Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Pythonism...

Ας γράψω και ένα καλοκαιρινό post.

Οι Monty Pythons είναι θεοί και κατά πάσα πιθανότητα όλο και κάποιος θερινός θα παίζει κάποια από τις ταινίες τους. Μια από τις πιο κορυφαίες ταινίες είναι το "The Life of Brian" (IMDB) και αν κάποιος δεν την έχει δει, πρέπει να την δει.

Κάτι που ενδεχομένως να μην είναι και πολύ γνωστό για την ταινία είναι ότι είχε δημιουργηθεί αρκετός θόρυβος γύρω από την ταινία στους θρησκευτικούς κύκλους της Μ. Βρετανίας, και όχι μόνο, την περίοδο που βγήκε η ταινία στους κινηματογράφους. Μάλιστα, έγινε και ένα σχετικό Debate ανάμεσα σε κάποιους εκπροσώπους της εκκλησίας και στον John Cleese και τον Michael Palin. Παρακάτω παραθέτω μερικά βίντεο σχετικά με το Debate:

Monty Python: almost the truth about Life of Brian
The 'Life of Brian' Debate (1979)Life of Brian TV DebateΑξίζει κανείς να δει όλο το σχετικό θέμα στα extra του DVD της ταινίας. Η πιο πετυχημένη αντίδραση πάντως στην όλη ιστορία είναι νομίζω αυτή:

Not the Nine O'Clock News - Monty Pythons worshipers
Καλή διασκέδαση.


-------------------------------------------------------
Update: Ένα update από τα σχόλια με μια φανταστική εκτέλεση του "Always Look on the Bright Side of Life":

5 σχόλια:

Rodia είπε...

Εξαιρετον ποστιον! Συμπεσαμε καπως, μια και ανεβασα κατι τι με τον διασημο, αλλα παραμελημενο... Προφήτη των Πυθονς!!!

Τι ομορφο πραγμα τα καλοκαιρινα σινεμαδακια :)))

Ανώνυμος είπε...

...and... Always Look On The Bright Side of Life.... (..μιας και είναι και καλοκαίρι ..)
http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ&feature=related

(στο τελευταίο βίντεο του:
Not the Nine O'Clock News -( στην Ελλάδα το είχαμε κακο αντιγράψει ως "Οχι τα νέα του Αντ1")-
ο ...παπάς είναι ο Rowan Atkinson (mr Bean) ο οποίος και καλά "κατηγορήθηκε" ότι σκηνοθέτησε μια... "ταινία" που αντέγραψε το the life of Brian με πρωταγωνιστή κάποιον... Jesus Christ !? )

Ανώνυμος είπε...

... και επίσης αυτή μοναδική εκτέλεση του Always Look On The Bright Side of Life :
http://www.youtube.com/watch?v=JrdEMERq8MA

από το κανάλι των Monty Pythons στο You tube

Vagelford είπε...

Rodia, το είδα το δικό σου με τους γενναίους του Brancaleone (έτσι δεν το λέγανε στα ελληνικά?). Το είχα δει σε μια προβολή στη λέσχη του παν/μίου. Υπερπαραγωγή...

Ανώνυμος, κορυφαίο το τελευταίο βίντεο.

Γιώργος είπε...

Εντάξει ρε παιδιά ας μην υπήρχε η ελευθεριοτητα που είχε ο Χριστιανισμός και θα βλέπατε όχι εαν θα μπορούσε να βγάλει κιχ κανένας αλλά εαν θα υπήρχαν καν επιστήμες και πολιτισμός.

Και μην πει κανένας για ιερές εξετάσεις και παπισμούς του μεσαίωνα γιατί αυτοί αποτελούν αρρωστημένες σέχτες κάποιες στιγμές της ιστορίας.

Για παράδειγμα υπολογίστε τον χρόνο ημίσειας ζωής του σκηνοθέτη που θα γυρίσει το ίδιο έργο σήμερα (όχι τον μεσαίωνα) βασισμένο όμως τώρα στη ζωή του μωάμεθ και των μαθητών του...