Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η αποστολή GRAIL εκτοξεύεται για τη Σελήνη

Εκτοξεύεται σήμερα (μεθαύριο, δες 2ο update) η αποστολή Gravity Recovery And Interior Laboratory (GRAIL) για τη Σελήνη. Την εκτόξευση μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς ζωντανά:



Streaming video by Ustream


Ο στόχος της αποστολής είναι να χαρτογραφήσει το βαρυτικό πεδίο της Σελήνης προκειμένου να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για την δομή του εσωτερικού της. Ένα από τα ανοιχτά ερωτήματα είναι η διαφορά στην μορφολογία της πλευράς που κοιτάζει προς τη Γη από την πλευρά που δεν βλέπουμε ποτέ. Και φυσικά υπάρχουν και τα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον σχηματισμό της Σελήνης. Το γενικά αποδεκτό μοντέλο λέει ότι κάποια στιγμή προσέκρουσε στη Γη ένα πλανητοειδές στο μέγεθος του Άρη περίπου που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέφος από συντρίμμια σε τροχιά γύρω από τη Γη, το οποίο συμπυκνώθηκε και έδωσε τη Σελήνη. Πρόσφατα διατυπώθηκε μια παραλλαγή αυτού του μοντέλου. Η παραλλαγή λέει λοιπόν ότι είναι πιθανό από το νέφος των συντριμμιών που δημιουργήθηκε να σχηματίστηκαν δύο φεγγάρια τα οποία σιγά σιγά πλησίασαν και συγκρούστηκαν με χαμηλή ταχύτητα πιο μετά. Αυτό το σενάριο θα εξηγούσε κάποιες ιδιαιτερότητες της μορφολογίας και της σύστασης της Σελήνης. Για αυτό το θέμα μπορεί να διαβάσει κανείς μερικά πράγματα παραπάνω και στο άρθρο από το NASA Science News, GRAIL and the Mystery of the Missing Moon. Αυτά τα ερωτήματα και άλλα ακόμα σε σχέση με την εξέλιξη της Σελήνης θα προσπαθήσει να απαντήσει η αποστολή GRAIL.

Το ενδιαφέρον της αποστολής είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μετρήσουν το βαρυτικό πεδίο με την βοήθεια δύο διαστημοπλοίων. Συνήθως οι μετρήσεις του βαρυτικού πεδίου γίνονται με ένα διαστημόπλοιο, το οποίο παρακολουθείται και από τις μεταβολές στην τροχιά του μπορεί κανείς να καταλάβει τις μεταβολές στο βαρυτικό πεδίο από το οποίο περνά. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν μπορείς να έχεις πάντα οπτική επαφή με ένα διαστημόπλοιο που χαρτογραφεί την βαρύτητα της Σελήνης, γιατί δεν βλέπουμε όλη την επιφάνειά της από τη Γη. Για αυτό το λόγο αντί να μετρήσουν τη θέση ενός διαστημοπλοίου, θα μετρήσουν την σχετική θέση δύο διαστημοπλοίων που θα είναι σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Αυτό ουσιαστικά αντιστοιχεί στο αντί να μετράς την δύναμη της βαρύτητας απευθείας, να κάνεις μέτρηση των παλιρροϊκών δυνάμεων που θα ασκεί η Σελήνη στα δύο διαστημόπλοια. Το φαινόμενο είναι ανάλογο με το φαινόμενο των παλιρροιών στη Γη, όπου αν και οι ωκεανοί είναι σε τροχιά γύρω από το κέντρο μάζας του συστήματος Γης-Σελήνης και άρα σε ελεύθερη πτώση, η παλιρροικές δυνάμεις της Σελήνης έχουν την τάση να τους συμπιέσουν κατά την μία διεύθυνση (να τους πλησιάσουν) και να τους εκτείνουν (απομακρύνουν) κατά την άλλη.


Στο σχήμα, ο οριζόντιος άξονας που περνά από το κέντρο μας δίνει την διεύθυνση πάνω στην οποία βρίσκεται η Σελήνη. Αυτή η εικόνα μας δείχνει πως είναι η παλίρροιες, αλλά μας λέει και πως θα έχουν την τάση να κινηθούν σχετικά τα δύο διαστημόπλοια υπό την επίδραση του σφαιρικού βαρυτικού πεδίου της Σελήνης. Όλη αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι το βαρυτικό πεδίο μιας σφαιρικής κατανομής ύλης είναι ανομοιογενές και άρα γειτονικά σημεία νιώθουν διαφορετικές δυνάμεις και άρα γειτονικά σωματίδια έχουν την τάση να κινηθούν διαφορετικά. Αν τώρα εκτός από την ανομοιογένεια της σφαιρικής κατανομής ύλης, προσθέσεις και ανομοιογένειες και στην κατανομή της ύλης, τότε αυτές οι ανομοιογένειες θα αποτυπωθούν στην διαφορετική σχετική κίνηση των δύο διαστημοπλοίων. Αυτές τις διαφορές θα προσπαθήσει να καταγράψει το GRAIL και από αυτές να βγάλει συμπεράσματα για τη δομή της Σελήνης.


