Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Fear and Loathing in Las Grecia

Έχει καταντήσει επικίνδυνη η Ελλάδα. Επικίνδυνη για την πνευματική μας υγεία και πιθανότατα και για την σωματική μας ακεραιότητα.

Σάββατο, παραμονή εκλογών. Είμαστε με έναν φίλο καθ οδόν για το χωριό, προκειμένου να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα.

Εκεί που συζητάγαμε, μου λέει, "Το άκουσες για τον Γιωργάκη... Έχει λέει ένα μυστικό της επιτυχίας... Γι' αυτό τα πήγε και τόσο καλά στον μαραθώνιο".

"Τι μυστικό έχει δηλαδή;" τον ρωτάω εγώ απορημένα.

"Να, είδα σε μια εκπομπή προχθές, ότι φοράει λέει ένα βραχιόλι που ελέγχει λέει τα ρεύματα και ρυθμίζει τις συχνότητες, ώστε το σώμα να είναι σε ισορροπία και να λειτουργεί καλύτερα και να έχεις πιο καθαρό μυαλό κλπ."

Ζντοινγκ...

Για του λόγου το αληθές, υπάρχει και ένα σχετικό αφιέρωμα στο συγκεκριμένο βραχιόλι από ΤΑ ΝΕΑ, ενώ φωτογραφίες από το "ζέσταμα" του Γιωργάκη με το βραχιόλι να φαίνεται στο δεξί του χέρι μπορεί δει κανείς εδώ.



Έπεσα από τα chemtrails που έχει πει και ένας φίλος εδώ στο blog (btw, όποιος ξέρει που έπαιξε αυτό το θέμα και που υπάρχει βίντεο, ας ρίξει ένα hint).

Είμαστε καθ οδόν να πάμε να ψηφίσουμε όπως είπα. Μέσα στο όλο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τα ψευτο-διλήμματα περί σταθερότητας, μνημονίου και πάει λέγοντας, τα οποία εν μέρη καλλιεργήθηκαν και από την εκπληκτικής σύλληψης φαεινή ιδέα του Γιωργάκη να κάνει εκείνη την διακαναλική και να γυρίσει το θέμα των δημοτικών προς αυτή την κατεύθυνση. Η συνειδητοποίηση λοιπόν του γεγονότος ότι οι φαεινές του Γιωργάκη, μπορεί και να συνδέονται με τέτοιες αντιλήψεις για την πραγματικότητα... ήταν ανατριχιαστική. Δηλαδή με χαϊμαλιά και ματζούνια θα βγούμε από την κρίση; Όχι ότι ο Ανδρέας ήταν καλύτερος, με τους αστρολόγους και τα medium που είχε μπλέξει, αλλά...

Anyway, εκεί που τα λέμε αυτά, ανοίγει ο φίλος το ραδιόφωνο να ακούσουμε καμία είδηση. Το ράδιο ήταν συντονισμένο στον ΣΚΑΙ. Βλέπω το σταθμό και του λέω, "Άσε, έχει ξεφύγει και ο ΣΚΑΙ. Άκουγα αυτή τη βδομάδα τους Λυριτζή-Οικονόμου και έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γλοιότητας." (από το "γλοιώδης" και κατά το "γελοιότητα")
Του περιγράφω λοιπόν το σκηνικό με τις ατελείωτες βλακείες που έλεγαν όλη τη βδομάδα στο θέμα με τα πακέτα και τις βόμβες.

Ξαφνικά, φεύγει από τις διαφημίσεις που είχε ο σταθμός και αρχίζει η μεσημεριανή εκπομπή της Βίδου. Η όλη φάση έγινε απόλυτα σουρεαλιστική. Αξίζει να ακούσει κανείς τα πρώτα δευτερόλεπτα της εκπομπής...
Εκεί που ξεκινά λοιπόν την εκπομπή της λέγοντας ότι αρχίζει να πιστεύει σε μια ανώτερη δύναμη και κάτι τέτοια, ξαφνικά πετάει την βόμβα. Της έλεγε, λέει, ένας φίλος της ότι το ΣΚ των εκλογών θα έχει καλό καιρό για να πάει ο κόσμος να ψηφίσει και ότι αυτό θα γίνει γιατί μας ψεκάζουνε, λέει, και αυτή δεν τον πίστευε. Αλλά να που, λέει, ο φίλος της είχε δίκαιο και πρέπει να μας ψεκάζουνε γιατί ο ήλιος που είχε το σάββατο δεν ήταν φυσιολογικός και κάτι τέτοια.

