Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Υπόθεση Λιακόπουλος vs blogme.gr

Με αφορμή την ακόμα μία αναβολή της δίκης για το blogme.gr αποφάσισα να μαζέψω μερικά links σχετικά με αυτό το θέμα από διάφορα blogs που ασχολήθηκαν αυτές τις ημέρες.

Σηκωθήτε από ντιβάνια, καναπέδες, μπιντέδες και βουρ για λοβοτομή. (kaltsovrako)
Η πρώτη γνωριμία μου με τον κιοφτέ ήταν παραμονές χριστουγέννων του ‘99. Τον διέκρινα σε πάνελ μεγάλου καναλιού -όπως συνηθίζεται να λέγεται- ενώ προσπαθούσε να πείσει τον δημοσιογράφο και τους τηλεθεατές πως σε λίγες μέρες ο κόσμος θα πάψει να υπάρχει. Μόνο και μόνο επειδή ερχόταν το 20οο. Ναι… τι να πώ;… πως ο φόβος φυλάει τα έρημα που λέει κι ο λαός; Ναι, ειναι γνωστή τακτική συγκεκριμένων τάσεων -να το πώ κομψά- που εφαρμόστηκε στην παγκόσμια ιστορία και συνεχίσει να δουλευει ρολόϊ. Ο δημοσιογράφος μάλιστα του έκλεισε ραντεβού μετά την πρωτοχρονιά με μια εσσάνς μειδιάματος και κάπου εκεί σταμάτησε εγκέφαλος μου (ό,τι απέμεινε δηλαδή από αυτόν) να παρακολουθεί ψάχνοντας κάτι πιο πεζό στα κανάλια (βλ. μπάλα, κανακώλο, δεξερωγωτί)...

Έχω 6 παιδιά* να θρέψω...(Η δίκη της μιαράς ροής RSS II) (pølsemannen)
Μετά από έναν χρόνο και... βάλε επανερχόμαστε στην απίστευτη υπόθεση της δίωξης του Αντώνη Τσιπρόπουλου από τον τηλεπωλητή εθνωφελούς
χαρτοπολτού κ.κ. Λιάκουριδέα μετά την απίστευτης διάρκειας
αναβολή που πήρε η δίκη...


blogme.gr ~ ενα διαδικτυακο παραμυθι (Rodia)
Μια φορα κι εναν καιρο, υπηρχε ενα καλο παιδακι που το λεγανε Αντωνη και ηταν πολυ φτωχο. Για τουτο ειχε παρει επιδοτηση απο τον Οαεδ, ενα καλο κυριο που βοηθουσε τους ανεργους, ωστε να στησει μια δουλιτσα να βγαζει τιμια το ψωμακι του.
Εστησε τη δουλεια του ο Αντωνης, μια εργασια που του αρεσε και ηταν και πολυ μοντερνα για την εποχη. Εσιαξε ενα σερβερ που φιλοξενουσε ψηφιακα ημερολογια (blogs τα λεγανε τοτε) για να διευκολυνει τις επισκεψεις των χρηστων του διαδικτυου μεταξυ τους, αλλα και για να μαθαινουν οι νεοι χρηστες τι ειναι διαδικτυο, κατι που δεν ηταν και πολυ γνωστο εκεινη την εποχη στη μακρινη χωρα που κατοικουσε ο Αντωνης.
Οπως μονο στα παραμυθια συμβαινει, ενας κυριος που εβγαζε το ψωμι του πουλωντας βιβλια γεματα βλακειες, νευριασε που ενα ημερολογιο τον σατιριζε και ξεσκεπαζε τις σαχλαμαρες του, επειδη τοτε κανεις σχεδον δεν καταλαβαινε οτι στα ημερολογια του ο κοσμος μπορει να γραφει ο,τι θελει. Ο κυριος αυτος εψαχνε παντου να βρει ποιος του χαλουσε τη δουλεια ξεσκεπαζοντας τις ανοησιες που εγραφαν τα βιβλια που πουλαγε, αλλα δεν εβγαζε ακρη...


Σκέψεις και 7 ατάκες για την Υπόθεση Blogme.gr (Rodia)
Προηγούνται οι 7 ατάκες, που γράφτηκαν για την Υπόθεση Blogme.gr, την εποχή της αθωότητας...