Launch update:

GRAIL Launch Delayed for 24 Hours
Thu, 08 Sep 2011 04:10:41 PM GMT+0300

Upper level winds in the unacceptable range have delayed the GRAIL launch by 24 hours.

The twin spacecraft are now scheduled to begin their mission to the moon on Sept. 9, lifting off from Cape Canaveral Air Force Station's Launch Complex 17B aboard a United Launch Alliance Delta II heavy rocket. There are once again two instantaneous (one-second) launch windows. Friday's launch times are 8:33:25 a.m. and 9:12:31 a.m. EDT. The launch period extends through Oct. 19, with liftoff occurring approximately 4 minutes earlier each day.

GRAIL's primary science objectives are to determine the structure of the lunar interior, from crust to core, and to advance understanding of the thermal evolution of the moon.

Αύριο λοιπόν γύρω στις 4:00 ή μάλλον γύρω στις 3:00 το απόγευμα, για να είμαστε μέσα, η εκτόξευση...

Νέο Launch update:

Launch Now Targeted for Saturday, Sept. 10
Fri, 09 Sep 2011 06:29:57 AM GMT+0300

The launch of a Delta II rocket carrying NASA’s Gravity Recovery and Interior Laboratory (GRAIL) has been postponed one day to allow additional time to review propulsion system data from Thursday’s detanking operation after the launch attempt was scrubbed due to upper level winds. The postponement will allow the launch team additional time to review the data.

The launch now is planned for Saturday, Sept. 10 from Space Launch Complex-17B at Cape Canaveral Air Force Station, Fla. There are two instantaneous launch opportunities at 8:29:45 a.m. and 9:08:52 a.m. EDT. The forecast for Sept. 10 shows a 60 percent chance of favorable weather conditions for a Saturday morning launch.

Με λίγα λόγια, η εκτόξευση είναι για το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη γύρω στις 3:30 το απόγευμα.

Launch update (10/9/11 16:15):

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν η εκτόξευση του GRAIL σήμερα γύρω στις 16:00 χωρίς προβλήματα. Το GRAIL λοιπόν ξεκίνησε το αργό ταξίδι του για τη Σελήνη.

37 σχόλια:

Τρελός Επιστήμονας είπε...

oh the agony

Vagelford είπε...

Μια φίλη που είναι στην Αμερική, μου λέει ότι στο campus πέφτουν στοιχήματα για το πότε θα γίνει η εκτόξευση...

sissa ben dahir είπε...

Αν τα δύο grails έκαναν "πραγματική" ελεύθερη πτώση προς την επιφάνεια του φεγγαριού, θα μπορούσε το ένα μετρώντας την απόστασή του από το άλλο, η οποία συνεχώς θα μίκραινε αφού θα συνέκλιναν προς το κέντρο, να βγάλει συμπέρασμα για την τοπική τιμή του g.
Τώρα όμως που και τα δύο παραμένουν στην ίδια τροχιά γύρω από το φεγγάρι, η απόστασή τους παραμένει σταθερή. Συνεπώς πως θα μετρηθεί η ένταση του πεδίου; Είναι σα να μετράμε το g μελετώντας μόνο την κίνηση του ενός.
Προφανώς κάτι δεν έχω καταλάβει για το τι είδους σχετική κίνηση κάνει το ένα ως προς το άλλο.

Vagelford είπε...

Βασικά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αν έχεις δύο μάζες που ξεκινάνε να κάνουν ελεύθερη πτώση προς τη Σελήνη από διαφορετικό ύψος, τότε επειδή έχουν διαφορετική απόσταση από το κέντρο της Σελήνης, θα υπάρχει μεταξύ τους κάποια σχετική επιτάχυνση που θα τις απομακρύνει μεταξύ τους. Αυτό μπορείς να το δεις αν πάρεις την διαφορά των εξισώσεων κίνησής των δύο μαζών κάποια στιγμή όπου η απόστασή τους θα είναι α, όπου θα έχεις
(οι εξισώσεις φαίνονται μέσα από τη σελίδα της ανάρτησης)
$$\reverse\opaque \left(\ddot{r}_1=-\frac{GM}{r^2_1}\right)-\left(\ddot{r}_2=-\frac{GM}{r^2_2}=\frac{GM}{(r_1+a)^2}\right)$$
και αυτό θα σου δώσει το αποτέλεσμα
$$\reverse\opaque \ddot{r_2-r_1}=\ddot{a}=-\frac{GM}{r^2_1}\left(\frac{1}{(1+a/r_1)^2}-1\right)=\frac{GM}{r^2_1}\frac{2a}{r1}$$

Αυτό που λες, ότι θα έφταναν μαζί στο κέντρο, θα ίσχυε άμα η δύναμη ήταν αρμονική και άρα η ακτινική κίνηση θα οδηγούσε σε ταλάντωση με περίοδο ανεξάρτητη του πλάτους, όπως συμβαίνει όταν έχεις κίνηση μέσα σε ομογενή σφαιρική κατανομή μάζας. Αλλά όπως υποδεικνύει και ο 3ος νόμος του Κέπλερ, αυτό δεν ισχύει στις πλανητικές κινήσεις, αφού η περίοδος εξαρτάται από τον μεγάλο ημιάξονα (το πλάτος δηλαδή). Μια άλλη περίπτωση όπου τα σωματίδια θα έφταναν στο κέντρο μαζί, είναι η περίπτωση της κατάρρευσης ενός νέφους σκόνης, αλλά αυτό και πάλι συμβαίνει γιατί κάθε σωματίδιο που βρίσκεται σε διαφορετική ακτίνα βλέπει διαφορετική μάζα και η μεταξύ τους σχέση οδηγεί σε ισόχρονες ταλαντώσεις, αλλά και πάλι αυτό είναι άλλη ιστορία.

Τώρα, το τι συμβαίνει όταν οι δύο μάζες κινούνται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά έχεις την ίδια λογική. Αν εξαιρέσεις την περίπτωση που κινούνται στην ίδια κυκλική τροχιά, οπότε και απλά οι δύο μάζες θα περιστρέφονται γύρω από το μέσο της απόστασής τους, τότε και πάλι θα έχεις διακυμάνσεις στην μεταξύ τους απόσταση που θα εξαρτάται από την μάζα. Αν τώρα έχεις και διαφοροποιήσεις στο βαρυτικό πεδίο από σημείο σε σημείο λόγω ανομοιομορφίας στην κατανομή μάζας της Σελήνης, τότε στην διακύμανση της απόστασης θα εμφανίζονται και συνεισφορές από αυτές τις ανομοιομορφίες.

Αυτό είναι ανάλογο με το να έχεις την πρώτη περίπτωση, όπου οι δύο μάζες πέφτουν ακτινικά, αλλά η Σελήνη προς την οποία πέφτουν, περιστρέφεται και επειδή έχει ανομοιογενή κατανομή ύλης, καθώς περιστρέφεται, οι δύο μάζες βλέπουν διαφοροποιήσεις στο βαρυτικό πεδίο. Σ' αυτή την περίπτωση, η σχετική τους επιτάχυνση δεν θα εξαρτάται από την μάζα της Σελήνης μόνο, αλλά και από τις ανομοιογένειες.

sissa ben dahir είπε...

Thnx Vagelford. δεν υπαινίχθηκα πουθενά ταυτόχρονη πτώση αλλά εν πάσει περιπτώσει κατάλαβα που οφείλεται η διαφοροποίηση των επιταχύνσεων. Εγώ νόμιζα(εσφαλμένα) ότι τελικά θα μπουν στην ίδια τροχιά.
Και πάλι ευχαριστώ για την εκτεταμένη απάντηση.

Άχριστος είπε...

Νομίζω πως θα είναι στην ίδια τροχιά. Είναι παρόμοιο με το GRACE που υπάρχει στη γη από το 2002, αλλά σε αρκετά χαμηλότερη τροχιά λόγω του ότι δεν υπάρχει ατμόσφαιρα. Η αρχή είναι ότι καθώς κινούνται στην ίδια τροχιά με τον ένα "μπροστά" και τον άλλο "πίσω" με x km σταθερή απόσταση, μια τοπική διακύμανση της βαρύτητας θα αυξήσει/μειώσει την απόστασή τους για λίγο, μέχρι αυτή να "πιάσει" και τον δεύτερο.

Αυτό καταλαβα εγώ. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Vagelford είπε...

Κοίταξε, οι λεπτομέρειες εξαρτώνται από το τι τροχιά θα κάνουν τα διαστημόπλοια και δεν βρήκα κάτι στο site για τα στοιχεία των τροχιών που σχεδιάζουν να τα βάλουν. Αλλά κατά βάση αυτό που λες είναι η λογική της όλης ιστορίας. Οι λεπτομέρειες φυσικά είναι λίγο πιο περίπλοκες. Άμα δεις για παράδειγμα στο site για το GRACE, θα δεις ότι οι μεταβολές που ψάχνουν είναι κριμένες μέσα στις μεταβολές που περιέχουν οι τροχιές από μόνες τους (μεταβολές του τύπου που συζητάμε παραπάνω).

Vagelford είπε...

Για να το συμπληρώσω λίγο, αν η τροχιά δεν είναι κυκλική, ακόμα και στην ίδια τροχιά να είναι, θα υπάρχει μια διακύμανση στην σχετική τους απόσταση, αφού για παράδειγμα όταν το ένα σκάφος θα είναι πιο κοντά στο απόκεντρο από το άλλο, τότε θα έχει πιο μικρή ταχύτητα από το άλλο και άρα το άλλο θα το πλησιάσει. Μετά που θα είναι το δεύτερο πιο κοντά στο απόκεντρο, το πρώτο θα απομακρυνθεί. Έτσι θα έχεις την διαμόρφωση στην απόσταση που βλέπεις στις τελευταίες γραφικές.

Άχριστος είπε...

Ναι σίγουρα. Πρακτικά πάντα υπάρχουν πολλά θέματα πχ σε μια ελλειπτική τροχιά θα παίζει ρόλο και το ότι η απόσταση μεταξύ τους μετριέται σε ευθεία. Και σίγουρα πολλά άλλα.

Θα μπορούσα τότε να το περιγράψω καλύτερα λέγοντας ότι παρακολουθούν διαφοροποιήσεις από την "προβλεπόμενη" διακύμανση της διαφοράς μεταξύ τους.

Κάπου επίσης διάβασα το ότι αντίθετα με τη γη όπου οι βαρυτικές ανωμαλίες αυτές μεταβάλλονται, στη σελήνη δεν θα ήταν αναμενόμενο κάτι τέτοιο και αν παρατηρητθεί θα αποτελεί έκπληξη. Λογικό ακούγεται.

Vagelford είπε...

Αυτό που λες για την μεταβολή, φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με την γεωλογική δραστηριότητα, που δεν περιμένεις να υπάρχει στη Σελήνη, αφού δεν έχει ρευστό εσωτερικό.

Vagelford είπε...

Από την άλλη όμως, πιθανών να υπάρχει κάποια παραμόρφωση της Σελήνης εξαιτίας των παλιρροϊκών δυνάμεων που ασκούνται πάνω της, οπότε να υπάρχει κάποια μεταβλητότητα. Εδώ όμως, επειδή η Σελήνη έχει κλειδώσει την ιδιοπεριστροφή της με την περιστροφή της γύρω από τη Γη, η παραμόρφωση που θα προκαλεί η Γη θα είναι σταθερή. Άρα τις όποιες αλλαγές θα πρέπει να τις προκαλεί ο Ήλιος και θα έχουν μια περιοδικότητα 29 ημερών.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαα
παριστάνει τάχα μου τάχα μου η εβραιοσαξονικη ΝΑΣΑ οτι δεν ξερει οτι η δρακονιανη σεληνη ειναι "κουφιο" γεωπλασμενο φυσικοτεχνικο διαστημοπλοιο, με εξωτερικο περιβλημα-θωρακα τιτανιου παχους 50χλμ, και με επιφανειακη πουδρα-αστροσκονη..
Μηπως θα πρεπει να υπενθυμισουμε τους φιλτατους εβραιους της ΝΑΣΑ περι της ερευνας και τα πορισματα των 2 ρωσων ακαδημαικων βασιν και σερμπακωφ στο περιοδικο Σπουτνικ?

Vagelford είπε...

χαχαχαχαχαα... δεν λες τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Και να αφησουν τις ανοησιες οι εβραιοι της ΝΑΣΑ με την εντελώς γελοία θεωρία περι του ταχα σωματος πλανητοειδους μεγέθους πλανήτου Αρη που ταχα χτυπησε τη Γη στο απωτατο παρελθον
τετοιες θεωριες πειθουν μονο κοσμοπολιτικα μασονικα γκοιμ-ζομπις και οχι τους υπερνοημονες ελληνες.
Καμια φυσικη θεωρια μεχρις στιγμης δεν εχει μπορεσει να εξηγησει την εντελως αφυσικη θεση, μεγεθος και τροχια της σεληνης, ενω προσφατη ερευνα του πανεπιστημιου κορνελ απεδειξε οτι η σεληνη ως σκαφος εξωγηινων κανει κατα καιρους αλλαγη τροχιας και αυξηση της εκεντροτητα της με τροπο που δεν μπορει να εξηγηθει με κανενα φυσικο νομο, ουτε με νευτωνιες μηχανικες ουτε με θεωριες σχετικοτητας των εβραιων νευτωνα και αινσταιν.
Όσο για το πλανητικο μπιλιαρδο με πλανητοειδη που χτυπανε τη Γη και σχηματιζουν ταχα τη σεληνη..η περισσευομενη μαζα-συντριμια κοματια απο αυτη την δηθεν συγκρουση δεν εχουν ποτε εντοπιστει και δεν έχουν ποτέ βρεθει με τηλεσκοπια και σκαφη γυρω απο το διπολο γης σεληνης και στα σημεια λανγκραντζ...και ουτε προκειται να βρεθουν..γιατι απλα αυτη η θεωρια ειναι εντελως ηλιθια.

Ανώνυμος είπε...

...εκτος...
εκτος και αν ως συντριμμια κομματια της συγκρουσης δηλώσουν την οπισθεν της σεληνης, μεταλικο 100% τεχνητο πλανητη μαχης Λιλιθ..
αλλα ειναι τοσο απατεωνες που ειναι ικανοι αντι να τους πουνε την φριχτη αληθεια για τον Β'δρακονιανο και εντελως τεχνητο μαύρο κατάμαυρο πλανητη πολεμου τιτανίου Λιλιθ (οπισθεν σεληνης) αυτοι να μεταδωσουν στα γκοιμ οτι οντως βρηκανε και δευτερη σεληνη, πισω απο την σεληνη, και ετσι να ...οριστε γκοιμ!!: αποδειχτηκε σωστο η θεωρια μας για το πλανητικο μπιλιαρδο περι σχηματισμου της σεληνης με συγκρουση με σωμα μεγαθους αρη...υπαρχει τελικα και δευτερη σεληνη..πισω της πρωτης.
γελως!!!

Vagelford είπε...

Δεν έχει και like o blogger...

Μήτρολγλου είπε...

Πες τα ρε ανώνυμε, έχουμε πήξει σε ψευτο-επιστήμονες απατεώνες του εβραιομασωνικοτουρκονεοχριστιανομοργκόθιου λόμπι!

Ανώνυμος είπε...

Vagelford, απο τα κειμενα σου φαινετια οτι εισαι προφανως ενας αρκετα νοημον ανθρωπος και υπερνοημον ελληνας.
Σε καλώ να παψεις να προσκυνας και να στηνεις κ...ο στους απανταχου εβραιους και μασονους ψευτοακαδημαικους ελλαδος και εξωτερικου, και να αποτολμησεις να χρησιμοποιησεις την υψηλη εφυια σου και τα ταλέντα σου για να αρχιζεις να αμφισβητεις άνευ έλεους και δισταγμου της ετσι και αλλιως και εκ φυσεως ψευδεις και παρανοικές θεωριες τους που κατεστησαν την συχρονη επιστημη ενα δογματικο θρησκευτικό μπαχαλο σχιζοφρενικης παρανοιας εντελως αδυναμης και αδυνατης να ενοποιηθει και να χρησιμοποιηθει προς ωφελος της ανθρωποτητας, ενω οι αρχ.ελληνες ειχανε βρει προ χιλιάδων ετών την θεωρια των παντων, σημερα οι διαστροφεις των παντων εβραιοαμερικανοι μασονοι και κινεζοι κανουν τα παντα για να την κουκουλωσουν και εξαφανισουν και κάνουν τα πάντα για να τρελανουν και μαντρώσουν τους υπόλοιπους επιστημονες και την ανθρωποτητα..
Ξεκίνα και χρησιμοποιησε ως βαση τα επιστημονικα κειμενα της οεα στο ιστολογιο ελληνχαος και απο εκει αρχισε να τους ξεβρακωνεις ολους ανευ ελεους!
η αληθεια στο τελος θα νικησει!

Vagelford είπε...

"Vagelford, απο τα κειμενα σου φαινετια οτι εισαι προφανως ενας αρκετα νοημον ανθρωπος και υπερνοημον ελληνας."

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

yioryos είπε...

"..αρκετα νοημον ανθρωπος και υπερνοημον ελληνας.."

xm.. είναι δική μου μόνο εντύπωση πως αυτό είναι μάλλον υποτιμητικό για την νοημοσύνη του έλληνα..; :p


Υγ. και πού 'σαι, έλληνα..! το "νοήμων" εδώ θέλει ωμέγα..

Ανώνυμος είπε...

yiorgos που γραφεις με greeklish το ιδιο ονομα με τον εβραιο προδοτη τυποις πρωθυπουργο της ταλαιωπωρης χωρας μας, εβραιομασωνακι εισαι και θιχτηκες?
μονο τα διαφορα εβραιομασωνακια και θολοκουλτουριαρηδες του διαδικτυου ξιλοκοσκινιζουν τα κειμενα των διανοητικων αντιπαλων τους χρησιμοποιωντας συνηθως ως μοναδικο και πρωτο επιχειρημα την ...ορθογραφια..για να τα πληξουν!
βεβαια τα ιδια εβραιομασωνακια δεν τους ενοχλει καθολου που σήμερα η εβραια bilderberger hanna diamantopoulou επιχειρεί να περάσει τα greeklish και το λατινικο αλφάβητο στην παιδεία, δεν τους ενοχλεί καθόλου που ο εβραιος ραλλης ή ραουλ στο παρελθόν επέβαλε το μονοτονικό και τη δημοτική, και οπωσδήποτε δεν τους ενοχλεί καθόλου και αντιθέτως χαίρονται κιόλας που τα σημερινά ελληνόπουλα θέλουν ειδική πολύωρη μετάφραση για να καταφέρουν μεταβίας διαβάσουν και να κατανοήσουν ένα αρχ.ελληνικό κείμενο ενώ διαβάζουν συνήθως ξένες μεταφράσεις αρχ.ελληνικών κειμένων (μετάφραση στη μετάφραση...) ενώ οι ειδικοί ερευνητές της αρχ.ελλάδας πρέπει να γίνουν ντέντεκτιβ ανώτεροι του σερλοκ κολμς στις βιβλιοθήκες του εξωτερικού για να βρουν τα πρωτότυπα αρχ.κείμενα τα οποία στην ψωροκώσταινα νεοελλάδα του σήμερα είναι από πολύ σπάνια έως ανύπαρκτα..
σου ζητω λοιπον ...ταπεινα συγγνωμη που δεν ψιλοξεσκονισα το κειμενο, ως απλο σχολιο μου σε ενα μπλογκ, και σου ζητω ...εβραιοχριαστιανικα ταπεινα συγγνωμη και δεν το περασα απο δεκα ορθογραφους αυτοματους και μη και απο εκατο νεοελληνικα μονοτονικά λεξικα της δημοτικής, και απο 1000 επενελεγχους ορθογραφικύς και συντακτικούς αυτόματους και μη......
βρε αντε χασου ταλαίπωρε yiorgos jeffrey..μινέικο

Ανώνυμος είπε...

Vagelford, απ'ότι έχω καταλάβει και μάλλον έτσι είναι, ανήκεις σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο έχοντας πιθανόν ήδη κάποια έδρα καθηγητή εκεί, και επειδή μη γελιόμαστε μεταξύ μας, αυτό που σε κάλεσα να κάνεις θα είναι για σένα καθαρή επαγγελματική αυτοκτονία (και το ξέρεις)..εάν τελικά αποφασίσεις να το κάνεις ..θα ήταν σοφό να το κάνεις σε κάποιο άλλο ιστολόγιο με κάποιο άλλο ψευδώνυμο, και με άλλο στυλ γραφής ώστε οι εβραιοχαμούρες και οι μασώνοι χαφιέδες "συναδελφοί" σου του διαδικτύου να μην μπορέσουν να εντοπίσουν τα ίχνη σου, και έτσι έστω και με αυτό τον τρόπο και από αυτό το νεο διαδικτυακό βήμα να τσακίσεις εκ του ασφαλούς και επαρκώς τις διάφορες σύγχρονες σχιζοφρενικές εβραιοσαξονικές σαθρές θεωρίες και κοσμολογίες του κατεστημένου, ως παρανοικές αντιφάσκουσες θεωρίες εκ των πραγμάτων εντελώς αδύνατον να ενοποιηθούν, και ως εβραικες θεωρίες σχεδιασμένες να στηρίζουν και τα σαθρά θεμέλια του δογματικού θρησκευτικού παραλογισμού.

Apeleytheros (Αντώνης) είπε...

yeah, γιατί το κριτήριο για να στηρίξεις μια άποψη είναι αποκλειστικά η (πληγμένη) δημοτικότητα της.

Για την ορθότητα της, χεστήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Νετρίνα ταχύτερα από το φως
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231129748

φαίνεται ξύπνησαν στο CERN και τα μεταξύ τους πηγαδάκια εδώ και χρόνια που γελούσαν με τις εβραικές μαλθακίες μετατράπηκαν πλέον σε επίσημες ανακοινώσεις. Καιρός ήταν!
ο εβραιος φαντασιόπληκτος βλαξ αινσταιν και οι ψευδοθεωριες του ψοφησαν οριστικα και αμετακλητα..
αρκετα οι διαστροφεις πασεις αληθειας εβραίοι/σαξονες/κινέζοι διεστρεψαν τις ελληνικες αρχ.επιστημες.
αντιπαραβαλετε και με την μεταβλητη ταχυτητα φωτος που ξανα-ανακαλυψε ο νανοπουλος
οπως και με την τριτη μορφη της υλης που ξανα-ανακαλυψε ο νανοπουλος (ουδετερούλη)
και λεω ξανα-ανακάλυψε διοτι αυτα τα γνωριζαν ηδη οι αρχ.ελληνες και ειδικά οι προσωκρατικοί κοσμολόγοι.

OneOdysseus είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
St_Anger είπε...

Έχω την υποψία ότι αυτός ο "Ανώνυμος" είσαι εσύ Vagelford, και μπαίνεις έτσι για να.. πατάξεις την δικτατορία των εβραιομασόνων, δρακονιανών κινέζων κλπ κλπ!
Ουπς.. σε αποκάλυψα; Χαχαχαχα
Εντάξει έχουν πλάκα, αλλά έχεις κι εσύ υπομονή...

Vagelford είπε...

Δεν μπορείς να φανταστείς...

Ανώνυμος είπε...

Δικτατορία και δεν συμαζεύετε St_Anger. Δικτατορία που δηλητηριάζει και φυλακίζει πνεύμα-συναίσθημα-και σωμα.. Δικτατορία παράνοιας και αισχρών ψευδών που ξεκινάει από τις θρησκείες και διακλαδώνεται σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας: πολιτική-οικονομία-κοινωνικές δομές-επιστήμες-κλπ-κλπ
Δικτατορία με σκοπό την διάλυση των εθνών λευκής + μαύρης φυλής και την επικράτηση των μογγολικών επιμειξιών και των κινέζων με τελική επικράτηση μόνο των κινέζων στον αρμαγεδδώνα ή 3ο παγκόσμιο πόλεμο.
Δικτατορία που μπορούν να πατάξουν μόνον οι υπερνοήμονες έλληνες εάν αφυπνισθούν σε αυτά τα 3 επίπεδα (πνεύμα-συναίσθημα-σώμα).
Όχι δεν είμαι ο vagelford αλλά θα επιθυμούσα να μου μοιάσει και να απεγκλωβιστεί επιτέλους και αυτός από τα δεσμά της δικτατορίας που τον έχει αλυσοδεμένο στο σπήλαιο του πλάτωνος.
Τον καλώ να αφυπνισθεί βίαια και να γίνει επιπστημονικός σύμβουλος του ελληνχαος!

Ανώνυμος είπε...

Για το Opera θα γράψουμε τίποτα ή τεμπελιάζουμε;

Ανώνυμος είπε...

Το opera είναι πολύ πίσω..
Ήδη προ πολλών ετών ανώνυμοι έλληνες φυσικοί και τεχνικοί έχουν πετύχει ταχύτητες δεσμών νετρίνων 6 φορές την ταχύτητα του δικού μας φωτος..
Ισως καποια στιγμή τους φτάσει και το παρωχημένο CERN..
Αν τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη υπολογίζω ότι σε 1-2 χρόνια να έχουν βρει το cern και οι αμερικανοι 20-50% πιο γρηγορες ταχυτητες απο το φως.. αν δεν χρεοκοπήσουν πρώτα.

Ανώνυμος είπε...

Η Ο.Ε.Α. με τα φίλια Ιστολόγια της “Συγχαίρουν” το Νέο Ελληνικό ψευδο-επιστημονικό και ψευδο-ακαδημαϊκό μασονικό πουσταριό και πουταναριό των Ελληνικών πανεπιστημίων

