Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Ομιλία: Κλιματική αλλαγή και περί του κινδύνου από την παγκόσμια θέρμανση του πλανήτη

Για αρχή, Καλή Χρονιά και Υγεία.

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ανέβασα κάποια ανάρτηση, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω να γράψω κάτι. Ούτε και τώρα θα γράψω, αφού απλά θα παρουσιάσω ένα βίντεο (μια σειρά από βίντεο για την ακρίβεια) από μια ομιλία που έδωσε χθες ο Πέτρος Ιωάννου στο χημικό τμήμα με θέμα το κλίμα, τα κλιματικά μοντέλα και την κλιματική αλλαγή.

Το βίντεο είναι συνολικά 100 λεπτά περίπου και είναι όλη η ομιλία με κάποια χαμένα δευτερόλεπτα σε κάποιες αλλαγές. Μετά τα 60-70 λεπτά μου τέλειωσε και η μπαταρία στην καλή κάμερα και το υπόλοιπο είναι από το κινητό, οπότε συγνώμη για την κακή ποιότητα του τελευταίου κομματιού που περιέχει το τέλος της ομιλίας (κατά την γνώμη μου τα ενδιαφέροντα πράγματα είναι στο καλό κομμάτι) και την συζήτηση.

Ο Πέτρος Ιωάννου, σε συνεργασία με τον Θεοχάρη Αποστολάτο, διδάσκει τις Μηχανικές του προπτυχιακού και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, καθώς και τα μη γραμμικά δυναμικά συστήματα του προπτυχιακού και από φέτος και τις εφαρμογές των εισαγωγικών μαθηματικών. Ερευνητικά ασχολείται με την δυναμική των ρευστών και συγκεκριμένα με το πρόβλημα της τύρβης (http://users.uoa.gr/~pjioannou/).

Είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του τμήματος Φυσικής της Αθήνας και έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο στις σπουδές του. Καλή διασκέδαση με το βίντεο.

Ομιλητής: Πέτρος Ιωάννου
Θέμα: Κλιματική αλλαγή και περί του κινδύνου από την παγκόσμια θέρμανση του πλανήτη

Τετάρτη, 18 Ιαν. 2012, 13:00

Χημικό, Αίθουσα Α2,
Πτέρυγα Ε, 2ος όροφος,
Κτήριο Χημείας, Πανεπιστημιούπολη,

http://www.chem.uoa.gr/Conferences/lecture.htm

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_08/03/2011_1294632
Σχετικό θέμα: Saturn's polar hexagon

Video στο vimeo:

part 1, part 2, part 3, part 4, part 5, part 6, part 7.

Update: Το αρχείο της παρουσίασης υπάρχει στο link.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλεξικέραυνα = αλεξισείσμια = αλεξηφαίστεια!

ΔΙΚΤΥΟ αλεξικέραυνων κοντά σε ρήγματα/ηφαίστεια, μπορεί να διαχύσει το γαλαξιακό ηλεκτρικό ρεύμα που διεγείρει το μάγμα, και να AΠOTΡEΨEI σεισμούς - ηφαιστειακές εκρήξεις - αύξηση νεφοκάλυψης - νεροποντών - πλημμυρών - λιμών!
Αn anti-lightning-quake-volcano rod ΝΕΤ, may divert galactic electricity that stimulates magma, and to AVERT quakes - volcanic eruptions - rise of clouding - downpours - floods - famine!

Runaway Breakdown and the Mysteries of Lightning
Οι κεραυνοί προκαλούνται από ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ηλεκτρικό ρεύμα!
The observed electric fields in thunderclouds are generally too weak to initiate the atmosphere’s electrical breakdown. But cosmic rays can play a surprising role in the drama of lightning.
A. V. Gurevich and K. P. Zybin
http://www.phy.olemiss.edu/~jgladden/phys510/spring06/Gurevich.pdf
Subsurface lightning due to galactic driven electric discharges on the Sun causes earthquakes!
Οι σεισμοί προκαλούνται από γαλαξιακής προέλευσης ηλεκτρική εκφόρτιση στον ήλιο που φτάνει στην ιονόσφαιρα και οδηγεί σε ανάλογη ισχυρή, σεισμογόνο εκφόρτιση του φλοιού τής Γης.
http://www.thunderbolts.info/tpod/2006/arch06/060404earthquakes.htm
Οι ηφαιστειακές εκρήξεις προκαλούνται από ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ηλεκτρικό ρεύμα!
Explosive volcanic eruptions triggered by cosmic rays
Toshikazu Ebisuzaki, Hiroko Miyahara, Ryuho Kataoka, Tatsuhiko Sato, Yasuhiro Ishimine
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1342937X10001966

OrCrab01 είπε...

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος...

Αγαπάμε PJI!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή ή παγκόσμια υπερθέρμανση.Και αν ακόμη αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για φυσικό φαινόμενο ή για ανθρώπινη εσκεμμένη επέμβαση των γνωστών κύκλων της νέας τάξης πραγμάτων και προπομπό αλλά και ενδιάμεσο στόχο για την επίτευξη των τελικών τους σκοπών.Υπάρχει υπουργείο που ονομάζεται υπουργείο περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής!!!
Μέσα από τις ονοματοδοσίες προσπαθούν να αλλάξουν και να διαστρέψουν την αλήθεια και να πείσουν τις απίδευτες μάζες.Για να πετύχουν όλα αυτά στρατεύουν(με το αζημίωτο)επιστήμονες που παπαγαλίζουν την ψευδοεπιστήμη τους.