Αύριο δικάζεται η ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο (Πολιτικό blog)
Αύριο είναι η δίκη του blogme.gr. Μετά από δύο αναβολές όλοι νομίζω πως ελπίζουν πως θα δικαιωθεί ο Αντώνης Τσιπρόπουλος έναντι του τηλεπλασιέ που υποστηρίζει πως είναι και φυσικός...

Αύριο η δίκη του blogme.gr (ANemos)
Την Τετάρτη 18/2 πρόκειται να εκδικαστεί (;) η υπόθεση του blogme, του Αντώνη Τσιπρόπουλου δηλαδή, που το καλοκαίρι του 2006 είχε συλληφθεί κατόπιν μήνυσης κατ’ αγνώστων του Δημοσθένη Λιακόπουλου (του γνωστού τηλεβιβλιοπώλη), επειδή ο aggregator του αναδημοσίευε τα ποστ από το blog του FunEl (κατά του οποίου βασικά στρεφόταν η μήνυση Λιακόπουλου), όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή αυτό κάνουν οι aggregators: αναδημοσιεύουν περιεχόμενο...

ΥΠΟΘΕΣΗ BLOGME ΠΕΡΙ ΑΡΛΟΥΜΠΙΜ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ UPDT (THEOULINI)
Την Τετάρτη 18/2 πρόκειται να εκδικαστεί (;) η υπόθεση του blogme, του Αντώνη Τσιπρόπουλου δηλαδή, που το καλοκαίρι του 2006 είχε συλληφθεί κατόπιν μήνυσης κατ’ αγνώστων του Δημοσθένη Λιακόπουλου (του γνωστού τηλεβιβλιοπώλη), επειδή ο aggregator του αναδημοσίευε τα ποστ από το blog του FunEl (κατά του οποίου βασικά στρεφόταν η μήνυση Λιακόπουλου), όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή αυτό κάνουν οι aggregators: αναδημοσιεύουν περιεχόμενο...

Σήμερα η δίκη του blogme (ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ)
Μετά από δύο αναβολές που ζήτησε ο κατήγορος τηλεβιβλιοπώλης σήμερα είναι η νέα δικάσιμος για την υπόθεση blogme με κατηγορούμενο τον Αντώνη Τσιπρόπουλο.

2010 the year we make contact... (pølsemannen)
...with the Arloubim from Sirius!
Τελικά αυτός που δικαιώνεται περισσότερο και από τον Λιακό στην βλογόσφαιρα των ΕΛ, είναι ο πάντα δικός σας χοληστερινοπώλης.
Δυστυχώς η ταλαιπωρία του Αντώνη Τσιπρόπουλου έλαβε παράταση μέχρι τις 6-5-2010!...


Η δίκη του Κάφκα, του Τσιπρόπουλου και του ελεύθερου διαδικτύου (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΟΣ)
Πήγα σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, γνώρισα επιτέλους από κοντά τον Αντώνη Τσιπρόπουλο, είδα Λιάκουρα live (κάπου πήρε το μάτι μου και μία κοσμοσφαίρα του Πούτιν αλλά δεν πάω και στοίχημα), και αφού περιμέναμε άδικα να εκδικαστούν οι προηγούμενες υποθέσεις του Πλημμελειοδικείου έφτασε η ώρα να αναβληθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά η εκδίκαση...

Terra incognita (xasodikis)
Με αφορμή τη δίκη Τσιπρόπουλου, που επρόκειτο να γίνει εχτές και αναβλήθηκε λόγω ωραρίου για τις 6 Μαΐου 2010 (αθάνατη και ταχύτατη ελληνική Δικαιοσύνη!), και τη σχετική φιλολογία που έχει αναπτυχθεί στην μπλογκόσφαιρα, μερικές σκέψεις...


Στα παραπάνω blogs υπάρχουν αρκετά ακόμα links σχετικά με το θέμα αυτό, που αξίζει να δει κανείς.
Υπάρχει και σχετικό petition στο link http://www.develop4democracy.org/petition/.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν τον Λιακόπουλο ασχέτως το επάγγελμα που ασκεί τον έχω για ευφυή άνθρωπο.

Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχουν οι μηνύσεις που κάνει σε blogger. Αφού το target group στο οποίο απευθύνεται είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ή απλώς περίεργοι. Αυτού του είδους οι πελάτες, στους οποίους απευθύνεται, δεν ξέρουν όχι για blog αλλά καλά καλά δεν ξέρουν ούτε τι είναι ο υπολογιστής.

Ο μόνος λόγος που βλέπω για μηνύσεις είναι απλώς μήπως και ακουστούν σε κανένα κανάλι και χρησιμοποιηθούν έτσι για διαφήμιση.

ATHENA είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΜΕ!

ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ 2010 ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ...

Vagelford είπε...

Παιδιά, εγώ έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά με τον Λιακόπουλο. Τον βλέπω απλά και μόνο ως εχθρό της λογικής.
Μου είναι τελείως ακατανόητα τα κίνητρά του για ότι κάνει και λέει.
Από εκεί και πέρα, αν θέλουμε να συνομωσιολογήσουμε και λίγο, μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η κίνηση του αυτή (στα πλαίσια του ιδεολογικού του χώρου) είναι μία κίνηση προς την κατεύθυνση της φίμωσης του διαδικτύου μέσω της δικαιοσύνης.

Πέρα από αυτό όμως, δεν ξέρω τι να πω.

coolplatanos είπε...

vagelford μην κουράζεσαι. Ο εν λόγω δε νομίζω ότι έχει τόσο μεγαλεπήβολους στόχους. Μάλλον κάνα φράγκο υπολόγιζε να βγάλει. Εμπορος είναι ο άνθρωπος. Μη το βασανίζεις πολύ ιδεολογικά. Η λογική αυτών των ανθρώπων είναι απλή και... πρακτική...

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου το στυλ του Λιακόπουλου αν και κάποιες φορές τα χώνει εκεί που πρέπει και μέσα από αυτόν εκφράζεται πολύς κόσμος, ωστόσο μιας και μου αρέσει να ασχολούμε με το internet με κέντρισε πολύ η υπόθεση με τον δήθεν blogger Τσιπρόπουλο που βλέπω εδώ και καιρό να παραλληρούν οι χρήστες του διαδυκτίου για δήθεν αποστόμοση της δημοκρατικής έκφρασης στο διαδύκτιο κτλ !

Αυτό που έχω να πώ είναι πως πρόκειτε για την μεγαλύτερη απάτη που έχει στηθεί ποτέ εναντίον των BLOGGERS !

Ο Τσιπρόπουλος που το έπαιζε καημένος και αδικημένος, που δήθεν δέχθηκε μύνηση από τον Λιακόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση, συνελήφθει από την ασφάλεια ηλεκτρονικού εγκλήματος αυτεπαγγέλτως σαν εκπρόσωπος της εταιρείας XTC SOFT (www.xtc.gr) για παραβίαση του νόμου περί ασέμνων μέσα από επαγγελματική ιστοσελίδα (και όχι BLOG !) καθώς και για στημένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης προς όφελος άλλων συμφερόντων. Με λίγα λόγια η σύλλυψή του πραγματοποιήθηκε για διακίνηση πορνογραφικού υλικού από το διαδύκτιο και όχι λόγο της μύνησης του Λιακόπουλου όπως οι περισσότεροι ισχυρίζονται !

Ο Τσιπρόπουλος εκμεταλεύθεικε τους BLOGGERS που έπεσαν στην παγίδα του, αφού ο ίδιος δεν συνελήφθη ούτε σαν BLOGGER ούτε για συκοφαντική δυσφήμιση (το τονίζω αυτό !) αλλά λόγω παραβίασης του νόμου περί ασέμνων μέσω της εταιρίας που νόμιμα εκπροσωπεί και είναι ιδιοκτήτης.

Ψάξτε στο 11880 σε ποιον ανήκει το τηλέφωνο 210.2224846 που δίνει η εταιρεία XTC στη σελίδα της (www.xtc.gr).

