Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Chemtrails ή Χημικές Ουρές ή Αεροψεκασμοί.

Το θέμα των Chemtrails φαίνεται ότι απασχόλησε κάποιους στην Ελλάδα μέσα στο 2007, με πρωτεργάτη της όλης ιστορίας τον Λιακόπουλο και από πίσω να ακολουθεί ο Χαρδαβέλλας.

Εγώ δυστυχώς δεν παρακολουθώ συστηματικά τόσο υψηλής ποιότητας τηλεοπτικές εκπομπές και έχασα όλη αυτή την ενημέρωση. Παράλληλα φαίνεται ότι το φαινόμενο απασχόλησε και τον τύπο (περιοδικό Strange και άλλα παρόμοια έντυπα), καθώς και κάποια blogs (Chemtrails στην Ελλάδα, Τι Ψεκάζουν Καθημερινά Πάνω Από τα Κεφαλιά μας;, HAARP και Chemtrails), ενώ κυκλοφορεί και κάποιο σχετικό e-mail με ένα αρχείο pps που δείχνει διάφορες φωτογραφίες. Το φαινόμενο υπέπεσε στην αντίληψή μου μέσα στις γιορτές όταν και αναφέρθηκε σε κάποια οικογενειακά τραπέζια. Έτσι είπα να του ρίξω μία ματιά. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, έχω ακούσει αναφορές και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Οφείλω να προειδοποιήσω, ότι το κείμενο αυτό δεν θα είναι σύντομο, αφού το θέμα θα το προσεγγίσω με τρόπο που να παρουσιάζει ενδιαφέρον κυρίως σε εμένα, δηλαδή από την πλευρά της φυσικής που σχετίζεται με το φαινόμενο.

Για να δούμε λοιπόν τι λέει η θεωρία των Chemtrails.
Η wikipedia έχει ένα σχετικό άρθρο με τίτλο: Chemtrail conspiracy theory. Ένας πρώτος «ορισμός» του φαινομένου λοιπόν προκύπτει από αυτό το άρθρο και είναι ο παρακάτω:
The Chemtrail conspiracy theory claims that some trails left behind jet aircraft are different in appearance and quality from those of normal contrails, may be composed of harmful chemicals, and are being deliberately produced, and covered up by the government. These unusual trails are referred to as "chemtrails" (a portmanteau of "chemical trails").
The term "chemtrail" does not refer to common forms of aerial dumping (e.g. crop dusting, cloud seeding or aerial firefighting). It specifically refers to systematic, high-altitude dumping of unknown substances for undisclosed purposes, resulting in the appearance of these unusual contrails.

όπου με τον όρο «contrails» εννοούνται οι συνήθεις συμπυκνώσεις των υδρατμών που προέρχονται από τους κινητήρες των αεροσκαφών ή από την υποπίεση των πτερύγων των αεροσκαφών, αλλά σ’ αυτό θα αναφερθούμε παρακάτω.

Η θεωρία λοιπόν λέει ότι υπάρχουν αεροπλάνα, τα οποία πετάνε πάνω από περιοχές και ψεκάζουν αφήνοντας ουρές από χημικά, οι οποίες ξεχωρίζουν από τις κλασσικές ουρές των αεροπλάνων, γιατί το ίχνος που αφήνουν παραμένει για πολύ ώρα και απλώνονται σε μεγάλα σύννεφα που στέκονται στον ουρανό. Η θεωρία λέει ακόμα ότι κατά τη διάρκεια των πτήσεων αυτών, αυξάνονται στο έδαφος τα προβλήματα υγείας των κατοίκων, παρουσιάζονται δηλαδή συμπτώματα όπως κεφαλαλγίες, τάση για εμετό, κατάθλιψη, γαστρεντερολογικά προβλήματα κ.α. Από εδώ και πέρα υπάρχουν διάφορες εκφάνσεις της θεωρίας που μπορεί κανείς να συναντήσει χωριστά ή ως σύνολο.
Ένα ρεύμα της θεωρίας, που ξεκινά από τον Καναδό εμπνευστή της William Thomas, λέει ότι το υλικό με το οποίο ψεκάζουν αυτά τα αεροπλάνα περιέχει διάφορους μικροοργανισμούς καθώς και ουσίες όπως το διβρομικό αιθυλένιο, που έχουν τοξική δράση στον άνθρωπο. Οι ψεκασμοί αυτών των ουσιών γίνονται από χαμηλό ύψος που δεν ξεπερνά τα μερικά χιλιόμετρα.
Μία άλλη πλευρά της θεωρίας λέει ότι:
Οι αεροψεκασμοί με βαριά μέταλλα και ενώσεις τους, όπως το βάριο, το αλουμίνιο, το τιτάνιο και η σκόνη χαλαζία, δημιουργούν τεχνητά νέφη, τα οποία είναι ταυτόχρονα στρώματα φορτισμένων ηλεκτρικά σωματιδίων. Τα νέφη αυτά σχηματίζονται από αεροσκάφη που ψεκάζουν σε ύψους 5 έως 12 χλμ. και παρουσιάζουν ηλεκτρομαγνητική αγωγιμότητα, όμοια με αυτή της ιονόσφαιρας.

Ο στόχος των παραπάνω είναι η εκμετάλλευση του συστήματος H.A.A.R.P. για την πρόκληση σεισμών, πλημμυρών, λοιμών και καταποντισμών, καθώς και νοητικού ελέγχου. Είναι δηλαδή για πάσα νόσο και πάσα μαλακία το H.A.A.R.P. Το καλοκαίρι ακουγόταν μάλιστα ότι έβαλε και τις φωτιές στην Πελοπόννησο. Το H.A.A.R.P. δηλαδή με την βοήθεια της «τεχνητής» Ιονόσφαιρας που δημιουργούν τα Chemtrails κατευθύνει τα ηλεκτρομαγνητικά του κύματα στο στόχο και προκαλεί ότι είναι να προκαλέσει:
Καταρχήν δημιουργούνται τεράστιες ζημιές στο περιβάλλον μέσω της δημιουργίας τρυπών στην ιονόσφαιρα στη χειρότερη εκδοχή και υπερβολική αραίωση της ατμόσφαιρας στο πιο αισιόδοξο σενάριο, με αποτέλεσμα την έκθεση της Γης και των ζωντανών οργανισμών στο έλεος της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας...
Επίσης στην αραιωμένη περιοχή της ατμόσφαιρας πάνω από μία περιοχή δεν θα έχουμε την εκτόνωση των κεραυνών, με αποτέλεσμα αυτοί να φθάνουν με απίστευτη ένταση στο έδαφος. Η Γη θα φορτίζεται ηλεκτρικά και θα ανεβαίνει η θερμοκρασία της, εντείνοντας έτσι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Με την πρόσκρουση της ραδιομαγνητικής ακτινοβολίας στην ιονόσφαιρα τμήματά της θα ωθούνται ψηλότερα και το κενό που θα δημιουργείται θα σπεύδουν να καλύψουν άλλες μάζες αέρα από παρακείμενες περιοχές, οι οποίες με τη σειρά τους θα αφήσουν κενό το οποίο θα καλυφθεί από άλλες και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία στη Γήινη ατμόσφαιρα φαινομένου «ντόμινο»...
Επίσης εάν τα ραδιομαγνητικά κύματα διοχετευθούν προς το υπέδαφος, είναι πολύ πιθανή η πρόκληση βιβλικών σεισμών...
Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι στην ουσία ηλεκτρόνια που πάλλονται αδιάκοπα και συναισθήματα τα οποία τροφοδοτούνται από χημικές αντιδράσεις και μεταφέρονται μέσα στο σώμα και τον εγκέφαλο μέσω ηλεκτρικών σημάτων διαμέσου των νεύρων. Αντίστοιχα λειτουργούν και οι άλλοι οργανισμοί. Φορτίζοντας έτσι τον πλανήτη με ασύλληπτες ποσότητες ηλεκτρικού φορτίου ποιος στ' αλήθεια επιστήμονας ξέρει τεκμηριωμένα τι επίδραση αυτό θα έχει στον άνθρωπο και στο περιβάλλον...

Ένα από τα ρεύματα που μάλλον ξεκινά από τον William Thomas, αποδίδει την ιστορία των Chemtrails στην προσπάθεια των Illuminati για παγκόσμια κυριαρχία, όπως παρουσιάζετε στο link.


Τέλος, αν και δεν ξέρω αν με τα παραπάνω καλύπτεται κάθε άλλη εκδοχή της θεωρίας, υπάρχει και η εκδοχή που λέει ότι τα Chemtrails είναι ψεκασμοί που γίνονται στη Στρατόσφαιρα με στόχο την αντιστάθμιση της αύξησης της θερμοκρασίας λόγο του ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου ( Τρόμος πίσω από το Ουράνιο Τόξο).

Όλα τα παραπάνω στοιχειοθετούνται με ένα μεγάλο πλήθος φωτογραφιών από «Chemtrails», τις οποίες μπορεί να δει κανείς σε sites όπως Αυτό ή απλά κάνοντας ένα Google, ενώ κάποιες από τις φωτογραφίες του e-mail, που εικονίζουν σύννεφα και φαινόμενα που υποτίθεται ότι παράγονται από «Chemtrails», φαίνονται παρακάτω.


Αυτά λοιπόν λέει η θεωρία (ή οι θεωρίες) των Chemtrails.

Κάποιος θα μπορούσε σ’ αυτό το σημείο να καταφύγει σε ένα ad hominem επιχείρημα και να τελειώνει. Ίσως έχει την αξία του και αυτό, από άποψη οικονομίας, αλλά νομίζω ότι έχει περισσότερη πλάκα να ψάξει κανείς την φυσική, αν τον ενδιαφέρει φυσικά κάτι τέτοιο. Όποιος όμως βιάζεται μπορεί να πάει στο τέλος.

Για να δούμε λοιπόν και τη σχετική φυσική.

=== «Φυσική Ατμόσφαιρας 101» ===

Η Ατμόσφαιρα είναι ένα ρευστό (συγκεκριμένα αέριο) που περιβάλει τη Γη και κατ’ επέκταση βρίσκεται μέσα στο βαρυτικό της πεδίο. Το αέριο αυτό θερμαίνεται και ψύχεται κατά κύριο λόγο με απορρόφηση και αποβολή ακτινοβολίας και κατά δεύτερο λόγο με αγωγή από την επαφή του με την επιφάνεια της Γης. Εσωτερικά στην ατμόσφαιρα έχουμε μεταφορά θερμότητας, όταν οι συνθήκες σε μια περιοχή είναι κατάλληλες, και με «μεταφορά», δηλαδή με την εσωτερική κίνηση αερίων μαζών από μία περιοχή σε μία άλλη περιοχή. Ουσιαστικά η μελέτη των διεργασιών της Ατμόσφαιρας συνίσταται στην μελέτη του ενεργειακού ισοζυγίου της Ατμόσφαιρας, δηλαδή στο πως μεταφέρεται θερμότητα από την μία περιοχή στην άλλη. Αυτές οι διαδικασίες είναι που προκαλούν τον καιρό και γενικά σχεδόν όλα τα φαινόμενα που παρατηρούμαι.

Όπως είπαμε, η Ατμόσφαιρα είναι ένα ρευστό που βρίσκεται σε ένα βαρυτικό πεδίο. Γενικά μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι κατακόρυφες κινήσεις δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες (και κατά μέσο όρο μηδενίζονται) και άρα η Ατμόσφαιρα είναι σε υδροστατική ισορροπία. Κάθε τέτοιο ρευστό έχει την ιδιότητα η πίεσή του να ελαττώνεται με το ύψος, αφού ικανοποιεί την εξίσωση της υδροστατικής ισορροπίας $$\reverse\opaque \frac{dp}{dz} = -\rho(z) g(z)$$ που μας λέει ότι η παράγωγος της πίεσης με το ύψος z είναι αρνητική (η πυκνότητα ρ και η επιτάχυνση της βαρύτητας g είναι θετικές).

Το άλλο καθοριστικό χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας είναι η ανταλλαγή θερμότητας των διαφόρων περιοχών της. Αυτές οι διαδικασίες καθορίζουν και το προφίλ της θερμοκρασίας που έχει η ατμόσφαιρα καθ’ ύψος. Κατά μέσω όρο λοιπόν, το θερμοκρασιακό προφίλ της ατμόσφαιρας δίνεται στο παρακάτω σχήμα:



όπου φαίνεται ότι οι ιδιότητες αυτού το προφίλ οριοθετούν κάποιες περιοχές στην ατμόσφαιρα. Σε μικρό ύψος βρίσκεται η «Τροπόσφαιρα», στην οποία παρατηρούμε ότι η θερμοκρασία πέφτει με το ύψος, δηλαδή η θερμοβαθμίδα (η παράγωγος της θερμοκρασίας με το ύψος $$\reverse\opaque \frac{dT}{dz}$$) είναι αρνητική. Αυτό συμβαίνει επειδή η θέρμανση της κατώτερης ατμόσφαιρας γίνεται από κάτω, δηλαδή κατά κύριο λόγο από την θερμική ακτινοβολία που εκπέμπει το έδαφος (θα δούμε παρακάτω τι σημαίνει αυτό). Στην επόμενη περιοχή παρατηρούμε ότι η θερμοκρασία αρχίζει να αυξάνει με το ύψος. Η περιοχή στην οποία έχουμε αυτό το φαινόμενο της «Αναστροφής» ονομάζετε «Στρατόσφαιρα». Στην Στρατόσφαιρα υπάρχει και το Όζον που μας προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία του Ήλιου. Επειδή ακριβώς το Όζον που βρίσκεται στην Στρατόσφαιρα απορροφά αυτή την υπεριώδη ακτινοβολία και θερμαίνεται, παρατηρούμε αυτή την θετική θερμοβαθμίδα. Στην βάση της η Στρατόσφαιρα ξεκινά από θερμοκρασία περίπου -70 βαθμούς C και στην κορυφή της φτάνει σχεδόν μέχρι τους 0 βαθμούς. Η επόμενη περιοχή όπου αρχίζει και πέφτει πάλι η θερμοκρασία είναι η «Μεσόσφαιρα» και τέλος έχουμε την «Θερμόσφαιρα» όπου η θερμοκρασία αυξάνεται με το ύψος. Εδώ πρέπει να πούμε ότι η περιοχή από την αρχή περίπου της Θερμόσφαιρας και πάνω ονομάζεται και «Ιονόσφαιρα», επειδή το αέριο που υπάρχει σ’ αυτή την περιοχή είναι ιονισμένο από την Ηλιακή ακτινοβολία και βρίσκεται σε κατάσταση «πλάσματος», δηλαδή αποτελείται από θετικά ιόντα και αρνητικά ελεύθερα ηλεκτρόνια που συνιστούν ένα ουδέτερο και αγώγιμο ρευστό.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η καθ’ ύψος διαίρεση της ατμόσφαιρας. Ας δούμε όμως μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την δυναμική της Ατμόσφαιρας. Όπως είπαμε και παραπάνω, στην Τροπόσφαιρα η θερμοκρασία πέφτει με το ύψος, ενώ στην Στρατόσφαιρα αυξάνεται και αυτό το είπαμε Αναστροφή. Ας δούμε τι σημαίνει η αύξηση και η ελάττωση της θερμοκρασίας με το ύψος.

Ας πούμε ότι βρισκόμαστε στην Τροπόσφαιρα, όπου η θερμοβαθμίδα είναι αρνητική (η θερμοκρασία πέφτει όσο πάμε πιο ψηλά). Ας πάρουμε μία αέρια μάζα, ας πούμε ένα μπαλόνι, και ας το ανεβάσουμε σε κάποιο μεγαλύτερο ύψος. Εδώ υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Καθώς θα ανεβάζουμε το μπαλόνι, αυτό θα αναγκάζεται να διαστέλλεται επειδή η εξωτερική πίεση μικραίνει, έτσι ώστε να φτάσει η πίεση μέσα να γίνει ίση με την έξω. Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα το μπαλόνι να ψύχεται. Τα δύο ενδεχόμενα λοιπόν είναι ή το μπαλόνι θα έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία από τον αέρα που το περιβάλλει ή θα έχει μικρότερη. Αυτό πάλι συνεπάγεται δύο πράγματα. Επειδή η πίεση του αερίου που έχουμε θεωρήσει, είναι ίδια με του περιβάλλοντος (θεωρούμε ότι η τάση της μεμβράνης του μπαλονιού είναι μηδενική) και επειδή η καταστατική εξίσωση για ένα ιδανικό αέριο μας λέει ότι η πίεση είναι ίση με το γινόμενο της πυκνότητας επί την θερμοκρασία ($$\reverse\opaque P \propto \rho T$$), συμπεραίνουμε ότι το γινόμενο της πυκνότητας επί την θερμοκρασία για το αέριο μέσα στο μπαλόνι θα είναι ίσο με το αντίστοιχο γινόμενο για το αέριο έξω από το μπαλόνι. Αυτό αυτομάτως μας λέει ότι αν η θερμοκρασία του αερίου μέσα στο μπαλόνι είναι μεγαλύτερη από του περιβάλλοντος, τότε η πυκνότητα θα πρέπει να είναι μικρότερη ενώ αν η θερμοκρασία μέσα στο μπαλόνι είναι μικρότερη, τότε η πυκνότητα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Στην πρώτη περίπτωση το μπαλόνι θα συνεχίσει να ανεβαίνει από μόνο του αφού θα είναι ελαφρύτερο από τον περιβάλλοντα αέρα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση το μπαλόνι ως πιο βαρύ θα έχει την τάση να πέσει και να επιστρέψει στην αρχική του θέση. Η δεύτερη κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ευσταθής, ενώ η πρώτη ως ασταθής. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση η θερμοκρασία μέσα στο μπαλόνι να αλλάξει ακριβώς όσο θα αλλάξει και έξω, οπότε και το μπαλόνι δεν νιώθει την ανάγκη να πάει πουθενά και λέμε ότι έχουμε αδιάφορη ισορροπία.
Αυτά είναι τα ενδεχόμενα στην Τροπόσφαιρα όπου έχουμε αρνητική θερμοβαθμίδα. Αν κάνουμε το ίδιο πείραμα στη Στρατόσφαιρα όπου έχουμε θετική θερμοβαθμίδα το ενδεχόμενό μας είναι ένα και μοναδικό, αφού η θερμοκρασία του αερίου στο μπαλόνι μπορεί μόνο να ελαττώνεται ενώ του περιβάλλοντος μόνο να αυξάνετε, το οποίο είναι η επιστροφή του μπαλονιού στην αρχική του θέση. Δηλαδή όταν έχουμε θετική θερμοβαθμίδα ή αλλιώς Αναστροφή, τότε οι αέριες μάζες στην περιοχή που επικρατούν αυτές οι συνθήκες είναι σε κατάσταση ευσταθούς ισορροπίας και δεν κάνουν κατακόρυφες κινήσεις. Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Το ότι το στρώμα της Στρατόσφαιρας είναι σε θερμοκρασιακή αναστροφή σημαίνει ότι είναι ευσταθές και εμποδίζει τις κατακόρυφες κινήσεις. Δεν επιτρέπει δηλαδή για παράδειγμα την ανάμιξη του υλικού της Στρατόσφαιρας με το υλικό της Τροπόσφαιρας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τη ζωή στη Γη, αφού αυτή η σταθερότητα είναι που διατηρεί το Όζον στην περιοχή που πρέπει για να απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία και να μας προστατεύει.
Το φαινόμενο της αναστροφής εκτός από την Στρατόσφαιρα, εμφανίζεται μερικές φορές και στην Τροπόσφαιρα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των μεγαλουπόλεων όπου η εμφάνιση της αναστροφής συνοδεύεται με έντονο νέφος το οποίο παγιδεύεται και δεν μπορεί να διαφύγει.

