Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Προσεγγίζοντας την πραγματική μαγνητόσφαιρα των pulsars

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, 12:00-13:00
Κτήριο Φυσικής, Αίθουσα Συνελεύσεων Τμήματος


Ομιλητής: Δρ. Ιωάννης Κοντόπουλος
Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Ακαδημία Αθηνών

Τίτλος Ομιλίας: Προσεγγίζοντας την πραγματική μαγνητόσφαιρα των pulsars

Περίληψη Ομιλίας:
Μέχρι σήμερα, η μελέτη της δομής της μαγνητόσφαιρας των pulsars ήταν δυνατή είτε υπό συνθήκες κενού (vacuum), είτε υπό συνθήκες force-free, όμως καμία από τις δύο αυτές παραδοχές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στην ομιλία μας θα παρουσιάσουμε την δομή της μαγνητόσφαιρας όταν το μαγνητοσφαιρικό πλάσμα διαθέτει πεπερασμένη ηλεκτρική αγωγιμότητα. Στόχος μας είναι η κατανόηση της προέλευσης και της κατανομής των ρευμάτων πλάσματος και των ηλεκτρικών πεδίων που απαιτούνται για την παραγωγή των παρατηρούμενων φασμάτων εκπομπής υψηλών ενεργειών. Θα υπολογίσουμε τον ρυθμό επιβράδυνσης του αστέρος και θα συζητήσουμε το φαινόμενο των διακοπτόμενων (intermittent) pulsars.


Update: Εδώ μπορεί να δει κανείς τις διαφάνειες της ομιλίας
και εδώ υπάρχουν κάποιες από τις σχετικές εργασίες που αναφέρονται και στην παρουσίαση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική ευκαιρία για κουβέντα πάνω στο paper του Peratt αγαπητέ.

Την παρακολούθησες; Αν ναι, είναι εύκολη μια περίληψη;

Φιλικά

Vagelford είπε...

Δεν την παρακολούθησα την ομιλία.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα, φίλε νομίζω ότι χάσαμε την ομιλία της χρονιάς.

Είδες καθόλου το σχετικό υλικό;

Είναι μεγάλο από ηλεκτρικά πεδία, ρεύματα και E parallels. Αλλά εκεί που έπαθα πλάκα είναι στο παρακάτω.

Από το paper του Κοντόπουλου:

http://arxiv.org/PS_cache/astro-ph/pdf/0110/0110183v1.pdf

Σου παραθέτω την παρακάτω παράγραφο των συμπερασμάτων του.

"A large scale electric current flows through the magnetosphere. The current
distribution is uniquely determined by (a) the boundary condition at the origin (in
our case a magnetic dipole), and (b) the requirement of no singularities at the light
cylinder. The large scale electric circuit closes in an equatorial current sheet which
connects to the edge of the polar cap

"

Αυτό είναι το ηλεκτρικό ηλιακό μοντέλο του Alfven.

Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

5] ΑΠΑΤΗ ΠΕΝΤΕ:

«Οι τσιγγάνοι (απόγονοι Ινδών) δεν ανήκουν στην Λευκή Φυλή».

Οι «Τσιγγάνοι» - Αθίγγανοι (αιθι-γονοι) και οι «γύφτοι» είναι απόγονοι της τελευταίας τάξεως των Ινδών, των «παρίων» οι οποίοι μη υποφέροντες την δουλεία υπό την πρώτη τάξη των ιερέων «Βραχμάνων» του Ινδουισμού-Βουδισμού, και υπό τις λοιπές τάξεις-κάστες των «Μαχαραγιάδων», των στρατιωτικών, των γαιοκτημόνων, και των λοιπών, έφυγαν από την Ινδία. Εκτός ορισμένων ολιγάριθμων μειονοτήτων μελανών αυτόχθονων Αβοριγενών του «Αστερισμού Σειρίου» , οι Ινδοί και οι Τσιγγάνοι είναι απόγονοι των λευκών ανδρομεδίων πελασγών «αστερισμού ανδρομέδας» (Constellation of Andromeda). Αυτό αποδεικνύεται από την ανάλυση του προϊστορικού ινδικού έπους “Mahabharata” και λοιπών αρχαίων συγγραμμάτων της Ινδίας … από τα οποία αποδεικνύεται ότι οι Ινδοί υπήρξαν αφοσιωμένοι απόγονοι και υπήκοοι των “VARUNA” (ήτοι των Ανδρομεδίων «Ουρανιδών» του Ησίοδου «Θεογονία») και του “DIAUS-PITAR” (ήτοι του «Διός-Πατρός»). – Η Γλώσσα των Ινδών και των Τσιγγάνων είναι εξέλιξη και παρέκκλιση από την σανσκριτική η οποία μαζί με την γνωστή αρχαία ελληνική γλώσσα και με την λατινική, αποτελούν τα τρία σκέλη διασπάσεως της αρχικής ενιαίας Ανδρομέδιας γλώσσας του πλανήτου. Στην γλώσσα αυτή ο ήλιος λεγόταν «ΣΕΕ’ΛΙΟΣ», το ύδωρ λεγόταν «ΒΥ’ΔΩΡ», το ρήμα «ΕΙΜΙ» προφερόταν «ΣΕΪΜΙ», κλπ. – Η Ο.Ε.Α. έχει αποκαταστήσει πλήρως αυτήν την αρχαϊκή προιστορική Ελληνική γλώσσα των Ανδρομεδίων πατέρων «Ουρανιδών Θεών», αλλά θεωρεί τους Νεοέλληνες ΑΝΑΞΙΟΥΣ να κατέχουν αυτό το διανοητικό εργαλείο το οποίο εμπεριέχει στις «λέξεις του = Μαθηματικές εξισώσεις του», και «Ενοποιημένη Θεωρία», ενώπιον των οποίων οι σημερινές εβραιοσαξονικές θεωρίες «Κβάντων», «Σκοτεινής ύλης», «Σκοτεινής ενέργειας», «Κβαντικής υπέρθεσης», «Γενικής σχετικότητος» , «Ειδικής σχετικότητος», «Βρόγχων», «Υπερχορδών», «Αριθμητικής Σχετικότητος», «Τριγωνικού Κβαντισμού», «Μεγάλης Έκρηξης», «Σύμπαν προ μεγάλης έκρηξης» και λοιπών, είναι λανθασμένες λύσεις ασκήσεων φυσικής της πρώτης τάξεως αρχαίου Ανδρομεδίου … Γυμνασίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι Λευκός Ανδρομέδιος Ινδός (ίσως … τσιγγάνος) ήταν ο θεωρητικός φυσικός ο οποίος ανέτρεψε και ακύρωσε την «Θεωρία Σχετικότητος» του Εβραίου απατεώνος Αϊνστάιν, πλαστογράφου και διαστροφέως των εξισώσεων του μέγιστου μαθηματικού και φυσικού όλων των εποχών, του Έλληνος Καραθεοδωρή. – Τα όμοια με τους Ινδούς ισχύουν δια τους Λευκούς Ανδρομέδιους Πέρσες – Αφγανούς – Ιρακινούς τους οποίους σήμερα γενοκτονούν οι μογγόλοι εβραιοσάξονες ηγέτες και στρατηγοί των «ΗΠΑ» - Αγγλίας – Ευρώπης.

Αφιερωμένο στους απανταχού ψευδεπιστήμονες του κινεζοεβραιομασωνικου κατεστημένου

από:
http://kerberos-hellas.blogspot.com/2011/12/golden-morgenrote.html

Ανώνυμος είπε...

Που σε ρε μάστορα.
Καινούριο άρθρο δεν θα γράψεις?
Πέρασε 1.5 μήνας.