το βλέμμα τους λίγο πιο κει από τη τηλεόραση! Και τότε θα δουν πως είμαστε προσωρινά μονο , και με το αίμα των παππούδων μας απελεύθεροι, χωρίς να το αξίζουμε, και πως μάλλον ήρθε η ώρα που αφού η ελευθερια δεν χαρίζεται , αλλα κερδίζεται με θυσίες, να ξαναγίνουνε από απελεύθεροι , σκλάβοι ξανά.
Θα μας φυτεψουν απο ενα στιπακι, και θα μας κατευθυνουνε με... τηλεκοντρολ !!
Τοτε , ισως μερικοι ξυπνησουν, μα θα ειναι πια αργα ...

Ανώνυμος είπε...

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι αληθινές αλλά όχι όλες.Μένει να εξετάσουμε ποιές ισχύουν και ποιές όχι.
Οι κοσμοκράτορες ή όσοι θέλουν να γίνουν τέτοιοι προγραμματίζουν και σχεδιάζουν όχι μόνο στην πολιτική και στον στρατιωτικό τομέα αλλά οπουδήποτε.
Με το μυαλό του απελεύθερου όταν κάποιοι μιλούσαν για ένα υπερόπλο(την ατομική βόμβα) δεν ήταν παρά συνωμοσιολόγοι.
Η πραγματικότητα τον διαψεύδει οικτρά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ted L. Gunderson, πρώην υψηλόβαθμος αρχηγός του FBI*, κάνει μια δήλωση στο παρακάτω βίντεο, σχετικά με τα chemtrails ή όπως τα λέει "χωματερές του θανάτου", στις 12 Ιανουαρίου του 2011. Ο Ted λέει τα εξής: «Οι χωματερές του θανάτου, αλλιώς γνωστές ως ‘chemical trails’ – ‘Χημικές Ουρές’, πέφτουν και ψεκάζονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ευρώπη
Τα έχω δει, προσωπικά, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στο Μεξικό και στον Καναδά. Τα πτηνά πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο. Τα ψάρια πεθαίνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι γενοκτονία. Αυτό είναι δηλητήριο. Αυτό είναι δολοφονία από τα Ηνωμένα Έθνη. Όποιο στοιχείο μέσα στην κοινωνία μας το κάνει αυτό πρέπει να σταματήσει. Τυχαίνει να γνωρίζω δύο από τους τόπους όπου τα αεροπλάνα που αδειάζουν αυτά τα χάλια σε εμάς. Τέσσερα από τα αεροπλάνα είναι έξω από το Air National Guard (Εθνική Φρουρά Αέρα) στο Λίνκολν, της Νεμπράσκα. Και τα άλλα αεροπλάνα είναι έξω από το Fort Sill της Οκλαχόμα. Προσωπικά, έχω παρατηρήσει τα αεροπλάνα που ήταν ακόμη στη Nebraska – Lincoln, Νεμπράσκα - στο Air National Guard.

Δεν έχουν διακριτικά πάνω τους. Πρόκειται για τεράστια, σαν βομβαρδιστικά -όπως χωρίς επιγραφές. Αυτό είναι ένα έγκλημα: ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, έγκλημα κατά της Αμερικής, ένα έγκλημα εις βάρος των πολιτών αυτής της μεγάλης χώρας. Πρέπει να σταματήσει. Τι πρόβλημα έχει το Κογκρέσο; Αυτό επηρεάζει τον πληθυσμό της χώρας τους, και τους ανθρώπους τους, και τους φίλους τους, και τους συγγενείς τους, και τους ίδιους. Τι συμβαίνει με αυτούς; Τι συμβαίνει με τους πιλότους οι οποίοι πετάνε αυτά τα αεροπλάνα και το διοχετεύουν αυτήν την ανοησία, αυτό το δηλητήριο, στις δικές τους οικογένειες; Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για αυτό. Κάποιος στο Κογκρέσο θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να το σταματήσει τώρα. Σας ευχαριστώ. Είμαι ο Ted Gunderson».
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε: http://aircrap.org/
Το άρθρο τον αναφέρει ‘Chief’ (αρχηγό), αλλά στην Wikkipedia αναφέρεται ως ‘Special Agent In Charge’, δηλαδή Ειδικός Πράκτωρ - Υπεύθυνος Γραφείου. Το FBI έχει 56 Γραφεία (ονομάζονται επίσης και Τμήματα) σε κεντρικά μέρη, σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές σε όλες τις ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο. Κάθε περιφερειακό Γραφείο διοικείται από Ειδικό Πράκτορα (special agent in charge).

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/fbi-chemtrails.html

Ανώνυμος είπε...

Φωσγένιο το χημικό που ευθύνεται για τους θανάτους των πτηνών ισχυρίζεται η Colleen Thomas

Δεδομένων των προσφάτων περιπτώσεων θανάτων πτηνών αλλά και ψαριών που –πολλές από αυτές εξακολουθούν να συμβαίνουν- πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί από δηλητηριάσεις μέχρι καρδιακές προσβολές λόγω πυροτεχνημάτων μέχρι ακόμη και τη μετατόπιση των μαγνητικών πόλων της Γης.

Μια ακόμη θεωρία έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες και προέρχεται από την Colleen Thomas –γνωστή τηλεοπτική φυσιογνωμία στις ΗΠΑ- η οποία κινείται στο ευρύτερο πλαίσιο των θεωριών ακραίας λογικής εξηγεί πως «Ψεκαζόμαστε καθημερινά από αυτά τα μεγάλα αεροσκάφη».

Σύμφωνα με την ίδια το κύριο χημικό που περιλαμβάνεται στους ψεκασμούς είναι το φωσγένιο το οποίο έχει κλαπεί από το Ιράκ και τώρα χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις της CIA μισθώνοντας αεροσκάφη της εταιρείας Evergreen International Aviation Company.

«Όταν ο John Walter βρέθηκε νεκρός καθώς είχε εναντιωθεί στην αμερικανική κυβέρνηση για το φωσγένιο που είχαμε κλέψει από το Ιράκ και τώρα το χρησιμοποιούν παντού τον δολοφόνησαν γιατί απαιτούσε είτε να σταματήσουν τις επιχειρήσεις αυτές είτε θα πήγαινε στον πρωθυπουργό της Ρωσίας Putin να του πει πως δεν καταστρέψαμε τελικά τα αποθέματα των χημικών που είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάναμε» εξήγησε η Thomas σε συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosty.

Η ίδια εξήγησε πως αυτή τη στιγμή είμαστε κάτω από μια παγκόσμια επίθεση αλλά τώρα ξέρουμε ποιος μας επιτίθεται. Τέλος η Colleen Thomas προειδοποίησε ότι η επίθεση αυτή έχει ως τελικό στόχο τον ίδιο τον άνθρωπο σε μια προσπάθεια της νέας τάξης να περιορίσει τον πληθυσμό της Γης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποια ενημέρωση για το αποτέλεσμα των εξετάσεων στα νεκρά πουλιά και ψάρια;
Έχω την αίσθηση πως δεν υπάρχει Αμερικανική κυβέρνηση πλέον.Όλα δείχνουν πως κυβερνάει μια ομάδα η οποία προωθεί την παγκοσμιοποίηση,όχι βέβαια των λαών αλλά του big brother.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδί μου και έχουν σταματήσει οι ψεκασμοί αυτή την περίοδο;
Δεν έχει αρκετή υγρασία μάλλον στον αέρα.

Vagelford είπε...

Που το ξέρεις ότι δεν έχει αρκετή υγρασία;

Ανώνυμος είπε...

Οχι ρε οι Αλκυονίδες μέρες είναι τώρα δε γίνεται..
μενίρ

yioryos είπε...

Αποδείχτηκε.

Κάποιοι, σίγουρα, ψεκάζονται με σπρέυ..

Ανώνυμος είπε...

Αφού σε ψέκασαν τόσο ρε φίλε που λες ότι σε ψεκάζουν πως να σε πιστέψω; Πιθανότατα από τον πολύ ψεκασμό βλέπεις οράματα ότι σε ψεκάζουν. Αν πάλι δεν σε ψεκάζουν λες τέτοιες μπαρούφες που δε γίνεται σίγουρα με κάτι θα σε ψέκασαν.

Ψεκαστής

Ανώνυμος είπε...

Ρε παλικάρια ,αν μας ψεκάζουν γιατί δεν το κάνουν το βράδυ ώστε να μην καταλαβαίνουμε τίποτα???εκτός αν βγάλουν την θεωρία ότι στις υψηλές θέσεις της CIA(και των πρακτόρων που μας ψεκάζουν )βρίσκονται κρυμμένοι οι Ελ και βγάζοντας πρωινά δρομολόγια μας προειδοποιούν , τέλος πάντων..αυτά!

EKTORAS49 είπε...

Ο συντάκτης μάλλον δεν είναι πλήρως ενημερωμένος και οι αναγνώστες αποπροσανατολίζονται..
Για να βοηθήσω παραπέμπω εδω:
http://www.youtube.com/watch?v=Tb2Y9-v40CY&feature=email

http://www.youtube.com/watch?v=7rgrnn9G0Mw

http://www.youtube.com/watch?v=Zx0Cvo5r3Jk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=eEFITGpXwZk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Gvtlx1aV2ao

καθώς και σε κατά καιρούς επερωτήσεις βουλευτών και στις αόριστες απαντήσεις της κυβερνήσεως.

Vagelford είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ την τρέχουσα παραφιλολογία σχετικά με τη συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας, οπότε όποιες προσθήκες είναι ευπρόσδεκτες.

Ειδικά αν υπάρχουν και σύνδεσμοι για τις σχετικές επερωτήσεις στο Ελληνικό κοινοβούλιο θα ήταν και αυτές πολύ χρήσιμες. Έτσι για να έχουμε μια εικόνα και για το επίπεδο των αντιπροσώπων.

Vagelford είπε...

Από ότι βλέπω πάντως, τα περισσότερα βίντεο λένε τα ίδια και τα ίδια...

EKTORAS49 είπε...

Δεν μπορεί να λένε κάτι άλλο. Tο θέμα ειναι τα chemtrails. (που βέβαια δεν εχουν σχέση με τα contrails που είναι όπως περιγράφονται στο το άρθρο).

Ανώνυμος είπε...

Από Παρασκευή μέχρι σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου ένας χαμός στην επαρχία μου.Οι ψεκασμοί ξεκίνησαν με μαζικές πτήσεις αεροσκαφών χωρίς να αφήνουν μεγάλη ουρά(πλην εξαιρέσεων).Χτες αλλά και σήμερα τεράστιες χημικές ουρές απλώνονται στον ουρανό.Τα αεροσκάφη δεκάδες.Πολλά από αυτά όπως φαίνεται από την ουρά που αφήνουν απογειώνονται,όπως έχουμε ξαναπεί,μάλλον από τον νατοτικό αεροδρόμιο στη Λάρισα.Άλλος ένας μύθος επομένως που τα θέλει να πετούν εκτός εναέριου χώρου μας και δήθεν δεν έχουμε αρμοδιότητα επέμβασης,καταρρίπτεται.Ξέρουν καλά να παραπληροφορούν και να συσκοτίζουν τα πλήθη.

Vagelford είπε...

Έτσι... ΝΑΤΟικά...

Αντώνης (apeleytheros) είπε...

Είναι γενική η συσκότισις;

ikaros2006 είπε...

Φιλε Βαγγελφορδ σε χαιρετω. Ειχαμε μιλησει παλια μια δυο φορες και στο γιουτουμπ.

Ανεξαρτητως της οποιας διαφορας ιδεολογικης τοποθετησης μπορει να εχω μαζι σου το αρθρο σου ειναι περα ως περα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ.

Επειδη ειμαι κι εγω των θετικων επιστημων (οχι ομως φυσικος) δεν ειχα πιστεψει ποτε σε αυτη τη μπουρδα των αεροψεκασμων αν και δε σου κρυβω οτι απο τα πολλα που ακουγα ειχα αρχισει να εχω καποιες αμφιβολιες. Μετα την αναλυση σου και με τη λιγη φυσικη που εκανα μεχρι και στο πανεπιστημιο ειμαι πεπεισμενος οτι τα των αεροψεκασμων δεν ευσταθουν.

Σεβομαι τις μαρτυριες του καθενα κι εχω κι εγω αναλογες να καταθεσω. Το θεμα οτι αυτο που βλεπουν ή που δεν βλεπουν τα ματια μας για την επιστημη δεν ειναι αρκετο.

Απο την αλλη πλευρα δε θα βιαστω να ακυρωσω τις οποιες ανησυχιες. Κι εγω ειμαι καλοπροαίρετος ανθρωπος σαν κι εσενα και ψαχνω παντα τις πιο πιθανες και τεκμηριωμενες αποδειξεις για καποιο θεμα.

Ομως, μην αποκλειεις καθολου να μας ψεκαζουν με κατι. Οχι τις ανοησιες με το ΗΑRP που λεει ο Λιακο αλλα καποιο στοιχείο που προκαλει μεταβολες στην ψυχικη υγεια του ανθρωπου οπως για παραδειγμα το ΛΙΘΙΟ.
Το λιθιο χρησιμοποιείται στην ιατρικη ως αντι-διεγερτικο σε ατομα που ειναι υπερδιεγερτικα και εχουν μανια ή μανιοκαταθληψη.

Ποιος λοιπον μου λεει εμενα οτι προκειμενου να αποφυγουν τις μαζικες αντιδρασεις ενος λαου δεν τον ψεκαζουν τετοιου ειδους "πραγματα" για να τον ηρεμούν? Θελω να πω ο κοσμος δεν ειναι αγγελικα πλασμενος και ειναι καλο οι πολιτες να εχουν τα ματια τους και αυτια τους ανοιχτα προς καθε κατευθυνση.

Παντως μπραβο και παλι για την αναλυση που μπηκες στον κοπο να κανεις.

Τα λεμε στο youtube :)

Vagelford είπε...

Γεια σου και εσένα Ίκαρε.

Χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες και σου άρεσε.

Πάντως, σχετικά με αυτό που λες, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ψεκάσουν τίποτα για να αποβλακώσουν τον κόσμο. Αρκεί το χαζοκούτι και οι διάφορες φυλλάδες για να γίνει η δουλεία. Και το κάνουν χρόνια τώρα.

Δες για παράδειγμα το συγκεκριμένο. Την ώρα που του παίρνουν του άλλου και τα σώβρακα, αυτός ψάχνει να βρει ποιος και αν τον ψεκάζει.

Καλά να περνάς Ίκαρε.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα... Dr.K Miller οφείλω να παραδεχτώ ότι το ψέκασμα είναι πολύ αποτελεσματικό στην περίπτωσή σου, τόσο που σου έχει κάνει το μυαλό σούπα και δεν μπορείς να δεις το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ χωρίς τη βοήθεια κάποιας εξίσωσης! Ειλικρινά ΔΕΝ υπάρχει πιο κοιμισμένος άνθρωπος από αυτόν που πιστεύει ότι είναι ξύπνιος! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ. Η επιστήμη πρέπει να συνάδει απόλυτα με ανάπτυξη πνεύματος, τέτοια που να σε κάνει ταπεινό απέναντι στη γνώση... Αλλιώς χάνεσαι μέσα στις εξισώσεις (σύνηθες σφάλμα των "τυφλών" επιστημόνων μιας στείρας επιστήμης που μπουσουλώντας σαν μωρό τώρα αρχίζει ν' ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης [ή έτσι νομίζει τουλάχιστον]).

Α, έτσι για την πληροφορία, τί έχεις να πεις για τις έρευνες που έχουν γίνει στο Ερευνητικό Κέντρο 'Δημόκριτος' που ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ότι μετά από κάθε ψέκασμα, όταν έβρεξε, στο νερό της βροχής ανιχνεύθηκαν μεγάλες ποσότητες βαρέων τοξικών μετάλλων? Απαπαπα, τί πράματα είναι αυτά καλέ... και ο Δημόκριτος Χαρδαβέλλα και Λιακόπουλο βλέπει? Τςτςτςτςτς... Ανοησίες!!!

Ξύπνα καλέ μου και άσε τη φυσική, που τόσο αγαπάς, για να μελετάς έναν εικονικό κόσμο όπου όλα είναι όμορφα και αγνά. Η πραγματικότητα είναι πάνω από το κεφάλι σου καθημερινά! Τί? Δεν το παραδέχεται η NASA...?? Χαχαχαχα! Εύχομαι μόνο να μην πάθεις μόνιμο σοκ όταν αντιληφθείς ότι ο άνθρωπος για τις κυβερνήσεις είναι ένα αναλώσιμο πειραματόζωο σε ένα πείραμα παγκόσμιας εμβέλειας που κρατάει 100άδες χρόνια... Δεκάρα δεν δίνουν για μας. Αυτό που ξέρουν να κάνουν είναι το τρίπτυχο: πρόβλημα - αντίδραση - λύση. Πρώτα δημιουργούν τα προβλήματα οι κυβερνήσεις για να προκαλέσουν λαϊκές αντιδράσεις και ύστερα έρχονται (οι κυβερνήσεις) και παρουσιάζουν τις τετελεσμένες λύσεις τους οι οποίες είναι καταστροφικές για την ανθρωπότητα... βλέπε πρόσφατο παράδειγμα με τα εμβόλια της γρίπης των χοίρων! Απαπα...πολύ Λιακόπουλο βλέπω μάλλον ε...?

Μόνο όταν διευρύνεις το αντιληπτικό σου πεδίο θα δεις την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί το μέγιστο σφάλμα της σύγχρονης επιστήμης της Φυσικής είναι ότι προσπαθεί να ερμηνεύσει τα πράγματα μέσα από ένα πολύ-πολύ περιορισμένο φάσμα γνώσης(?) εξάγοντας πολλές φορές λανθασμένα συμπεράσματα.

Μέχρι τότε συνέχισε να προσπαθείς με εξισώσεις να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Φιλικά!

Vagelford είπε...

Καλά, άλλος χρειάζεται ξύπνημα. Όταν τις βρεις τις έρευνες του Δημόκριτου που επικαλείσαι (και δεν έχουν πραγματοποιηθεί), τότε έλα να μας τις δείξεις και εμάς και να το συζητήσουμε...

Ωχ... όμως, τώρα που το σκέφτομαι, και αυτοί στο Δημόκριτο παραπλανημένοι και τυφλοί είναι (δηλαδή επιστήμονες)... Λες να τους πιστέψουμε; Μπά, μάλλον ούτε αυτούς πρέπει (εκτός και αν ενισχύουν την παράνοιά μας, οπότε είναι υπερ-παντογνώστες).

Καλύτερα να βρω κανέναν άσχετο να μου πει το μακρύ του και το κοντό του που θα είναι σίγουρα πολύ βαθιά γνώση, αφού την έβγαλε από τον κ..λο του, γιατί το να ασχοληθείς πραγματικά με ένα αντικείμενο σε τυφλώνει, ενώ το να είσαι απλά ένας αδαής ημιμαθής ή και αμαθής είναι πολύ φωτισμένο.

Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Vagelford μάλλον χρειάζεσαι εμένα για να σου υπενθυμίσω πως σήμερα 13-4-2011 ψεκάζουν και πάλι πάνω από την επαρχία μου.
Όποιος χρειάζεται αποδείξεις του παρέχω την εξής μία.ΚΟΙΤΑΞΤΕ στον ουρανό από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Δευτέρα του Πάσχα.Το θέαμα των δηλητηριωδών αεροψεκασμών θα σας μείνει αλησμόνητο.Καλή διασκέδαση.

Ανώνυμος είπε...

13/4/2011 ξεκίνησαν οι ψεκασμοί πάνω από την επαρχία μου.Σήμερα 14/4/2011 εκατοντάδες(!) πτήσεις αλλά έχει και ισχυρό αέρα και δεν γίνεται υπερβολικά ορατό το νέφος που αφήνουν.
Κοιτάξτε όλοι στον ουρανό από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Δευτέρα του Πάσχα.Θα γίνεται χαμός.

Ανώνυμος είπε...

Βρισκόμαστε στο απόγευμα και οι ψεκασμοί συνεχίζονται.Όποια στιγμή και να κοιτάξω από το παράθυρό μου βλέπω να πετούν αεροσκάφη στον ουρανό.
Το δημιουργηθέν νέφος,παρά τον ισχυρό αέρα το βλέπει και τυφλός(η συσσώρευση σε σχέση με πριν μερικές ώρες είναι τεράστια).
Οι ακτίνες του δύοντος ήλιου το καθιστούν ακόμη πιο ορατό,ικανοί να το δουν πλέον και τυφλοί επιστήμονες.

Vagelford είπε...

Και ο τελευταίος άσχετος μπορεί να δει. Για να καταλάβει όμως τι βλέπει κανείς, θέλει κάτι παραπάνω...

Καλή συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

´Οπως κάτι παραπάνω χρειάζεται για να έχεις ήθος και να λες την αλήθεια.Το πρόγραμμα των ψεκασμών προκαλεί βλάβες στην υγεία του πληθυσμού.

Ανώνυμος είπε...

Την Τρίτη πάνω από τη Νίκαια με το που βγήκε ο ήλιος πέρασαν 5 αεροπλάνα τα οποία ΨΕΚΑΖΑΝ. Σημειωτέον, τα αεροπλάνα αυτά (boeing), που είναι λευκά χωρίς διακριτικά, πετάνε σε υπερβολικά μεγάλο ύψος, με υπερηχητικές ταχήτητες και εκτός σχεδίου πτήσεων. Επιπλέον, όταν πετάνε πάνω απ' την Αθήνα δείχνουν να έχουν ανοδική πορεία που σημαίνει ότι απογειώθηκαν από κάπου κοντά, Ελευσίνα ίσως...? Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι εκεί που πετάνε, ξαφνικά σταματάει η γραμμή (λες να σβήνουν τον κινητήρα??) και μετά από λίγο ξαναρχίζει να φαίνεται η γραμμή. Επίσης, αν θες κοιμισμένε ή κατευθυνόμενε φίλε μου έχω να σου δείξω και φωτογραφίες από το εσωτερικό αυτών των "αθώων" αεροσκαφών που δείχνει ξεκάθαρα τεράστιες φιάλες αερίου μέσα στην κεντρική καμπίνα χωρίς θέσεις επιβατών. Επίσης, μια μεγέθυνση σε αυτά τα αεροπλάνα δείχνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι οι ουρές των αερίων ΔΕΝ βγαίνουν από τους κινητήρες, αλλά από άλλες οδούς.

Κάτσε εσύ τώρα να λύσεις καμιά εξίσωση μπας και βρεις τι συμβαίνει καημένε, όσο οι άλλοι σε δηλητηριάζουν πάνω απ' το κεφάλι σου καθημερινά... Και φυσικά δεν το ψάχνω πλέον, διότι έχω βρει τις απαντήσεις μου χρόνια τώρα και πλέον προχωράω σε λύσεις.

Υ.Γ.: Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, απλώς θέλω να σε ταρακουνήσω λίγο για να δεις το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ που εκτυλίσεται μπροστά στα μάτια σου. Απ' την άλλη, είναι δικαίωμά σου να εθελοτυφλείς!

Σίγουρα, ή μπετόβλακας είσαι και δεν μπρείς να αντιληφθείς το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ χωρις τις πολύτιμες εξισώσεις σου ή είσαι βαθιά "χωμένος" στα πράγματα, γνωρίζεις πολλά και σκόπιμα παραπλανείς και αποπροσανατολίζεις την κοινή γνώμη. Και στις 2 περιπτώσεις όμως είσαι επικίνδυνος.

Vagelford είπε...

Φίλε μου, θα έλεγα ότι εσύ είσαι ο μπετόβλακας, αλλά θα προσβληθούν οι μπετόβλακες.

1. Υπερηχητικά boeing??? Ε όχι ρε φίλε.

2. Ανοδική πορεία ή προοπτική όπως έρχονται από τον ορίζοντα; Άκουσες πριν λίγο καιρό την ιστορία με το αεροπλάνο που το πέρασαν για πύραυλο στην αμερική;

3. Ναι, σβήνουν τον κινητήρα... ή μήπως μπαίνουν σε περιοχή της ατμόσφαιρας όπου οι συνθήκες δεν ευνοούν τον σχηματισμό contrails;;; Τι να είναι άραγε;

4. Φωτογραφίες από το εσωτερικό; Όπως αυτές, test flight ballast tanks;;; Μήπως να το έψαχνες και να το σκεφτόσουν λίγο καλύτερα το θέμα;

5. Ναι, κυκλοφορούν και φωτογραφίες με αεροπλάνα που τα δείχνουν να αποβάλουν καύσιμο. Υπάρχουν αεροπλάνα που έχουν αυτή τη δυνατότητα από ακροφύσια κάτω από τα φτερά ή στην ουρά και τα χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (αναγκαστική προσγείωση για παράδειγμα). Αλλά τι να λέμε τώρα... εδώ έχεις χάσει τα βασικά.

Αν κάτι είναι επικίνδυνο, αυτό είναι η βλακεία.

Καλό ύπνο...

Ανώνυμος είπε...

Σ' το λέω ξανά, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ. Έχω αποδείξεις, αλλά δεν θα κάτσω να σου τις δείξω κι ούτε είμαι υποχρεωμένος. Α, αν έχεις χρόνο και θες πήγαινε να κάνεις καμιά τοξικολογική εξέταση αίματος... και μόλις πάρεις τ' αποτελέσματα πέσε για ύπνο... Δεν έχω να πω κάτι άλλο. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

Vagelford είπε...