Δεκάδες λοιπόν τα θύματα της απάτης, που πίστεψαν οτι στηρίζουν έναν δήθεν αδικημένο BLOGGER και μάλιστα μάζεψαν και υπογραφές για να τον στηρίξουν ενώ ο Λιακόπουλος από την άλλη πλευρά απότι διάβασα στο δίαδύκτιο απέσυρε κιόλας την μύνησή του που δεν είχε καμία σχέση με την σύλληψη του Τσιπρόπουλου που τον έπιασε ο εισαγγελέας για το νόμο περί ασέμνων μετά από έρευνα.

Θα ήθελα να θέσω λοιπόν το εξής απλό ερώτημα :
Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει να κάνει με την καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης (στο internet και όχι μόνο) ή τελικά με την εκμετάλλευση των BLOGGERS από τον όποιο Τσιπρόπουλο που χρησιμοποιεί το internet για να θησαυρίζει με όποιο αθέμητο τρόπο μπορεί και πόσο μάλλον με την διακίνηση πορνογραφικού υλικού ???

blogger's friend είπε...

Για τον παραπάνω ο οποίος γραφει ψευδή και συκοφαντικά σχόλια,αναπαραγωντας τα επ'ακριβώς σε διαφορα blogs στο ιντερνετ με διαφορετικό όνομα,βρήκα μια καλή απάντηση στο TVXS http://www.tvxs.gr/v5466
Προφανώς κάποιους τους ενώχλησε η έκταση που έχει πάρει το θέμα μεσα απο το ιντερνετ και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να διασπάσουν την κοινώτητα.
Όσο για τους bloggers μάρτυρες που ανφέρει στο tvxs,αν δε κανω λάθος θα ήταν και ο nefelikas,οπου νομίζω γράφει και ο ίδιος,οποτε μπορουν να επιβαιβεωθούν τα ψέματα του παραπάνω συκοφαντικού σχολίου και του παραπλανητικού κλίματος που επιθυμεί να δημιουργήσει.

Vagelford είπε...

Ευχαριστώ πολύ blogger's friend.

freeaction είπε...

Με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα στο ίντερνετ έρχεται στο προσκήνιο τι σόι συμφέροντα μπορεί να κρύβοντε πίσω απο κακόβουλα σχόλια όπως το παραπάνω.

Ο spiros που αλλού βγαίνει με το όνομα enriko η costas με σχόλια και troll-αρισματα θέλει να ρίξει λάσπη στον Αντώνη.
Βρήκα αυτό http://www.tvxs.gr/r72449 όπου έχει γραφτεί απο κάποιον παρόντα στη δίκη, για το ποιος μπορεί να είναι ο spiros η enriko και τι σκοπούς εξυπηρετεί.
Μερικά σχόλια μετά (στο tvxs), γράφουν επώνυμα και άνθρωπος/οι που γνωρίζουν το Αντώνη και ήταν στην δίκη και ως μάρτυρες, την στιγμή οπου ο παραπάνω spiros η enriko γράφει ανώνυμα και ρίχνει λάσπη.
Νομίζω οτι θα πρέπει να μας απασχολήσει το θέμα ποιός είναι και γιατί ενοχλήθηκε,ώστε να θέλει να διασπάσει την συμπαράσταση στην κοινότητα των bloggers και τι άλλο θα σκαρφιστεί.
Διαβάζω επίσης κάτι σχετικό για μήνυση στο συγγραφέα spiros η enriko των δυσφημιστικών σχολίων και οτι ζητησαν τα στοιχεία του απο website που έκανε εγγραφή για να δυσφημήσει,αλλά και κάτι άλλο για στοιχεία απο wordpress και δυσφημιστικό blog που εχει φτιάξει αλλά δε κατάλαβα πολλά...
Δε γνωρίζω τι απο τα τελευταία είναι φήμες και τι όχι.
Πάντως επειδή το θέμα ποιος μπορεί να ρίχνει τέτοια λάσπη και κυρίως για ποιο λόγο, έχει αξία και θα πρέπει να μας απασχολεί.

Ανώνυμος είπε...

freeaction έχεις πάρει με τη σείρα όλα τα blog που έχω γράψει και γράφεις τα ίδια και τα ίδια...μήπως είσαι ο Τσιπρόπουλος ?

Ανώνυμος είπε...

Eiste oloi gia klotsidia!!!!!!

Vagelford είπε...

Περαστικά...