Από όσα είπαμε μέχρι τώρα φαίνεται ότι η Τροπόσφαιρα και η Στρατόσφαιρα, εκτός από τη σύσταση, διαφοροποιούνται ως προς την δυναμική τους συμπεριφορά. Δηλαδή στην Τροπόσφαιρα, ανάλογα με τις συνθήκες, επιτρέπονται οι κατακόρυφες κινήσεις των αερίων μαζών και αυτή η κίνηση είναι που διαμορφώνει τον καιρό, δηλαδή δημιουργεί νέφωση και γενικά τα δυναμικά φαινόμενα που παρατηρούμε (κυρίαρχο ρόλο παίζει και η παρουσία υδρατμών σ’ αυτή την περιοχή). Αντιθέτως η Στρατόσφαιρα είναι δυναμικά ευσταθής και δεν επιτρέπει κατακόρυφες κινήσεις, ενώ χαρακτηρίζεται από έντονους οριζόντιους ανέμους. Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η Στρατόσφαιρα, σε αντίθεση με την Τροπόσφαιρα, χαρακτηρίζεται από την απουσία υδρατμών και γενικά θερμοκηπικών αερίων όπως το CO2, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο στην ιδιότητά της να είναι σε θερμοκρασιακή αναστροφή.

Αυτά λοιπόν είναι τα σχετικά με την δυναμική της Ατμόσφαιρας. Εκτός από την δυναμική όμως, έχουμε και την θερμοδυναμική. Στην θερμοδυναμική, κυρίαρχο ρόλο παίζουν και οι υδρατμοί, οι οποίοι με τις αλλαγές φάσης απορροφούν και αποδίδουν μεγάλα ποσά θερμότητας στην ατμόσφαιρα. Ας δούμε όμως τις διάφορες μεταβολές.
Όπως είπαμε και παραπάνω, όταν ο αέρας κινείτε κατακόρυφα μέσα στην ατμόσφαιρα συμπιέζεται και εκτονώνεται και αντίστοιχα θερμαίνεται και ψύχεται. Σε μία τέτοια μεταβολή η θερμοδυναμική μας λέει ότι θα έχουμε για την ενέργεια $$\reverse\opaque dQ=dU+PdV$$ όπου dQ είναι η ανταλλαγή θερμότητας της αέριας μάζας με το περιβάλλον, dU η εσωτερική ενέργεια της αέριας μάζας που σχετίζετε με την θερμοκρασία της και PdV είναι το έργο που καταναλώνει η απορροφά η αέρια μάζα για να αλλάξει τον όγκο της. Γενικά στην ξηρή Ατμόσφαιρα (απουσία υδρατμών δηλαδή), δεν υπάρχει ανταλλαγή θερμότητας με το περιβάλλον και ο παράγοντας dQ είναι μηδέν, δηλαδή οι αλλαγές είναι αδιαβατικές. Από αυτό φαίνεται ότι μία ανερχόμενη αέρια μάζα καταναλώνει έργο για να αυξήσει τον όγκο της (PdV > 0) και γι’ αυτό το λόγο ελαττώνει την εσωτερική της ενέργεια και ψύχεται (dU < 0). Αυτή η κατάσταση διαφοροποιείται λίγο όταν έχουμε και υδρατμούς. Σ’ αυτή την περίπτωση, η αέρια μάζα μπορεί να μην ανταλλάσει θερμότητα με το περιβάλλον, υπάρχει όμως ανταλλαγή θερμότητας ανάμεσα στις φάσεις των υδρατμών. Δηλαδή, οι υδρατμοί με την υγροποίησή (ή την εξάτμιση) τους, προσφέρουν (ή απορροφούν) λανθάνουσα θερμότητα στο αέριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μεταβολή στην εσωτερική ενέργεια του αερίου να είναι μικρότερη για το ίδιο προσφερόμενο έργο κατά την εκτόνωση. Άρα η υγρή θερμοβαθμίδα είναι μικρότερη, δηλαδή η θερμοκρασία μικραίνει πιο αργά με το ύψος. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην ευστάθεια των αερίων μαζών. Για να πούμε ένα χονδρικό παράδειγμα, αν μια υγρή αέρια μάζα αρχίσει να ανεβαίνει μέσα σε μία ξηρή αέρια μάζα, τότε η θερμοκρασία της θα είναι μεγαλύτερη από τον περιβάλλοντα αέρα (αφού είπαμε ότι θα μικραίνει πιο αργά με το ύψος) και άρα θα συνεχίσει να ανεβαίνει όπως περιγράψαμε και παραπάνω, αφού θα έχει μικρότερη πυκνότητα. Όσο αυτή η αέρια μάζα ανεβαίνει, θα συνεχίσουμε να έχουμε συμπύκνωση υδρατμών και αυτή είναι η διαδικασία με την οποία δημιουργούνται σύννεφα. Η διαδικασία αυτή σταματά όταν η συγκέντρωση των υδρατμών έχει ελαττωθεί τόσο ώστε να μην μπορούν να παίξουν ρόλο στην διαδικασία. Φυσικά οι λεπτομέρειες αυτών των πραγμάτων εξαρτώνται από την σχετική σύσταση των αερίων μαζών και από την ποσότητα των υδρατμών και τα θερμά και τα ψυχρά μέτωπα, αλλά χονδρικά η λογική είναι αυτή.

Η ίδια διαδικασία ψύξης και υγροποίησης μπορεί να γίνει με ακόμα έναν τρόπο. Αν μέσα στην ατμόσφαιρα μια αέρια μάζα κινηθεί από μια θερμή περιοχή, σε μια ψυχρότερη, αλλά σε σταθερή πίεση (σχεδόν σταθερό ύψος δηλαδή), τότε μπορούμε να έχουμε και πάλι υγροποίηση και σχηματισμό νεφών.

Το φαινόμενο του σχηματισμού νεφών, σύμφωνα και με τα παραπάνω σχετικά με την δυναμική της Ατμόσφαιρας, έχει τελικά ένα απόλυτο όριο ύψους. Αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από την αρχή της Τροπόσφαιρας. Αυτό είναι λογικό αφού σε εκείνο το όριο απαγορεύονται οι κατακόρυφες κινήσεις και επιτρέπονται μόνο οι οριζόντιες. Ουσιαστικά η αρχή της Στρατόσφαιρας είναι και το τελικό όριο της εμφάνισης καιρικών φαινομένων. Το τελευταίο ίσως που θα πρέπει να αναφέρουμε για την δημιουργία των νεφών είναι ότι για την συμπύκνωση των υδρατμών σημαντικό ρόλο παίζουν και τα κέντρα συμπύκνωσης. Δηλαδή προκειμένου να αρχίσουν να δημιουργούνται σταγόνες πρέπει να υπάρχει αρχικά κάποιο σωματίδιο που να λειτουργήσει ως κέντρο γύρω από το οποίο θα συμπυκνωθούν οι υδρατμοί. Τα κέντρα συμπύκνωσης πρακτικά είναι απαραίτητα, γιατί προκειμένου να αρχίσει η συμπύκνωση αυθόρμητα (χωρίς κανένα κέντρο) η σχετική υγρασία που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που συναντάμε στην ατμόσφαιρα.

Με αυτά ολοκληρώνονται τα βασικά για την Γήινη ατμόσφαιρα.

=== «Αεροπορική Κυκλοφορία» ===

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε μερικά βασικά στοιχεία σχετικά με τις πτήσεις των επιβατικών αεροσκαφών. Δύο στοιχεία παίζουν τον καθοριστικό ρόλο για την επιλογή των χαρακτηριστικών της πτήσεις ενός αεροσκάφους. Το ένα είναι η οικονομία και το άλλο είναι η ασφάλεια και η άνεση της πτήσης. Για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί οι πτήσεις να πραγματοποιούνται σε μεγάλο υψόμετρο, από τα ανώτερα όρια της Τροπόσφαιρας μέχρι το κατώτερο μέρος της Στρατόσφαιρας. Η πτήση σ’ αυτή την περιοχή είναι οικονομική γιατί η ατμόσφαιρα έχει μικρότερη πυκνότητα εκεί και άρα οι αντίσταση στην κίνηση του αεροπλάνου είναι μικρότερη, πράγμα που σημαίνει οικονομία στα καύσιμα. Από την άλλη αυτή η περιοχή είναι πάνω από τον «καιρό», δηλαδή όπως είπαμε και παραπάνω οι κατακόρυφες κινήσεις των αερίων μαζών είναι από ελάχιστες μέχρι μηδενικές, με αποτέλεσμα το ταξίδι να είναι πιο άνετο χωρίς αναταράξεις και πιο ασφαλές. Πρακτικά τα αεροπλάνα περνάνε το μεγαλύτερο διάστημα της πτήσης τους στην ανώτερη τροπόσφαιρα, περίπου 80%, ενώ περνάνε ένα σημαντικό διάστημα στην κατώτερη στρατόσφαιρα, περίπου 20%. Η διαδικασία προσγείωσης και απογείωσης στις μεγάλες πτήσεις είναι ένα μικρό μέρος αυτού του 80% (εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου αφιερώνετε περισσότερος στρατοσφαιρικός χρόνος πτήσης, όπως για παράδειγμα στις χειμερινές πτήσεις πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό όπου φτάνει το 65%). Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της αεροπορικής κυκλοφορίας, πραγματοποιείται στον αεροδιάδρομο του Βορείου Ημισφαιρίου από τις 30 ως τις 60 μοίρες Βόρεια και σε ύψος περίπου 9 ως 13 χιλιόμετρα. Σε αυτή την περιοχή εστιάζεται και το ενδιαφέρων σχετικά με τις εκπομπές των επιβατικών αεροσκαφών (Κ. Βαρώτσος, Ατμόσφαιρα και Αεροπορική Κυκλοφορία, (2001) Συμμετρία).

* «Δημιουργία των Contrails.»

Παραπάνω αναφερθήκαμε στα Contrails που δημιουργούν τα αεροπλάνα. Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς είναι αυτά. Το αποτέλεσμα της καύσης σε έναν κινητήρα αεροπλάνου είναι η παραγωγή υδρατμών και CO2, τα οποία απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Η διαδικασία της καύσης έχει και άλλα παράγωγα, όπως οξείδια του Αζώτου και του Θείου, καθώς και αιθάλη, αλλά αυτά είναι ένα μικρό ποσοστό των καυσαερίων (το κύριο μέρος είναι H2O και CO2). Τα καυσαέρια λοιπόν, είναι αρκετά θερμά και περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδρατμών, που όμως σ’ αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν να υγροποιηθούν αφού δεν είναι κορεσμένοι. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα είναι αρκετά χαμηλή, καθώς τα καυσαέρια ψύχονται (με την εκτόνωση και την ανάμιξη με τον περιβάλλοντα αέρα), φτάνουν στο σημείο οι υδρατμοί να είναι κορεσμένοι και αρχίζουν να υγροποιούνται. Ενισχυτικά στο φαινόμενο λειτουργεί και η σχετική υγρασία του περιβάλλοντος αέρα. Οι σταγόνες που δημιουργούνται μεγαλώνουν και αν η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή, κάποιες από αυτές παγώνουν και δημιουργούν παγοκρυστάλλους. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, για να ξεκινήσει η διαδικασία της συμπύκνωσης των υδρατμών, χρειάζονται κάποια κέντρα συμπύκνωσης. Τον ρόλο αυτό τον παίζουν τα σωματίδια που παράγονται από την καύση, όπως η αιθάλη. Ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχουν οι παράγοντες της υγρασίας και της θερμοκρασίας της Ατμόσφαιρας, φαίνονται στο παρακάτω σχήμα

Στο σχήμα (U. Schumann, C.R. Physique 6 (2005)), η συνεχής τεθλασμένη γραμμή δείχνει την μεταβολή της θερμοκρασίας της Ατμόσφαιρας με το ύψος. Όπως φαίνεται, η θερμοκρασία μειώνεται μέχρι περίπου τους -60 βαθμούς C στο ύψος των 11 περίπου χιλιομέτρων και μετά παραμένει σταθερή. Η περιοχή όπου σταματά να πέφτει η θερμοκρασία οριοθετεί και το τέλος της Τροπόσφαιρας. Για μερικά χιλιόμετρα η θερμοκρασία μένει σταθερή και μετά αυξάνεται (Στρατόσφαιρα). Στο σχήμα ακόμα φαίνονται κάποιες διακεκομμένες διαγώνιες γραμμές οι οποίες αναπαριστούν τις γραμμές σταθερής σχετικής υγρασίας (RH) του περιβάλλοντος ατμοσφαιρικού αέρα. Αυτές οι γραμμές χωρίζουν το διάγραμμα σε δύο περιοχές, την περιοχή όπου οι συνθήκες είναι κατάλληλες (αριστερά) και την περιοχή όπου οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες (δεξιά) για τον σχηματισμό contrails. Βλέπουμε λοιπόν ότι αν ακολουθήσουμε την συνεχή τεθλασμένη γραμμή, καθώς ανεβαίνουμε σε ύψος και μειώνεται η θερμοκρασία, υπάρχει μια περιοχή ανάμεσα σε 9 και 15 χιλιόμετρα περίπου, όπου μπορούμε να έχουμε τον σχηματισμό contrails. Αυτό που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι εκτός από τον σχηματισμό παγοκρυστάλλων και την συμπύκνωση υδρατμών εξαιτίας των καυσαερίων, τα καυσαέρια εμπλουτίζουν τον περιβάλλοντα αέρα και με κέντρα συμπύκνωσης, αυξάνοντας δραματικά την συγκέντρωση αυτών των κέντρων στο υψόμετρο και την περιοχή της πτήσης.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε και κάτι ακόμα. Τα καυσαέρια και τα σωματίδια (κονιορτός, σκόνη) που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, έχουν κάποιους χαρακτηριστικούς χρόνους παραμονής στο κάθε ύψος. Ενδεικτικά, οι χαρακτηριστικοί αυτοί χρόνοι, ως συνάρτηση του ύψους, δίνονται στο παρακάτω σχήμα


όπου απεικονίζονται, ανάλογα με το ύψος και την περιοχή της ατμόσφαιρας, οι χαρακτηριστικοί χρόνοι σε ημέρες. Όπως φαίνεται, στην περιοχή που μας ενδιαφέρει, οι χρόνοι αυτοί είναι περίπου από μερικές δεκάδες ημέρες μέχρι μερικές εκατοντάδες ημέρες. Εκπομπές σε υψηλότερα στρώματα της Στρατόσφαιρας έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν μέχρι και μερικά χρόνια.

* «Διάρκεια ζωής των Contrails.»

Η διάρκεια ζωής των contrails, όπως και ο σχηματισμός τους, εξαρτώνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος αέρα. Αν ο περιβάλλοντας αέρας είναι αρκετά ξηρός, τότε η διάρκεια ζωής των contrails είναι από μερικά δευτερόλεπτα, ως μερικά λεπτά. Αν η σχετική υγρασία του αέρα είναι αρκετά υψηλή, τότε παρατηρούνται τα «επίμονα contrails». Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τα contrails μπορούν να παραμείνουν για όσο διαρκούν οι συγκεκριμένες συνθήκες και επιπλέων παρατηρείτε η αύξηση των διαστάσεών τους μέχρι και τον σχηματισμό μεγάλης κλίμακας νεφών τύπου θυσάνων. Για τη μελέτη αυτών των φαινομένων έχουν πραγματοποιηθεί διάφορα πειράματα σε συνδυασμό με δορυφορικές παρατηρήσεις.



Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο πείραμα είναι και το SUCCESS (SUbsonic aircraft: Contrail & Cloud Effects Special Study) της NASA. Κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος δημιουργήθηκαν contrails που διάρκεσαν μέχρι και 6 ώρες, ενώ σύμφωνα με άλλες μετρήσεις έχει παρατηρηθεί ότι τα επιβατικά αεροπλάνα περνάνε το 15% του χρόνου πτήσης τους, σε περιοχές που ευνοούν την δημιουργία επίμονων contrails και την ενεργοποίηση νεφών τύπου θυσάνων (U. Schumann, C.R. Physique 6 (2005)).

Κλείνοντας την παρουσίαση του θέματος των Contrails, παραθέτω από το βιβλίο του Κ. Βαρώτσου, τα παρακάτω ενδιαφέροντα στατιστικά:
Τα ίχνη των τροχιών των αεροσκαφών που δημιουργούνται κατά την πτήση τους υπολογίζεται, ότι καλύπτουν το 0.1% της γήινης επιφάνειας θεωρώντας τιμές του 1992. Τα contrails τείνουν να θερμάνουν την γήινη επιφάνεια όμοια με τα λεπτά ψηλά νέφη. Η κάλυψη των contrails προβλέπεται ότι θα αυξηθεί μέχρι το 2050 στο 0.5%...
Δορυφορικές παρατηρήσεις για τα έτη 1996 και 1997 έδειξαν, ότι στις περιοχές μεγάλης εναέριας κυκλοφορίας η κάλυψη των contrails ανερχόταν στο 0.5% της Κεντρικής Ευρώπης.