Έτσι...

Apeleytheros (Αντώνης) είπε...

LOL απολαυστική η "συζήτηση" :)

Θα γίνω πάμπλουτος όταν ανακαλύψω μια η/μ σφαλιάρα που θα πετάγεται από την οθόνη και θα βαράει τον θεατή. Ο Vagel ειδικά προβλέπω να αγοράζει χονδρική :) :)
(αν μου μείνει καμία για πούλημα, προβλέπω η κατανάλωση να ξεπερνά την παραγωγή)

Ανώνυμε, μην αφήσεις ποτέ να σε παρασύρουν, οι ορθολογιστές! Αντισταθείτε στα ψεκάσματα! Συλλαλητήριο κυριακή του πάσχα απόγευμα (μετά το αρνί) σύνταγμα!

(να κρατάτε ένα ψεκαστηράκι για λουλούδια για να σας αναγνωρίσουμε).

Άχριστος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ): από έγκυρες -άκρως απόρρητες- πηγές ενημερώνομαι μέσω ειδκής διαμόρφωσης ραδιοσυχνότητας κυμάτων τύπου Ω-Π (από συναδέλφους στην κοίλη γη), πως την Κυριακή του πάσχα θα γίνει ειδικός *έξτρα* ΥΠΕΡ-μαζικός ψεκασμός με χημικά για να μας πετύχουν όλους έξω και να μας μαστουρώσουν τελείως. Μιλιούνια αεροπλάνα θα πετάνε σαν τρελά πάνω από τα κεφάλια μας, αφήνοντας ΤΑΧΑ contrails (ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ...). Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες -από ανώτατο στέλεχος αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας- ειδικά ενισχυτικά γεύσης θα προστεθούν στα χημικά για το πασχαλινό αρνί έτσι ώστε να ενισχύσουν τη γεύση του και να σκάσουμε όλοι να τρώμε, αυξάνοντας έτσι την απορόφηση των αποβλακωτικών-ηλιθιογόνων χημικών στον οργανισμό και ταυτόχρονα, προκαλώντας λόγω υπερβολικής κατανάλωσης θανάτους από χοληστερίνη, τριγλικερίδια και εμφράγματα.

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ σας πιάσει μία ανεξήγητη όρεξη να φάτε πολύ αρνί ή κατσίκι, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ να σας κάνουν να πιστέψετε πως είναι κάτι φυσιολογικό. ΟΧΙ. Το κρέας έχει ψεκαστεί με το ειδικό ενισχυτικό γεύσης μικρομοριακής τετραβιοδιάσπασης KATSICOARNEX-666 (btw ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ). ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΤΕ. Προτιμήστε για ασφάλεια να σουβλίσετε μεσα στο σπίτι ή αν δεν είναι δυνατόν κρατήστε το καλυμένο από τα χημικά με μια ομπρέλα (προσοχή μη πάρει φωτιά, βάλτε τον πιστιρικά δίπλα με το λάστιχο σε ετοιμότητα).

Εγώ πάντως σας προειδοποίησα -διακινδυνεύοντας τη ζωή μου και της οικογένειάς μου-, ο καθένας τώρα ας κάνει ότι θέλει, αν τεντώσετε το στομάχι σας με φαί όμως και μετά νιώθετε μια *ανεξήγητη* φουσκωμάρα, να ξέρετε τι την προκάλεσε...όχι φυσικά το αθώο αρνάκι (ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ...) αλλά οι χημικοί ψεκασμοί.

Σίριος Νεφελιμίδης
Ειδικός Ψεκαστολόγος Χημικολόγος
Απόφοιτος τμήματος Μεταφυσικής Λιακοπούλειου Υπερεπιστημίου Ελ-λάδος

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλος "ορθολογιστής"! Καλά ρε φίλε δεν βαρέθηκες να γράφεις όλο αυτό το κατεβατό?! Που σαι Νεφελιμίδι... Είσαι καθαρό υβρίδιο και φαίνεται από τα γραφόμενά σου! Ο κόσμος γνωρίζει και δεν χρειάζεται να χλευάζεις. Το ότι μας ψεκάζουν είναι γεγονός. Ξέρω καλά τα τυπάκια του είδους σου. Άψυχα υβρίδια είστε και λίγα τα ψωμιά σας!

Ανώνυμος είπε...

Συνέχισε να σβήνεις τα σχόλιά μου όπου αναφλερω τις μέρες των ψεκασμών.Δευτέρα 2 Μαίου τρελάθηκαν στους ψεκασμούς πάνω από την επαρχία μου.ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ της ανθρωπότητας.Μακάρι να είναι μέγιστη η τιμωρία τους.

Vagelford είπε...

Δεν σου φταίει κανένας αν δεν καταλαβαίνεις να δημοσιεύσεις ένα σχόλιο.

Κανένα σχόλιο δεν σβήνεται. Υπάρχουν όλες οι χαζομάρες που έχεις γράψει μέχρι τώρα.

Ανώνυμος είπε...

17 και 18 Μαίου οι δολοφόνοι ψέκαζαν μέσα στη νύχτα!!
Ξυπνήσαμε το πρωί και αναγνωρίσαμε τα σημάδια του βρωμονέφους τους στον ουρανό.
Φωτογραφίες από τους νυχτερινούς ψεκασμούς θα βρείτε εδώ:eglimatikotita.blogspot.com

Vagelford είπε...

Ανώνυμε, αντί να κάνεις διαφήμιση σε sites, καλύτερα θα ήταν να δώσεις το λίνκ για την συγκεκριμένη ανάρτηση που αναφέρεις.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω ποιος μπορεί να νόμιζε ότι τα αεροπλάνα δεν πετάνε τη νύχτα...

Ανώνυμος είπε...

LOL ο ανώνυμος ανακάλυψε ότι τα αεροπλάνα πετάνε ΚΑΙ βράδυ.

Απίστευτο! Και πως πετάνε στα σκοτάδια δεν χάνονται..;!
Μάλλον πετάνε στα σκοτάδια για να κάνουν τα κόλπα τους στα κρυφά. Των μυστικών υπηρεσιών θα είναι, και όλοι οι επιβάτες πράκτορες, και πετάνε νύχτα για να μην φαίνονται.
Ανώνυμε προτείνω να κάνεις ειδική σελίδα όπου θα αναπτύξεις το παραπάνω. Είναι επίσης ολοφάνερο ότι τη νύχτα θα ψεκάζουν περισσότερο...