ΈΛΕΟΣ ΡΕ... ΈΛΕΟΣ...

Ρε τι μαλακίες βγαίνουνε και λένε στα ραδιόφωνα... Ρε τι σκατά μας σερβίρουνε γαμώ το κέρατό μου και περπατάνε ακόμα ελεύθεροι στο δρόμο...

Δεν ξέρω αν τον πιάνεται τον συνειρμό. Δεν είναι ότι απλά ψεκάζουν για να έχει καλό καιρό. Όχι... το πράγμα πάει πιο μακρυά. Ο κόσμος είναι ψεκασμένος και έχει γίνει άβουλο όργανο των εξουσιαστών και ψεκάζουν και για να έχει καλό καιρό ώστε να πάει να ψηφίσει στις εκλογές αυτό που θέλουν οι εξουσιαστές. Όπως και να έχει πάντως, η ουσία είναι ότι μας ψεκάζουν και το λένε και τα τελευταία δεδομένα(???).

Ρε δεν πάμε καθόλου καλά, ρεεεε...

Όπως είπα και στην αρχή, η Ελλάδα είναι επικίνδυνη. Από την μία έχεις ένα σωρό κόσμο να πιστεύει ότι βλακεία κυκλοφορεί, από new-age μέχρι ψευδοεπιστήμη και θεωρίες συνωμοσίας του κώλου και από την άλλη ένας τέτοιος είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας, από τον οποίο περιμένεις να βρει και λύσεις στα προβλήματα...

Βοήθεια ρεεεεε... Let Me Out...



------------------------------------------------
Update(9/11/2010): Τελικά το θέμα με το βραχιολάκι φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλο. Απάτη μεγάλης κλίμακας δηλαδή. Με το θέμα ασχολήθηκε το blog Starts with a bang (που παρέθεσε η Darkchilde), όπου παρουσιάζεται ένα test που έγινε στο βραχιόλι με αφορμή τον τεράστιο ντόρο που έχει γίνει στους αθλητικούς κύκλους.
Ακόμα, με το θέμα ασχολείται και ο Bad Astronomer, όπου αναφέρει ότι την συγκεκριμένη απάτη την στηρίζει και ένας οργανισμός που έχει σχέση με το παν/μιο του Κολοράντο (University of Colorado) με τέτοιο τρόπο που μοιάζει σαν να το στηρίζει το ίδιο το παν/μιο.

Still, unsurprisingly, some local skeptics have taken exception to this, and have contacted the University about it. What did surprise me was how dismissively they were rebuffed. You can read about it at Stuart Robbins’ Exposing Pseudoastronomy site (Part 1, Part 2) and by Rachael Acks (Part 1 and Part 2).


Μιλάμε τα λεφτά είναι πάρα πολλά (over $75 million, μάλλον μόνο στην Αμερική) και είναι για αέρα κοπανιστό.

Ο Plait κλίνει με ένα βίντεο που παρουσιάζει την απάτη της επίδειξης ισορροπίας. Η πλάκα είναι ότι η όλη ιστορία παίζει σε έκθεση στην Αυστραλία με αδερφάκι του αμερικάνικου βραχιολιού, με δύο ολογράμματα για 2x ισορροπία.

Μάγκες. Πεδίο δόξης λαμπρό. Πρέπει να βγει το Ελληνικό αντίστοιχο προϊόν. Κατά προτίμηση χωρίς ολογράμματα, γιατί εμείς είμαστε πιο μάγκες και έχουμε ομοιοπαθητικά βραχιόλια. Απλά ακουμπάς το βραχιόλι στο ολόγραμμα στο εργοστάσιο, το κουνάς, και αυτό φορτίζει...

30 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος η εκάστοτε πρωθυπουργάρα της Νεο-ΕΛ-λαδεζίας, να είναι πολύ διαφορετική από τον μέσο μαντζουνοφάγο, θρησκόληπτο, δεισιδαίμονα μαλάκα, κάτοικο της χώρας;

Μπα...

Johnny Greece 2009 είπε...

Για τον συγκεκριμενο υπαρχει γιατι δεν ειναι και τοσο Ελληνας! Οχι αλλες κουβεντες για ψεκασμους, please! Ημαρτον... Στη δουλεια μου καθε μερα αυτα ακουω: "τα συννεφα σημερα δεν ειναι φυσιολογικα, οι γραμμες των αεροπλανων δε διαλυονται, εχεις ξαναδει τετοιο καιρο εσυ ποτε;". Τι να πρωτοαπαντησω... Εκτος απο τα επιστημονικα επιχειρηματα υπαρχουν και τα λογικα. πχ Οι πολιτικοι που το οργανωνουν δεν το αναπνεουν κι αυτοι; Αυτες οι σουπερ μυστικες ομαδες που το οργανωνουν ειναι τοσο χαζες ωστε ολοι οι πολιτες να ξερουν για τους ψεκασμους; (πχ γιατι δεν ψεκαζουν νυχτα...γιατι αντι για ψεκασμους δε βαζουν χημικα στο δικτυο υδρευσης ωστε να μην ειναι ορατα οπως οι ψεκασμοι) κλπ
Πιστευω χανεις το χρονο σου αν αναφερεις τα επιχειρηματα σου στα ατομα που υποστηριζουν αυτες τις θεωρειες γιατι στην τελικη πιστευουν αυτο που θελουν να πιστεψουν και οχι οτι τους υπαγορευει η κοινη λογικη...

Zaphod είπε...

!!!!!

Απ οτι φαινεται τους περισσοτερους σε αυτην την χωρα τους...ψεκάζουν με μαλακοσκονη!!!!!

OrCrab01 είπε...

Θυμάστε μια ατάκα του Φωτόπουλου σε ταινία, "σιγά γιατί θα πάρω το φλιτ";
Ε, κάτι τέτοιο...
Σοβαρά τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί όλα αυτά πλέον μας κάνουν εντύπωση. Είναι ένα όλο και αυξανόμενο φαινόμενο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (άλλωστε εμείς στην Ελλάδα απλώς παπαγαλίζουμε τους ξένους και νομίζουμε ότι είμαστε και στην πρωτοπορία!).
Το άλλο τραγικό της ιστορίας, ίσως πιο τραγικό ακόμα και από τη δημοσιογραφική (;) παρουσίαση των δοξασιών αυτών και της ενστέρνισης τους από τον πρωθυπουργό (προσωπικά οι πολιτικοί γενικά δεν μου δίνουν κίνητρα για να τους βάζω πιο ψηλά από το μέσο όρο, μάλλον πιο χαμηλά θα έλεγα), είναι το γεγονός ότι συνεχώς πετυχαίνω άτομα με σπουδές θετικών επιστημών (και οι οποίοι θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν μια μυρωδιά για το πως λειτουργούν αυτές οι καημένες και πολυ-ταλαιπωρημένες), οι οποίοι όχι μόνο δεν βρίσκουν κανένα λόγο για να απορρίψουν τις διάφορες μαγγανίες και γητείες, αλλά τις υπερασπίζονται και λυσσασμένα.
Τί περιμένουμε λοιπόν από μια κοινωνία όπου και οι μορφωμένοι (;) είναι αυτού του επιπέδου;
Μάλλον κάποια περίεργη μυστικιστική δύναμη να μας σώσει, γιατί αν περιμένουμε από τον Γιωργάκη και τον κάθε Γιωργάκη...

Rodia είπε...

Στις "Ιστορίες του βαρώνου Μυνγχάουζεν" υπάρχει μία, όπου περιγράφεται λεπτομερώς πώς σώθηκε και βγήκε απο εναν επικίνδυνο λάκκο τραβώντας την ίδια του την... κοτσίδα!
Μήπως αυτό το (γερμανικο!) κολπάκι είναι το πλέον σίγουρο, ακομα κι απο τα καθε τυπου βραχιολακια; :ΡΡ

(και μετα απορεις γι αυτα που ανεβαζω.. κακο παιντι!) :)

Α-ψο-γο ποστ! τεκμηριωμενο λεμε

Rodia είπε...

Να συμπληρωσω τη γνωστη καφετζού του κ. Μητσοτάκη ή μηπως δεν κολλαει εδωπερα; ΜΠΡΡΡ

Vagelford είπε...

Sorry ρε παιδιά, αλλά εγώ πραγματικά δεν το περίμενα. Όχι ότι έχω σε καμία ιδιαίτερη εκτίμηση στην ευφυΐα του GAP ή στην σοβαρότητα της κ. Βίδου ή ότι δεν ήταν γνωστό ότι οι πολιτικοί (και μεγάλο μέρος του λαού γενικότερα) έχουν τέτοια νταραβέρια με μάγισσες και χαρτορίχτρες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, αλλά να, δεν ξέρω, κάποια επίπεδα βλακείας με εκπλήσσουν ακόμα.

Μάλλον είμαι αφελής σ' αυτά τα πράγματα.

Το θέμα είναι ότι τώρα πια, έχω αρχίσει να τρομάζω κιόλας.


ps. Ok Ροδιά, guilty as charged... :p

Argy Bargy είπε...

Εκπληκτικές, εμβριθείς, ψαγμένες αναλύσεις. Δυστυχώς, εγώ που τις διαβάζω και δεν πιστεύω τις παντός είδους κοτσάνες που πολεμάς, απλώς βρίσκω ότι μοιράζομαι τον ίδιο τρόπο σκέψης με τον δικό σου. Αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει και με άλλους σκεπτικιστές. Από την άλλη, αυτοί που πιστεύουν στις διάφορες κοτσάνες, είτε δεν διαβάζουν τέτοια κείμενα, είτε αντιπαραθέτουν τα σαχλά τους επιχειρήματα, χωρίς διάθεση να καταλάβουν (άλλωστε γι΄αυτό καταντούν εκεί που καταντούν). Οπότε, νομίζω ότι η αξία τέτοιων blog έχει να κάνει περισσότερο με τη συγκρότηση διαδικτυακών κοινοτήτων, ικανοποιώντας την ανάγκη μας του "ανήκειν".
Τέλος πάντων, συγγνώμη για τη ζαλούρα με τέτοιες (πεσιμιστικές ενδεχομένως) σκέψεις. Συνέχισε να γράφεις, είσαι φίνος.

Άχριστος είπε...

Και ποιος είσαι εσύ που θα διαψεύσεις το πείραμα?

Εξάλου, δεν μπορεί μια πολυεθνική να δημιουργήθηκε βασισμένη σε εκατομμύρια πωλήσεις ενός προϊόντος το οποίο δεν κάνει απολύτως τίποτα...ή μήπως μπορεί? Θυμίζει κάτι? Προσωπική μου άποψη είναι πως η επιχείρηση βρίσκεται στον κλάδο της θρησκείας και καινοτομεί όσον αφορά τους τρόπους εκμετάλευσης της ανθρώπινης βλακείας. Σίγουρα έχει μέλλον.

Σε αυτό που διαφωνώ, είναι πως δεν έχει ειδικά σχέση με την ελλάδα το πρόβλημα, δυστυχώς είναι πολύ γενικότερο και βαθύτερο. Βασικά το να χαρακτηρίζω πρόβλημα το συγκεκριμμένο τρόπο σκέψης, νομίζω πως είναι λάθος. Είναι κάτι παραπάνω, είναι μία πραγματικότητα, ποτέ δεν σταμάτησε να υπάρχει, θα τολμούσα να πω μάλιστα, πως η λογική σκέψη ακόμη και στις μέρες μας και σε "ανεπτυγμένες" χώρες αντιμετωπίζεται ως αιρετική.

Όσον αφορά τον GAP, φαντάζομαι πως το προϊόν αυτό στο μυαλό του θα είναι ο ορισμός της καινοτομίας, και η εταιρία που το διακινεί υπόδειγμα προς μίμηση (και ένα βραχιολάκι με ολόγραμμα την παναγία, δεν θα ήταν κακή ιδέα).
Το ότι βέβαια ο GAP (και ο κάθε GAP) τυχαίνει να είναι προθυπουργός μιας χώρας, και από την σωστή κρίση του να παίζεται το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει την τραγικότητά του.

zty είπε...

Άτιμο πράμα η ψυχολογία. Ενδεικτικά μπορεί κανείς να διαβάσει στο sceptic’s dictionary τα λήμματα για conditioning, Pavlov, placebo. Ειδικά το πλασέμπο είναι το πιο περίεργο. Σε αυτό το σαιτ και αλλού διαβάζω, έγιναν πειράματα αφαίρεσης κρεατοελιάς, με μόνο μέσο ένα μαρκαδόρο. Κάνεις ένα χ στην ελιά, και του λες ότι αν φύγει το μαρκάρισμα, θα φύγει και η ελιά. Σε ένα 40% εξαφανίσθηκε η ελιά ολοκληρωτικά, ένα άλλο 20% κατά το μισό. Δηλαδή είναι πέρα της αυθυποβολής, κάτι πραγματικό και όχι στην φαντασία του ασθενή. Οπότε, αφού δουλεύει, τι μας νοιάζει. Επικίνδυνο γίνετε μόνο όταν γίνει εμμονή του ασθενή και μέσο πλουτισμού των επιτήδειων. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Έτσι και με αυτό το βραχιόλι όπως παλαιότερα με τα βραχιόλια «ενεργού χαλκού» που έκαναν θραύση σε όλοι την οικουμένη. Το άτομο, ασθενή δεν θα τον έλεγα, νιώθει ωραία, το conditioning είναι στο φόρτε του, μη του χαλάσουμε την ψευδαίσθηση.

Rodia είπε...

Θα έγραφα οτι η δεισιδαιμονία καταπολεμεί την ανασφάλεια και ότι δεν προκειται ακριβως περί βλακείας. Διαβαζοντας ομως και το σχολιο του Αχριστου, η προοπτικη προώθησης του συγκεκριμενου "προϊοντος" απο τον πρωθυπουργό της χώρας (με τα προσωπικα κερδη που του παρεχει, εννοειται) ειναι πραγματι προβλημα. Εκτος αν τα προσφερει για τη μειωση του χρεους!

Ανασφάλεια vs ωμής εμπορικής πράξης

Ο,τι και να διαλεξουμε, και τα δυο ειναι ασυμβατα με τη θεση του πρωθυπουργού. Μεταξυ μας, προτιμω τη βλακεια...

Darkchilde είπε...

Ευτυχώς που δεν βλέπω τηλεόραση, και τα μόνα ραδιόφωνα που ακούω είναι Red και RockFM.

Α και σήμερα 9 Νοεμβρίου είναι Carl Sagan Day.

pølsemannen είπε...

Pε παιδιά, ήταν κλασική περίπτωση product placement, ο ΓAΠ κονόμησε μπόλικα από τους βραχιολάδες, μη σου πω και MAYPA. :-P

Vaggelis1984 είπε...

Φαντάσου το βραχιολάκι να γίνει υποχρεωτικό στα σχολεία για να έχουν οι μαθητές καλύτερες επιδόσεις!!!!

Vagelford είπε...

Ρε παιδιά, είναι τραγικό όμως. Και το βραχιόλι πάει στο διάολο, δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν και χειρότερα.

Παρουσίαση βιβλίου του Βυθούλκα από εκδόσεις Λιβάνη
http://www.youtube.com/watch?v=NtI2H47oLEk
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ελισάβετ Παπαζώη

Και ακόμα και αυτό είναι πταίσμα μπροστά σε άλλα ενδεχόμενα.

Μαρία Παπαγιαννίδου, πως νίκησα το σαταν... το AIDS
http://www.youtube.com/watch?v=7fMXK9w_-6U
πήρε σβάρνα όλα τα κανάλια...

Darkchilde είπε...

Διάβασ απριν από λίγο την παρακάτω δημοσίευση:
http://scienceblogs.com/startswithabang/2010/11/weekend_diversion_celebrating.php

Oblivion είπε...

Αυτά βλέπουμε και ακούμε και αν εγώ πω πως θέλω και άλλο και άλλο και άλλο ψωμιάδη θα με πουν μαλάκα ή φασίστα.Ρε πάρτε το απόφαση, η πραγματικότης είναι Ελληνοφρενική και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.Γιαυτό sit back and enjoy!

Stazybο Hοrn είπε...

Πες αλεύρι; Ο ρεπόρτερ σε γυρεύει :)

Stefanos είπε...

Για αυτό σας λέω, με την επιστήμη δε θα δούμε φράγκα. Ελάτε ρε να μαζευτούμε να φτιάξουμε κανα μαγικό αποτέτοιο να κονομήσουμε...

Πέραν πλάκας τώρα,
οκ δεν ξέρω τι να πω...

Rodia είπε...

Σταζυμπε, αυτο με τα πετρελαια του Αιγαιου κυκλοφορουσε ευρυτατα μετα τη μεταπολιτευση σε ανωτατα κυβερνητικα κλιμακια -χωρις πλακα. οτι εχουν γινει αναλυσεις φωτογραφιων απο δορυφορους, κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρότεινα να δημιουργήσετε και μια παρουσία στο Facebook, όπου ήδη υπάρχουν 3εκ accounts απο Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Σαχλαμάρες λέτε εσείς οι επιστήμονες.

8-5 οι περιφέρειες από το πουθενά.
Είδες το βραχιόλι;...

Stazybο Hοrn είπε...

@13 Νοεμβρίου 2010 5:13 μ.μ.
Ροδιά, εγώ το έβαλα γιατί ο μπλόγκερ εκτιμά ιδιαιτέρως τον ρεπόρτερ, οπότε θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω για το νέο σάιτ του τελευταίου...

Vagelford είπε...

Καλά έκανες Στάζυμπε...

Να δούμε τι άλλα μαργαριτάρια μας επιφυλάσσει ο ρεπόρτερ με το σοβαρό αυτό site...

Vagelford είπε...

LOL

http://www.newsbomb.gr/epistimi

Και εκεί φιγουράρει ένα κείμενο από τη σελίδα του Μαμαλούγκου.

Stazybο Hοrn είπε...

Πες μου τι χάνω από αυτά που μεταφέρεται να λέει ο Οικονόμου (καλό καπέλωμα στον Σούκουλη, δε λέω, αλλά έτσι είναι αυτά... αντιπαροχές):

Ωραία. Τον μανδύα θα τον περνάει το φυσικό φως γιατί θα αποτελείται -ο μανδύας- από τέτοια «μετά-υλικά» που δεν διαθλούν -μήπως αντανακλούν ήθελαν να πουν;- το φως. Μετά όμως, πώς θα «μπει» το φως μέσα στο δέρμα, ή τα όργανα μας, ή σε οποιοδήποτε άλλο υλικό που δεν είναι μέτα-;

Vagelford είπε...

Υποψιάζομαι τον χρόνο σου... Πραγματικά δεν βγάζω κανένα νόημα.
Δεν μπορώ να φανταστώ τι θέλει να πει.

Ανώνυμος είπε...

