Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Fluid Dynamics

Σκέφτηκα να μαζέψω μερικά πολύ όμορφα βίντεο που παρουσιάζουν διάφορα φαινόμενα σχετικά με τα ρευστά. Τα βίντεο γενικά είναι αριθμητικά simulations, αλλά υπάρχουν και μερικά που είναι πειράματα ή φυσικές εκδηλώσεις. Τα φαινόμενα αυτά κάνουν θεαματική εμφάνιση στην αστροφυσική, αλλά και στην ατμόσφαιρα της Γης. Ειδικότερα, στην ατμόσφαιρα της Γης εμφανίζονται στους σχηματισμούς των νεφών, φυσικών ή τεχνιτών. Τα βίντεο είναι απολαυστικά.

Kelvin–Helmholtz instability







Rayleigh-Taylor instability







Von Kármán vortex street









3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de Plasma, I hope you enjoy. The address is http://tv-de-plasma.blogspot.com. A hug.

Nicholas είπε...

Γεια χαρά, ήθελα να ρωτήσω αν έχεις γνώσεις πάνω στη μηχανική ρευστών; Ασχολούμαι με το να τοποθετήσω ένα duct γύρω από μια τουρμπίνα που θα δουλεύει με ροή νερού από ποτάμι και θα ήθελα βοήθεια στο που να αρχίσω το διάβασμα επί του θέματος.

Σε ευχαριστώ

Vagelford είπε...

Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Δηλαδή, τα βιβλία που μπορώ να σου προτείνω είναι κάπως θεωρητικά και δεν θα σε βοηθήσουν σε αυτό που ψάχνεις.

Για καλό και για κακό πάντως θα σου πω 2-3:

Fluid Mechanics (Course of Theoretical Physics, volume 6), L.D. Landau, E.M. Lifshitz (Pergamon Pr)

An Introduction to Fluid Dynamics, G. K. Batchelor (Cambridge University Press)

Elementary Fluid Dynamics (Oxford Applied Mathematics and Computing Science Series), D. J. Acheson (Oxford University Press)