/sarcasm off

Ανώνυμος είπε...

http://www.eglimatikotita.gr/search?updated-max=2011-05-18T15%3A35%3A00%2B03%3A00&max-results=35

Ανώνυμος είπε...

@apeleytheros

Ξύπνα αν κοιμάσαι(όσο είναι καιρός),αλλά μάλλον εργάζεσαι για τους εγκληματιες.

Stazybο Hοrn είπε...

Δεν πα να λες... Εδώ μιλούν επιστήμονες

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε και πάλι το link με τις φωτογραφίες των νυχτερινών αεροψεκασμών καθώς ο κύριος του blog εξαφανίζει τα σχόλια μου.

http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_2728.html

Στο μεταξύ σήμερα 1-6-2011 πάνω από την επαρχία μου και σε πολύ μεγάλο ύψος(έπιασε καλοκαίρι μην καρφώνονται κιόλας) ψεκάζουν.

Vagelford είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, όταν μια απάντηση που γράφεις δεν την εμφανίζει μόλις την δημοσιεύεις, δεν θέλει και πολύ μιαλό για να καταλάβεις ότι δεν σου την έχει κόψει κανένας.

Δεν φτέω εγώ που τα ανώνυμα σχόλιά σου με τα διάφορα γραφικά λίνκς, ο blogger τα αντιλαμβάνεται ως spam.

Όπως σου έχω ξαναπεί, δεν λογοκρίνεται καμία από τις γραφικότητες που ανεβάζεις.
Τα περί λογοκρισίας αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο 22 Μαΐου 2011 2:43 π.μ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ(το αφαίρεσες) τις προηγούμενες μέρες,γι'αυτό το ξαναδημοσίευσα,τώρα που επανέλαβα το link τοποθέτησες και το παραπάνω σχόλιο.
Αυτό το τρυκ το έχεις επαναλάβει πολλές φορές για να με εκθέσεις.
Ας καταλάβουν οι αναγνώστες τι σόι .......είσαι.

Vagelford είπε...

Εγώ σου το εξίγησα. Το ίδιο έγινε και με αυτό το μήνημα σου. Να δούμε πότε θα το καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ σε ρωτάω πως γίνεται κάθε φορά που, λόγω spam όπως λες,κόβεται ένα σχόλιο μου να εμφανίζεται αυτό με το που δημοσιεύω ένα δεύτερο παρόμοιο και μάλιστα σ'αυτό το δεύτερο διαμαρτύρομαι για το κόψιμο του πρώτου.

Vagelford είπε...

Τα σχόλια εμφανίζονται όποτε αντιλαμβάνομαι ότι ο blogger τα έχει βάλει στα spam οπότε και τα μεταφέρω στα μη-spam.

Ανώνυμος είπε...

Δεκτή η εξήγηση αλλά όχι επιθυμητή καθώς με εκθέτει γιατί εμφανίζομαι να διαμαρτύρομαι για ένα εξαφανισθέν σχόλιό μου το οποίο εμφανίζεις μετά τη διαμαρτυρία.
Δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο αφού επαναλαμβάνω το περιεχόμενο του αρχικού σχολίου.
Επίσης πως γίνεται να μην αντιλαμβάνεσαι σε διαφορετικό χρόνο τα spam απορίας άξιο.

Vagelford είπε...

Δεν φταίω εγώ που διαμαρτύρεσαι, όπως δεν φταίω που δεν σε ενδιαφέρει να καταλάβεις. Εγώ έχω συνηθίσει να προσπαθώ να εξηγώ και να θέλω να καταλαβαίνω πως δουλεύουν τα πράγματα.

Και όπως έχω πει δεκάδες φορές, κανένα post δεν σβήνεται (εκτός από τις διπλοαναρτήσεις, όπως η χθεσινή σου για παράδειγμα ή αν κάτι είναι πέρα από κάποια όρια). Το τι γράφει ο καθένας σ' αυτά τα posts είναι δικό του θέμα.

Στην τελευταία σου ερώτηση, δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να ρωτήσεις.

Yanna Myrat είπε...

Αντί να μάχεσαι μετά μανίας κατά όσων έχουν δει τον τελευταίο καιρό οι χημικοί αεροψεκασμοί ν' αυξάνονται τόσο σε ποσότητα όσο και σε περιοδικότητα μήπως να δεις την περίπτωση ότι μπορεί να κάνεις λάθος; Οι επιστήμονες της Γεω-μηχανικής έχουν αρχίσει να 'διαρρέουν' ότι ψεκάζοντας με διάφορα υλικά την ατμόσφαιρα θα 'μπορούσαν' να δημιουργήσουν μια ασπίδα για τον περιορισμό του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Η υπερθέρμανση του πλανήτη που προβάλεται με σθένος το τελευταίο διάστημα προετοιμάζει το έδαφος για την παραδοχή των ψεκασμών. Κοινώς, όλος ο κόσμος τούμπανο και κάποιοι ακόμα το'χουν κρυφό καμάρι..δεν σε συμφέρει να μην βλέπεις την αλήθεια. Μόλις επέστρεψα από τον Καναδά όπου οι ψεκασμοί είναι άγριοι και οι άνθρωποι πεθαίνουν σαν τα κουνούπια από πνευμονία, νέοι άνθρωποι που δεν είναι καν καπνιστές! Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά -για ψάξτο καλύτερα....

Vagelford είπε...

Καταρχήν, έχει ενδιαφέρον το τι συνιστά για μερικούς "μετά μανίας μάχη" (1 ανάρτηση σε ένα blog 300 περίπου αναρτήσεων).

Από εκεί και πέρα, έχεις δίκαιο. Ίσως θα πρέπει να αγκαλιάσω και την θεωρία της κοίλης Γης, την αστρολογία, την ομοιοπαθητική, κάποια New Age ψευδοφιλοσοφία, την άρνηση του AIDS, να γραφτώ σε κάποιο κίνημα ενάντια στα εμβόλια (ίσως να πάω στον Καναδά κιόλας που γνωρίζουν άνθηση αυτά τα κινήματα) και τέλος να βγω στους δρόμους και να φωνάζω για το τέλος του κόσμου το 2012. Γιατί δεν μπορεί, όλοι αυτοί που ενδίδουν σε όλες αυτές τις μπούρδες κατά αυξανόμενους ρυθμούς, κάτι θα ξέρουν. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά...


Αυτό που έχει αξία δεν είναι το πόσοι βλέπουν κάτι, αλλά το αν καταλαβαίνουν τι βλέπουν. 3000 χρόνια αφού ο άνθρωπος άρχισε να καταλαβαίνει τι βλέπει στον ουρανό, κάποιοι κοιτάνε την Αφροδίτη και βλέπουν UFO, οπότε το τι νομίζουν οι διάφοροι άσχετοι μου είναι αδιάφορο.
Το να πιστεύεις ότι να'ναι άκριτα, δεν συνιστά παραδοχή της αλήθειας.

Ανώνυμος είπε...

Οι αεροψεκασμοί των δολοφόνων είναι 100% βέβαιοι και ουδεμία σχέση με τους συμψηφισμούς που επιχειρείς και τη προγραμματισμένη διακωμώδηση που κάνεις.Είναι φανερό για ποιούς δουλεύεις.
4-5-6 Ιουνίου θολώσανε τους ουρανούς πάλι στην επαρχία μου.

Vagelford είπε...

Καταφανέστατο... Δεν σου ξεφεύγει τίποτα...

Όσο για τους συμψηφισμούς που μου αποδίδεις, ευχαριστώ αλλά τα εύσημα δεν μου ανήκουν. Ευτυχώς είναι καλά καταγεγραμμένο ότι οι ίδιοι (ή σχεδόν οι ίδιοι) άνθρωποι τα διαδίδουν όλα αυτά...

Illumicorp είπε...

Εμείς, το board of directors της Illumicorp ψεκάζουμε τις επαρχίες σας για να γίνετε όλοι φούστηδες.

Ως γνωστόν Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ η Αθήνα. Δεν θέλουμε βλαχαδερά στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Με νεοταξικούς χαιρετισμούς

Πρασσοκλής Πυραμιδόπουλος
Μέγας Μάγιστρος 33ου βαθμού της Μεγάλης Στοάς των Ιπποτών Φύλαξης της Ιεράς Κιβωτού της Συμμαχίας Ερπετοειδών - Βόγκονς.

Τρελός Επιστήμονας είπε...

Αφού πιστεύετε πως υπάρχουν ψεμτρέιλς επειδή απλά βλέπετε κάποιες άσπρες γραμμές στον ουρανό τότε πιστέψτε πως τους κεραυνούς τους ρίχνει ο Δίας!

Γιατί οι αρχαίοι το ίδιο με σας επιχείρημα θα χρησιμοποιούσαν.

-"Βλέπω τον κεραυνό, άρα τον ρίχνει ο Δίας"

-"Γιατί λες πως τον ρίχνει ο Δίας;"

-"Μα δεν βλέπεις τον κεραυνό;"

-----------------------------------

-"Βλέπω άσπρες γραμμές στον ουρανό, άρα είναι chemtrails"

-"Γιατί μας λες πως υπάρχουν/είναι chemtrails"

-"Μα δεν βλέπεις τις άσπρες γραμμές;"

Ανώνυμος είπε...

Σας μάθαμε πλέον.Μάλλον ένας γράφει με πολλά ψευδώνυμα και έχει βγει στη γύρα.Illumicorp το έγκλημα κατά των λαών να πέσει στα κεφάλια τους.
Σήμερα 14 Ιουνίου 2011(σε αντίθεση με τον πεντακάθαρο περυσινό Ιούνιο) συνεχίζουν τους ψεκασμούς πάνω από την επαρχία μου.Κοιτάξτε και τον ουρανό της Αθήνας και αν δείτε νέφος τότε παρατηρήστε πως αυτό το δημιουργούν κάποια αεροσκάφη τα οποία πετάνε ψηλά(μην πολυκαρφώνονται καλακαιριάτικα).ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Να δημοσιευθεί το προηγούμενο σχόλιο.
Και επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις.Εδώ http://notrailscontrailschemtrails.blogspot.com/ θα δείτε ψεκασμό όπου το αεροπλάνο κλείνει προσωρινά τις δεξαμενές ψεκασμού.Αυτό το έχω δει με τα ίδια τα μάτια μου και πάνω από τους Ελληνικούς ουρανούς.

Vagelford είπε...

Ανώνυμος: "Να δημοσιευθεί το προηγούμενο σχόλιο."

Δεν μου κάνει εντύπωση που αδυνατείς να καταλάβεις έστω και αυτό το πολύ απλό θέμα με τα σχόλια... ακόμα και μετά από ολόκληρη συζήτηση, οπότε σιγά μην καταλάβεις και γιατί μπορεί να σταματά και ξεκινά το ίχνος συμπύκνωσης όταν περνά το αεροπλάνο από μια περιοχή της ατμόσφαιρας σε μία άλλη.

Αποτέλεσμα της ίδιας υψηλής αντίληψης είναι και το συμπέρασμα στο πρώτο σχόλιό σου φαντάζομαι...

Ανώνυμος είπε...

Μειώνεις την αντίληψή μου αλλά αυτό που αποδεικνύεις στους αναγνώστες σου είναι πως έχεις σύμπλεγμα κατωτερώτητας ή επιβάλλεται μια τέτοια συμπεριφορά στα πλαίσια του συσκοτιστικού ρόλου σου.
Όταν ένα αεροσκάφος κόβει βόλτες σε μια περιοχή και αφήνει συνεχώς διακεκομμένη ουρά δεν είναι επειδή(αν είναι ποτέ δυνατόν!) αλλάξαν 15 φορές οι συνθήκες της ατμόσφαιρας στην περιορισμένη περιοχή και στο ίδιο ύψος.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
1)Για να μη γίνεται εύκολα αντιληπτή από βλέμματα στο έδαφος μια τεράστια ουρά πολλών χιλιομέτρων ψεκάζει διακεκομμένα για ξεκάρφωμα.
2)Δεν έχει αρκετό χημικό απόθεμα για να ρίξει στα κεφάλια μας και για να καλύψει μεγαλύτερο εύρος,με το δεδομένο υλικό,ανοίγει και κλείνει τις δεξαμενές του ψεκάζοντας διακεκομμένα πετυχαίνοντας καλύτερη διασπορά.
Τα σχόλια μου εξακολουθούν να δημοσιεύονται με καθυστέρηση ημερών.

Vagelford είπε...

Όπως το λες είναι... κόβει βόλτες...

Δεν χρειάζεται να μειώσω την αντίληψή σου. Απλά, μετά από τόσα σχόλια όπου λες το μακρύ σου και το κοντό σου χωρίς να προσπαθείς να καταλάβεις ή να μάθεις δύο πράγματα πριν βγάλεις το όποιο συμπέρασμα, δεν βλέπω και κανένα νόημα στο να σου εξηγήσω αναλυτικά το πόσο απότομα μπορεί να αλλάζουν οι συνθήκες από περιοχή σε περιοχή στην ατμόσφαιρα. Και ειδικά όταν μιλάμε για αέριες μάζες που έχουν διαφορετική σχετική υγρασία (που ουσιαστικά συμπεριφέρονται σαν διαφορετικά ρευστά). Αν όμως κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει δύο πράγματα, μπορεί να δει μερικά απλά παραδείγματα, όπως είναι ο σχηματισμός κυμάτων νεφών και τα κύματα Lee στην ατμόσφαιρα.

Όσο για τα σχόλιά σου που δεν εμφανίζονται, ομοίως με την προηγούμενη μου απάντηση... Υπάρχει μία προφανής λύση για να μην σε πετάει ο blogger στο spam. Βάλε nickname ή φτιάξε λογαριασμό. Έστω και μετά από 100 σχόλια, δεν είναι αργά...

Btw, μετά από όσα σούρνεις σε όποιον δεν τρώει το παραμύθι με τα chemtrails, είναι αστείο να θίγεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το αεροπλάνο γιατί έκανε κύκλους και άφηνε διακεκομμένη ουρά πάνω από την επαρχία μου???
Ίσως έπασχε από έλλειψη προορισμού,όπως εσύ ένα πράγμα.

Vagelford είπε...

Ή μπορεί να ήταν μεθυσμένος...

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των αεροσκαφών πάνω από ασήμαντες επαρχίες της χώρας ΜΟΝΟ τις μέρες που παρατηρούνται τα χημικά νέφη για να αποδομήσει τα "επιστημονικά" σου επιχειρήματα.Γιατί οι "κρύσταλλοί" σου υπάρχουν τις μέρες στις οποίες όπου και να ρίξεις το βλέμμα σου,και οποιαδήποτε ώρα,πετούν αεροσκάφη,και όχι άλλες μέρες που πετούν ελάχιστα;
Πολλές φορές βέβαια τις πρωϊνές ώρες υπάρχουν σημάδια ψεκασμού καθώς ψεκάζουν όλη νύχτα όπως φαίνεται και από τις φωτό στο link που έδωσα.
Αρκεί η απλή παρατήρηση λοιπόν δια τσίτσιδου οφθαλμού.

Vagelford είπε...

Ε, αφού το λες εσύ, έτσι θα είναι...

Ίσως θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο φιλόδοξος τώρα. Ο επόμενος στόχος σου θα πρέπει να είναι η Σχετικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Και δεν είμαι ο μόνος ε;
Μάλλον εσύ είσαι ο μόνος που εσκεμμένα κατά τη γνώμη μου κλείνεις τα μάτια στο έγκλημα των ψεκασμών.
Δώσε αναζήτηση chemtrails στο διαδίκτυο και θα εκπλαγείς από τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
Και μην αρχίσεις πάλι τους συμψηφισμούς για κοίλη γη και τα ρέστα,γιατί γίνεσαι γραφικός.Τι επιστήμονας είσαι;
Δε διαθέτεις λίγη φαντασία;

ApanthshChemtrails είπε...

Ούτε κάν, δεν χρειάζονται τόσα "μαθηματικά" για το όλο φαινόμενο: Μια πιο απλή οπτική που κλείνει με ερωτήσεις/συμπεράσματα "κοινής λογικής" είναι αυτή:

Chemtrails: τι ψεκάζουν πραγματικά τα αεροπλάνα;

Τελικά ας αρκεστούμε απλά στο να πούμε πως ορισμένα άτομα ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ τις συνωμοσίες. Τους "φτιάχνει" παράξενα μέσα στην μιζέρια της μια συνωμοσία, πως το λένε...

Vagelford είπε...

Με μια γρήγορη ματιά, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η ανάλυση που κάνει.
Πάντως εστιάζει σε διαφορετικά σημεία από τα σημεία που εστιάζω εγώ, πράγμα λογικό αφού προφανώς έχει διαφορετικό background το παιδί που γράφει το άρθρο.

Btw, το συγκεκριμένο δεν είναι από τα ιδιαίτερα "μαθηματικά" posts μου. Άσε που την ουσία μπορείς να την πιάσεις και χωρίς τα μαθηματικά.

Ανώνυμος είπε...

Βρε μια χαρά πιάνεις την ουσία και χωρίς τα μαθηματικά, απλά ίσως τα μαθηματικά αποτελέσουν δικαιολογία για ορισμένους να μην το διαβάσουν :)

Vagelford είπε...

Αυτοί που θέλουν να παραμυθιάζονται, δεν έχουν πρόβλημα στο να βρίσκουν αφορμές... Μπορεί να το δει πολύ όμορφα κανείς και στα σχόλια του άρθρου που έδωσες.

Ανώνυμος είπε...

"Στημένες"σελίδες στο διαδίκτυο από τους γνωστούς κύκλους.
Κοιτάξτε απλώς στον ουρανό όταν ψεκάζουν με πολλά αεροσκάφη.
Σε παλαιότερες δεκαετίες δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα στον ουρανό.

Ανώνυμος είπε...

A, στα σχόλια του άρθρου γίνεται χαμός, η πλήρης παράνοια...

Που μας αφήνει με μια ερώτηση: Για ποιό λόγο κάποιος να γράψει ένα debunking άρθρο για το Χ θέμα (απο την οπτική του αντικειμένου του) ;

Όσοι συμφωνούν με το άρθρο είναι "δικοί μας" ήδη, preaching to the choir ένα πράμα.

Όσοι διαφωνούν, ε τους είδες και στο δικό σου άρθρο και σε αυτό που σου έδωσα.

Μάλλον για όσους είναι στην "μέση" και αμφιταλαντεύονται; Απο την άλλη κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως και αυτοί αν είναι πια τόσο ψαχτήρια ώστε να "αμφιταλαντεύονται" θα την βρούν την άκρη και μόνοι τους (πχ απουσία του δικού σου άρθρου ή του άρθρου που έδωσα)

Vagelford είπε...

Αυτό που λέω εγώ είναι ότι τέτοια άρθρα πρώτα τα γράφεις για τον εαυτό σου. Για να ψαχτείς εσύ σε ένα θέμα και για να θεμελιώσεις άποψη. Από εκεί και πέρα, άμα το βρει και κανένας άλλος χρήσιμο, καλά είναι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Vagelford θα ήθελα την γνώμη σου για αυτό το άρθρο στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ. Δες την λύση 1 και 2 είναι λίαν κατατοπιστικές.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 304   Νεότερο› Νεότερο»