=== «Ακτινοβολίες (Ηλεκτρομαγνητισμός) 101» ===

Το θέμα των ακτινοβολιών είναι μεγάλο. Γι’ αυτό το λόγο θα πούμε λίγα πράγματα σύντομα. Τι είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία; Όπως ξέρουμε από τον ηλεκτρισμό, όταν έχεις κάπου κάποιο φορτίο, τότε υπάρχει στο χώρο γύρω του κάποιο ηλεκτρικό πεδίο. Το πεδίο αυτό φταίει που όταν βάλεις σ’ αυτό το χώρο ένα άλλο φορτίο, τότε θα ασκηθεί πάνω του μία δύναμη. Αντίστοιχα, όταν κάπου έχεις ένα μαγνήτη ή ένα ηλεκτρικό ρεύμα, τότε στο χώρο γύρω του θα υπάρχει κάποιο μαγνητικό πεδίο το οποίο αντίστοιχα θα ασκεί κάποια δύναμη σε όποιο άλλο μαγνήτη ή ρεύμα εισάγουμε σ’ αυτή την περιοχή. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά από το σχολείο και αφορούν καταστάσεις όπου δεν έχουμε χρονικές μεταβολές (ηλεκτροστατική - μαγνητοστατική). Αν βάλουμε στο πρόβλημά μας και χρονικές μεταβολές, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τότε αρχίζουμε να έχουμε και φαινόμενα που αφορούν αυτό που λέμε ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι ουσιαστικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία που μεταβάλλονται χρονικά με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Μία ακόμα ιδιότητα που χαρακτηρίζει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι ότι αυτά διαδίδονται, δηλαδή προχωράνε και συγκεκριμένα προχωράνε με την ταχύτητα του φωτός. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι λοιπόν χρονικές και χωρικές μεταβολές του ηλεκτρικού και του μαγνητικού πεδίου που διαδίδονται με την ταχύτητα του φωτός. Η εξίσωση που περιγράφει την κίνηση του ηλεκτρομαγνητικού κύματος είναι αυτό που λέμε, μία κυματική εξίσωση η οποία στο κενό έχει την μορφή $$\reverse\opaque \nabla^2\vec{E}=\mu_0\epsilon_0\frac{\partial^2\vec{E}}{\partial t^2},\;\nabla^2\vec{B}=\mu_0\epsilon_0\frac{\partial^2\vec{B}}{\partial t^2}$$. Εδώ βλέπουμε δύο διανυσματικές κυματικές εξισώσεις. Μία για το μαγνητικό και μία για το ηλεκτρικό πεδίο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα δύο πεδία είναι αλληλένδετα μέσα σε ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Ηλεκτρομαγνητικό κύμα με ηλεκτρικό πεδίο μόνο για παράδειγμα, δεν μπορεί να υπάρξει. Ακόμα στις δύο εξισώσεις βλέπουμε τις παραμέτρους $$\reverse\opaque \mu_0,\,\epsilon_0$$. Οι παράμετροι αυτές είναι η μαγνητική και η ηλεκτρική διαπερατότητα του κενού, που εκφράζουν ουσιαστικά τις ηλεκτρομαγνητικές του ιδιότητες. Το γινόμενό τους είναι το αντίστροφο της ταχύτητας του φωτός στο τετράγωνο ή αλλιώς, $$\reverse\opaque c=\frac{1}{\sqrt{\mu_0\epsilon_0}}$$. Αυτό που βλέπουμε λοιπόν είναι ότι η ταχύτητα με την οποία διαδίδεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, εξαρτάται από τις ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες του μέσου.

Τι είναι όμως ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία; Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι όλα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τις ραδιοφωνικές συχνότητες, την θερμική ακτινοβολία, το ορατό φως και μέχρι την ακτινοβολία γ που εκπέμπουν οι ατομικοί πυρήνες. Ενδεικτικά παραθέτω τον παρακάτω πίνακα:

Στον πίνακα φαίνονται οι συχνότητες και τα μήκη κύματος της κάθε περιοχής ακτινοβολίας.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η ταχύτητα διάδοσης ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος μέσα σε ένα μέσο εξαρτάτε από τις ηλεκτρικές και μαγνητικές ιδιότητες του μέσου, όπως αυτές αποδίδονται με την βοήθεια της ηλεκτρικής και της μαγνητικής διαπερατότητας που αυτό έχει. Έτσι, αν για παράδειγμα το μέσο που μας ενδιαφέρει δεν είναι το κενό αλλά κάποιο μέσο που έχει ηλεκτρική διαπερατότητα ε και μαγνητική διαπερατότητα μ (διαφορετικά από $$\reverse\opaque \mu_0,\,\epsilon_0$$), τότε η ταχύτητα διάδοσης θα είναι $$\reverse\opaque u=\frac{1}{\sqrt{\mu\epsilon}}=\frac{c}{n}$$ όπου n είναι ο δείκτης διάθλασης και είναι $$\reverse\opaque n=\sqrt{\frac{\mu\epsilon}{\mu_0\epsilon_0}}$$. Η ταχύτητα διάδοσης δεν είναι η μόνη ιδιότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που καθορίζουν οι ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες του μέσου. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει ακόμα μια ιδιότητα που μπορεί να έχει ένα μέσο, εκτός από τις επιδεκτικότητες, και αυτή είναι η αγωγιμότητα. Τα υλικά γενικά μπορούμε να τα χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες, τα διηλεκτρικά και τους αγωγούς. Τα διηλεκτρικά υλικά είναι αυτά που έχουν πολύ μικρή αγωγιμότητα και παραδείγματα τέτοιων υλικών είναι το οξείδιο του Αλουμινίου (βασικό συστατικό του βωξίτη), οι κρύσταλλοι χαλαζία (πυρίτιο), το οξείδιο του Βαρίου, το νερό, ο αέρας κ.α. Αντίστοιχα, αγωγοί είναι τα υλικά που έχουν μεγάλη αγωγιμότητα όπως για παράδειγμα, ο χαλκός, ο άργυρος, το αλουμίνιο κλπ. Γενικά τα μέταλλα έχουν καλή αγωγιμότητα.

Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει με την διάδοση ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος ανάλογα με τις συνθήκες που έχουμε και το μέσο.

Αν το μέσο διάδοσης είναι μονωτής ή αλλιώς διηλεκτρικό, τότε ουσιαστικά αυτό που αλλάζει είναι η ταχύτητα διάδοσης αν το υλικό έχει μη τετριμμένο δείκτη διάθλασης. Επίσης πολύ συχνά, ο δείκτης διάθλασης εξαρτάται από τη συχνότητα της ακτινοβολίας που διαδίδεται στο μέσο. Τότε εμφανίζεται αυτό που λέμε διασπορά, δηλαδή διαφορετικής συχνότητας κύματα διαδίδονται με διαφορετικές ταχύτητας. Έτσι ένα παλμός ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που μπορεί να έχει κάποιο πλάτος, εμφανίζεται να απλώνει καθώς προχωράει μέσα στο υλικό αφού το «αργό» κομμάτι της ακτινοβολίας του παλμού μένει πίσω ενώ το «γρήγορο» τρέχει μπροστά. Ένα ακόμα θέμα που έχει ενδιαφέρον είναι η διάδοση της ακτινοβολίας από ένα μέσο σε ένα άλλο. Έχει ενδιαφέρον δηλαδή να δούμε τι συμβαίνει όταν έχουμε ένα κύμα που διαδίδεται σε ένα μέσο με κάποιες ιδιότητες(1) και ξαφνικά συναντά ένα άλλο μέσο με διαφορετικές ιδιότητες(2). Σ’ αυτή την περίπτωση (και τα δύο υλικά είναι διηλεκτρικά) έχουμε το φαινόμενο της διάθλασης. Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα όταν το φως πέφτει πάνω σε μία γυάλινη επιφάνεια, όπως είναι ένα πρίσμα. Καταρχήν, ένα μέρος της ακτινοβολίας που πέφτει σε μία τέτοια «ασυνέχεια», δηλαδή αλλαγή υλικού, ανακλάται σύμφωνα με τους γνωστούς νόμους της ανάκλασης που είναι ότι η γωνία πρόσπτωσης ισούται με την γωνία ανάκλασης. Ακόμα έχουμε ένα μέρος της ακτινοβολίας που περνάει μέσα στο νέο υλικό ακολουθώντας τους νόμους της διάθλασης για την γωνία πρόσπτωσης και την γωνία διάδοσης, δηλαδή τον γνωστό νόμο του Snell $$\reverse\opaque\frac{\sin{\theta_{\delta}}}{\sin{\theta_{\pi}}}=\frac{n_1}{n_2}$$. Το πόση ακτινοβολία θα ανακλαστεί και πόση θα διαδοθεί εξαρτάται από τους δείκτες διάθλασης των δύο υλικών και από την γωνία πρόσπτωσης και γενικά δίνετε από τον συντελεστή ανάκλασης και διέλευσης.


Αν το μέσο διάδοσης είναι αγωγός, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Καταρχήν αλλάζει η εξίσωση που διέπει το κύμα, επειδή μέσα στον αγωγό υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργούνται ρεύματα. Έτσι υπάρχει ακόμα ένας όρος στην κυματική εξίσωση που είναι ανάλογος της αγωγιμότητας του μέσου διάδοσης, πχ. $$\reverse\opaque \mu\sigma\frac{\partial E}{\partial t}$$. Η παρουσία αυτού του όρου έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει η μορφή της λύσης με έναν ενδιαφέροντα τρόπο. Καταρχήν η λύση εξακολουθεί να είναι κυματική, αλλά η διαφορά είναι ότι το πλάτος του κύματος ελαττώνεται εκθετικά με το μήκος στο οποίο διαδίδεται το κύμα μέσα στον αγωγό. Αυτό ορίζει την έννοια του επιδερμικού βάθους, δηλαδή το μήκος στο οποίο το πλάτος του κύματος έχει μειωθεί κατά e, δηλαδή έχει γίνει 2.71 φορές μικρότερο. Για παράδειγμα σε μήκος 3 φορές το επιδερμικό βάθος το πλάτος έχει μειωθεί περίπου 20 φορές, αφού η ελάττωση είναι εκθετική. Η ελάττωση του πλάτους του κύματος αντιστοιχεί σε απώλεια ενέργειας για το κύμα, η οποία γίνεται θερμική ενέργεια στον αγωγό. Τα παραπάνω αφορούν την διάδοση της ακτινοβολίας μέσα σε έναν αγωγό. Στην περίπτωση που το κύμα διαδίδεται σε ένα μη αγώγιμο μέσο και χτυπάει πάνω σε έναν αγωγό, το τι θα συμβεί εξαρτάτε από την αγωγιμότητα. Έτσι για έναν ιδανικό αγωγό όπου η αγωγιμότητα είναι άπειρη, το κύμα ανακλάται πλήρως από τον αγωγό, ενώ για πεπερασμένες αγωγιμότητες (για καλούς αγωγούς) έχουμε και πάλι πολύ μεγάλες ανακλάσεις, στον βαθμό που η συχνότητα του κύματος δεν ξεπερνάει την περιοχή του υπέρυθρου. Το τελευταίο, η εξάρτηση δηλαδή από την συχνότητα της ακτινοβολίας του τι θα συμβεί, οφείλεται στο ότι η αγωγιμότητα ενός υλικού τελικά εξαρτάτε και από την συχνότητα με την οποία μεταβάλλεται το εξωτερικό πεδίο. Αυτό είναι εμφανές γιατί μπορεί να συμβαίνει, αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά το αν θα έχεις κάποιο ρεύμα ή όχι εξαρτάται από την δυνατότητα που έχουν τα ηλεκτρόνια στον αγωγό να ανταποκριθούν στο εξωτερικό πεδίο και φυσικά τις μεταβολές του. Έτσι αν το πεδίο μεταβάλλεται πολύ γρήγορα, τα ηλεκτρόνια δεν προλαβαίνουν να αντιδράσουν και έτσι το υλικό δεν συμπεριφέρεται ως αγωγός.
Την παραπάνω διαδικασία στους αγωγούς την οδηγεί αυτό που λέμε σταθερά απόσβεσης και είναι ένα μέτρο του πόσο γρήγορα η ταχύτητα των ηλεκτρονίων φτάνει στην οριακή τιμή της μέσα στον αγωγό και εξαρτάται ουσιαστικά από το πόσο συχνά συναντά εμπόδια το ηλεκτρόνιο στην τροχιά του.

Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση αγωγού είναι το πλάσμα. Στην κατάσταση του πλάσματος έχουμε ένα ηλεκτρικά ουδέτερο ρευστό που αποτελείται από θετικά φορτισμένα ιόντα και ηλεκτρόνια. Η διαφορά από τους αγωγούς, όπως είναι για παράδειγμα τα μέταλλα, είναι ότι στο πλάσμα τα φορτία είναι ελεύθερα να κινηθούν και οι μόνες δυνάμεις που υπάρχουν είναι από τα εξωτερικά πεδία και από τα πεδία που δημιουργούν οι διαχωρισμοί φορτίων. Γι’ αυτό το λόγο στην περίπτωση του πλάσματος δεν υπάρχει σταθερά απόσβεσης και ο παράγοντας που καθορίζει τα χαρακτηριστικά της διάδοσης ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος είναι η συχνότητα του πλάσματος. Η συχνότητα του πλάσματος είναι ας πούμε ο φυσικός τρόπος με τον οποίο ταλαντώνονται τα φορτία μέσα στο πλάσμα αν κάποιος τα διαταράξει και δημιουργήσει έτσι έναν διαχωρισμό φορτίου. Έτσι σε ένα πλάσμα αν πέσει ακτινοβολία με συχνότητα μικρότερη από την συχνότητα πλάσματος, τότε το πλάσμα συμπεριφέρεται ακριβώς σαν αγωγός, ενώ αν πέσει ακτινοβολία με συχνότητα μεγαλύτερη τότε συμπεριφέρεται σαν διηλεκτρικό με δείκτη διάθλασης. Για την ιονόσφαιρα, η συχνότητα πλάσματος είναι στην περιοχή των 1-10 MHz.

Μία τελευταία κατηγορία «υλικού» το οποίο μας ενδιαφέρει είναι το νέφος από σκεδαστές, δηλαδή μια συλλογή από στοιχεία που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με την ακτινοβολία και να την σκεδάσουν. Ένα τέτοιο υλικό είναι για παράδειγμα ο ατμοσφαιρικός αέρας ή ένα σύννεφο σκόνης. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και γι’ αυτό θα ασχοληθούμε μόνο με 4 ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Η πρώτη περίπτωση είναι η περίπτωση που το υλικό που μας ενδιαφέρει έχει κάποια χαρακτηριστική συχνότητα στην οποία ταλαντώνονται τα ηλεκτρόνιά του (για παράδειγμα η συχνότητα ταλάντωσης των ηλεκτρονίων σε ένα άτομο) και η ακτινοβολία που πέφτει είναι κοντά σε αυτή τη συχνότητα. Τότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι το υλικό απορροφά έντονα την ακτινοβολία που δέχεται και λέμε ότι έχουμε συντονισμό. Η περίπτωση αυτή έχει πολύ ενδιαφέρον και έχει μεγάλη εφαρμογή στο ενεργειακό ισοζύγιο της ατμόσφαιρας.

Η δεύτερη περίπτωση είναι η συχνότητα να μην είναι κοντά σε κάποια συχνότητα συντονισμού. Τότε γενικά η σκέδαση θα χαρακτηρίζεται από το λόγο $$\reverse\opaque \frac{\omega^4}{(\omega^2-\omega_0^2)^2}$$ όπου $$\reverse\opaque \omega_0$$ είναι η χαρακτηριστική συχνότητα ταλάντωσης των ηλεκτρονίων στους σκεδαστές. Εδώ αν η συχνότητα της ακτινοβολίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τη χαρακτηριστική συχνότητα, τότε δεν παίζουν ρόλο οι ιδιότητες του μέσου και η ακτινοβολία σκεδάζεται ανεξάρτητα της συχνότητας. Αν όμως η συχνότητα της ακτινοβολίας είναι μικρότερη από την χαρακτηριστική συχνότητα, τότε η σκέδαση εξαρτάτε από το $$\reverse\opaque \left(\frac{\omega}{\omega_0}\right)^4$$ και οι ακτινοβολίες με μεγαλύτερη συχνότητα και άρα μικρότερο μήκος κύματος σκεδάζονται πιο έντονα. Αυτή η περίπτωση είναι η σκέδαση Rayleigh και είναι ουσιαστικά ο λόγος που ο ουρανός είναι μπλε.

Η τρίτη περίπτωση στην οποία θα αναφερθώ είναι η περίπτωση όπου οι σκεδαστές είναι μικρά αγώγιμα στοιχεία, για παράδειγμα μικρές αγώγιμες σφαίρες. Και συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η περίπτωση όπου η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχει μήκος κύματος μεγαλύτερο από τις διαστάσεις αυτών των σφαιρών. Σ’ αυτή την περίπτωση η σκέδαση εξαρτάτε από τον λόγο $$\reverse\opaque \left(\frac{\alpha}{\lambda}\right)^4$$ όπου α είναι η ακτίνα της κάθε σφαίρας και λ το μήκος κύματος της ακτινοβολίας. Όπως φαίνεται, για ακτινοβολίες με μήκος κύματος πολύ μεγαλύτερο από τις τυπικές διαστάσεις των σφαιρών, η απόκριση στην ακτινοβολία εξαρτάτε από την 4η δύναμη, έτσι για παράδειγμα στην περιοχή 1-10Mhz με μήκος κύματος της τάξης των 10-100 m και διαστάσεις των σφαιρών στα εκατοστά του μέτρου και μικρότερες, η απόκριση γίνεται της τάξης του $$\reverse\opaque 10^{-12}-10^{-16}$$ και μικρότερη.

Τέλος, αν οι διαστάσεις των σκεδαστών είναι ίσες ή λίγο μεγαλύτερες από το μήκος κύματος της ακτινοβολίας, τότε η σκέδαση είναι λιγότερο ευαίσθητη στο μήκος κύματος της ακτινοβολίας και τα μήκη κύματος σκεδάζονται με την ίδια ένταση. Σ’ αυτή την περίπτωση λέμε ότι έχουμε σκέδαση Mie. Η σκέδαση Mie είναι ο λόγος που τα σύννεφα είναι άσπρα και το νέφος είναι γκρίζο. Γενικά πολλά από τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα σκέδασης είναι ή τύπου Mie ή τύπου Rayleigh. Ένα πολύ όμορφο site που περιγράφει τέτοια ατμοσφαιρικά φαινόμενα σχετικά με το φως είναι το Atmospheric Optics, το οποίο έχει απίστευτες φωτογραφίες και αξίζει να το ξεσκονίσει κανείς.

Με αυτά ολοκληρώνεται η ανάλυσή μας για την διάδοση των ακτινοβολιών στα διάφορα υλικά.


=== «Επιστροφή στα Chemtrails» ===

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στα Chemtrails και να δούμε ποιο είναι τελικά το συμπέρασμα.

