Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Αναζωπυρώθηκε στις 18:50 η πυρκαγιά στην Πάρνηθα.

Από ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE

Αναζωπυρώθηκε στις 18:50 η πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η αναζωπύρωση έγινε στην περιοχή Μόλα κοντά στο καταφύγιο Μπάφι.Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.Το καταφύγιο Μπάφι βρίσκεται σε υψόμετρο 1.161μ. και σε απόσταση 40 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.


Update:

Από ALPHA TV

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε και πάλι την Πέμπτη η αναζωπύρωση λίγο πριν τις 19:00 της πυρκαγιάς στη θέση Μόλα στην Πάρνηθα, κοντά στο καταφύγιο Μπάφι, καίγοντας ό,τι έχει απομείνει. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο 2 ώρες αργότερα με ρίψεις νερού γίνονται από 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα και την συνδρομή 130 πυροσβεστών με 51 οχήματα και 300 στρατιωτών. Την επιχείρηση της κατάσβεσης δυσκολεύει το δύσβατο της περιοχής, καθώς η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε χαράδρα.
Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι η φωτιά στο Νεοχώρι Μαγνησίας. Πάντως και υψηλός θα είναι και την Παρασκευή ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Πελοπόννησο, Επτάνησα, Χανιά, Κυκλάδες και Σάμο.


Update2:

Από in.gr

...Στις φλόγες ξανά και το Πήλιο, σε δασική έκταση στο Νεοχώρι Μαγνησίας.
Η περιοχή που καίγεται δεν είναι η ίδια όπου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά πριν από λίγες ημέρες.
Προβληματισμό προκαλούν οι αναφορές των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, οι οποίες έκαναν λόγο για πάνω από επτά εστίες κατά την έναρξη της πυρκαγιάς.
Μετά την επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Επίσης, υπό έλεγχο έχουν τεθεί τρεις εστίες φωτιάς, που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα, στην περιοχή της Δογάνης, στο δήμο Αξιούπολης Κιλκίς...

Ήμαρτον πια... κάποιοι παίζουν με την νοημοσύνη και την αποφασιστικότητά μας.
Δεν θα τους αφήσουμε...

Update3:

Μαρτυρία σχετικά με την αναζωπύρωση στην Πάρνηθα από το mailing list του http://anadasosi.blogspot.com:

«...αυτη η φωτια εκαιγε απο το περασμενο Σαββατο εκει. Ειχα παει Σαββατο πρωι και έκαιγε με μικρη φλογα. Τρια πυροσβεστικα έξω απο το Καζινο, δεν τους καιγοτανε καρφι. Ρωτησα τους πυροσβεστες τι μπορει να γινει και μου ειπανε τίποτα. Τους ρωτησα γιατι δεν έρχεται κανενα ελικοπτερο και μου λενε, δεν υπαρχουνε ειναι απασχολημένα αλλου. Τους λεω ρε παιδια, δηλαδη έτσι μπορει να καει και όλη η υπολοιπη πλαγια στο Μολα, και μου λενε πιθανον ναι!, κανεις λεει δεν μπορει να το αποκλεισει. Και συνεχισανε την καφεδουμπα. Διπλα ητανε και κατι τζιπακια της Πυροσβεστικης με 'ανωτερους' που ητανε μεσα και την πεφτανε για υπνακο. Δυο τρια παιδια εκει τους ριχανε κανα ψιλο-βρισιματακι, αλλα δεν χαμπαριαζε κανεις. Με ΤΡΟΜΟ καταλαβα το φρικτο! Μιλαγα σε ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. !!! Σε λιγο ηρθανε και κατι γκαρσονια απο το ΜοντΠαρνες με κιβωτια φαγητο, μεζεδες κλπ. Και την πεσανε ολοι στην μασα .....Παιδια η κατασταση ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ πια. Πιστευω οτι κινδυνευουμε ΑΜΕΣΑ και ΠΡΑΚΤΙΚΑ, σε λιγο να μην μεινει τιποτα ορθιο. Περιτο να σας πω, οτι τα πυροσβεστικα οχηματα ήτανε τύπου πόλης και προφανως το ίδιο και τα πληρωματα τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια: