Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Με βάση το 0.9;;;

Είδα πριν λίγο στο δελτίο της ΝΕΤ το ρεπορτάζ για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Φυσικά όλοι θυμόμαστε τις αντιδράσεις για την βάση του 10. Κάποια ΤΕΙ λοιπόν έχουν φέτος ως βάση εισαγωγής το 0.9. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό;

Τι σημαίνει δηλαδή, γράφω 0.9 στις εξετάσεις;



*** Τα ΤΕΙ με βάση το 0.9 είναι:
ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ TEI ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ)
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ TEI ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημαίνει ότι έχουμε εκλογές. Και αυτοί ανήκουν στην εκλογική πελατεία... τυχαίο?
ΔΙΑΜΑΝΤΩ προχώρα ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ!!! Την επόμενη φορά και με 0.1!

Ανώνυμος είπε...

Απλά, σημαίνει ότι τα μπαράκια, σουβλατζίδικα, καφετέριες βιβλιοπωλεία κλπ θα γλυτώσουν τουλάχιστον για φέτος το κλείσιμο θα δημιουργήσουν μαζί με τους ιδιοκτήτες σπιτιών εισόδημα από το οποίο θα πάρει το κράτος φόρους. Ποίος θα τολμήσει να πει στην τοπική κοινωνία πχ της Κοζάνης ότι δεν θα έρθουν φέτος οι φοιτητές , σφαγή θα γίνει! Επίσης όλοι αυτοί που έγραψαν κάτω από τη βάση, δεν θα γραφούν τουλάχιστον για 4 χρόνια στα μητρώα των ανέργων.

Άποψή μου είναι πως όλοι πρέπει να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο . Όσοι όμως έχουν βαθμολογία κάτω τη βάση, να είναι σε ένα έτος προπαρασκευαστικό με θέματα όλης της ύλης της σχολής (έτσι θα καταλάβουν αν τους αρέσει τελικά αυτό που διάλεξαν ή τους..έτυχε) στο οποίο να πληρώνουν ένα ποσό στο αντίστοιχο πανεπιστήμειο (πχ 700 € (όπως στο Ελλ.Ανοιχτό.Πανεπ.)) και αν καταφέρουν και περάσουν τότε να εγγραφούν στο πρώτο έτος της σχολής.(με δυο φορές δικαίωμα προσπάθειας) Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι .

Χάρης.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι τα ΤΕΙ που έχουν βάση 0.9 ?
Στην Κοζάνη.
Από είναι η καταγωγή της υπουργού παιδίας?
Η Κοζάνη.
Τυχαίο?
Δε νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

το θέμα δεν είναι γιατί κάποιος περνάει με 0.9 στα ΤΕΙ. Το θέμα είναι ότι με 0.9 μέσο όρο σε έξι μαθήματα που προσμετρούνται στον μέσο όρο της τάξης πήρε απολυτήριο.

Vagelford είπε...

Είμαι γενικά υπέρ της ελεύθερης εισαγωγής στο παν/μιο και ακόμα δεν θεωρώ ότι γενικά οι βαθμοί είναι αντιπροσωπευτικοί των γνώσεων και των ικανοτήτων κάποιου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 0.9 μπορεί να αντιπροσωπεύει τις γνώσεις κάποιου που βγαίνει από το σχολείο. το ερώτημα όμως είναι, τελικά τη σημαίνει αυτό το 0.9, γιατί τυχαίο δεν είναι σίγουρα. Φοβάμαι λοιπόν ότι σημαίνει άσχημα πράγματα τόσο για το εκπαιδευτικό σύστημα όσο και για τους μαθητές και θα σημαίνει άσχημα πράγματα και για την ανώτατη εκπαίδευση.