Καταρχήν σχετικά με την γενική θέση ότι τα Chemtrails διαφέρουν στην εμφάνιση από τα κλασικά Contrails. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος με τον οποίο να διαφέρουν τα επονομαζόμενα Chemtrails από τις συμπυκνώσεις υδρατμών που αποτελούν τα κλασικά contrails. Έχουν δηλαδή το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα που έχουν και τα contrails και οφείλεται στην σκέδαση Mie του φωτός από τα σωματίδια πάγου και τα σταγονίδια νερού. Πολλά από τα φαινόμενα δε που παρουσιάζονται σε φωτογραφίες ως Chemtrails είναι κλασικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα τύποι κυμάτων στην ατμόσφαιρα ή άλλα σύννεφα (πχ. Wave Cloud, Lee Waves, Cumulonimbus Mammatus). Ακόμα και η διάρκεια παραμονής των trails δεν αποτελεί κριτήριο όπως είδαμε και παραπάνω, αφού τα contrails των αεροπλάνων μπορούν να παραμείνουν από μικρά μέχρι πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις συνθήκες υγρασίας που επικρατούν στο ύψος πτήσης των αεροπλάνων. Κάτι ακόμα που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι όπως αναφέρεται και παραπάνω, ο χρόνος παραμονής των σωματιδίων που εκπέμπονται στο ύψος πτήσης των αεροσκαφών είναι της τάξης των 100 ημερών. Επιπλέον οι έντονοι οριζόντιοι άνεμοι σε αυτό το ύψος προκαλούν διασπορά αυτών των σωματιδίων σε τεράστια έκταση. Άρα αποκλείεται η δυνατότητα τοπικού ψεκασμού από τέτοιο ύψος. Ακόμα οι αναφορές που συνδέουν την άμεση εμφάνιση προβλημάτων υγείας με την εμφάνιση των Chemtrails, σύμφωνα με τα παραπάνω είναι μάλλον αβάσιμες. Δηλαδή με άλλα λόγια δεν μπορεί να υπάρχει τόσο άμεση σύνδεση με δεδομένο ότι θα χρειαζόντουσαν αρκετές δεκάδες ημέρες μέχρι να φτάσουν στο έδαφος οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται και θα έφταναν με τεράστια διασπορά.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι η αρχική θεωρία του Καναδού William Thomas αναφερόταν σε πολύ χαμηλού ύψους ψεκασμούς, της τάξης των 2 χιλιομέτρων. Γι’ αυτό το λόγο αυτός υποτίθεται ότι είχε μαζέψει και δείγματα από το υλικό που ψέκαζαν. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται. Η θεωρία όμως εξελίχθηκε και έπιασε όλα τα είδη των trails.

Η όλη ιστορία όπως αναφέρουμε και στην αρχή, έχει συνδεθεί και με το πρόγραμμα H.A.A.R.P. Εκεί είναι και το σημείο όπου η όλη ιστορία φτάνει στα όρια της γελοιότητας. Αρχικά να πούμε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι μια επιστημονική μελέτη της Ιονόσφαιρας με την βοήθεια ραδιοκυμάτων. Το βασικό στοιχείο του πειράματος είναι το Ionosphere Research Instrument (IRI) το οποίο και εκπέμπει τα ραδιοκύματα. Το IRI είναι ουσιαστικά μια συστοιχία από κεραίες που εκπέμπουν στην περιοχή των 3-10 MHz (η περιοχή της συχνότητας πλάσματος της Ιονόσφαιρας που αναφέρουμε και παραπάνω). Η συνολική εκπεμπόμενη ισχύς από όλη τη διάταξη είναι 3600 kW και ο στόχος είναι η Ιονόσφαιρα σε ύψος από 100 μέχρι 350 km. Η ένταση της ακτινοβολίας που διοχετεύεται στην Ιονόσφαιρα είναι περίπου 3 μW ανά τετραγωνικό εκατοστό, ποσό κατά πολύ μικρότερο από την διακύμανση της έντασης της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας. Όπως φαίνεται λοιπόν από την περιοχή των συχνοτήτων λειτουργίας του IRI, τα μήκη κύματος της ακτινοβολίας ξεπερνούν τα 30 μέτρα και φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα. Από την άλλη, οι ουσίες που αναφέρονται από τις διάφορες θεωρίες που σχετίζουν το H.A.A.R.P. με τα Chemtrails είναι κατά κύριο λόγο διηλεκτρικά που μπορούν να θεωρηθούν στην καλύτερη των περιπτώσεων ως σκεδαστές που δίνουν σκέδαση Rayleigh με απόκριση σχεδόν μηδενική σ’ αυτές τις συχνότητες. Από την άλλη, ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι οι σκεδαστές είναι μικρά αγώγιμα στοιχεία με διαστάσεις σκόνης όμως, η απόκριση και πάλι είναι σχεδόν μηδενική. Η μοναδική περίπτωση που θα μπορούσε να υπάρχει αλληλεπίδραση της ακτινοβολίας του H.A.A.R.P. με σκεδαστές θα ήταν αυτοί να είναι αγώγιμοι και να έχουν διαστάσεις κάποιον μέτρων. Τα υπόλοιπα περί δημιουργίας συνθηκών παρόμοιων με αυτών της ιονόσφαιρας είναι απλά αστειότητες, αφού οτιδήποτε και να ψέκαζε κανείς στα 10 χιλιόμετρα δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες πλάσματος. Γενικά γύρω από την όλη ιστορία με τα ραδιοκύματα υπάρχει τεράστια σύγχυση. Καταρχήν τα ραδιοκύματα όπως είπαμε θα περάσουν από την Στρατόσφαιρα σαν να μην υπήρχε αυτό το στρώμα και θα απορροφηθούν ή ανακλαστούν από την Ιονόσφαιρα. Ότι και να συμβεί στην Ιονόσφαιρα (η Ιονόσφαιρα φουσκώνει και ξεφουσκώνει καθημερινά ανάλογα με την ροή της ηλιακής ακτινοβολίας και τον ηλιακό άνεμο) αυτό δεν θα επηρεάσει την απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας που συμβαίνει στην Στρατόσφαιρα, αρκετά πιο χαμηλά. Μετά γίνεται αναφορά στην εκτόνωση των κεραυνών, που και πάλι είναι άσχετο φαινόμενο αφού συμβαίνει στην Τροπόσφαιρα που είναι ακόμα πιο χαμηλά. Μέσα σε όλα αυτά μπλέκονται και το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η φόρτιση της Γης (πράγμα που μου θυμίζει τις βλακείες με τον αστεροειδή 2007 TU24), ενώ πετάμε και ένα ντόμινο που πάει με όλα.
Τέλος πάντων, η όλη εμπλοκή του H.A.A.R.P. σε όλα αυτά βασίζεται στην ιδέα του ψεκασμού με «αγώγιμα» υλικά που τελικά όμως δεν έχουν καμία απόκριση στην δεδομένη ακτινοβολία και άρα η συζήτηση είναι απλά μια γελοιότητα και αποτέλεσμα άγνοιας.

Η μόνη εκδοχή των Chemtrails που έχει κάποια επαφή με την πραγματικότητα είναι αυτή που θεωρεί ότι η όλη ιστορία είναι μία προσπάθεια για την αντιστάθμιση του ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου, ψεκάζοντας κατάλληλες ουσίες στην Στρατόσφαιρα οι οποίες θα ανακλούν μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας προς το διάστημα. Και πάλι όμως, αυτό δεν χρειάζεται καμία θεωρία συνωμοσίας και την υπόθεση των Chemtrails, αφού αυτή τη δουλειά την κάνουν τα αεροπλάνα με τα καυσαέριά τους. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες φαίνεται ότι με κατάλληλη ρύθμιση των δρομολογίων των αεροσκαφών θα μπορούσε να βελτιστοποιηθεί αυτό το φαινόμενο.

Υπάρχει ένα θέμα σχετικά με την αεροπορική κυκλοφορία στην Στρατόσφαιρα και τις κλιματικές της επιπτώσεις, καθώς και τις επιπτώσεις των ρύπων στο όζον. Το θέμα αυτό απασχολεί την IPCC και γίνονται συζητήσεις για το πώς θα βελτιωθούν οι κινητήρες και τα καύσιμα ώστε να μειωθούν οι ρύποι στην Στρατόσφαιρα. Αυτό ακριβώς το θέμα είναι και το σοβαρό της όλης υπόθεσης. Τα υπόλοιπα είναι απλά βλακείες.

-----------------------------------------------------
Update: Ένα μικρό update με αφορμή ένα βίντεο


Πρωτού σπεύσετε να προμηθευτήτε το κανόνι του Κασνέζη με μέλι και καρύδια στη τιμή του δύο μισθών, ρίξτε μιά καλή ματιά εδώ.

http://tinyurl.com/38vqvuq (1957)
http://tinyurl.com/23b8rs9 (1970)
http://tinyurl.com/3828jfj (1972)
http://tinyurl.com/32wjskj (1986)
http://tinyurl.com/2u39obr (1996)
http://tinyurl.com/33zjggy (1999)
http://tinyurl.com/3yjmffg (2003)

http://asd-www.larc.nasa.gov/GLOBE/resources/activities/appleman_student.html

http://contrailscience.com/


Η δε αναφορά στην οργόνη του Wilhelm Reich είναι ιδιαίτερα φαιδρή...
(Epigones of Orgonomy, The Incredible History of Wilhelm Reich and his Followers από skeptic.com)

304 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 304 από 304
Ανώνυμος είπε...

Φίλε Vagelford θα ήθελα τι γνώμη σου για αυτό το άρθρο, από την εφημερίδα το ΒΗΜΑ. Δες τις λύσεις 1 και 2.

Vagelford είπε...

Είναι σχετικά παλιές αυτές οι ιδέες.

Γενικά οι ιδέες γεωπλασίας είναι προβληματικές γιατί ουσιαστικά κρύβουν κάτω από το χαλί το πρόβλημα και είναι και τεχνολογικά απαιτητικές, όπως η 1 με τα σκίαστρα στο διάστημα.

Ειδικά, λύσεις όπως η 2 είναι και εν δυνάμει επικίνδυνες, αφού το να παίζεις με το ισοζύγιο της ακτινοβολίας της στρατόσφαιρας μπορεί να έχει πολύ κακά ξεμπερδέματα, αφού στο ισοζύγιο αυτό συγκεκριμένα βασίζεται η θερμοκρασιακή αναστροφή αυτού του στρώματος που μας προστατεύει από την ανταλλαγή αερίων μαζών ανάμεσα στην τροπόσφαιρα και τη στρατόσφαιρα. Άσε που γενικά η στρατόσφαιρα είναι φτωχή σε νερό και δεν ξέρω αν θα δουλέψει κάτι τέτοιο.

Ακόμα και το φιλτράρισμα της ατμόσφαιρας από το CO2 μπορεί να είναι προβληματικό, αφού θα δημιουργεί κάποια υπολείμματα που θα πρέπει κάπως να διαχειριστούμε.

Εσένα τι σου φάνηκε ενδιαφέρον από όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ όσους διαβάσουν αυτό το σχόλιο να κοιτάξουν στον ουρανό Ιούλιο και Αύγουστο.Δεν θα δουν χημικές ουρές από τα δολοφονικά αεροσκάφη καθώς το καλοκαίρι σταματούν.Αυτό το κάνουν γιατί αν συνέχιζαν τους ψεκασμούς,τότε θα είχαμε ένα καλοκαίρι με σύννεφα,βροχές και υγρασία και ο κόσμος θα τους έπαιρνε είδηση.
Κοιτώ τον ουρανό πάνω από την επαρχία μου.Ούτε μια τόση δα ουρίτσα.Εκεί που φθινόπωρο,χειμώνα και άνοιξη υπήρχαν μέρες που θόλωνε ο ουρανός από εκατοντάδες(!!) πτήσεις αεροσκαφών τώρα δεν πετά σχεδόν τίποτα.
Παρατηρήστε έπειτα τον ουρανό μέσα Σεπτεμβρίου.Θα εκπλαγείτε.Καθίστε αναπαυτικά μια καλοκαιριάτικη μέρα και μετρήστε από 12 το μεσημέρι μέχρι 9 το βράδυ πόσα αεροσκάφη πέρασαν από τον ορίζοντά σας.Επαναλάβατε το πείραμα όποια άλλη εποχή θέλετε σε μια μέρα χημικών αεροψεκασμών.Η τρομαχτική διαφορά στο πλήθος των πετούντων θα σας σοκάρει!!!
ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ.

Vagelford είπε...

Είναι εντυπωσιακό πάντως. Δεν σταματά ποτέ να με εκπλήσσει.

Θα μπορούσες να το διατυπώσεις και καλύτερα φίλε Ανώνυμε. Θα μπορούσες να πεις ότι όταν οι συνθήκες στην ατμόσφαιρα δεν επιτρέπουν τον σχηματισμό contrails, τότε δεν ψεκάζουν για να μην καρφωθούν...

Αναρωτιέμαι αν κάθεσε να μετράς τώρα και τα αεροπλάνα για να δείξεις ότι πετάνε λιγότερα, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, πάνω από το χωριό σου πετάνε μόνο για να ψεκάσουνε...

Άντε γεια...

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ όσους διαβάσουν αυτό το σχόλιο να κοιτάξουν στον ουρανό Ιούλιο και Αύγουστο.Δεν θα δουν χημικές ουρές από τα δολοφονικά αεροσκάφη καθώς το καλοκαίρι σταματούν.Αυτό το κάνουν γιατί αν συνέχιζαν τους ψεκασμούς,τότε θα είχαμε ένα καλοκαίρι με σύννεφα,βροχές και υγρασία και ο κόσμος θα τους έπαιρνε είδηση.
Κοιτώ τον ουρανό πάνω από την επαρχία μου.Ούτε μια τόση δα ουρίτσα.Εκεί που φθινόπωρο,χειμώνα και άνοιξη υπήρχαν μέρες που θόλωνε ο ουρανός από εκατοντάδες(!!) πτήσεις αεροσκαφών τώρα δεν πετά σχεδόν τίποτα.
Παρατηρήστε έπειτα τον ουρανό μέσα Σεπτεμβρίου.Θα εκπλαγείτε.Καθίστε αναπαυτικά μια καλοκαιριάτικη μέρα και μετρήστε από 12 το μεσημέρι μέχρι 9 το βράδυ πόσα αεροσκάφη πέρασαν από τον ορίζοντά σας.Επαναλάβατε το πείραμα όποια άλλη εποχή θέλετε σε μια μέρα χημικών αεροψεκασμών.Η τρομαχτική διαφορά στο πλήθος των πετούντων θα σας σοκάρει!!!
ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ.

Vagelford είπε...

LOL...

Ανώνυμος είπε...

LOL ξε LOL πάρε και φωτογραφία από την αλουμινένια λίμνη που δημιούργησε η πτώση αεροσκάφους που ψέκαζε.

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.fourwinds10.com/resources/random_image/P7130004.jpg&imgrefurl=http://letsrollforums.com/chemtrail-plane-crashes-pictures-t25578.html&usg=__Hb9z-nvrCA11NI44c8hyMfe9xJI=&h=226&w=990&sz=86&hl=el&start=90&zoom=1&tbnid=b1VzahD1QilP4M:&tbnh=34&tbnw=149&ei=7z0jTtPQAtD0sgb1x9n8AQ&prev=/search%3Fq%3Dchemtrails%2Baeroplane%26start%3D80%26hl%3Del%26sa%3DN%26gbv%3D1%26tbm%3Disch&itbs=1

Vagelford είπε...

Ναι ναι, πολύ καλό...

Αλουμινένια λίμνη και Ω the symbol of destruction...

Keep it coming...

Ανώνυμος είπε...

Αρχές ή μέσα Σεπτεμβρίου οι αγαπημένοι σας χημικοί αεροψεκασμοί αρχίζουν και πάλι στους Ελληνικούς ουρανούς.

Ανώνυμος είπε...

Και πράγματι!!!
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν.Σάββατο 24 συνεχίζουν.
Η αλήθεια είναι κάπως διστακτικά χωρίς πολλές πτήσεις αλλά νέφος δημιούργησαν.Από τον αέρα σκορπίστηκε και η ορατότητα σε κάποια απόσταση έγινε θολή ενώ πριν πεντακάθαρη.Προφανώς το νέφος άρχισε και κατακάθεται.
Περιγράφω απλώς αυτό που παρατηρώ.

Ανώνυμος είπε...

Για να μη γίνονται αντιληπτά η μεγάλη πλειοψηφία των αεροσκαφών αφήνει μικρές χημικές ουρές.Οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα ακόμη και αν τους δίνεις την τροφή έτοιμη απορούν και δεν σε πιστεύουν.Τα σκάφη στο έμπειρο μάτι μου εντοπίζονται εύκολα.Ο κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου γιατί απλώς δεν κοιτά συνεχώς τον ουρανό!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάλι εξαφανίστηκαν τα σχόλιά μου.Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί.Σάββατο σήμερα συνεχίζουν.Ακόμη και τώρα πετούν αεροσκάφη.Η ορατότητα χθες και σήμερα το πρωί,ήταν πολύ καλή.Τώρα που άρχισε και κατακάθεται το νέφος θολώνει ο ορίζοντας.
Τα περισσότερα αεροσκάφη αφήνουν μικρές χημικές ουρές(για ξεκάρφωμα ή μήπως είναι άλλου τύπου ψεκασμός; )

Vagelford είπε...

Welcome back...

Οφείλω να σου πω ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο αν είναι να ξεπεράσεις τον άλλον φίλο Ανώνυμο που έχει εμφανιστεί και τρολλάρει το blog μου.

Ειδικά το θέμα με τα εξαφανισμένα σχόλια, είναι so yesterday ρε παιδί μου...

Ανώνυμος είπε...

Φιλτατε Vagelford, το ξέρω και το εχω καταλάβει ότι είσαι ενα εφυές άτομο με κάποια θέση σε ελληνικό πανεπιστήμιο.. Αλλά δεν νομίζω να είσαι ένα δόλιο άτομο ..ή κατά το κοινώς λεγόμενο: δεν νομίζω να είσαι κάθαρμα και λαμόγιο.. Η εντιμότητα σου δεν πρέπει να σου επιτρέπει να πέφτες σε τέτοιες ατραπούς, δηλαδή να χρησιμοποιείς την εφυία σου για να συγκαλήψεις και να κουκουλώσεις νεοταξικά φριχτά πειράματα και νεοταξικά φριχτά οπλικά συστήματα του σήμερον τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον των ελλήνων και εναντίον της υπόλοιπης ανθρωπότητας από γενοκτονικά καθάρματα όπως οι εβραίοι, οι σάξονες και οι Κινέζοι, των ΗΠΑ/Λονδίνου, Ρωσίας και Κίνας.
Μην ανατρέχεις σε μαθηματικές εξισώσεις και φυσικές της ατμόσφαιρας .. Τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά.. Μια λέξη: "Γεωμηχανική"..Στα πλαίσια της γεωμηχανικής υπάρχει η γνωστή πατέντα Welschbach, η οποία αναπτύχθηκε στα εργαστήρια Λιβερμορ του εβραίου Εντουαρτ Τέλερ (σχεδιαστή επίσης και της υδρογονοβόμβας! Τι υπέροχα παιδιά αυτοί οι εβραίοι ε?) αλλά επίσης και 2 Κινέζων επιστημόνων (του πρωκτού) που σχεδιάσαν αυτό τον μηχανισμό ψεκασμού μεταλλικών μικρο-σωματιδίων από αεροπλάνα τζετ. Ενας μηχανισμός που μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε αεροσκάφος, ακόμα και σε κοινά αεροσκάφη των αερογραμμών, ενώ τα μεταλλικά σωματίδια θα μπορούν να διαλυθούν μέσα στο κοινό καύσιμο των αεροσκαφών..και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!!
Η επίσημη δικαιολογία γι'αυτή την πατέντα ήταν τάχα ως μια μέθοδο καταπολέμησης του φαινομένου θερμοκηπίου (εξου και ο ορος "γεωμηχανική)..αλλά φυσικά ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, έτσι και αυτή η πατέντα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς νεοταξικούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων: ενίσχυση του σήματος των στρατιωτικών ραντερ, ενίσχυση των σημάτων του haarp, βιολογικός πόλεμος, μετεωρολογικός πόλεμος ..και ακόμα πιο εξωτικά νεοταξικά φρούτα, όπως μαζικό mind control!!
Αλλα ακόμα και αν χρησιμοποιούνταν μόνο για το θερμοκήπιο κανείς δεν μας εγγυάτε ότι θα δουλέψει και κανείς δεν μας εγγυάτε ότι θα είναι ασφαλής για την παγκόσμια υγεία.
Μη χρησιμοποιείς λοιπόν την εφυία σου για να καθυσυχάσεις τα αδαή πλήθη λέγοντας τους ψεύδη, και αποκρύπτωντας τους την φριχτή αλήθεια!
Για τη δική σου εντιμότητα και επιστημονικό επίπεδο δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη!
Ευελπιστώ προς έμπρακτη μεταμέλεια σου!.
Ο ανώνυμος φίλος σου.

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί αλλά χωρίς να πετούν πολλά αεροσκάφη στην περιοχή μου.
Εκπληκτική απόδειξη των αεροψεκασμών είναι πως κατά τη δύση του ηλίου οι ουρές που αφήνουν αυτά τα αεροσκάφη παίρνουν κόκκινο χρώμα(!!!!) όπως του ήλιου ενώ την ίδια στιγμή το γύρω και δίπλα κομμάτι ουρανού είναι γαλάζιο.Άλλες φορές πάλι ιριδίζει όπως το ουράνιο τόξο.Προφανώς λόγω σύνθεσης των chemtrails.

Vagelford είπε...

"Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί αλλά χωρίς να πετούν πολλά αεροσκάφη στην περιοχή μου."

Έτσι, προσπαθούν να είναι διακριτικοί για ξεκάρφωμα όπως είπες και προχθές...

"Εκπληκτική απόδειξη των αεροψεκασμών είναι πως κατά τη δύση του ηλίου οι ουρές που αφήνουν αυτά τα αεροσκάφη παίρνουν κόκκινο χρώμα(!!!!) όπως του ήλιου ενώ την ίδια στιγμή το γύρω και δίπλα κομμάτι ουρανού είναι γαλάζιο.Άλλες φορές πάλι ιριδίζει όπως το ουράνιο τόξο.Προφανώς λόγω σύνθεσης των chemtrails."

Προφανώς... Φυσικά ο διαφορετικός φωτισμός λόγω διαφορετικού ύψους δεν μπορεί να έχει καμία σχέση...

Good Work!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια και γενικά τη συζήτηση, δεν απορώ που ο περήφανος λαός μας είναι πρώτος σε όλα (από την ανάποδη)! Νομίζω ότι η μόνη θετική ενέργεια του αδούλωτου έλληνα είναι το εθιμικό κάψιμο των σχολικών βιβλίων κάθε Αγιάννη Κλείδονα, ώστε να διατηρείται το αγωνιστικό φρόνημα ακμαίο όταν τον Σεπτέμβρη ζητάμε καινούργια βιβλία. Και μη ξεχνάτε τις προφητείες, ότι οι γραμματιζούμενοι φταιν για όλα!

Αυτό ακριβώς το αγωνιστικό φρόνημα θέλουν να κάμψουν οι οβριοί με τους ψεκασμούς!

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα προς το μασονικο κινεζοεβραιολαγνο προδοτικο ψευδοεπιστημονικό πουσταριο και πουταναριο:

Εφοσον τα σοφιστικέ πειραματα σας πολλων εκατομμυρίων ευρω, με τα ατομικα ρολογια υπερ-ακριβειας δειχνουν οτι σε μεγαλυτερο υψομετρο ο χρονος παει ταχα γρηγοροτερα σε σχέση με τον χρόνο του χαμηλότερου υψομέτρου... και έτσι τάχα επιβεβαιώνεται η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας με τον καμπύλο χωρόχρονο του αγίου σας Αλβέρτου Αινστάιν...
Δηλαδη ψηλά πάνω από την επιφάνεια της γης σε περιβαλλον μικροτερης βαρυτητας και αρα μικροτερης βαρυτικης πιεσης και αρα σε περιβαλλον μικροτερης πιεσης-πυκνότητας κοσμικης ακτινοβολιας, ο χρόνος γενικά και άρα και ο χρόνος όλων των αντιδράσεων τάχα πηγαίνει γρηγορότερα.... αντίθετα δηλαδή με το εδαφος και ειδικα με το υπεδαφος στα εγκατα της γης οπου η πιεση βαρυτητας, δηλαδη η πιεση-πυκνότητα κοσμικης ακτινοβολιας (πυκνότητα αιθέρα) ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη σε σχεση με μεγαλα υψομετρα, και τα πετρωματα του υπεδαφους υπερ-πιεζονται και μετατρεπονται σε διαμαντια, σε πετρελαιο ή και σε πυρακτωμενη λαβα, από την υπερβολική πίεση(!!!)...
τοτε πως εξηγειτε κυριοι της παρανοϊκης εβραιομασονικής ψευδο-γνωσεως οτι κατα πολυ απλοτερα και φθηνοτερα πειραματα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε όπως:

ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΞΥ !!!

Αυτά τα απλά πειράματα του ενός ευρώ δείχνουν τα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ από τα σοφιστικέ εβραιομασονικά πειράματα σας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.. (!!!!!!!!!)

Εξηγούμε:

Οπότε λοιπόν πως εξηγειτε κυριοι της παρανοϊκης εβραιομασονικής ψευδο-γνωσεως οτι αυτο το ελατηριο οξειδωνετε γρηγοροτερα μεσα στο οξυ οταν ειναι υπερβολικα συμπιεσμένο σε σχεση με ενα ελατηριο που θα το αφησουμε οπως ειναι ελεύθερο ή με μικρη πιεση;;;
Πως εξηγείτε ότι στο ελατήριο υπό πίεση ο χρόνος αντίδρασης της οξείδωσης του (και κάθε άλλης αντίδρασης) πηγαίνει γρηγορότερα;;;
Πως εξηγείτε ότι στο ελατήριο υπό πίεση ο χρόνος του γενικά πηγαίνει γρηγορότερα;;;

Δεν θα έπρεπε φυσιολογικά ο χρόνος του ελατηρίου που βρίσκεται υπό πίεση να πηγαίνει αργότερα, όπως δείχνουν τάχα τα σοφιστικέ πειράματα σας με τα ατομικά ρολόγια (υπερ-ακριβείας) όπου το "ελατήριο του ρολογιού στο χαμηλότερο υψόμετρο, ο χρόνος του πηγαίνει αργότερα σε σχέση με το ρολόϊ που βρίσκεται ψηλότερα..;;;
Δεν θα έπρεπε φυσιολογικά ο χρόνος χημικών και λοιπόν αντιδράσεων του ελατηρίου που βρίσκεται υπό πίεση να πηγαίνει αργότερα και το ελατήριο να οξειδώνεται αργότερα, όπως δείχνουν τάχα τα σοφιστικέ πειράματα σας με τα ατομικά ρολόγια (υπερ-ακριβείας) όπου το "ελατήριο του ρολογιού στο χαμηλότερο υψόμετρο, οι χημικές και λοιπές αντιδράσεις του πηγαίνουν τάχα αργότερα σε σχέση με το ρολόϊ που βρίσκεται ψηλότερα..;;;

Απαντήστε παρανοϊκοι ψευδεπιστήμονες του κατεστημένου, απαντήστε εβραιομασονικές χαμούρες, που καταστήσατε τη σύγχρονη φυσική ένα απέραντο παρανοϊκο μπορδέλο σαν τα σεληνιαζόμενα εν τρικυμία Σιν-Σιων μυαλά σας (luna-tics) !!!

Από μεριά μας, ευχαριστούμε την Ανδρομεδια Αριστοκρατική Ο.Ε.Α. και τους υπερ-επιστημονες της που μας ανοιξαν τα μάτια σε ολα τα επίπεδα και μας έφεραν στον σωστό ορθολογιστικό δρόμο της αρχέτυπης ανόθευτης Ελλάδος!


ΣΧΕΤΙΚΑ:
Ο χρόνος «τρέχει» στα μεγάλα υψόμετρα
http://documentarygr.blogspot.com/2010/09/blog-post_25.html

yioryos είπε...

Είναι γνωστό πια πως η ξεπερασμένη ανδρομέδια επιστήμη δεν πιάνει μία μπροστα στην απείρως περισσότερο εξελιγμένη νεφομαγγελάνια. Και αυτό το αναγνωρίζουν και οι ανδρομέδιοι και οι γυναικομέδιες..

Το συμπιεσμένο ελατήριο είναι όσο κι αν μπερδεύει κάποιους για τους γνώστες είναι πια πρόβλημα τετριμμένο.

Τα οξέα αποτελούνται όπως ξέρεις απο γωνιακά μορια. Στις κοφτερες τους γωνίες οφείλονται ολες οι ιδιότητές τους.

Οταν το ελατήριο συμπιέζεται και ελαττώνεται ο χώρος που καταλαμβάνει, μόρια χωρόχρονου που βρίσκονταν στο εσωτερικό του εκτινάσσονται εξω απο αυτό με πολύ μεγάλες ταχύτητες (ανω των 100km/h για να καταλάβεις)

Προσκρούοντας στις κοφτερες γωνίες των μορίων του οξέως, ενα σημαντικό κλασμα απο αυτά σκίζονται και τρυπάνε.

Καθώς τα τρύπια χωροχρονικά μόρια ξεφουσκώνουν, στροβιλίζονται όπως ενα μπαλόνι που ενώ το φουσκώσαμε ξεχάσαμε να το δέσουμε στο λαιμό του. Μπορείς να το δοκιμάσεις κι ο ίδιος και να δείς αυτόν τον στροβιλισμό.

Ο στροβιλισμός των τρύπιων μορίων χωρόχρονου περιδινίζει τα μορια του οξέως σε υψηλές περιστροφικές δεξιοστροφες συχνότητες.


Το σε μικροσκοπική κλίμακα περιδινούμενο οξύ, προσπίπτει, τώρα, με πολύ μεγαλύτερη ορμή στο συσπειρωμένο ελατήριο και το διαβρώνει γρηγορότερα.

Οσο μεγαλύτερη μαλιστα είναι η συσπείρωση του ελατηρίου τόσο περισσότερα και τα μόρια του χωρόχρονου και τόσο μεγαλύτερη η περιδίνηση και η διάβρωση.

το συμπέρασμα είναι πως το φαινόμενο που παρατηρείς δεν είναι πραγματική επιτάχυνση του χρόνου, αλλα αριστερόστροφο μετα-ιδιο-φαινόμενο. Καταλαβαίνεις πολύ καλά τί σημαίνει αυτό.

Αλλα δεν θελω να κουραζω άλλο γιατί αυτά είναι γνωστά, και μου κάνει εντύπωση πως υπάρχουν ακόμα ανδρομέδιες αναφορες που κάνουν πως τα αγνωούν.

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον βλακοδόλιο yiorgos ...μινέικο τσιντεν μπαουμ..
η επιτάχυνση της αντίδρασης της οξείδωσης(και κάθε άλλης αντίδρασης) στο πεπιεσμένο ελατήριο, ή γενικά στο πεπιεσμένο υλικό, γίνεται μόνο και μόνο επειδή αυξάνει η συχνότητα περιστροφής των ηλεκτρονίων πέριξ του πυρήνα των ατόμων του ελατηρίου λόγω αύξησης της ροής του υποβάθρου κοσμικής ακτινοβολίας εντός των ατόμων, με συνεπαγώμενη τοπική αύξηση της πυκνότητος αιθέρος... αυτή την τοπική αύξηση της πυκνότητας του αιθέρα όλοι εσείς οι εβραιολάγνοι την λέτε δυναμική ενέργεια.
Χωρόχρονος δεν υπάρχει. Είναι ανοησίες του εβραίου αγίου σας Αινστάιν. Διότι ο χρόνος γ@μ@ το κέρατο των ραββίνων, δεν είναι διαστατική έννοια, αλλά απλώς δηλώνει πλήθος=αριθμό γεγονότων..που ανακυκλώνονται
π.χ.:
Έτος χρόνος = διάρκεια μιας περιστροφής γης περί άξονα Χ 365 φορές = διάρκεια περιστροφής - τροχιάς γης περι τον ήλιο.
Αναλόγως:
χρόνος περιστροφής "ηλεκτρονίου" περί τον "πυρήνα" = (διάρκεια περιστροφής "ηλεκτρονίου" περί άξονα) X (ν φορές).
Και επομένως τέταρτη διάσταση χρόνου = απάτη!
όσον αφορά την ο.ε.α. απλώς γελάει με κατανόηση βλέπωντας τους ταλαίπωρους πρωτόγονους υποστήμονες του cern... όταν αυτοί αγωνίζονται με τεράστιες και υπερπολύπλοκες εγκαταστάσεις να πετύχουν μετά βίας ταχύτητες νετρίνων 0.00025% γρηγορότερες από το φως, και αυτή να έχει πετύχει προ πολλού φορητές υπεραπλούστατες συσκευές με δέσμες νετρίνων-νειζερ στις 6 φορές την ταχύτητα του δικού μας φωτός...
Υπάρχει πολύ μοναξιά όταν είσαι στην κορυφή!

lampros είπε...

Τελικά μετά απο έναν χρόνο και πλέον, με συνεχείς ψεκασμούς, αποδείχθηκε οτι έίναι άχρηστοι, δεν κάνουν απολύτως τίποτε, ο ανώνυμος που ψεκάζουν την επαρχία του,ζεί και βασιλεύει, δεν ψωφάει με τίποτα.Εντάξει ο εξωγήινος ανδρομέδιος έχει προστατευτική στολή, και δεν τον πιάνουν οι παρενέργειες, αλλα ο γήινος? Όπως είχε πεί και ο μεγάλος ΕΒΡΑΙΟΣ επιστήμονας Αϊνστάϊν, η βλακεία δεν έχει όρια. Καλά βρε ψεκασμένοι, δεν αναρωτηθήκατε ποτέ οτι και αυτοι που αποφασίζουν για τους ψεκασμούς αναπνέουν τον ίδιο αέρα? Ξέχασα, αυτοί ζούν μέσα στην κούφια Γή,τελικά ο κόσμος είναι γεμάτος ΑΦΕΛΙΜ,γι αυτό περνάνε μια χαρά οι πονηροί ΕΞΥΠΝΉΜ.

Υ.Γ.vagelford - Είναι πίστευτη η υπομονή σου, η ψυχραιμία σου, και η κατανόηση που δείχνεις, στις εμμονές των ψεκασμένων,συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

@lambros
Και κάποιος που εκτίθεται σε ραδιενέργεια δεν πεθαίνει αμέσως αλλά μπορεί να περάσει αρκετός χρόνος.Η διαφορά ανάμεσα σε εσένα και σε εμένα ξέρεις ποιά είναι;Πως δεν είσαι διορατικός και παρατηρητικός ενώ ο φίλος σου ο oxiallokarvouno είναι στημένο blog.
Το περίεργο μέχρι τώρα είναι πως πλην 2-3 ημερών του Σεπτεμβρίου έχουν σταματήσει τους αεροψεκασμούς πάνω από την επαρχία μου!!!
Λες να μετακόμισαν όπως έγινε και με τους αεροψεκασμούς πάνω από το νησί της Αίγινας;

Vagelford είπε...

"Η διαφορά ανάμεσα σε εσένα και σε εμένα ξέρεις ποιά είναι;Πως δεν είσαι διορατικός και παρατηρητικός ενώ ο φίλος σου ο oxiallokarvouno είναι στημένο blog."

Πωωωω διορατικότητα και παρατηρητικότητα...

Απίστευτο...

Ανώνυμος είπε...

Αλλά πριν προλάβει να στεγνώσει το "μελάνι" σήμερα 20 Οκτωβρίου είδα μεγάλη χημική ουρά πάνω από την επαρχία μου.Παραξενεμένος που δεν είδα άλλα αεροσκάφη κοίταξα στον πολύ μακρυνό ορίζοντα και ως δια μαγείας είδα τρία αεροσκάφη να κάνουν αυτή τη δουλειά.Απλώς ψεκάζουν στη γειτονική επαρχία.Αυτά τα είδα γύρω στις 5 δηλ.τη στιγμή που γράφεται αυτό το σχόλιο.Καλώς τα δεχτήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ψεκάζουν και πάνω από την επαρχία μου.Αυτή τη στιγμή που γράφεται το σχόλιο πετούν συνεχώς αλλά δεν σχηματίζεται νέφος όπως άλλες φορές.

Ανώνυμος είπε...

21-10-2011 Ένας χαμός σήμερα!!!
Ο σχετικά καθαρός(η δουλειά είχε ξεκινήσει από χτες) ουρανός με τα φυσικά σύννεφα μετατράπηκε σε χημικοΰφαντο αραχνοειδές πέπλο.Πάνω από 100 πτήσεις από το πρωΐ.Κι όλα αυτά πάνω από κωμοπόλεις και χωριά!!!

lampros είπε...

Vagelford - Μια και συνεχίζεται η ιστορία με τους ψεκασμούς, να πώ κάτι που παρατήρησα. Σήμερα στις εννέα το πρωί
κοιτώντας τον ουρανό της επαρχίας μου είδα τέσσερις γραμμές απο καύσιμα αεροπλάνων, πολλών χιλιομέτρων, απο βορειοδυτική προς νοτιοανατολική κατεύθυνση, και ενώ είχαν αρχίσει να απλώνονται χωρίς όμως να εξαφανίζονται, είδα ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση σχεδόν κάθετη απο της γραμμές,απο βορά προς νότο νοτιοανατολικά, να αφήνει πολύ μικρό ίχνος της τάξεως μερικών δεκάδων μέτρων (φαινομενικά)και μου φάνηκε παράξενο.Μετά πρόσεξα οτι πετούσε σε χαμηλότερο ύψος μια και πέρναγε κάτω απο τις γραμμές, και σε θυμήθηκα που έλεγες οτι παίζει σημαντικό ρόλλο το ύψος.Τελικά όπως σχεδόν σε όλα τα πράγματα, η εξήγηση είναι πολύ απλή για να είναι πιστευτή, η άμα είσαι πιστός έχεις μόνο μία αλήθεια, της πίστης σου.

lampros είπε...

Vagelford - Έγραψα πάνω απο την επαρχία μου, Γέρακα Αττικής σε εισαγωγικά, και δεν εμφανίστηκε στο σχόλιο, γιατί? Έχει να κάνει με τα εισαγωγικά, γιατι και σε άλλο sit έχει συμβεί αυτό, και δεν ξέρω τον λόγο.

Vagelford είπε...

Δεν το είχα προσέξει ότι μπορεί να παίζει αυτό με τα εισαγωγικά...

"τεστ"


Τα εισαγωγικά δεν ήταν "" τέτοια έτσι; Πρέπει να προσπάθησες να βάλεις με το "μικρότερο" και "μεγαλύτερο" ">", "<"; Αν είναι έτσι, τότε λογικά ότι είναι ανάμεσα στο "μικρότερο" και το "μεγαλύτερο" το παίρνει ως κώδικα html. Λογικά αν κάνεις προεπισκόπηση θα μπορείς να δεις αν υπάρχουν προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

21 Οκτωβρίου 2011
ΜΠΑΡΑΖ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΤΥΧΑΙΟ;
Ο Αττικός ουρανός από το πρωί "βομβαρδίζεται" με αεροψεκασμούς. Δεκάδες επί δεκάδων αεροσκάφη, περνούσαν πάνω από την Αττική, ακολουθώντας διαφορετικές κατευθύνσεις το καθένα, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεχνητό νέφος. Ο ελαφρά νεφοσκεπής ουρανός που επικρατεί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες στην Αττική, οφείλεται στους αεροψεκασμούς.

Για όποιον παρατήρησε το φαινόμενο, δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθεί πώς δημιουργήθηκε η ελαφριά νέφωση πάνω από την Αττική. Για όλους τούς άλλους, αυτά μπορεί να φαίνονται ως...παραλογισμός ή συνωμοσιολογία.

Παραφροσύνη ή συνωμοσιολογία χαρακτήριζαν και πριν από 2 χρόνια όσους πρόβλεπαν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας από σχέδιο οικονομικών δολοφόνων-παγκοσμιοποιητών!
Η συνέχεια μαζί με φωτογραφίες εδώ:http://koukfamily.blogspot.com/

Vagelford είπε...

Πως δεν είπες και την κλασική ατάκα για τον Γαλιλαίο;

Ανώνυμος είπε...

Ενα χρονο μετα, eχω να ξανα-παρατηρησω οτι εδω και 3-4 μηνες περιπου δεν εχω δει λευκη ουρα πανω απο τον ουρανο της Αθηνας... με τοσους τουριστες, βεβαιως - βεβαιως... Το "σκηνικο" επαναληφθηκε εδω και λιγες μερες αεροπλανα με λευκη "κοιλια" αφηνουν παλι λευκη ουρα... Σημερα 25 Οκτ 2011 το πρωι, γινεται της τρελλης !!! Αερο-Γεωμετρια με Ευθυγραμμα Συννεφα !!!! αντε, παρασκεβο-σαββατοκυριακο αργια ερεχεται, ολοι καραουλι με τισ καμερεσ και τα κινητα να κυτταμε στον ουρανο !!! Που θα παει θα τους τσακωσουμε !!!

Κυριε Επιστημονα, - που εχεις και τα μεσα - , μια USB καμερα στον ουρανο και ενα προγραμμα computer οπτικης καταγραφης μεταβολων στο σημα της εικονας, και να δουμε τι θα πουνε οι "skeptics" χα χα χα ... θα γινουνε "true believers" !!!
Ξανα-Ευχαριστω για τη φιλοξενια.

yioryos είπε...

Φιλικά:

Μέχρι το τέλος της ζωής σου, κι ελπίζω φυσικά να αργήσει πολύ, θα βλέπεις στον ουρανό αεροπλάνα να αφήνουν ασπρες λωρίδες. Στο λέω για την περίπτωση που ελπίζεις πως αυτό με κάποιον τρόπο θα αλλάξει.

Δεν θα αλλάξει.

Δεν θα αποκαλυφθεί καποια συνωμοσία. Δεν θα υπάρξει καμια παραδοχή ή καμία παύση.

Εχεις δύο επιλογές 1)να κατανοήσεις τον μηχανισμό παραγωγής των contrails και να ηρεμήσεις 2)να επιμείνεις να τα θεωρείς προϊόν κάποιας παγκόσμιας πλεγκτάνης και να τα φωτογραφίζεις μέχρι τέλους, με όσα ρίσκα για την ψυχική σου υγεία αυτό συνεπάγεται.

(..Ιδέα: τελικά όσοι "βλέπουν" chemtrails υφίστανται όντως την επίδρασή στην ψυχολογία τους..)

Θα διαλέξεις το δεύτερο, αλλα τουλάχιστον κάποιος σε ειδοποιησε.

Καλά κουράγια.


ΥΓ. Συνέχιζε να παρατηρείς και να φωτογραφίζεις.. Ισως να παρατηρήσεις και την πηγή όλων αυτών των αεροπορικών ιχνών, εκεί καπου κοντά στα Σπάτα.

Ανώνυμος είπε...

Οι αεροψεκασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή.Εκατοντάδες πτήσεις τουλάχιστον με το φως της ημέρας πάνω από χωριά!!!
Ψεκάζουν μέταλλα;δηλητήρια;ιούς;άλλα βιολογικά υλικά;
Ότι και να είναι επιδρά επί της υγείας του πληθυσμού γι'αυτό και τεχνηέντως αφήνουν να διαρρέει πως το κάνουν δήθεν για το κλίμα.
Αν υπάρχει κόλαση σίγουρα φτιάχτηκε γι'αυτούς τους φονιάδες.

Ανώνυμος είπε...

@yioryos

Πρέπει να καταλάβεις πως ψυχικά υγιείς ΔΕΝ είναι όσοι πιστεύουν πως τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από χωριά κατά εκατοντάδες μέχρι τη δύση του ηλίου,είναι των αερογραμμών και παίζουν τρίλιζα ή ζωγραφίζουν τετραγωνάκια.
Θες να σου στείλω και μερικές photo που έχω τραβήξει μήπως και συνέλθεις?

Ανώνυμος είπε...

Οιδολοφόνοι των εθνών ξαναχτύπησαν.Σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου κοντά στη δύση του ηλίου μέτρησα πάνω από 20 παράλληλες γραμμές σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων.Σάρωσαν όλο τον ουρανό(μην τους ξεφύγει κάποια περιοχή).Οι ουρές έπειτα απλώνονταν και δημιουργούσαν το γνωστό ψεύτικο νέφος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι παρατηρημένο πως όσοι κυκλοφορούν έξω μετά από επιχειρήσεις αεροψεκασμών,κυρίως 1-3 μέρες μετά τον ψεκασμό,κολλούν διάφορους περίεργους ιούς.
Επίσης μετά τους ψεκασμούς παρατηρείται μια ασυνήθιστη μυρωδιά αλλά οι κάτοικοι των αστικών κέντρων ίσως δεν το αντιληφθούν.

lampros είπε...

ΕΣΥ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑ, ΑΠΛΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΛΑΣΕΙ ΜΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΒΡΑΣΤΟ ΚΟΥΝΑΒΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΝΤΕΣ!

Apeleytheros (Αντώνης) είπε...

ΈΕΕτσι, έτσι. Να αναβαθμίζεται σιγά σιγά η θεωρία. Τώρα χρόνια τα ίδια λέτε, θα πρέπει να βαρεθήκατε, πρέπει να το εκσυγχρονίσετε λίγο!

πχ, να βάλετε μέσα και τα εμβόλια, ότι επειδή παρατηρήθηκε μείωση των εμβολιασμών, σας ψεκάζουν ΚΑΙ με τις ουσίες των εμβολίων, ώστε να μην ξεφεύγει κανένας. Γιαυτό παρατηρήθηκε η αύξηση των ιώσεων μετά τους ψεκασμούς.

yeah! fuck science, this sounds awesome!

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011
Μόλις η θερμοκρασία έφτασε σχετικά ψηλά(20 βαθμούς κελσίου) άρχισαν δειλά δειλά να ψεκάζουν τον καθαρό ουρανό.
Τις μέρες που ακολούθησαν μετά τον τελευταίο μαζικό ψεκασμό του Νοεμβρίου είχαμε ένα αφύσικο ψύχος,ίσως απόρροια αυτού του ψεκασμού.
Πιστεύω πως αύριο-μεθαύριο αλλά και τις επόμενες μέρες θα έχουμε μαζικούς ψεκασμούς βάσει των μέχρι τώρα παρατηρήσεων που έχω κάνει για το φαινόμενο.

Vagelford είπε...

Ναι, ναι... αυτό το αφύσικο χειμερινό ψύχος μάλλον στους ψεκασμούς οφείλεται...

Μην τις λες πάντως έτσι τις προβλέψεις σου, γιατί μπορεί να σε ακούσουν και να μην ψεκάσουν...

Ανώνυμος είπε...

Σου έχω πει αργυρώνητε ελλειμματικέ και αμαθή σύμμαχε της νέας τάξης πως το προπαγανδιστικό blog σου αδυνατεί να στηρίξει επαρκώς τις βρωμιές των αφεντικών σου.Καλώ όλους να κοιτούν τον ουρανό.Και ένας τυφλός θα έβλεπε τα chemtrails(χημικές ουρές).
Ρώτησέ με τώρα πως ξέρω τι είναι αυτό που βλέπω και δεν είναι κάτι άλλο.Η προπαγανδιστική σου ένδεια υπερέχει ως μόριο εν σώματει.

Vagelford είπε...

Έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και πάνω από την επαρχία μου χαμός.Αυτή τη φορά πολλές πτήσεις διπλής κατεύθυνσης δημιούργησαν το γνωστό τεχνητό νέφος.Ξεκίνησαν από προχτές με σποραδικές πτήσεις και κορυφώθηκαν σήμερα.Ψέκαζαν ακόμη και μετά τη δύση του ηλίου.Δεν εμφανίζονταν δύο,τρία ή έξι(!) μαζί όπως άλλες φορές αλλά με φειδώ.Ωστόσο σε απόλυτους αριθμούς ήταν πάρα πολλές πτήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απόγευμα γύρω στις 4.25 και αυτό που συμβαίνει πάνω από την επαρχία μου έχει πολύ καιρό να συμβεί.Όποια στιγμή και να ρίξεις το βλέμμα στον ορατό ορίζοντα πετούν τουλάχιστον ΠΕΝΤΕ αεροσκάφη που ψεκάζουν με χημικά.Όλα αυτά πάνω από χωριά!!!
Μερικά δε απ'αυτά φαίνεται πως μόλις απογειώθηκαν από κοντινό αεροδρόμιο και έχουν τροχιές σχεδόν κάθετες με τη γη!!!
Γενοκτονία των κατοίκων της γης.
Στο μεταξύ τους ψεκασμούς ακολουθεί τις επόμενες ημέρες όπως έχουμε πει μεγάλη υγρασία.Θα το έχετε παρατηρήσει σε όλη την Ελλάδα πως έχει φοβερή υγρασία.

Spyros είπε...

Φίλε συντάκτη αυτού του κακόγουστου κειμένου. Oπως λέει και ο Ανώνυμος "13 Απριλίου 2010 6:53 μ.μ." με λίγα λόγια 2 είναι οι εκδοχές: η παίζει οργανωμένη οφθαλμαπάτη, η παίζει οργανωμένη συνωμοσία.

Γιατί λογικά να το σκεφτεί κανείς αποκλείεται να παίζει "φυσική". Πιο πιθανό είναι να παίζει μεταφυσική μου φαίνεται γιατί είμαι Έλληνας και όχι Αμερικανάκι. Τα "ορθολογικά επιχειρήματα" δεν μπορεί να είναι λογικά γιατί 3+3=6 και 6/2=3 κατάλαβες;

Vagelford είπε...

Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο
κι ούτε έχω μάθει γράμματα πολλά
Ξέρω όμως, ένα κι ένα κάνουν δύο
και πως τα φωνήεντα είναι εφτά

Τόσον καιρό μαζί μου και δεν έχεις μάθει
τα δικά μου χούγια και τα φυσικά
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται
όταν η λήγουσα είναι μακρά

Εσύ που κάνεις όλα πως τα ξέρεις
κι όλο εξυπνάδες έχεις στο μυαλό
Πες μου για να μάθω, ποιο έχει γίνει
πρώτα η κότα, ή το αυγό

Τόσον καιρό μαζί μου και δεν έχεις μάθει
τα δικά μου χούγια και τα φυσικά
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται
όταν η λήγουσα είναι μακρά

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησαν χτες 19-1-2012 να ψεκάζουν και πάλι.Σήμερα 20-1-2012 γίνεται χαμός από πτήσεις!!!!!!!!!!!!!!!!
Δυστυχώς δολοφονούν τον πληθυσμό.Πάνω από την επαρχία μου αν κοιτάξεις σε φυσιολογικές μέρες από τον εξώστη δεν βλέπεις ούτε ένα αεροσκάφος.Τώρα όποια στιγμή και να κοιτάξεις έξω πετά τουλάχιστον ένα(εως 6 !!!) αεροσκάφη και αφήνουν τη γνωστή ουρά που δημιουργεί το χημικό νέφος.Πολλα τιγρέ συννεφάκια είναι λείαν αποκαλυπτικά του αεροψεκασμού,δεν προχώρησε ακόμη η τεχνολογία τους ώστε να ομοιάζουν στα φυσικά σύννεφα.
Κατά τα άλλα τα γνωστά,μέχρι διακεκομμένο αεροψεκασμό κάνουν ανοίγοντας και κλείνοντας τις δεξαμενές αεροψεκασμού ___ ___ __ _____ ___ ___
Σας το ζωγράφισα για να καταλάβετε.

yioryos είπε...

Αυτό, το στιγμιαίο κλείσιμο, το κάνουν οι πιλότοι όταν περνάνε πάνω απο σπίτια γνωστών τους

Ανώνυμος είπε...

Έχει πιάσει φαγούρα στο μισό πληθυσμό της χώρας(όταν ξύνεσε χειροτερεύουν) και κατά καιρούς εμφανίζονται τσιμπήματα όπως των κουνουπιών στο σώμα.Πιθανότατα συνδέονται με τους χημικούς(βιολογικούς;)αεροψεκασμούς.

yioryos είπε...

Επίτρεψέ μου τη διόρθωση:

" κατά καιρούς εμφανίζονται τσιμπήματα όπως των κουνουπιών στο σώμα.Πιθανότατα συνδέονται με κουνούπια"

Ανώνυμος είπε...

Αμφιταλαντεύομαι..
Απο τη μια πως είναι δυνατόν για αιώνες τώρα να αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τα ίδια κοινωνικά και ταξικά προβλήματα πριν εφευρεθούν τα αεροπλάνα και τα ψεκαστήρια.
Απο την άλλη όμως τον ανώνυμο με το πρόγραμμα πτήσεων στου χωριό του σίγουρα τον ψεκάζουν.
Συγχαρητήρια για το blog. Κουράγιο, φυσικοί είστε, ξέρετε καλύτερα απο εμάς τι είναι άπειρο στο κόσμο.

Vagelford είπε...

Still more evidence that Morgellons disease is most likely delusional parasitosis, 2012 edition

Ανώνυμος είπε...

2-3 μέρες πριν την καθαρή δευτέρα ψέκαζαν,το ίδιο και τη μέρα της καθαρής δευτέρας.Τα αεροσκάφη άφηναν μικρή ουρά αλλά ήταν αρκετά.Έπειτα ο καιρός χάλασε και άρχισε χιόνι.
Το πρωί της 4 Μαρτίου ξύπνησα και υπήρχαν χημικά ίχνη στον ουρανό.Έπειτα άρχισε το πανηγύρι.Μεγάλες,μικρές αλλά και μεσαίες ουρές έκαναν τον γαλάζιο ουρανό γκριζόασπρο.
Στο μεταξύ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού επικρατεί φαγούρα στο σώμα(αλλεργίες?) ενώ οι αύξηση των ασθενειών χτυπάει κόκκινα.Υπ'όψιν πως οι αεροψεκασμοί στην Ελλάδα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 2000.

Ανώνυμος είπε...

"Still more evidence that Morgellons disease is most likely delusional parasitosis, 2012 edition"
Παραισθήσεις έχεις εσύ και όλο το κακό φύραμα των δολοφόνων της νέας τάξης πραγμάτων που υπερασπίζεσε.

Ανώνυμος είπε...

Χθες στα όρια της επαρχίας μου και σήμερα πάνω από την επαρχία μου έχουμε πτήσεις που αφήνουν μικρές ουρές αλλά είναι σίγουρο πως κάτι ψεκάζουν και μάλιστα διαφορετικό από αυτό των μεγάλων ουρών.Το φαινόμενο υπήρχε και λίγες μέρες πριν και ακολούθησε καταιγίδα ιώσεων στον πληθυσμό ενώ πολλοί ηλικιωμένοι πέθαναν απ'αυτούς τους ιούς.Οι ιοί δεν είναι όπως σε παλαιότερες δεκαετίες και η κατάσταση σύμφωνα με νοσοκομειακές πληροφορίες θυμίζει βιολογικό πόλεμο.

Ανώνυμος είπε...

Οι αεροψεκασμοί συνεχίζονται τις τελευταίες μέρες.Δεν αφήνουν μακρυές ουρές αλλά από τα νέφη που αφήνουν στο τέλος βεβαιώνεται κάποιος πως κάτι ψεκάζουν.Ψεκάζουν για μεγάλο διάστημα της ημέρας και επί μέρες.Μου προξένησαν ευαισθησία στα μάτια(δακρύζουν εύκολα).

Vagelford είπε...

Να δεις που σε λίγο θα σε πιάσει και συνάχι και μπούκωμα...

Ανώνυμος είπε...

Οι αεροψεκασμοί συνεχίζονται αμείωτοι παντού.Δεν σταματούν με τίποτα.Ψεκάζουν επί βδομάδες.Όχι με το στυλ μαζικός βομβαρδισμός με εκατοντάδες αεροσκαφών για λίγες ώρες αλλά με συνεχείς πτήσεις ημέρα και νύχτα.Η χώρα έχει παραδοθεί στις δυνάμεις των δολοφόνων.

lampros είπε...

Γαμώ το κέρατό μου, τόσα χρόνια ψεκάζουμε την επαρχία του ανώνυμου, έχουμε χρησιμοποιήσει όλα τα χημικά που έχουμε βγάλει, και το μόνο που καταφέραμε είναι να δακρύζει, κι αυτό μάλλον απο την συγκίνηση γίνεται, απο την αντίστασή του στην επίθεσή μας.Τι διάολο το ελιξήριο του Αστερίξ έχουν στην επαρχία του και δεν ψωφάνε?

Υ.Γ Ευχαριστώ ανώνυμε, μου έλυσες την απορία γιατί με τρώνε τα α@@ιδια μου και τα ξύνω συνέχεια,ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.!!!
Είσαι μια όαση γέλιου μεσα στην κρίση, συνέχισε έτσι.!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι πιλοτοι που πετανε τα ψεκαστηρια παιρνουν παρα πολλα χρηματα, εχω συγγενη μου πιλοτο που γνωριζει καταστασεις,δεν μπορουν να μιλησουν…..και..φυσικα υπαγονται στο στρατιωτικο απορρητο,με συνεπειες και κυρωσεις ισως και την ιδια τους τη ζωη αν μιλησουν.
σοβαρα κοψτε την πλακιτσα μερικοι,και αρχιστε να το ψαχνετε καλυτερα μπας και σωθειτε. μεχρι και διοξινη ψεκαζουν, εχουν αυξηθει κρουσματα του θυρεοειδη,σε λεπτα ατομα και μικρης ηλικιας,γεννιεται βρεφος με θυρεοειδη η χασιμοτο,ενω μας λενε οτι ειναι αυτοανοσο αρρωσταινουν βρεφη, ατομα στην εφηβεια χωρις ιχνος παχυσαρκιας παρουσιαζουν υπερθυρεοειδη η υποθυρεοειδη και χαπακωνονται εφ ορου ζωης χωρις να γνωριζουμε σε βαθος χρονου τις συνεπειες,ανδρες γυναικες βγαζουν σε διαφορα σημεια του σωματος κυστες, κυριως στο γεννητικο συστημα (ωοθηκες,ορχεις,πεος) οι επεμβασεις κυστων στην ελλαδα εχουν αυξηθει σε τρομακτικο βαθμο. επισης ο ιος θηλωματων που σχετιζεται με ολα τα παραπανω και ειναι σε εξαρση οπου με την σειρα του προκαλει καρκινο στον τραχυλο της γυναικας και στους αντρες κακοηθη κονδυλωματα. διοξινη,βαριο,αλουμινιο, που ψεκαζουν υπαρχει στον αερα και καθημερινα τα αναπνευουμε,τα τρωμε,τα πινουμε. γνωριζω δυο πολυ καλους γιατρους καθηγητες που ηδη παρακολουθουν το θεμα μια τριετια ,σε συζητηση μαζι τους εχουν αντιληφθει οτι κατι συμβαινει και το χερακι τους το εχουν βαλει τα εργαστηρια με σκοπο την καταναλωση φαρμακων για πλουτισμο των φαρμακευτικων εταιριων,πειραματα κυριως του αμερικανικου στρατου ανα το κοσμο,και μειωση πλυθυσμου μεσω του αερα και της διατροφικης αλυσιδας,χτυπανε το ανοσοποιητικο,παιζουν με τις ορμονες για αυτο σακατευουν τον θυρεοειδη ωστε να αποσυντονιζεται ο οργανισμος,και φυτρωνουν κυστες και αλλα καρκινικα μεσα σου να τρεχεις εσυ στους γιατρους και ολο αυτο το συστημα να ρουφαει απο σενα αργα και σταθερα φραγκα,θα μπορουσαν να σε ξεπαστρεψουν στην στιγμη με πολλους τροπους,δεν θελουν αυτο ομως. σκοπος ειναι το κερδος,το πειραμα για μελλοντικη εξελιξη,και ο ελεγχος-μειωση πλυθυσμου. Λυπαμαι που το λεω αλλα οι καιροι που ζουμε δεν ειναι καθολου καλοι,αρχιστε να ψαχνετε μηπως καταφερουμε κατι και σωθουμε και σωσουμε συνανθρωπους μας,δεν εχουμε να χασουμε τιποτα αν ασχοληθουμε,αν δεν ασχοληθουμε ισως καταληξουμε αρρωστοι με προβληματα υγειας πριν την ωρα μας…….
Ξεχασα να αναφερω τις αυξανομενες παθησεις ψυχοσωματικης ψυχιατρικης σε ανθρωπους ακρως υγιεις χωρις το παραμικρο οργανικο προβλημα η ψυχολογικο,ξαφνικα να παθαινουν κρισεις πανικου και να τρεχουν στους ψυχολογους και να χαπακωνονται χειροτερευοντας την κατασταση αφου προκαλουν εθισμο και στοιχιζουν 100 ευρω το κουτι των 10 χαπιων,μιλαμε για ατομα χωρις οικογενειακο προηγουμενο ιστορικο.
Καποιοι απο εσας ισς να ειστε αγροτες,η κηπουροι, θα ηνωριζετε πως το ph του χωματος δεν αλλαζει απο την μια στιγμη στην αλλη. Παρατηρειστε και καντε μετρηση πριν και μετα απο ενα αεροπλανο που ψεκαζει να δειτε τιμες ph……φρικη. το ιδιο συμβαινει με το νερο,την θαλασσα,τις πισινες σε ανοικτο χωρο και κυριως οτι εμπεριεχεται μεσα στο νερο,και τα λαχανικα τροφιμα. Και μην πιστευεται στην υπερθερμανση του πλανητη ισα ισα ο πλανητης παγωμενος ειναι. Αντιθετα κρυβουν τον ηλιο για να μην λαμβανει ο ανθρωπος τα ζωα τα φυτα βιταμινη d και τα θρεπτικα ευεργετικα του ηλιου. Πασαλειψου σου λενε με αντιηλιακα υψηλου βαθμου για να χειροτερευεις την κατασταση του οργανισμου σου. Προσπαθουν να καταστρεψουν αφανισουν τις μελισσες και το μελι. Ξυπνα και αρχισε να παρατηρεις,γυρω σου, να δενεις τα κομματια του παζλ.

Ανώνυμος είπε...

Από την Κυριακή 22 Απριλίου μέχρι σήμερα Τετάρτη ένας χαμός παντού(κυρίως Κυρ.Δευτ.Τρίτη).Όλη η Ελλάδα το αντιλήφθηκε εκτός από ανόητους.ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ και το κάνουν φανερά και επιδεικτικά.ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ αεροσκάφη.Δολοφόνοι.

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 και οι μαζικοί αεροψεκασμοί ορατοί και σε αδαείς οφθαλμούς.Προκαλούν μέρα μεσημέρι και όποιος κοιτά στον ουρανό και παρατηρήσει έστω και λίγο το φαινόμενο βλέπει το νέφος που δημιουργούν οι εγκληματίες.

Vagelford είπε...

Το έχω πει και παλαιότερα, αλλά αξίζει να το επαναλάβω,

Ο κάθε ένας μπορεί να δει χωρίς πολύ προσπάθεια,
το να καταλάβει όμως τι βλέπει κανείς θέλει κόπο και λίγοι ενδιαφέρονται να κοπιάσουν.

Άχριστος είπε...

Αφιερωμένο:
http://www.youtube.com/watch?v=MYXATiem_ZI
Τώρα ΚΑΙ οι πύραυλοι ψεκάζουν! (στο 1:20 ανοίγουν προφανώς τα "μπεκ")

Vagelford είπε...

Φανταστικό βίντεο...

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησαν πάλι το Σάββατο 5 Μαΐου και συνεχίζουν με εκατοντάδες πτήσεις σήμερα 6 Μαΐου 2012.Οι εγκληματίες της φασιστικής σατανικής νέας τάξης πραγμάτων συνεχίζουν τη δολοφονία του πληθυσμού της γης.

Stazybο Hοrn είπε...

Ελλαδιστάν, 21ος αι. μ.Χ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας - Ανακοίνωση Τύπου: Ίχνη Συμπύκνωσης (Contrails) Αεροσκαφών.

Δεν υπάρχει ελπίδα…

Vagelford είπε...

Έπος...


Τώρα να δεις τι έχει να γίνει με όλους αυτούς που ρωτάγανε γιατί δεν βγαίνει κανένας να δώσει μία επίσημη απάντηση.

Τώρα που έχουν την επίσημη απάντηση που ζητάγανε είναι που έχει να γίνει ο τεράστιος χαμός με τις θεωρίες συνωμοσίας και βλακείας...

Δεν υπάρχει win σ'αυτή την ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

μου δημιουργουνται δυο ερωτηματα

αν καταλαβα καλα λετε πως ισως αν συμβαινει κατι το κανουν για το φαινομενο του θερμοκηπιου. Γιατι δεν δεν δινουν την ξεκαθαρες εξηγησεις για το φαινομενο chemtrails, παγκοσμιως?

και επισης γιατι δεχομαστε με αδιαφορια, το οτι αυτες οι λωριδες δημιουργουν συνεφιασμενη μερα? (Εσας? σας ενοχλει που μας στερει τον γαλαζιο ουρανο και τα ομορφα συννεφα?)

Vagelford είπε...

Όχι, αυτό που λέω είναι ότι δεν κάνουν τίποτα. Το φαινόμενο είναι παραπροϊόν της αεροπορικής κυκλοφορίας, αφού αναπόφευκτο αποτέλεσμα της καύσης είναι η παραγωγή υδρατμών και κέντρων συμπύκνωσης, όπως αναπόφευκτα παραπροϊόν της αναπνοής του οποιουδήποτε είναι υδρατμοί και CO2 και της πέψης των τροφών το μεθάνιο.

Αυτό λοιπόν, η δημιουργία νέφωσης από τα επιβατικά αεροσκάφη, έχει προφανώς και επίπτωση στο ισοζύγιο ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα.

Σε κάποιο σημείο λέω λοιπόν ότι έχουν διατυπωθεί σκέψεις για να προγραμματίζονται οι επιβατικές πτήσεις έτσι ώστε να υπάρχει θετική αξιοποίηση του φαινομένου.

Το φαινόμενο "chemtrails" λοιπόν δεν υπάρχει λόγος (και σκοπιμότητα) να εξηγηθεί αφού δεν υφίσταται, ενώ το φαινόμενο "contrails" και "επίμονα contrails" έχει μελετηθεί, μελετάται και φυσικά συζητιέται τόσο στους επιστημονικούς κύκλους όσο και έξω από αυτούς.

Όσο για το θέμα της κάλυψης του γαλάζιου ουρανού και της σχετικής ρύπανσης, με ενοχλεί όσο με ενοχλεί και η ιστορία με το νέφος στις μεγαλουπόλεις και τους ρύπους που εκπέμπουν τα διάφορα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σ' αυτές. Για την ακρίβεια με ενοχλεί περισσότερο το δεύτερο, τόσο σε πρακτικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

@Vagelford

Φιλε, εσυ ή εισαι πληρωμενος για να καθεσαι να λες ολες αυτες τις μπουρδες πετωντας διαφορα μαθηματικα και ξεροντας οτι ο απλος κοσμος δεν ξερει τοσο επιστημονικες λεπτομερειες, ή εισαι ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΖΟΣ!!

Ειδα σε ενα σχολιο οτι ενας σου ανεφερε το γεγονος οτι περνουσε ενα αεροπλανο αφηνοντας πισω ουρα και σε μια φαση σταματησε για καποια ελαχιστα μετρα και μετα ξαναρχησε. Σοβαρα, η απαντηση σου σε αυτο ηταν τοσο χαζη που μου προκαλεσε πολυ γελιο!!
Ποσο χαζος πρεπει να εισαι για να υποστιριζεις οτι σε αυτα τα ελαχιστα μετρα υπηρχε ΤΟΣΗ διαφορα στην υγρασια???!!!! Λες και η υγρασια καθεται εκει που ειναι και μπορει να υπαρξουν καποια "κενα" στα οποια επικρατει ΑΠΟΛΥΤΗ ξηρασια!!

Μονο αυτο το σχολιο απο τα 270+ με εφτασε για να καταλαβω τι ρολο βαρας!!
Δυστυχως για σενα, ο κοσμος ξυπνησε και οσο παει ξυπναει περισσοτερος!
Αν εισαι πληρωμενος, εχασες.
Αν εισαι χαζος, τοτε δεν υπαρχει ελπιδα για σενα, γιατι εφοσον δεν εχεις ξυπνησει τοσα χρονια, δεν προκειται να ξυπνησεις ποτε!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Vagelford είπε...

Δυστυχώς, τόσα ξέρεις τόσα λες. Και θα σου πω μόνο για τα "λίγα μέτρα" που λες.

Ένα κενό σε ένα ίχνος που βρίσκεται σε απόσταση της τάξης των 10,000 μέτρων (ύψος πτήσης), αν έχει τόσο πλάτος όσο το μεγάλο σου δάχτυλο όταν κρατάς το χέρι σου τεντωμένο μπροστά στο μάτι σου, τότε έχει μήκος περίπου 0.02x10,000=200 μέτρα. Αν είναι όσο είναι μία παλάμη, τότε είναι 0.12x10,000=1200 μέτρα και πάει λέγοντας.

Και επειδή μια εικόνα είναι όσο χίλιες λέξεις, δες αυτά εδώ τα συννεφάκια που προκαλούνται από διαταραχές σαν αυτές που κοροϊδεύεις.

Vagelford είπε...

Btw, τα περί "απόλυτης ξηρασίας" είναι δικές σου "ιδέες"...

Ανώνυμος είπε...

ειναι δικες μου ιδεες??? πες μου ρε εσυ που ξερεις ποσο % υγρασια χρειαζεται για να μην αφησει ενα αεροπλανο πισω του ΚΑΘΟΛΟΥ ουρα???
αυτο που μου εστειλες δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λεω εγω!!!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ενα αεροπλανο να αφηνει πισω του ουρα, να σταματαει για ελαχιστα μετρα (δηλαδη να μην αφηνει ΚΑΘΟΛΟΥ ουρα) και μετα να συνεχισει να αφηνει!!
ΠΑΡ'ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!
http://www.dailymotion.com/video/x8d0a5_chemtrail-on-off_tech

Παρε αλλο ενα
http://www.youtube.com/watch?v=GCpk9KHvoS0&feature=related

Εδω τι δικαιολογια θα βρεις???
http://www.youtube.com/watch?v=3kcTvqiMNl8
μηπως οτι ειναι διαφορετικες μηχανες??? διαφορετικη βενζινη???

Το ιδιο και εδω
http://www.youtube.com/watch?v=Q9KLLqEL96Y&feature=related
Περνανε απο το ιδιο σημειο, αλλα προφανως ειναι αλλα καυσαερια και αντιδρουν διαφορετικα με την ατμοσφαιρα, ε??? αντε πες το...

Παρε κι αλλο
http://www.youtube.com/watch?v=wizchvOC0c0&feature=relmfu
αλλα το ιδιο σου κανει...

ο,τι να ναι δικαιολογια πας και βρισκεις για να υποστηριξεις την ψευτοθεωρια σου!!!
Ακομα και στο αεροπλανο να βρισκοσουνα και το εβλεπες με τα ματια σου, δεν θα το πιστευες!!! θα εβρισκες αλλη χαζη δικαιολογια!

Επιμενω, ή εισαι πληρωμενος-ενας απο αυτους, ή εισαι χαζος! Τελος!
Δεν πας να βρεις 50 μαθηματικους τυπους, το ιδιο σου κανει...
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ!

Vagelford είπε...

Για την υγρασία που ρωτάς, δες το σχήμα από "U. Schumann, C.R. Physique 6 (2005)" που έχω στο κείμενο και δείχνει πότε σχηματίζονται contrails και πότε όχι.

Όπως είπα, τα περί "απόλυτης ξηρασίας" είναι δικές σου ιδέες. Και δεν φταίω που δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι σχετικό το λίνκ που σου έδωσα και δείχνει τι χωρική κατανομή μπορεί να έχουν αυτές οι διακυμάνσεις στις ιδιότητες της ατμόσφαιρας για το επιχείρημα που διατυπώνεις.

Σχετικά τώρα με τα βίντεο που δίνεις από το youtube, πόσα μήκη του αεροσκάφους είναι το ίχνος που αφήνει και μετά σταματά; Το πρόσεξες ή σου ξέφυγε; 10; 20; Πόσα μέτρα λες να είναι το συγκεκριμένο αεροσκάφος; 30; 40; 50; Πόσα μέτρα μας κάνει αυτό; Είναι εύκολες πράξεις. Διαφέρουν από αυτό που σου είπα παραπάνω;

Όσο για τα έξυπνα σχόλια που κάνεις, ότι περνάνε από το ίδιο σημείο, πως το προσδιορίζεις αυτό; Το νιώθεις ότι αυτό που βλέπεις είναι μόνο το πως προβάλετε το ένα ίχνος δίπλα στο άλλο, αλλά στις 3 διαστάσεις μπορεί να απέχουν αρκετά χιλιόμετρα ή μήπως δεν το νιώθεις; Προφανώς δεν το νιώθεις.

Ακόμα, δεν σε προβληματίζει που στα βίντεο που παραθέτεις το αεροπλάνο "ψεκάζει" και το χημικό εμφανίζετε 3 μήκη σκάφους πίσω από το αεροπλάνο; Που να σε προβληματίσει.

Περαστικά λοιπόν και αν δεν έχεις κάτι έξυπνο να γράψεις μην μας παιδεύεις χωρίς λόγο. Ή καλύτερα, να έρχεσαι να μας δίνεις αναφορά αν ψεκάσανε πάνω από τα μέρη σου, όπως κάνει και ένας άλλο φίλος.

Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Βρε ηλιθιε, σου ειπε κανενας οτι τα χημικα φευγουν απο τα φτερα του αεροπλανου???
http://contrailscience.com/wp-content/uploads/8804-l.jpg
http://contrailscience.com/wp-content/uploads/chemtrailplaneonground3forum.jpg

Αλλα που να τα φανταστεις αυτα με τα μυαλα που κουβαλας...

Και οσον αφορα οτι απο τοσο μακρια δεν φενεται αν περνανε απο το ιδιο σημειο, χαιρω πολυ, ανακαλυψες την Αμερικη!! Λες και εχει σημασια αν οι διαδρομες εχουν διαφορα 1 εκατοστο, 1 μετρο Η' 1 χιλιομετρο!!
Δεν εχει σημασια αυτο!
Ενα αεροπλανο που αφηνει πισω του contrail και που εξαφανιζεται αμεσως, θα περασει απο τον χωρο στο οποιο υπαρχει μονιμα μια μεγαλη ουρα πισω του, εστω και σε ενα ΜΟΝΟ σημειο, εστω και για 1 δευτερολεπτο μονο, αλλα δεν θα αφησει μονιμη ουρα γιατι η μονιμη που ειδη υπαρχει ειναι ΧΗΜΙΚΗ ουρα!

Αλωστε εχουν αποδειξει οτι σε εναεριο χωρο που η θερμοκρασια και υγρασια ειναι ακαταλληλη για παραγωγη ενος contrail, υπηρχε μονιμη ουρα!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

Δεν θα ασχοληθω αλλο!
Αλλωστε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αποδειξεις οτι τα chemtrails δεν υπαρχουν!
Αυτο που θες και προσπαθεις (ματαια) να αποδειξεις ειναι οτι ολες οι μονιμες ουρες μπορουν να εξηγηθουν ως contrails!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Vagelford είπε...

OMG + 3 LOL

Στο καλό...

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 1-2-3 Ιουνίου 2012 ψέκαζαν στην περιοχή μου αλλά οι ουρές ήταν μικρές.Από το πλήθος των αεροσκαφών αλλά και από τη "σκονισμένη" κιτρινισμένη ατμόσφαιρα κατάλαβα πως ήταν chemtrails.Στο βάθος του ορίζοντα ένα ίζημα είχε κατακαθίσει(2 μέρες περίπου μετά τον ψεκασμό),προφανώς από τα άλατα βαρίου(δηλητήριο αν διαλυθεί).

Stendor είπε...

Δεν ξέρω αν ψεκάζουν και τι... μπορεί να μη συμβαίνει και τίποτα. Αλλά γιατί όποτε εμφανίζονται αυτά τα αεροπλάνα, πετάνε όλα μαζί και δημιουργούν "πλέγμα" μπορεί να μου πει κανείς;

Αριστειδης είπε...

Κιτρινη ατμοσφαιρα απο ιζημα Βαριου... Δυσκο-λολ.
Vangelford εχεις ιωβεια υπομονη. Παιδια διαβαστε με προσοχη το αρθρο, ανοιξτε ενα βιβλιο μετερεολογιας και καντε ενα πειραμα με θερμανση και ψυξη υγρων και αεριων, (π.χ βραζοντας μακαρονια) και θα κατανοησετε την λειτουργια της ατμοσφαιρας.Συνολικο κοστος μερικες ωρες και €, αξια ανεκτημητη.

Αριστειδης είπε...

Κατι που με εχει απογοητευση ειναι οτι στην δουλεια μου πτυχιουχοι ΑΕΙ θετικης κατευθυνσης, ειδικοι στον τομεα τους με εργασιες και μεταπτυχιακα,αναρωτιουνται για τους ψεκασμους καταπινοντας οτι βρουν προχειρο αντι να ασχοληθουν λιγο με το πως λειτουργη η ατμοσφαιρα και να καταληξουν σε τεκμηριωμενο συμπερασμα.Προτιμουν την τεκμηριωση "αν μας ψεκαζουν αυτοι πως προστατευονται αρα δεν μας ψεκαζουν" απο το "η λειτουργια της ατμοσφαιρας δεν επιτρεπη επιτυχη ψεκασμο".
Οταν οι γνωστες μιας επιστημης, οπως πχ. η φυσικη,βαριουνται να την εφαρμοσουν και προτιμουν σοφιστιες εχουμε προβλημα.

Vagelford είπε...

Αυτό το τελευταίο που λες, είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστο.

Stazybο Hοrn είπε...

Περαστικά μας, ξανά

http://www.youtube.com/watch?v=xzpVJo6AF5E

Vagelford είπε...

Αυτό νομίζω ότι έχει βγει εδώ και καιρό.

Άντε, να έρθει το φθινόπωρο, να γίνουν πάλι κατάλληλες οι συνθήκες για contrails, να εμφανιστεί και ο γνωστός ανώνυμος να μας αναφέρει κάθε πότε ψεκάζουν στο χωριό του...

Ανώνυμος είπε...

Οι χημικές ουρές αποτελούν(και)βιολογικά όπλα με άσχημες επιδράσεις επί του πληθυσμού.Οι χημικοί αεροψεκασμοί πιθανόν να είναι περισσότεροι του ενός είδους,μας ψεκάζουν δηλαδή με ποικιλία όπλων.Αυτά περί haarp και επιρροής στο κλίμα είναι τελικά παραμύθια της Χαλιμάς.Ρίχνουν τα δηλητήρια πάνω από κατοικημένες περιοχές άρα ο στόχος είναι οι άνθρωποι ή και οι καλλιέργειες τις οποίες οι γεωργοί βλέπουν να καταστρέφονται με ευκολία.Σε ότι αφορά το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,είναι απλό,δεν ΨΕΚΑΖΟΥΝ(Ιούλιο,Αύγουστο και κάποιες μέρες του Ιουνίου,ενίοτε και Σεπτεμβρίου) επειδή όλοι θα αναρωτιόντουσαν τι είναι αυτή η θολούρα και το άσπρο νέφος πάνω από τα κεφάλια τους.Σε άλλες περιοχές του πλανήτη που έχουμε νεφώσεις το καλοκαίρι ψεκάζουν κανονικότατα.Συνεχίζεται.....

Ανώνυμος είπε...

Το καλοκαίρι πάνω από την περιοχή μου σταμάτησαν 8 Ιουνίου με σφοδρό όμως βομβαρδισμό.Έκανε μια εβδομάδα να καθαρίσει ο ορίζοντας.Σε άλλες περιοχές ίσως σταμάτησαν και λίγο αργότερα γιατί στο βάθος του ορίζοντα έβλεπα τα χημικά σημάδια(φαίνονται πορτοκαλί στη δύση του ήλιου).
Οι ψεκασμοί σε μας ξαναξεκίνησαν με μικρές αλλά πολλές ουρές κοντά στην επαρχία μου με την είσοδο του Σεπτεμβρίου ίσως και τέλη Αυγούστου(πέρυσι μέσα Σεπτεμβρίου ενώ σταμάτησαν 20 Ιουνίου).Τις τελευταίες μέρες γίνεται χαμός με μικρές και μεσαίες ουρές(μάλλον για ξεκάρφωμα ή λόγω της φύσης ή της ποσότητας του ψεκαζόμενου είδους)ενώ είδα αεροσκάφος να ψεκάζει διακεκομμένα - - - !!!
Σήμερα πετούν ακριβώς πάνω από την περιοχή μου ενώ τις προηγούμενες μέρες παραδίπλα,αυτό συμβαίνει πάντα προφανώς για να καλύπτουν όλη την έκταση και κινούνται πάντα παράλληλα ή σχεδόν παράλληλα.

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρο το καλοκαίρι(μέσα Ιουνίου,Ιούλιος εως τέλη Αυγούστου)πάνω από την επαρχία μου περνούσαν ΕΛΑΧΙΣΤΑ αεροσκάφη όλη την ημέρα ενώ κανονικά οι πτήσεις θα έπρεπε να είναι αυξημένες λόγω διακοπών.Αν λοιπόν παρατηρούσατε να περνούν 10 αεροσκάφη σε μια μέρα καλοκαιρινή και 10 σε μισή ώρα φθινοπωρινή-χειμερινή ή ανοιξιάτικη τι θα σκεφτόσασταν;Πως πύκνωσαν οι αερογραμμές;Μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

ανλωνυμε του 26 Σεπτεμβρίου 2012 - 3:32 μ.μ., έχει πολύ πλάκα το πώς σου απάντησε ο vagelford μόλις 1,5 μήνα πριν γράψεις.... Εξαίρετο άρθρο. Λυπάμε πραγματικά για τους συνανθρώπους-συμπολίτες- συνΈλληνες (αν και δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο) που αδυνατούν να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της ίδιας της σκέψης πόσο μάλλον της έρευνας και της μελέτης. Μοιάζουν ποιο πολύ στα χρυσόψαρα που αδυνατούν να αντιληφθούν κάτι παραπάνω από αυτά που βρίσκονται πέρα από το φυσικό τους περιβάλλον-γυάλα. ή μάλλον θυμίζουν τους πρωτόγονους ανθρώπους που βλέποντας τον κεραυνό το θεωρούσαν ως θεϊκό σημάδι γιατί απλά δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τον μηχανισμό δημιουργίας του.

Είναι στενάχωρο που παρόλο που έχουμε προοδεύσει τόσο πολύ ως είδος και έχει ανέβει απίστευτα το μέσο μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων, ακόμα και σήμερα να υπάρχουν τόσο πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να πιστέψουν, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών, ότι πρέπει να θυσιάσουμε 30 παρθένες για να μην φάει κάποιος δράκος τον ήλιο(εκλειψη ηλίου).

Ανώνυμος είπε...

... 4-5 χρόχια μετά.

Φίλε Vagelford συγχαριτήρια από μένα για την όλη προσπάθειά σου και πραγματικά απόλαυσα το όλο άρθρο μαζί με τα σχόλια του.

Αποφάσισα να κάνω αυτό το σχόλιο για να προσθέσω και να πείσω όσους ακόμα πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Είδα ότι τα παρακάτω αναφέρθηκαν ελάχιστα κάτι που θα έπρεπε να τονιστεί από την αρχή.

Και ρωτώ, αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να μας ψεκάζουν κατα αυτόν τον τρόπο, θα επιτρέπαν στα ΜΜΕ να δημοσιεύουν τέτοιου είδους άρθρα;

Η όλη η φανταστική ιστορία περί ψεκασμού πιο πολύ μου κάνει να φοβίσει τον κόσμο και να τον αναγκάσει να μένει στο σπίτι του. Κάτι, που τους συμφέρει για να μη βγαίνει στους δρόμους να διαδηλώνει, αφού θα φοβάται να μη "ψεκαστεί" και κολλήσει ιους και ότι σάπιο έχει πει ο καθένας.

Αυτά.

Vagelford είπε...

Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σας σχόλια Νίνα και ανώνυμε.

Serafeim είπε...

Τι λέτε μωρέ! Έχει δίκιο ο συγγραφέας, είναι ολοφάνερο, είναι οφθαλμαπάτη! Τόσες εξισώσεις αράδιασε. Τι διαφορικά, τι ενέργειες, τι τέτοια, τι από τ’ άλλα… ε! κάτι θα ξέρει παραπάνω από εμάς!

Vagelford είπε...

Δεν διαβάσατε προσεκτικά τι λέει ο συγγραφέας, γιατί για οφθαλμαπάτες δεν μιλάει σίγουρα.

Stazybο Hοrn είπε...

Κλείστα, μάζευτα, μετανάστευσε!

Ο Στ. Θεοδωράκης στο Mega την Κυριακή με θέμα «Μας ψεκάζουν; Όλη η αλήθεια».

Χρήστος Άχρηστος... είπε...

Vagelford, απολαυστικότατο και πλήρες το άρθρο σου!! Μόλις όμως έφτασα στα σχόλια (και ναι κατόρθωσα και τα διάβασα όλα χωρίς να σπάσω το PC), μ' έπιασε μια μανία για ρατσισμό κατά των ηλιθίων αυτής της χώρας, που όπως φαίνεται είναι πολλοί με αποτέλεσμα να καθορίζουν και τις πολιτικές ζωές μας με τις πέτρες αντί εγκεφάλου... Τελικά μόνο μια φασιστική χούντα ημών των Illuminati θα μας σώσει :) :) :) :) Στα τγένα, στα τγέναααα...

Και κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία: Σήμερα ημέρα Τρίτη και ώρα 07:07:07 ακριβώς, πάνω απ' την επαρχία μου πέταγε ένα UFO και ψέκαζε διαστημικές κουράδες (μπετωμένες απ' την κοσμική ακτινοβολία HAARP). Προσοχή εμείς οι Illuminati πρέπει να καθίσουμε μέσα για τις επόμενες 13 μέρες. Οι κουράδες έρχονται από τον μακρινό γαλαξία που κατοικεί ο Δίας και προορίζονται μόνο για upgrade του πέτρινου κεφαλιού των βλαμμένων της χώρας. Η NSA των μασονοαμερικανοεβραίων με γραπτή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του upgrade απαγορεύεται ρητά το κάπνισμα μπάφου και η χρήση μαγικών μανιταριών. ΑΝεγκέφαλοι ΕΛληνάρες και λοιποί καθυστερημένοι, ανοίχτε τα κεφάλια σας ρεεεεεε, οι θεοί σας στέλνουν ενισχύσεις!

Χαρά στο κουράγιο σου - Καλό κουγάγιο ;)

TommyB Ikonomidis είπε...

Τελικα ειμαι απολυτα πεπεισμενος οτι ο Κωνσταντινος Κατακουζηνος ΖΕΙ!Φημες μαλιστα λενε, οτι φερεται να γραφει περι Βυζαντιου δεξια και αριστερα,ομως αυτο ερχεται να αντικρουστει καθως τα στοιχεια του εγιναν γνωστα και ειναι δυσκολο να τα αποκαλυψω γιατι μπορει να τσαντιστει,και να κανει summon ψεκαστηρια..
Και κατι προσωπικο που μου συνεβη:
Μολις πριν λιγα λεπτα,εκλασα. Η μυρωδια ομως δεν ειναι αυτη που εχω συνηθισει τοσα χρονια.Κατι πρεπει να φταιει παιδια. Εδω στην επαρχια μου,ολοι κλανουμε το ιδιο. Θα επικοινωνησω αμεσα με τον Κυριο Κατακουζηνα για να συναντηθουμε,να μυρισει και να βγαλει τα ασφαλη συμπερασματα για την κλανια μου.Σας ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Από καταγγέλλοντες ψεκασμούς εξ αέρος άλλο τίποτα.

Τα σύννεφα στα 6000 μέτρα (θύσανοι, cirrus) σχηματίζονται στις ίδιες συνθήκες υγρασίας - θερμοκρασίας που σχηματίζονται και τα ίχνη συμπύκνωσης των αεροσκαφών. Λίγες ώρες πριν επικρατήσουν οι συνθήκες αυτές σε όλον τον ουρανό, πάνω από την περιοχή μας, οπότε και να σκεπαστεί από φυσικά σύννεφα, τα αεροπλάνα τις τροποποιούν λίγο γρηγορότερα και μόνο επί της νοητής γραμμής επί της οποίας πορεύονται.

Αυτά επίσης τα φυσικά σύννεφα (cirrus) είναι γνωστά σε έμπειρους ναυτικούς και άλλους γνώστες της υπαίθρου σαν προπομποί κακοκαιρίας. Σίγουρα οι μετεωρολόγοι ως πιο ειδικοί μπορούν να διαφωτίσουν καλύτερα. Αλλά μια ερασιτεχνική ματιά σε φωτογραφίες από μετεωρολογικούς δορυφόρους μπορούν να δείξουν από πού προέρχονται τα σύννεφα αυτά και πόση σχέση έχουν με τα ίχνη. Συχνά διακρίνονται ίχνη συμπύκνωσης σε περιοχές που φαίνονται καθαρές, αλλά οι γειτονικές τους περιοχές είναι σκεπασμένες με αρκετά σύννεφα και επίκειται να έρθουν σε λίγες ώρες, όπως δείχνουν οι μεταγενέστερες φωτογραφίες των δορυφόρων.

Εδώ άμα ρίξεις βόμβα από τα 6000 μέτρα δεν βρίσκει στόχο, αλλά πιστεύουν ακράδαντα πως θα τον βρει η υποτιθέμενη χημική ουσία σε μορφή πούδρας. Τέτοιες αντιλήψεις στερούνται κοινής λογικής. Αν μάλιστα αναφερθούμε στις εντελώς διαφορετικές από του εδάφους συνθήκες υγρασίας, θερμοκρασίας αλλά κυρίως οριζόντιων ανέμων που επικρατούν στα ύψη εκείνα, τότε οι διάφορες ανησυχίες περί εξάπλωσης και διακοπής-επανέναρξης του νέφους είναι πρόχειρες ερμηνείες που δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα σε εκείνα τα ύψη.

Επίσης, κατά κάποιο περίεργο λόγο, όταν έχει χαμηλή συννεφιά ώστε να μην φαίνονται οι πτήσεις στα 6000 μέτρα, δεν γκρινιάζει κανείς καταγγέλλων εξ αέρος ψεκασμούς. Συγνώμη δηλαδή, μόνο άνοιξη και καλοκαίρι που αράζουν ανάσκελα εν τη θερμή αιθρία τους πιάνει; Θα προτιμούσα μια πιο συστηματική παρατήρηση της αεροπλοΐας και όχι ευκαιριακά συμπεράσματα που μπορεί να κάνει κανείς ενώ ψήνει κρέατα για την αναψυχή του και χαίρεται τον ανοιξιάτικο ουρανό βλέποντας αεροπλάνα. Ειδικώς προς τους τελευταίους ψήστες, θα προτιμούσα να κοιτούν προς το έδαφος μετά την απόλαυσή τους μαζεύοντας ό,τι σκουπίδια έκαναν.

Ανώνυμος είπε...

μια και βαζεις συχνα βιντεο απο τους Mythbusters μπορεις να μαας βαλεις και καποιο σχετικο με chemtrail busted ? αν βρεις να μου τρυπησεις τη μυτη . και δεν ειναι τυχαιο .ψαχτο λιγο και θα δεις

Vagelford είπε...

Δεν βλέπω από που προκύπτει ότι βάζω συχνά βίντεο από τους MythBusters όταν τους έχω χρησιμοποιήσει μόνο σε μια ανάρτηση.

Και σε τελική ανάλυση, γιατί να ψάξω για τους MythBusters όταν υπάρχει αυτό, How to Debunk Chemtrails;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Vagelford

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση αλλά και για την υπομονή που σε διακρίνει να απαντάς σε όλες τις ερωτήσεις από ανθρώπους που αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι η βλακεία είναι αήττητη.

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΕ ΘΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΟΥ ΔΙΑΔΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΝΑΣΑ???!!! ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΜ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΟΥ...
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ:
http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2013/11/blog-post_24.html

Ανώνυμος είπε...

Ο Sancta simplicitas...

Ανώνυμος είπε...

Ο Sancta simplicitas...

Ανώνυμος είπε...

Ο Sancta simplicitas...

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 304 από 304   Νεότερο› Νεότερο»