Η Ο.Ε.Α. με τα φίλια Ιστολόγια της “Συγχαίρουν” το Νέο Ελληνικό ψευδο-επιστημονικό και ψευδο-ακαδημαϊκό μασονικό πουσταριό και πουταναριό των Ελληνικών πανεπιστημίων το οποίο,αμέσως μετά το άρθρο της Ο.Ε.Α. περί της διαψεύσεως της γενικής θεωρίας της Σχετικότητας και της ειδικής θεωρίας της Σχετικότητας του Εβραίου απατεώνος Αλβέρτου Αϊνστάιν από τους Έλληνες Υπέρ-επιστήμονες Νανόπουλο και Τσόλκα,μέσω του in.gr ιδέ link http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231130237 ,αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να μηδενίσει το κολοσσιαίο επίτευγμα των ως άνω Ελλήνων Υπέρ-Επιστημόνων,και να υπερασπίσει την ψευδή θεωρία της Σχετικότητας του Εβραίου Αϊνστάιν.
Έτσι ως επιστημονικόν επιδόρπιο,η Ο.Ε.Α. βάζει στο τραπέζι το ζήτημα των Υπέρ-νετρίνων ταχύτητας C*10^6,ήτοι ταχύτητας 1 εκατομμυρίου φορές την ταχύτητα του φωτός,και των Υπέρ-υπέρ-νετρίνων ταχύτητας C*10^12,ήτοι C*1(000.000.000.000) φορές την ταχύτητα του φωτός.
Ήδη η Ο.Ε.Α.,εις τον αυτοσχέδιο οπλισμό της νετρίνο-nazer χρησιμοποιεί την πρώτη τάξη νετρίνων ταχύτητας C*5,8 ήτοι ταχύτητας εξαπλάσιας της ταχύτητας του φωτός.
Στα εργαστήρια της Ο.Ε.Α.,αυτά τα απλά νετρίνο συνοδεύονται αυτομάτως και επαγωγικώς από υπέρ-νετρίνα ταχύτητας C*10^6 και C*10^12 είναι ακόμη πρακτικώς μη διαχειρίσιμα λόγω του ότι η Ο.Ε.Α. δεν διαθέτει ακόμη τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικού στραγγαλισμού και κατευθύνσεως δέσμης για τόσο υψηλές ταχύτητες.
Αυτά προς το παρόν.
Καραγεωργίου Γιάννης
Εκπρόσωπος Ο.Ε.Α.

ΕΛΛΗΝ & ΧΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Φιλτατε Vagelford,
Άσε το παρωχημένο Opera και τον αποτυχημένο παράφρωνα κλέφτη Αινστάιν και διάβασε το συντομότερο το Ανδρομεδια φυσική:

ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑ ΦΥΣΙΚΗ
http://www.easy-share.com/1913778906/ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑ+ΕΛΛΗΝΙΚΉ+ΦΥΣΙΚΉ.rar

και τότε θα δεις το φως το αληθινο!
Το φως του λαμπρου φωτοφορου ελληνικου πολιτισμου που καποιοι προσπαθουν να εξαφανισουν ολοσχερως (και θα αποτύχουν ολοσχερώς)

Ανώνυμος είπε...

Και για να επιστρέψουμε στο αρχικό μας θέμα της δρακονιανής ναυαρχίδας Λεβάν ή Σελήνης, η ο.ε.α. έχει πετύχει ακτινογράφιση του κοίλου ολομεταλλικού μηχανικού εσωτερικού της σελήνης ήδη από τη δεκαετία του 1980 μέσω ακτινοβολιών νετρίνων-νειζερ.. δευτερογενούς και τριτογενούς κλάσεως.. Τα πορίσματα της ακτινογράφισης μπορείτε να τα διαβάσετε στο μνημειώδες κείμενο ΙΑ'1988 στο ιστολόγιο Ελληνχαος. Προσοχή: Κείμενο επώδυνης βίαιας αφυπνίσεως για προετοιμασμένους εγκεφάλους, κείμενο ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ανηλίκους και για άτομα με σοβαρά ψυχολογικα-ψυχονοητικά προβλήματα.
Το διαβάζετε με τη δική σας ευθήνη.

Vagelford είπε...

Το πλάνο είναι να γράψουμε... αλλά να δούμε τι θα γράψουμε...

Vagelford είπε...

Αγαπητέ

ΕΛΛΗΝ & ΧΑΟΣ

Θα σε παρακαλέσω να αποφύγεις τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς αν όχι για άλλους λόγους, τουλάχιστον για λόγους αισθητικής.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Vagelford,
οι ύβρεις δεν είναι ύβρεις αλλά έκφραση δίκαιας αγανάκτισης και πολεμική εναντίον του αντίπαλου.
Αν έμπαινες στο πετσί μας και κατανοούσες και εσύ πόσο έχει εξαπατηθεί και αλλωθεί ο νεοέλληνας όχι μόνο θα συμφωνούσες με τις "υβρεις" αλλά ίσως ακόμα και εσύ να "έβριζες" χειρότερα..
στην αρχ.ελλαδα ύβρις θεωρούνταν όταν κάποιος ή κάτι παραβίαζε και πήγαινε ενάντια στη φύση (π.χ. ομοφυλόφιλες παρά φύσει πρακτικές)
το ίδιο το σύγχρονο κατασαπισμένο σύστημα είναι μια πελώρια ύβρις και οχι τα κείμενα μας!

Ανώνυμος είπε...

Ο.Ε.Α. ΠΕΡΙ ΑΙΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΩΝ - ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/10/blog-post_05.html