Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Κάλεσμα δασκάλων από το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Ενώ η αρμονική συνύπαρξη στο σχολείο παιδιών Ελλήνων και μεταναστών αποτελεί ισχυρό ζητούμενο της ελληνικής κοινωνίας και πρόσταγμα της ελληνικής πολιτείας, στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται στις 22 Ιανουαρίου 2010 η Στέλλα Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με την κατηγορία ότι παραχώρησε τους χώρους του σχολείου για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των αλλόγλωσσων μαθητών. Μαζί της δικάζεται και η δασκάλα η οποία δίδαξε τη μητρική γλώσσα στους μαθητές του σχολείου. Μάρτυρας κατηγορίας ο νυν διευθυντής του 132ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιουτλάκης.


Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι συναποφασίσαμε με την πρώην διευθύντρια τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που εφαρμόστηκαν στο 132ο Δημοτικό Σχολείο, καλούμε όλους και όλες εσάς που αγωνιζόσαστε καθημερινά για μια καλύτερη εκπαίδευση, να παρευρεθείτε την ημέρα της δίκης στο δικαστήριο για να βεβαιώσουμε με την παρουσία μας όχι μόνο την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Στέλλα Πρωτονοταρίου αλλά και την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε για έναν δικαιότερο κόσμο και ένα σχολείο που θα περιλαμβάνει ισότιμα όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι με δεύτερη αναφορά του ίδιου προσώπου έχει σχηματιστεί δικογραφία και διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από την αστυνομία σε βάρος της Στέλλας Πρωτονοταρίου για δήθεν παράβαση καθήκοντος, επειδή μαζί μας εφάρμοσε προγράμματα διδασκαλίας της αλβανικής μητρικής γλώσσας και μαθήματα ελληνικών στους μετανάστες γονείς.


Δάσκαλοι που εργάστηκαν και εργάζονται στο 132ο Δημοτικό Σχολείο


Κορρέ Χρυσή, Μακρυγιάννης Γεώργιος, Μάστορα Πολυξένη, Παπαδοπούλου Ευρώπη, Βασιλάκου Παρασκευή, Παυλοπούλου Ολυμπία, Βουλαλάς Κλεάνθης, Τσιροπούλου Μαρία,Σκαρτσίλας Σωτήρης, Ευθυμίου Τερέζα,Σταυροπούλου Ηλιάνα, Γεμιδοπούλου Αικατερίνη,Χαραβιτσίδης Πέτρος, Ταζοπούλου Στεργιανή

http://www.132grava.net/


------------------------------
Από ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

12 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Πιστεύω ότι θα μπορέσει να οργανώσει καλύτερα το μάθημα της αλβανικής στη φυλακή που θα πάει η κυρα διευθύντρια.

Εκεί πιστεύω να βρει και κανέναν αλβανό "επιστήμονα" να αποκατασταθεί η κακομοίρα.

Vagelford είπε...

Κρίμα...

Γιώργος είπε...

Κρίμα θα είναι εαν μεθαύριο αλαβανοί εγείρουν θέμα αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα Vagelford.

Μάλλον δεν ζεις στο κέντρο.

Vagelford είπε...

Τα κρίματά του ο καθένας τα μετράει όπως του ταιριάζει καλύτερα.

Γιώργος είπε...

Και κάποιοι κάποια στιγμή θα πρέπει να σηκώσουν στην πλάτη τους τα κρίματα και τις επιπολαιότητες των άλλων.

Vagelford άσε την κοσμολογία και πιάσε λίγη ιστορία.

Vagelford είπε...

Ευχαριστώ για τη συμβουλή Γιώργο. Αμφιβάλω όμως ότι η ιστορία θα με διδάξει αυτό που νομίζεις.

@vaggelis1984 είπε...

Ο μόνος τρόπος να εντάξεις κάποιους ανθρώπους είναι μέσα από τη δημόσια δωρεάν Παιδεία που δεν κάνει διακρίσεις σε πλούσιους και φτωχούς,μάυρους και άσπρους, κοντούς και ψηλούς,Έλ-ληνες και μη Έλ-ληνες.
Αν κάποιοι δεν θέλουν θέμα "αλβανικής μειονότητας" ο τρόπος δεν είναι η δημιουργία γκέτο και η στέρηση δικαιωμάτων αλλά η Παιδεία που θα τους διδάξει το πολιτισμό και την ιστορία της χώρας που κατοικούν αλλά δεν θα τους απαγορεύσει να μάθουν την γλώσσα της χώρας από την οποία προέρχονται. Χορτάσαμε εθνικιστικές κορόνες.

Γιώργος είπε...

@vaggelis1984
Όλοι οι αλβανοί που έχουν έρθει ακόμα και από πριν το 1800 έχουν ενσωματωθεί χωρίς να φροντίσει το κράτος να κάνουν μαθήματα αλβανικής.

Πράξεις σαν της κυρίας που δικάζεται είναι επίφοβες για τη δημιουργία γκέτο, γιατί καθυστερούν την ενσωμάτωσή τους.

Νόμιζα ότι η υπερβολή του πρώτου σχολίου μου θα ήταν κατανοητή. Πρόκειται για πλημμέλειμα αυτό για το οποίο δικάζεται η κυρία οπότε φυλακή δεν προβλεπεται. Το πιο πιθανό θα είναι να της δώσουν και εύφημο μνεία στο τέλος για τις υπηρεσίες της προς την πατρίδα.

Εαν πιστεύεις ότι ενοχλεί Vagelford μπορείς να το σβήσεις.

Vagelford είπε...

Το πρώτο σχόλιο ήταν το λιγότερο ενοχλητικό, αλλά άμα ήταν θα το είχα σβήσει εξ αρχής Γιώργο.

Το συγκεκριμένο σχολείο δίδασκε στα παιδιά εκτός από όσα προβλέπει το βασικό πρόγραμμα και αλβανικά όπως προβλέπει σχετική νομοθεσία για την διδασκαλία μητρικής γλώσσας.
Ακόμα, δίδασκε ελληνικά και στους γονείς. Δεν βλέπω πως αυτό προκαλεί γκετοποίηση.

Είχα τώρα τα Χριστούγεννα μία συζήτηση στο χωριό μου με έναν φίλο σχετικά με το πως προχωράει η ένταξη στην τοπική κοινωνία των μεταναστών και συγκεκριμένα για το πως είναι τα πράγματα στο τοπικό δημοτικό σχολείο. Μου είπε λοιπόν μία ιστορία για έναν Αλβανό συνάδελφό του. Αυτός έχει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα όπου έχει στήσει την οικογένειά του και έχει και δύο παιδάκια τα οποία ουσιαστικά έχουν μεγαλώσει εδώ και φυσικά πάνε και σχολείο στο δημοτικό του χωριού. Κάποια στιγμή λοιπόν, ο άνθρωπός αυτός αποφάσισε να πάρει τα παιδιά του να πάνε να επισκεφτούν για διακοπές την πατρίδα του. Το αποτέλεσμα ήταν να γυρίσουν άρον άρον επειδή τα παιδιά διαμαρτύρονταν. Ζήταγαν να γυρίσουν σπίτι γιατί δεν τους άρεσε το ξένο μέρος.

Η παραπάνω ιστορία είναι ενδεικτική της ευθύνης που κατά την γνώμη μου έχουμε.

Γιώργος είπε...

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2008/04/blog-post_3623.html

εαν πιστεύεις ότι αυτά που έκανε είναι σωστά τότε δεν έχουμε λόγο να συζητήσουμε παραπάνω αυτό το θέμα.

Γιώργος είπε...

Επίσης άλλη μία εξαιρετική ανάλυση

http://www.enkripto.com/2010/01/blog-post_6867.html

Vagelford είπε...

Είναι και αυτή (του πρώτου λίνκ) μία αντίληψη της πραγματικότητας...