Από τη μία ακούς για αλλαγές και χαιρόμαστε που κάποια πράγματα διορθώνονται σιγά σιγά, και απο την άλλη βλέπεις αυτόν που κρατά στα χέρια του τα ινία της χώρας να μη μπορεί να αξιολογήσει τι αποτελεί έγκυρη πληροφορία, και τι συστηματικό παραμύθι(hoax).

Μπρος τις επιλογές μας αυτός η ο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια τύπος αναρωτιέμαι ποιος είναι πιο «επικίνδυνος».


/cry


Για τους τύπους στα ΜΜΕ έχω πάρει απόφαση ότι είναι επαγγελματίες «αγνωστικιστές» με εφαρμογή σε όλο το φάσμα της πραγματικότητας! (κοινώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται..)
Εδώ θα θαυμάσει κανείς το άρθρο για την αντιύλη της καθημερινής:
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_07/12/2010_368002
Το ξέρατε οτι «Η αντι-ύλη αποτελεί θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή δωρεάν και απεριόριστης ενέργειας. Η ανακοίνωση του ερευνητικού ινστιτούτου CERN ακολουθεί ανάλογη αποκάλυψη άλλης ομάδας Φυσικών στη Γενεύη, που εργάζονται παράλληλα με τους πρώτους στο ίδιο εργαστήριο.»

Ούτε εγώ. το έμαθα από το δημοσιογράφο!

Τον τίτλο θα τον έβαζα πάντως σε φόβος και θρήνος στην Ελλάδα!
ΘΡΗΝΟΣ! LOL.

Ανώνυμος είπε...

άλλο απο την καθημερινή, απο εδώ:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/12/2010_368730
Η είδηση είναι από μόνη της συνταρακτική.

θα μείνω λίγο στα μαθηματικά της είδησης:
το ποσοστό των φτωχών παιδιών:23,3%
ποσοστό αναλφάβητων από τα φτωχά παιδιά: 71.2%

Ποσοστό αναλφάβητων επι του συνόλου των παιδιών κατά την καθημερινή 14.6% (ενώ από τα παραπάνω 2 προκύπτει ότι μόνο τα φτωχά αναλφάβητα παιδιά είναι ~16.59%, φαντάζομαι θα υπάρχουν και ορισμένα που δεν είναι φτωχά ανεβάζοντας το παραπάνω ποσοστό)

Τώρα μένει να βρούμε πόσοι από αυτούς γίνονται δημοσιογράφοι για να καταλάβουμε τη ρίζα του προβλήματος.

Δεν παραθέτουν και τις πηγές τους αυτούσιες τουλάχιστον μπας και πληροφορούμαστε μόνοι μας τι συμβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες αντιλαμβάνεστε ότι με αυτό το πόστ και τις ανάλογες απαντήσεις σας, κάνετε ακριβώς αυτό που κοροιδευετε. Όπως ακριβώς οι τύποι με τις δυσιδαιμονίες και τις ψευδοεπιστημες εφευρισκουν συσχετισεις που δεν υπάρχουν ( και με σιγουριά μάλιστα!), έτσι και εσείς (όχι απο δυσιδαιμονια εδώ, αλλά απο εμπάθεια) βγάζετε συμπεράσματα (και με σιγουριά μάλιστα) περί διανοητικου ή ηθικού επιπέδου ενός ανθρώπου που δεν γνωρίζετε! Για να σας βαλω λιγο το μικροβιο της αμφιβολιας (που σαν επιστημονες πρεπει να εχετε, ακομα και για τα πεζα και καθημερινα) απλά σκεφτείτε πόσοι απο εσάς μπορεί να έχετε κάποιο σταυρουδακι ή οποιοδήποτε άλλο σύμβολο δεισιδαιμονιας όχι επειδή πιστεύετε αλλα επειδή το έχετε συσχετισει με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Σε αυτο το blog υπάρχουν ευφυή άτομα, δεν περίμενα να πέσουν στις παγίδες τις λογικής που τόσο προφανείς τους φαίνονται στους άλλους!