Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Προεκλογική Αλητεία



Από το Ελεύθερος Δικτυογράφος - Ανοιχτή επιστολή στον Κώστα Λαλιώτη (το κείμενο με πλάγια γράμματα είναι δικά μου σχόλια):

Αξιότιμε (που λέει ο λόγος) κύριε Λαλιώτη,

Σε ένα από τα προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ που διαφημίζουν το κόμμα σας, πρόσεξα ότι κάποιος από το επιτελείο σας είχε τη φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει την φράση «είμαστε αποφασισμένοι» σε συνδυασμό με μία χαρακτηριστική φωτογραφία από τη σιωπηλή «διαδήλωση με τα μαύρα» που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 29 Αυγούστου του 2007 με αφορμή τις πρόσφατες πρωτοφανείς πυρκαγιές που σάρωσαν την Ελλάδα. Μια διαδήλωση που απευθυνόταν στο σύνολο του ενεργού πολιτικού στερεώματος.

Επειδή τυγχάνει να είμαι ένας/μία από τους συμμετέχοντες αυτής της συγκέντρωσης και δεν είχαμε καλέσει ποτέ το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο κόμμα να συμμετάσχει στη διοργάνωση αλλά ούτε και πήρε το μάτι μου κανένα από τα στελέχη σας να περιφέρεται εκείνο το απόγευμα ντυμένο στα μαύρα (ή έστω στα πράσινα), θα σας παρακαλούσα να αποσύρετε άμεσα το εν λόγω διαφημιστικό σποτ.

Η κίνησή σας αυτή αποτελεί άμεσο σφετερισμό της εν λόγω πρωτοβουλίας, ενώ ταυτόχρονα συγχέει την ελεύθερη διαμαρτυρία Ελλήνων πολιτών με τις κομματικές σας θέσεις – κίνηση χαμηλού πολιτικού ήθους ανεξαρτήτως εκλογών.

Παρακαλούμε να αποσυρθεί άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια σας που μετατρέπει την ανεξάρτητη αυτή διαμαρτυρία προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τους συμμετέχοντες και τους σκοπούς της, σε στοιχεία φτηνής αντιπολιτευτικής πρακτικής αμφισβητούμενου φιλελευθερισμού.

Οι κινήσεις σας είναι ενδεικτικές της πολιτικής σας.

Μετά τιμής (μία άγνωστη λέξη),
…….
Υ.Γ. Για αποφυγή τυχόν παρερμηνειών, δεν ισχυρίζομαι ότι ανάμεσα στους συγκεντρωθέντες δεν υπήρχαν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ούτε φυσικά ότι η κινητοποίηση της Τετάρτης 29/8/07 εξέφραζε κατ’ αποκλειστικότητα τις θέσεις κάποιου κόμματος.

Θεωρώ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό, άνθρωποι που δεν είχαν την παραμικρή ανάμειξη σ’ αυτή την ιστορία να καρπώνονται προεκλογικά οφέλη από μία αυθόρμητη, μαζική και υπερκομματική διαμαρτυρία πολιτών για το μείζον θέμα του περιβάλλοντος.


Το παραπάνω κείμενο είναι πολύ πιο συγκρατημένο από ότι θα ήμουν εγώ, οπότε θα μείνω σ' αυτό.

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την Αλητεία, τον Φασισμό και την Γκεμπελική τακτική... Απολαύστε τη.

Προεκλογικό σπότ ΠΑΣΟΚ - Η Αλήθεια (και τα ψέματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: