Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς σχόλια...

Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκαν τα Times Higher Education World University Rankings και ένα από τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν το πόσο απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι κανένα από τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν βρίσκεται μέσα στα 200 καλύτερα του κόσμου, ενώ η Κρήτη βρίσκετε στη θέση 279.

Φυσικά το να ακουστεί ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια απογοήτευσαν είναι απόλυτα αναμενόμενο.

Αυτό που δεν πρέπει να περιμένει να ακούσει κανείς είναι:

Α) ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών έκοψε τις υποτροφίες για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής και για Μεταδιδακτορική Έρευνα στην Ελλάδα, γιατί λέει έχουν χρηματοδοτηθεί αρκετοί από το πρόγραμμα Ηράκλειτος (ναι, αυτό που είχε προκηρυχθεί πριν από 3 χρόνια και έκανε ή τουλάχιστον είχαν υποσχεθεί ότι θα κάνει την πρώτη εκταμίευση τώρα τον Ιούλιο/Αύγουστο και η απόφαση του ΙΚΥ φυσικά είναι από 17 Ιανουαρίου 2011),

Β) ότι γίνονται περικοπές ή καταργούνται παροχές από την φοιτητική μέριμνα για τους μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς φοιτητές και συγκεκριμένα καταργείται το δικαίωμα σίτισης στην φοιτητική λέσχη (που σύμφωνα με κάποιους δεν το είχαν και ποτέ),

Γ) ότι οι αμοιβές των μεταπτυχιακών/διδακτορικών φοιτητών από το επικουρικό έργο των εργαστηρίων δεν πληρώνονται (οι τελευταίας αμοιβές που δόθηκαν ήταν με καθυστέρηση 15 μηνών ενώ για το επικουρικό έργο του προ-προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους έχουν περάσει 13 μήνες and counting...),

Δ) ότι για ακόμα μία φορά χάνουμε την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές του εκδοτικού οίκου Elsevier,

03-10-2011
Ο Σ.Ε.Α.Β. επιθυμεί να ενημερώσει την ακαδημαϊκή κοινότητα για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της πρόσβασης στις ηλεκτρονικές πηγές του εκδοτικού οίκου Elsevier. Όπως διαπιστώθηκε κατά την 67η Σύνοδο των Πρυτάνεων (1-2 Ιουλίου 2011), οι προσφορές που είχαμε λάβει από τον εν λόγω εκδοτικό οίκο για την ανανέωση της σύμβασης πρόσβασης στις πηγές του (ScienceDirect και Scopus) για το έτος 2012 (και μετά) ήταν «εξαιρετικά αρνητικές» (ΑΠΟΦΑΣΗ 5, 67η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε.). Δυστυχώς και παρά τις προσπάθειές μας, ο Elsevier δεν κατέθεσε μέχρι σήμερα καμία άλλη, βελτιωμένη πρόταση. Εν τω μεταξύ, όπως και όλοι μας καθημερινά το βιώνουμε,τα οικονομικά δεδομένα και για τα Πανεπιστήμια έχουν αλλάξει δραματικά επι τα χείρω και οι εκτιμήσεις για το επόμενο έτος προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση με περικοπές στον προϋπολογισμό του Σ.Ε.Α.Β. για τα περιοδικά. Υπό τις παραπάνω συνθήκες η ανανέωση της σύμβασης με τον Elsevier για το έτος 2012 θεωρείται αδύνατη. Τέλος καθώς ο εν λόγω εκδοτικός οίκος μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει την πληρωμή του για το τρέχον έτος, ενδέχεται να διακόψει στα μέλη του Σ.Ε.Α.Β. την πρόσβαση στις πηγές του στις 5 Οκτωβρίου.

Και ένα ακόμα όμορφο, Για να πάρεις πάσο πρέπει να κάνεις δήλωση νομιμοφροσύνης...

Είπαμε, no comments...

4 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Όχι άλλον άνθρακα!

Τρελός Επιστήμονας είπε...

Μα δεν το έχεις ακούσει αγαπητέ; Δεν φταίνε οι υπο-χρηματοδοτήσεις για την κατάντια των ελληνικών πανεπιστημίων. Δεν φταίει το γεγονός πως η έρευνά τους είναι ανύπαρκτη. Και πλέον για την ανυπαρξία αυτή δεν ευθύνεται μόνο η υπο-χρηματοδότηση αλλά και η ανυπαρξία που έχει θεσμοθετηθεί!

----------------------------------------------------------------
"Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (Ε.Π.Ι.) που ιδρύθηκαν κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 17 του ν. 2083/1992 και τα Κέντρα Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε.) που ιδρύθηκαν κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 13 του ν. 1514/1985 ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ από την παρέλευση δύο ετών από την δημοσίευση των Οργανισμών των οικείων ιδρυμάτων. Έως την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ τους σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο μπορούν να συγχωνεύονται δι' απορροφήσεως από τα Ν.Π.Ι.Δ. των οικείων ιδρυμάτων, που προβλέπονται στο άρθρο 58, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα με απόφαση του Συμβουλίου ή των Συμβουλίων των οικείων ιδρυμάτων"

(Νέος "νόμος Πλαίσιο" Άρθρο 80, παράγραφος 14)
--------------------------------------------------------------

Επίσης δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ άρθρο το οποίο να αναφέρεται στην έρευνα αυτό καθ' εαυτό!

Αντ' αυτών, φταίνε οι κακοί καθηγήτες και οι κακοί φοιτητές, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

Οι αριστεροί θολοκουλτουριάρηδες καθηγητές, οι καθηγητές που πήραν την θέση "χωρίς να το αξίζουν" (λες κι όσοι το λένε είναι καλύτεροί τους), οι αιώνιοι φοιτητές, οι φοιτητές που τολμάνε να πίνουν καφέ, οι καταλήψεις (τι κι αν οι "ανοιχτές σχολές" στην Ελλάδα ισούνται με "κλειστές" στην ουσία;) κλπ. Η κυβέρνηση δεν φταίει σε τίποτα!

Και μην ξεχνάτε, κάθε λύση είναι καλή, κι ας κάνει τα πράγματα χειρότερα!

Vagelford είπε...

Να σου θυμίσω και την υπέροχη εκείνη ιστορία με τα ερευνητικά ινστιτούτα και το Αστεροσκοπείο Αθηνών, που από όσο ξέρω, τελικά ακόμα εκκρεμεί (αν και είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις στον προηγούμενο διευθυντή)...

Ανώνυμος είπε...

Στην νεοελλάδα (κατάντημα της αρχ.ελλαδας και ακομα χειροτερο κατάντημα της αρχετυπης ελλάδας) χάθηκαν οι έννοιες και πάνω από όλα χάθηκε η αξιοκρατία-αριστοκρατία!
Ολοι οι νεοέλληνες σήμερα νιώθουν περήφανοι και καμαρώνουν σαν (ηλιθια) γύφτικα σκεπάρνια που η ελλάδα και οι ελληνες (ταχα) γένησαν την φοβερη "σουπερ-ντουπερ" δημοκρατία(μη χέσω!) Αγνοούν οι πανηλίθιοι νεοέλληνες ότι η δημοκρατία δεν είναι ελληνικό φρουτο αλλά καθ'ολα εβραικο-μογγολικό-σημιτικό φρούτο του εβραιο-σημιτικού Δήμου Γεφυραίων (Γεφυρ-Γεβερ-Εβερ-Εβερτ-Εβραιων) μετά την δολοφονία των αρίστων Πεισιστρατιδών από τους ομοφυλοφιλους (ερωτιδεις) εβραιους με τα εξελληνισμένα ονοματα Αρμόδιος και Αριστογείτονας. Αγνοούν επίσης οι πανηλίθιοι πίθικοι ξενολιγούρηδες θολοκουλτουριάρηδες νεοέλληνες ότι η δημοκρατία είναι το αφύσικο και χείριστο των πολιτευμάτων και η εκτροπή της πολιτείας σύμφωνα με τον άριστο πολιτειολόγο της αρχ.ελλάδας Αριστοτέλη, και για τον εξής απλό πρωταρχικό λόγο, ότι στη δημοκρατία το ραδίκι(λαμόγιο-νάνος) έχει το ίδιο δικαίωμα της 1 ψήφου με τον Πλάτανο(Αριστος-γίγαντας). Ετσι λοιπον φτασαμε στο σωτηριον ετος 2011 μετα εβραιου χριστούλη, να εχει καταπατηθεί κάθε έννοια αριστοκρατίας και αξιοκρατίας. Τα πάντα γίνονται βάση του μέσου, παντού ισχύει το μέσο, το βύσμα(στο στρατό) και η αναξιοκρατία, ενώ μας κυβερνούν εβραιοι-μασόνοι και έχουμε εβραιογενή θρησκεία ...το αποτελεσμα ειναι οτι αν δεν εισαι κομματόσκυλο-μαντρόσκυλο οργανωμένος από νωρίς μέσα στις κοπρο-νεολαίες τους στα πανεπιστήμια, και αν δεν εισαι ορκισμένος εθνομηδενιστής ανθέλληνας "πολιτης του κοσμου"(μη χέσω), και αν δεν εισαι εβραίος ή μασονος πισωκίνητος, αν δεν εχεις δηλαδή ξεπουλήσει συνείδηση, ψυχή και πρωκτό στον διάολο, ακαδημαική έδρα, ερευνητικό ίδρυμα και προκοπή γενικώς δεν βλέπεις σε αυτό τον κακόμοιρο εκφυλισμένο τόπο που κάποτε φωτοδότησε και εκπολίτισε την βάρβαρη ανθρωπότητα.
Ως φυσικό, με διαλυμένη εντελώς την αριστοκρατία-αξιοκρατία, με εβραιους ραββίνους να μας κυβερνάνε με προβειά "ελληνικού κομματόσκυλου-μαντρόσκυλου", ως φυσικο λοιπόν, τα μεγαλύτερα μυαλά της ελλάδος, και ιδίως αυτά που έχουν το χούι και το "κακό ελάττωμα" να είναι ανένταχτα και να μη μαντρώνονται σε νεολαίες κομματων, μασονικές στοές, ιερατεία, κλπ, καταρρακώνονται και συντρίβονται άνισα και άδικα και άτιμα από τον φθόνο του αμαθούς όχλου.. Διότι όλα ξεκινάνε από νωρίς, από τα παιδικά χρόνια και το σχολείο.. ο φθόνος της ευρείας αμαθούς μάζας εναντίον των λίγων από τη φύση προικισμένων ηγετών αρίστων..."φυγε φυτουλα!".."φύγε σπασίκλα" , κλπ, κλπ ..κλπ τα τυπικά συνθήματα της αμαθους "σνομπ"(μη χέσω!) εβραιοδημοκρατικής μάζας των μετριοτήτων..
Ως φυσικό οι λιγοστοί άριστοι ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ γενάει αυτός ο ιερός τόπος, αντι να τοποθετηθούν από νωρίς σε "ειδικά σχολεία αρίστων" ώστε να τοποθετηθουν κατόπιν στις κατάλληλες υψηλές θέσεις για να γίνει η Ελλάδα ξανά αυτό το τεράστιο και λαμπρό που κάποτε ήταν, παραγκωνίζονται και ισοπεδώνονται στο περιθώριο της "σοσιαλιστικής (αφύσικης) ισότητας", ή καταφεύγουν στην ξενιτιά όπου τα ταλέντα τους γίνονται αντικείμενο αισχρούς εκμετάλευσης και ανελέητου ξεζουμίσματος από τα νεοταξικά κέντρα και παράκεντρα αδίστακτων εβραιων,σαξονων, και κινεζων εγκληματικών καθαρμάτων και οργανώσεων που δεν υπολογίζουν ούτε πλανήτη, ούτε φύση, ούτε ανθρώπους, ουτε ζωα, ουτε πολιτισμό ουτε τίποτε, προκειμένου να κυριαρχήσουν παγκόσμια και να υποδουλώσουν την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
και σιγουρα θα καταλαβαινεις τι εννοω vagelford.
ο φιλος σου ανωνυμος.