Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

The day after Darwin Day

Αν και με μια μέρα καθυστέρηση (είχα κάτι τρεχάματα), είπα να ποστάρω κάτι για τα 200 χρόνια από την γέννηση του Κάρολου Δαρβίνου.

12 Φεβρουαρίου του 2009, 200 χρόνια λοιπόν από την Γέννηση του Δαρβίνου και 150 από την έκδοση του "On the Origin of Species".

Υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα άρθρα σε άλλα blogs (όπως εδώ, εδώ και εδώ) που αξίζει να κοιτάξει κανείς, όπου το θέμα είναι φυσικά η περίφημη διαμάχη σχετικά με την αποδοχή της Εξελικτικής Θεωρίας.

Σε αυτή την ιστορία, υπάρχει και μια ιδιότυπη Ελληνική νότα ή ας πούμε Ελληνική εκδοχή. Μια εκδοχή της εναντίωσης στην θεωρία της Εξέλιξης αλα Ελληνικά, με στοιχεία αρχαιολατρίας. Σκέφτηκα λοιπόν ότι ένας τρόπος να τιμήσω την επέτειο αυτή, είναι να καταγγείλω αυτές τις βλακείες, επισημαίνοντας τες.


Against Science: Evolution and ID, the Greek way


5 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Ήμαρτον!

Τι απίστευτη αρλουμπολογία είναι αυτή;

Ο Χώκινγκ το ξέρει ότι ο έτσι καπηλεύεται το όνομά του για να περάσει τις δεισιδαιμονίες του στους αδαείς; :-Ρ

Dr.K-Miller είπε...

Nai to kserei o Hawkin alla to mono pou ekane pros apadisi tous htan na sikosei ena mono daktylo...

BioLogos είπε...

Πωπω...εν+ιον+βιον+ΑΛΦΑ=μπλε...

Τί άσχετοι τύποι είναι όλοι αυτοί?
Από την άλλη αυτή η εκπομπή δεν είναι τίποτα μπροστά σε λιακοπούλειους copycats σε επαρχιακά κανάλια (π.χ Γιάννενα),οι οποίοι σε μια εκπομπή λένε για ΕΛ,ορθοδοξία κτλ και στην άλλη εκπομπή παρουσιάζουν συνταγές μαγειρικής.
Εκεί είναι τα πραγματικά λολ.

ΥΓ.Οι τυποι της εκπομπής και όσοι την παρακολουθούν και τα πιστεύουν χρειάζονται επειγόντως ιδιαίτερα βιολογίας.ASAP.

Ανώνυμος είπε...

3ο κλιπάκι, περίπου στο 2:50
Αυτό μου έμεινε: "δεν υπάρχει τίποτα"...

...τίποτα ωρέ παλληκάρια.

Ότι μακακία θέλει ο καθένας πλέον την λέει. Θέλει να τα κονομήσει ο κάθε κύριος παρτιζάνος; Λίγο marketing, λίγες δημόσιες σχέσεις με τίποτα μικροκαναλάρχες, μπόλικο θράσος και να'σου on air να λέει μετά βεβαιότητος ότι μεταξύ Θείου και γήινου υπάρχει ο αιθήρ και ότι στο CERN θα βρούν ανοησίες...

Όποιος έχει αυτό το extra παρθένο καναλίδιο ΕΛΕΟΣ, σταματήστε να ταΐζετε άχυρο τον αδαή κοσμάκη.

Που να σας πάρει ο αιθέρας και να σας σηκώσει δεν θα μας λοβοτομήσετε εσεις...

Vagelford είπε...

Πραγματικά αυτή η εκπομπή (Από τον Αριστοτέλη στον Hawking) είναι τελείως απίθανη. Όλες οι εκπομπές ακολουθούν το ίδιο μοτίβο αμπελοφιλοσοφίας με τον Πισσάνο να δίνει ρεσιτάλ. Αλλά έχουν ενδιαφέρον και οι συμμετέχοντες. Για παράδειγμα είχα πετύχει το blog του κ. Παναγόπουλου ο οποίος έχει και ένα θέμα με τίτλο Αρχαιογνωσία όπου, σε σχέση με τα θέματα περί εξέλιξης, αναφέρει για παράδειγμα για τους Έλληνες:
3. Οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες δέν ἦλθαν ἀπό πουθενά, εἶναι γηγενεῖς.
Με άλλα λόγια δηλαδή, οι Έλληνες φύτρωσαν...

Anyway, το βιβλίο του Πισσάνου φοβάμαι ότι είναι ακόμα πιο τραγικό (υπάρχει βιβλίο «Από τον Αριστοτέλη στον Hawking» - Παπασωτηρίου > Βιβλία στα Ελληνικά > Φυσικές Επιστήμες > Eπιστήμη και τεχνολογία (Eκλαικευμένη - Ιστορία) - ) το οποίο παρουσιάζεται να έχει την στήριξη διαφόρων καθηγητών πανεπιστημίου...