Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ο Άγνωστος Tesla...

... άγνωστος θα παραμένει όσο η βλακεία κυριαρχεί. Και δυστυχώς η χθεσινή εκπομπή των Πυλών του Ανεξήγητου, ήρθε να επιβεβαιώσει θεαματικά αυτή τη θλιβερή διαπίστωση. Και αυτό γιατί ο κόσμος δεν θέλει γνώση, δεν ενδιαφέρεται για την γνώση. Ο κόσμος θέλει παραμύθια. Ο "άγνωστος" Tesla... εμ που να τον μάθεις ρε ζώο τον Tesla όταν δεν έχεις ενδιαφερθεί ποτέ για τον κόσμο στον οποίο ζεις; Χρησιμοποιείς την τεχνολογία σαν να ήταν μαγεία, χωρίς καμία αντίληψη του πως και γιατί δουλεύουν τα πράγματα. Προτιμάς να φτιάχνεις μαγικά παραμυθάκια με ιππότες και τέρατα, φανταστικές μηχανές, υπερόπλα και συνωμοσίες. Και ο προαγωγός της βλακείας να επιμένει, "Η επιστημονική γνώση μας λέει αυτό... αλλά πρέπει να παρουσιάσουμε όλες τις απόψεις..." 2 ώρες πλύση εγκεφάλου και μετά απαξίωση και της επιστήμης.

Τι μάθαμε λοιπόν χθες για τον Tesla; Μάθαμε ότι αυτός σχεδίασε το HAARP που είναι υπερόπλο για τον έλεγχο του καιρού, του νου και για να προκαλεί σεισμούς. Μάθαμε ότι ο Tesla σχεδίασε το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Μάθαμε ότι είχε σχεδιάσει να ζήσει μέχρι τα 106, αλλά επειδή πέθανε στα 87, προφανώς δεν πέθανε από φυσικά αίτια και άρα κάποιοι μπορεί και να τον δολοφόνησαν...

Έλεος με την μαλακία. Κόψτε την πρωινή τουλάχιστον.

Ο Tesla λέει ανακάλυψε την ασύρματη μεταφορά ενέργειας. Τι σημαίνει αυτό; Δεν σημαίνει τίποτα. Είναι απλά ένα πυροτέχνημα που πέφτει για εφέ στη συζήτηση.
Η ηλεκτρομαγνητική επαγωγή είναι γνωστή από την εποχή του Faraday.
Ναι, αλλά η ασύρματη μεταφορά ενέργειας δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα πουθενά. Μα πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι ρε άνθρωπε; Που ζεις; Η πιο γελοία εφαρμογή είναι καταρχήν οι μετασχηματιστές και τα τροφοδοτικά. Ναι, με ηλεκτρομαγνητική επαγωγή δουλεύουν αυτά. Έχεις ασύρματη μεταφορά ενέργειας από το πρωτεύον πηνίο στο δευτερεύον. Δεν το ήξερες; Τότε μάλλον δεν έχεις βγάλει το δημοτικό. Ας πρόσεχες.
Ε καλά, δεν πιάνεται αυτό. Είναι πολύ κοντά. Σε μεγάλες αποστάσεις δεν έχει υπάρξει ασύρματη μεταφορά ενέργειας. Έτσι σου είπανε; Για κούνα το κεφάλι σου να δεις αν κουδουνίζει. Και το χαζοκούτι που σου έχει κάνει το μυαλό πουρέ, πως νομίζεις ότι δουλεύει; Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι διάφοροι ραδιοφωνικοί, τηλεοπτικοί κλπ πομποί τι νομίζει ότι είναι; Δεν είναι ασύρματη μεταφορά ενέργειας αυτό; Σίγουρα δεν είναι αρκετά αποδοτικός τρόπος να μεταφέρεις ενέργεια, αλλά αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει εφαρμοστεί μια τέτοια μεθοδολογία για την ηλεκτροδότηση. Φυσικά δεν είναι αυτοί οι δύο, οι μοναδικοί τρόποι. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται τελευταία (με τη βοήθεια επαγωγικών συντονισμών).

Και για να πάμε και παρακάτω, όλες οι πιο θεαματικές (υπερόπλα κλπ) εφευρέσεις που του αποδίδονται, έχουν σχέση με τον φωτοφόρο αιθέρα (Tesla waves κλπ) του οποίου ήταν οπαδός. Έχουν να κάνουν δηλαδή με φυσική του 19ου αιώνα που ξεπεράστηκε τόσο από το πείραμα, όσο και από τη θεωρία. Αλλά με τον "αιθέρα" έχουμε κόλλημα εδώ στο ελλαδιστάν, γιατί ο "αιθέρας" είναι ελληνικό φρούτο. Καταιγίδα εν κρανίω, τι να λέμε τώρα.

Τέλος πάντων, ποια είναι η ουσία; Η ουσία είναι ότι ο Tesla ήταν ένας πραγματικά μεγάλος εφευρέτης (ηλεκτρολόγος), που τον έφαγε το σύστημα και τα συμφέροντα της εποχής όταν ήταν ζωντανός, αλλά τον έχουν πνίξει σε ακόμα χειρότερα σκατά μετά θάνατον. Και είναι τόσο βαθιά τα σκατά στα οποία τον έχουν ρίξει οι fans του παραμυθιού και της βλακείας, που αμφιβάλω πάρα πολύ αν θα καταφέρει να βγει ποτέ.

Και αναμένουμε και τραγικότερη συνέχεια. Επόμενο θύμα τις προσεχείς εβδομάδες, θα είναι ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, που ως γνωστόν είναι και δάσκαλος του Einstein και του έκανε και φροντιστήρια.


----------------------------------
Update (19/5/10): Κάποιος άνοιξε θέμα στο forum του pyles.tv με τίτλο:
"Ενας Vagelford μαζεύει κλικ για το Blog του βρίζοντας σας κ. Χαρδαβέλλα!!"

Με αφορμή αυτό, πρέπει να πω κάτι. Φίλε αναγνώστη, το κείμενο αυτό απευθύνεται σε εσένα. Κατ' επέκταση αν βρίζει κάποιον, βρίζει εσένα. Βρίζει εσένα που ζεις ακόμα στον μεσαίωνα. Εσένα που αναζητάς τα μαγικά παραμυθάκια και απορρίπτεις συνειδητά την γνώση και την πρόοδο. Εσένα που τρέχεις σε καρμικούς αστρολόγους και σε μέντιουμ που μιλάνε με τον άλλον κόσμο και ψάχνεις την μαγεία που προσφέρουν οι διάφοροι mentalists, ενώ πετάς στα σκουπίδια την πραγματική μαγεία και ομορφιά του κόσμου μας. Εσένα που πιστεύεις σε κούφιες Γαίες και Νεφελίμ από τον Σείριο. Εσένα που αναζητάς την τρομολαγνεία των υπερόπλων και των κοσμικών καταστροφών από αόρατους πλανήτες ή υπερφυσικές κοσμικές δυνάμεις. Εσένα που σε τελική ανάλυση, διαβάζεις όλα αυτά και θεωρείς ότι γράφτηκαν για εσένα. Και μετά αν θέλεις αφορά και αυτούς που τα εμπορεύονται όλα αυτά.

37 σχόλια:

SykoFantiS_Bastoyni είπε...

Δεν άντεξα να δω πάνω από 10 λεπτά από το πανηγύρι της ανοησίας του Χαρδαβέλα και των άλλων φρούτων. Ευγε για τη δημοσίευση...

nik-athenian είπε...

Είχα καιρό να σε επισκεφτώ και σε βρίσκω πάντα μαχητικό. ;-)

Vagelford είπε...

SykoFantiS, ευχαριστώ για το σχόλιο. Δεν ήταν πάντως για να δεις και πολύ. Εμένα ας πούμε ότι είναι το βίτσιο μου να ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Τουλάχιστον οι καλεσμένοι ήταν σχετικά σοβαροί και σε κάθε ευκαιρία έλεγαν ότι όλα αυτά είναι βλακείες, αλλά όταν σου έχει στα βίντεο τη Σάρα και τη Μάρα να λένε όλη την ώρα το μακρύ τους και το κοντό τους, η ζημιά έχει γίνει.

Ο Τσαμπαρλής με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ που πάει σε αυτές τις εκπομπές ρε γαμώτο. Είναι πολύ κρίμα.

Από την άλλη, δεν ξέφυγε από την σχετική παραφιλολογία ούτε ο Σαββίδης, ο οποίος είχε καλέσει τους Στρωματιά και Στάμκο να μιλήσουν για τα υπερόπλα Tesla. Άλλο κρίμα και αυτό.

Nik πράγματι είχες καιρό να περάσεις. Ελπίζω να είναι όλα καλά. Και να μην χανόμαστε ;)

Νομίζω είπε...

Δεν διαφωνώ για τον βιασμό της προσωπικότητας του Tesla, επειδή λόγω της αποστασιοποιημένης του ζωής στοχοποιήθηκε ως μυστήριος κι εκκεντρικός, με αποτέλεσμα κανάλια σε υπανάπτυκτες χώρες να κάνουν τέτοιου είδους εκπομπές αλλά ας δούμε πως στο πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης εμπνέονται ακόμη από το έργο του:
http://www.ametron.gr/?p=253

Με το ότι ο Τέσλα ήτο ΈΛληνας ασχολήθηκαν; Ή δεν έχει κηρυχθεί ακόμη New Age Δικτακτορία;

Vagelford είπε...

Φυσικά και ασχολήθηκαν. Ο Tesla είχε Ελληνικές ρίζες, αλλά και να μην είχε, τις ιδέες του τις πήρε από τους Αρχαίους Έλληνες...

Κλασσικά πράγματα.

Η ιστορία με το MIT πάντως έχει πολύ ενδιαφέρον. Το είχα δει και εγώ στο TED.

Stazybο Hοrn είπε...

Το κακό είναι ότι πραγματικά υπονομεύουν με όλες αυτές τις βλακείες ένα σπουδαίο μυαλό, με uncredited -δε μούρχεται στα ελληνικά- συνεισφορά στο σύγχρονο πολιτισμό μας. Βούτυρο στο ψωμί των απογόνων του Έντισον.

(υγ, και μετά σβήστο: διόρθωσε εκείνο το εν κρανίΩ)

Γιώργος είπε...

Όλα για το "ξεροκόμματο" γίνονται ρε παιδιά.

Θέατρο να γίνεται να σηκώνονται οι θεαματικότητες και τίποτε άλλο.

Το θλιβερό είναι αυτό, που λέει και ο Vagelford, να βλέπεις σοβαρούς ανθρώπους να συμμετέχουν για λόγους καθαρά public relations με τον X δημοσιογράφο.

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι αυτή η ιστορία με το ΜΙΤ και TED να σταματήσει κάποτε. Μια πανάρχαια ιδέα σε νέα συσκευασία ιλουστρασιόν, που αγγίζει τα όρια της απάτης. Εκτός αν το ΜΙΤ επειδή είναι το ΜΙΤ μαζί με ΤΕD βρίσκονται στο απυρόβλητο και ποτέ δεν πρέπει να τους στεναχωρούμε.

Zaphod είπε...

Hρωας! ηρωας!

Ειδα 5 λεπτα (νμζ) οπου κατι αρχισα να ακουω για τα chemtrails ως εφαρμογες των υπεροπλων τεσλα (!!! ή κατι τετοιο. Επαθα ολιξη κωφωση και αμνησια απο το σοκ και παρολιγο κολικο νεφρου.) Ευτυχως η δικια μου αλλαξε καναλι γρρρήγορα!

Μου άρεσε η...σύνοψη πάντως:

"Μάθαμε ότι αυτός σχεδίασε το HAARP που είναι υπερόπλο για τον έλεγχο του καιρού, του νου και για να προκαλεί σεισμούς. Μάθαμε ότι ο Tesla σχεδίασε το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Μάθαμε ότι είχε σχεδιάσει να ζήσει μέχρι τα 106,"

Επισης φανταζομαι πως νικησε το σατανα, ετρωγε ωμα μοσχαρια για πρωινο, θεραπευσε το aids πριν εμφανιστει και μιλουσε τακτικά με εξωγήινους!

vaggelis1984 είπε...

Δυστυχώς όμως όταν δεν διδάσκεται κανείς στα σχολεία Ιστορία των Επιστημών (αν και υπάρχει μάθημα επιλογής) αλλά και με τον τρόπο που γίνεται η Φυσική στα σχολεία (που να κάνουν κάποιο απλό πείραμα επαγωγής, αφού είναι εκτός ύλης...) μεγαλώνουμε γενιές αγραμμάτων και κάποιοι θησαυρίζουν σε βάρος της (ελληνικής) βλακείας.
Με τόσο κάρβουνο που είχε η εκπομπή φοβήθηκα μην ξεχάσω και αυτά που ήξερα!

Γιώργος είπε...

"Φήμες λένε ότι η έκρηξη στην Τονγκούσκα, οφειλόταν σε αποτυχημένο πείραμα του Τέσλα. Εγώ χαίρομαι που υπήρξαν στο παρελθόν τόσο οραματιστές επιστήμονες που μπόρεσαν να προβλέψουν τα επιτεύγματα της σημερινής εποχής, γιατί αυτό μας δίνει ελπίδα ότι κάποιες από τις τρελές προβλέψεις τον επιστημόνων, όπως βάσεις στην σελήνη, ή αποστολή διατημοσυσκευής στον α Κενταύρου θα γίνουν πραγματικότητα έως το 2100."

Σχόλιο στις πύλες. Ένας γνωστός μου έλεγε βρέχει λεφτά και 'μεις κρατάμε ομπρέλλα. Η αμάθεια του κόσμου είναι business oportunity...

pølsemannen είπε...

Για το Tesla Roadster είπε; (Ότι να 'ναι...)

JustAnotherGoneOff είπε...

"η ασύρματη μεταφορά ενέργειας δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα πουθενά"

Όμως, καλά θυμόμουν ότι η SONY ασχολείται ακριβώς με αυτό.

KrizD είπε...

Vagelford you are the man!!

Vagelford είπε...

pølsemannen, το είπαν και αυτό...

Τυχαία την είπαν "Tesla";

Θα ανεβάσω και κανένα video μου φαίνεται με τα best of.

Άχριστος είπε...

Αν και συμφωνώ με την ουσία του ποστ, διαφωνώ με το τι τελικά κάποιος πετυχαίνει κάνοντας τόσο επιθετική κριτική σε εκπομπές τύπου χαρδαβέλα. Γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η φαντασία είναι η κινητήρια δύναμη της επιστήμης. Είναι προτιμότερο πχ κάποιος να φαντάζεται "μαλακίες" για κάτι που δεν ξέρει, παρά να του απαγορέψουμε να φαντάζεται. Θα ήταν πολύ καλύτερο κάποιος που ξέρει το θέμα, να του πει ευγενικά "κάνεις λάθος εδώ κι εδώ γι αυτό και γι αυτό", παρά να του πει "είσαι τελείως άκυρος και φαντασιόπληκτος", κάνοντας επίσειξη ανωτερότητας IQ, το οποίο φυσικά προκαλεί ενστικτώδη αντίδραση. Τέλος, όσον αφορά τον Τέσλα μην ξεχνάμε και τι τύπος ήταν, καταρχήν ήταν καθαρά μηχανικός, δεν είχε επιστημονική μέθοδο άλλη από το ότι απλά έκανε κάτι που δούλευε, ήταν ψώνιο, σόουμαν, ήθελε να εντυπωσιάζει, πιθανότατα αν ζούσε στις μέρες μας θα ήταν ο ορισμός του μαϊντανού. Το μόνο που είχε ήταν μία εκπληκτικά ρεαλιστική αντίληψη/φαντασία οσον αφορά τον ηλεκτρομαγνητισμό γενικότερα, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά που σκεφτόταν και έκανε να είναι σωστά και όντως να δουλεύουν. Αν δεν δούλευαν δηλαδή αυτά που έκανε, πιστεύω θα αποτελούσε παράδειγμα καραγκιοζοσύνης/αντιεπιστημονικότητας, αν τον θυμόταν κανείς δηλαδή.

Stazybο Hοrn είπε...

Αντί Χαρδαβέλα...

http://video.google.com/videoplay?docid=3211083609505219709

Vagelford είπε...

Άχριστος, το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα απέναντι σε εκπομπές τύπου Χαρδαβέλλα, όπως και να το προσεγγίσεις το θέμα, γιατί ο στόχος τους δεν είναι ούτε η ενημέρωση, ούτε η ποιότητα της δουλειάς. Το έχει δείξει τόσο εκπεφρασμένα ο κ. Χαρδαβέλλας ότι δεν χαμπαριάζει από "σωστό" και "λάθος" (το είπε και στη συγκεκριμένη εκπομπή, ότι δηλαδή δεν έχει σημασία αν είναι σωστά ή όχι, αλλά θα ακούγονται όλες οι απόψεις), όσο και έμμεσα από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα θέματα. Και ο λόγος είναι απλός. Η ιστορία γίνεται για την κονόμα. Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και με τον Λιακόπουλο.

Ποιος είναι λοιπόν ο στόχος; Ο στόχος του συγκεκριμένου post (και των αντίστοιχων αυτού του style) είναι να επισημάνει την βλακεία σε όλη της την σοκαριστική έκταση.
Γενικά μέσα στις προθέσεις μου είναι και η ενημέρωση και υπάρχουν posts με πιο ενημερωτικό ή "παιδαγωγικό" χαρακτήρα. Αυτό δεν ήταν ένα από αυτά. Και φυσικά, η κριτική μου κατευθύνεται πάντα στους συγκεκριμένους τύπους και τους μαϊντανούς που φιλοξενούν και όχι στο σύνολο του κόσμου που τους παρακολουθεί παραπλανημένος από τα εφέ και την "αυθεντία" που αποδίδει το μέσο.

Στα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ.

Γιώργος είπε...

Πιστεύω Vagelford, δεδομένης και της δουλειάς που έχεις κάνει ξεσκεπάζοντας τις διάφορες "επιστημονικές" δοξασίες, ότι θα έπρεπε να ασχοληθείς και να κάνεις ένα site επιστημονικού προβληματισμού πάνω σε όλη αυτή την παραεπιστήμη. Κάτι σαν antipyles δηλαδή.

Stazybο Hοrn είπε...

Vagelford, ή κάποιος άλλος, αν έχετε direct link (όχι cryptload ή torrent) να μου δώσετε για την Εκπομπή 23 "ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ" (28-03-2010), θα έμενα υποχρεωμένος. Είναι εκεί που τον φτύνουν πατόκορφα και θαρρεί πώς βρέχει. Για να γίνει κλιπ στο γιουτιούμπ...

Vagelford είπε...

Γιώργο, κάτι σαν, "Η πίσω πόρτα του Ανεξήγητου".

Πέρα από την πλάκα, το σκέφτομαι το θέμα.

Stazybo, λογικά πρέπει να την έχω την εκπομπή. Πρέπει να το κοιτάξω.

Stazybο Hοrn είπε...

Αν την έχεις, μπορείς να το κάνεις κι εσύ. Έχει καλεσμένο τον Μαυρίκη που πρώτη φορά στη ζωή του έπιασε ψηφιακή φωτογραφική point-and-shoot, πήγε στους Αγ. Τόπους, έβγαλε «μυστήριες» φωτογραφίες -δηλαδή κουνημένες και με υπερέκθεση- κι έβγαλε βιβλίο!!! Κι ο μαλακοκάβλης ο Χ. τον είχε μόστρα εκπομπή.

Είχε, λοιπόν, και κάποιον άλλο καλεσμένο, δε θυμάμαι ποιον, που τα πήρε με το σκηνικό -δεν το ήξερε, λέει από πριν όταν τον καλούσαν- κι αποφάσισε να του τη στήσει του Χ., και του τάχωσε χοντρά στον αέρα, κι αφού τα είπε, σηκώθηκε κι έφυγε. Κι έμεινε ο Χ. να προσπαθεί να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα, και να λέει «ψέματα λέει, αφού μια ώρα ήταν στο μακιγιάζ. Ήξερε ποιος άλλος ήταν...»

Τον έφτυναν κι αυτός νόμιζε ότι βρέχει. Ούτε καν του πέρασε από το νου, ότι ο άλλος επίτηδες έκατσε για να τα πει στον αέρα... Τρελό γέλιο.

Vagelford είπε...

Το θυμάμαι το σκηνικό. Και ο άλλος όμως ήταν από τους γραφικούς τύπους που έχει συνήθως στις εκπομπές του.

Θα δω τι παίζει με το video.

Mpampis είπε...

Παρακολούθησα για 10-15 λεπτά την εκπομπή κι εγώ αλλά πλέον έχω πάθει ανοσία και δεν φρικάρω...

Όσο αναφορά την ασύρματη μεταφορά ενέργειας υπάρχει ένα πρόσφατο paper από ένα group του MIT που κάνει χρήση του electromagnetically induced transparency (ΕΙΤ)

http://dx.doi.org/doi:10.1016/j.aop.2009.05.005

Το paper υπάρχει και σε pdf στη σελίδα http://ab-initio.mit.edu/papers/photons.html (νούμερο 9)

Vaggelis1984 είπε...

Άχριστος αυτό που κάνει ο Vagelford δεν αποτελεί καμία επίδειξη γνώσης, γιατί αφορά τα στοιχειώδη που πρέπει να γνωρίζει ένας άνθρωπος στην εποχή μας (π.χ το φαινόμενο της επαγωγής κτλ.).
Δεν είναι τυχαίο ότι σοβαρές εκπομπές που θα παρουσιάζουν επιστημονικά θέματα ή θέματα ιστορίας των επιστημών χωρίς κουραστικές επιστημονικές λεπτομέρεις αλλά σε επίπεδο φυσικών αρχών δεν παίζονται στην τηλεόραση γιατί το κουτόχορτο πολλοί μάσησαν τον κουτό ουδείς.
Πιστεύω ότι όσοι εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την αμορφωσία του κόσμου πρέπει να διώκονται ποινικά (ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχουν οικονομικά κίνητρα). Αλλά είπαμε στην Ελλάδα μας ενδιαφέρει να πουλάμε τεσλαφυλακτά, μαγνήτες προς πάσα νόσο και μακ#$α, απόρρητα έγραφα κτλ.

Unknown είπε...

Γιώργο στο είχα ξαναπεί. Μην ασχολείσαι με τις πύλες. Μου θυμίζεις αυτούς που έκαναν κριτική στο big brother και κάθε πρωί ήξεραν τι έγινε την προηγούμενη μέρα. Μαλακίες για αφελείς θέλει να παίξει. Κακώς πάνε και κάτι καθηγητάδες μας :)

Vagelford είπε...

Ανδρέα, θα μπορούσα να σου πω το ίδιο για το show της βουλής, αλλά εκεί είναι προφανές το πως μας επηρεάζει όλους και το ότι δεν είναι απλά κακή τηλεόραση.

Από την άλλη, έχει ενδιαφέρον το ότι μετά από τόσο καιρό άφησες ένα σχόλιο σ' αυτό το θέμα ;)

Unknown είπε...

Δε νομίζω οτι αυτό που κάνει ο Vagelford συγκρίνεται με την παρακολούθηση του Big Brother.Το δεύτερο είναι αποχαύνωση ενώ το πρώτο είναι μια προσπάθεια εντοπισμού σφαλμάτων μέσα σε μια διαδικασία που παρουσιάζει μια αυθαίρετη άποψη ως κάτι λογικό και δεδομένο.

Unknown είπε...

Σου είχα ξαναγράψει νομίζω :) Ή τουλάχιστον έγραφα και δεν δημοσίευα :)

lykwn είπε...

παρότι συμφωνώ με vagel,
θα ταχθώ υπέρ της εκπομπής του χαρδαβέλλα, στο ότι αν ιδωθεί ελαφρά τη καρδία, προσφέρει και διασκέδαση με τις παπαρολογίες που λεγονται, και μια ενημέρωση στο τι κομπογιαννίτες κυκλοφορούν και μια σφυγμομέτρηση της ελληνικής βλακείας. που και που δε, συμμετέχουν και αξιόλογοι άνθρωποι.

από κει και πέρα καλο ως show θα ήταν να έχει μερικές προειδοποιήσεις πριν αρχίσει, όπως

"τα γεγονότα,πειράματα,απόψεις που παρουσιάζονται είναι προϊόντα της φαντασίας και κάθε σχέση με πραγματικά είναι εντελώς συμπτωματική"

Stefanos είπε...

"είχε σχεδιάσει να ζήσει μέχρι τα 106" ;;;;;

αχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχ

την άλλη εκπομπή που κατέρριπτε τον Δαρβίνο την είδες;; με τον ελλαδοπίθηκο; που κατέβηκε από τα δέντρα επειδή πιάσαν φωτιά;; ε;

Vagelford είπε...

Ναι, αυτή με τον Πουλιανό. Πονεμένη ιστορία η υπόθεση με τον αρχάνθρωπο των Πετραλώνων. Κρίμα που πάει χαμένο ένα τέτοιο εύρημα. Ο πατέρας Πουλιανός την έσκισε την εξέλιξη.
Είχε πλάκα που σε κάποια φάση, ο γεωλόγος που έκανε την χρονολόγηση τον άδειασε θεαματικά τον Πουλιανό όταν του πήγε την χρονολόγηση από τα 700 ky στα 200 ky.

Vaggelis1984 είπε...

Θεικο το update!!! Να σε δω σε λαικο δικαστήριο στις Πύλες του Ανεξήγητου και μετά ας πεθάνω :)

Unknown είπε...

lol @ update :) Α για αυτό ασχολείσαι... Τι σου είναι η επισκεψιμότητα! Και έχεις και πολλές διαφημίσεις ...

Vaggelis1984 είπε...

Vagelford στο δικαστήριο αν χρειαστείς υποστήριξη σε μάρτυρες έρχομαι ...τέτοιες δίκες δεν χάνονται :)
καιρός να κάνουμε απόσβεση και στο πτυχίο :)

Vagelford είπε...

LOL karpidis... αυτές οι άτιμες διαφημίσεις τα φταίνε όλα.

Vaggelis... thanks αλλά θα προτιμήσω να το αποφύγω... :p

Ανώνυμος είπε...

Συμμορία συσκότισης.Σίγουρα δεν αναφέρομαι στον Χαρδαβέλλα.