Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Δίκη για το μαχαίρωμα διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής

Τη Δευτέρα 04.03.2013 στο Α' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δικαζόταν –μετά από την άρση της βουλευτικής ασυλίας του– ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, για τη βίαιη επίθεση 5 μελών της Χρυσής Αυγής σε υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής, που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (http://www.efsyn.gr/?p=28175). Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη 07.03.2013 και ώρα 9:00, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Η Χρυσή Αυγή ήθελε μια δίκη χωρίς ακροατήριο: Περισσότερα από 100 μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης βρέθηκαν από νωρίς το πρωί μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, τους διαδρόμους και τον προαύλιο χώρο εμποδίζοντας ακόμα και τους μάρτυρες της υπόθεσης να εισέλθουν στην αίθουσα. Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές απέβαλαν δημοσιογράφο της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" από την αίθουσα, με τη δικαιολογία πως "δεν υπήρχε χώρος" (δημοσιογράφοι της Αυγής και της Εφ.Συν. δεν κατάφεραν καν να εισέλθουν στην αίθουσα), ενώ η έδρα υπέκυψε στο κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με τον δικαστή -αρχικά- να ζητάει επίμονα την παρουσία αστυνομικής φρουράς και στη συνέχεια να απευθύνεται στον κατηγορούμενο με τιμές "προέδρου δημοκρατίας".

Στο δικαστήριο της Πέμπτης (Α Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών -Λουκάρεως και Αλεξάνδρας-, 4ος όροφος, αίθουσα Γ) απαιτείται η φυσική παρουσία όλων.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα (μέλη ΔΕΠ, εργαζόμενοι και φοιτητές) οφείλει να δείξει έμπρακτα πως δεν θα ανεχθεί το ναζιστικό και φασιστικό δηλητήριο να διαχυθεί στην κοινωνία.
Είναι καιρός για μαζική αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση. Είναι καιρός να στείλουμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ στον φυσικό τους χώρο: τις φυλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: