Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι εναντίον υποψήφιου Διδάκτορα του τμήματος Φυσικής.

Υποψήφιος Διδάκτορας του τομέα Αστροφυσικής του τμήματος Φυσικής του παν/μιου Αθηνών δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι δολοφονική επίθεση με μαχαίρι έξω από το τμήμα Φυσικής.

Το in.gr αναφέρει από την ανακοίνωση του Συνασπισμού:
Μεταπτυχιακός φοιτητής του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών δέχθηκε την Τετάρτη επίθεση με μαχαίρι από μέλη της «Χρυσής Αυγής» επειδή αντέδρασε όταν τους εντόπισε να γράφουν συνθήματα μίσους, αναφέρεται σε καταγγελία της Νεολαίας του Συνασπισμού.

Στο κείμενο της καταγγελίας επισημαίνεται ότι την ίδια ώρα στο εσωτερικό της Σχολής διεξαγόνταν Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού, ο οποίος πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Ο φοιτητής είναι καλά στην υγεία του, αλλά χρειάστηκε να υποβληθεί σε ράμματα, κατά πληροφορίες στον μηρό.

«Αισθανόμαστε αηδιασμένοι. Είμαστε εξοργισμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι με την κοινωνική και πολιτική μας δράση να μην αφήσουμε ούτε το ελάχιστο περιθώριο καλλιέργειας εθνικιστικού μίσους από όσους ονειρεύονται μια Ελλάδα 'καθαρή' από μετανάστες, μια Ελλάδα τουρκοφαγική, που θα εμπλέκεται σε ιερούς πολέμους για την Αγιά Σοφιά και το Μέγα Αλέξανδρο.

Και αυτό ας το λάβουν υπόψιν τους οι πολιτικοί αυτουργοί της σημερινής επίθεσης, όπου κι αν βρίσκονται, εντός και εκτός Βουλής» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΝ.


Η μοναδική ένσταση στην αναφορά του in.gr είναι ότι η επίθεση ήταν τελείως απρόκλητη. Ο υποψήφιος Διδάκτορας ούτε είχε αντιληφθεί την παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων, ούτε την ιδιότητά τους.

Κάπου αλλού (cosmo.gr) κυκλοφόρησε ότι η υποψήφιος Διδάκτορας είναι μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι αλήθεια.

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν στην είσοδο του τμήματος Φυσικής στην παν/πολη του Ζωγράφου.

Ο συνάδελφος είναι καλά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.xrushaugh.org/index.php?option=com_content&task=view&id=455&Itemid=31

Aπάντηση Χρυσής Αυγης...

Αρχίσανε οι απαντήσεις με δικηγορικά τρυκ και υπεκφυγές ("δεν υπάρχουν αποδείξεις οτι ήταν Χρυσαυγίτες" και "δεν εκφράζουν όλη τη Χρυση Αυγή")...

Οι γνωστές κλασσικές ατάκες που συνοδεύουν κάθε τέτοιο επεισοδιο...