Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

2012, Nibiru, Planet-X, Νεφελίμ και πράσινα άλογα

Σήμερα οφείλω να βγάλω το καπέλο στον Μάνο Δανέζη και τον Στράτο Θεοδοσίου.

Το 16ο επεισόδιο του 4ου κύκλου της εκπομπής "Το Σύμπαν που Αγάπησα", με τίτλο «2012: Η μυθολογία του φόβου», ασχολείται με το φαινόμενο της καταστροφολογίας που έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό, καθώς και με την σχετική παραφιλολογία που την συνοδεύει και έχει ως αντικείμενο όλα αυτά τα γραφικά που εκδίδουν τύποι όπως ο Λιακόπουλος.

Στο επεισόδιο γίνεται έμμεση, αλλά σαφής αναφορά στους Λιακόπουλους, τους Παππάδες και τους Χαρδαβέλλες, που έχουν βαλθεί να μας πείσουν για ένα σορό απίθανα πράγματα, όπως το ότι κινδυνεύουμε από άγνωστους πλανήτες που έρχονται κατά πάνω μας, εξωγήινες φιλές, θεούς και δαίμονες.

Παρουσιάζετε σχετικά εκτενώς η ιστορία με τον 10ο πλανήτη (ή πλανήτη Χ ή Nibiru ή Ερκολόμπους) και η σχετική μυθολογία με τους Ανουνάκι, Νεφαλίμ, Ελοχίμ, ΕΛ, ξανθά και ρυπαρά γένη και γίνεται και μία σχετική απομυθοποίησή τους.

Μπορεί λοιπόν να έχω τις διαφωνίες μου πάνω σε κάποια άλλα θέματα που παρουσιάζουν στην εκπομπή τους, αλλά στο συγκεκριμένο οφείλω να τους συγχαρώ. Καλή διασκέδαση.

part 1


part 2


part 3

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Another One Rides The Bus - Κοίλη Γη

Κάποιοι θα θυμάστε το θέμα του Σεπτεμβρίου για το άρθρο από το ΒήμαScience που αναφερόταν στην Κοίλη Γη. Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν, μετά τον Λιακόπουλο καβάλησε το τηλεοπτικό λεωφορίο (βλέπε τέλος) της Κοίλης Γης και ο Χαρδαβέλλας, σε μία εκπομπή όπου συμμετείχε και ο δημοσιογράφος Τ. Καφαντάρης που είχε γράψει το άρθρο στο ΒήμαScience.

Φυσικά δεν έχει νόημα να ξαναπώ ότι όλα αυτά είναι μπούρδες ή ότι όλο το άρθρο του κ. Καφαντάρη είναι βασισμένο σε σειρά παρερμηνειών της εργασίας των Garnero, E.J., and A.K. McNamara, Structure and Dynamics of Earth's Lower Mantle, Science, 320, 626-628, 2008.

Αξίζει όμως να επισημάνω την αντίδραση του Χαρδαβέλλα στην απάντηση των δύο επιστημόνων του πάνελ (κάπου στο δεύτερο βίντεο), όταν του λένε ότι όλα αυτά είναι ιστορίες φαντασίας στην καλύτερη περίπτωση. Ξεκινάει και λέει, "Ακούστε να σας πω κάτι... Αυτή η εκπομπή έχει ένα τεράστιο εύρος... Ξεκινάει από το επιστημονικό και φτάνει μέχρι..." ότι βλακεία και μπούρδα μπορεί να φανταστεί κανείς, συμπληρώνω εγώ. Και δεν μπορείτε εσείς εδώ να μου χαλάτε την σούπα και το παραμύθι λέγοντας ευθέως ότι αυτά είναι μπούρδες. Γι' αυτό καθίστε να ακούσετε και όλες τις άλλες παπαριές που λέει ο κάθε ένας, τις οποίες έχω μαζέψει εδώ να σας τις παρουσιάσω σε ίση βάση, για τον καθένα να διαλέξει τι του αρέσει περισσότερο.

Έτσι σας παρουσιάζω και εγώ τα αποσπάσματα της εκπομπής του Χαρδαβέλλα

Χαρδαβέλλας: Κοίλη Γη
Απόσπασμα από την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, «Πύλες του Ανεξήγητου» με θέμα, «Ατλαντίδα και Κοίλη Γη». Το συγκεκριμένο απόσπασμα αφορά την «Κοίλη Γη». Το θέμα σχολιάζουν οι Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, Γεωφυσικός του παν/μίου Πατρών, Αντώνης Κονταράτος, καθηγητής παν/μίου και Τάσος Καφαντάρης, δημοσιογράφος που αρθρογραφεί στη στήλη ΒήμαScience. Ο τελευταίος είχε γράψει τον Σεπτέμβρη και ένα σχετικό άρθρο με τίτλο «Το μυστήριο του Κέντρου της Γης», το οποίο σχολιάζεται καταλλήλως στο link



Και σε ίση (σκοταδιστική) βάση τα παραληρήματα του Λιακόπουλου

Λιακόπουλος: Κοίλη Γη



Btw, η περίφημη αποστολή που ξεκινάει να βρει την τρύπα για την Κοίλη Γη, είναι ανοιχτή για το κοινό ε... Μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει και θα πάρουν μαζί τους 100 άτομα ή κάτι τέτοιο. Με το αζημίωτο φυσικά, 23,000$ (100 X 23,000). Σε καλή μεριά.

Another One Rides The Bus

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

"ΚΑΤΗΓΟΡΩ" - Emile Zola

Σαν σήμερα, το 1898, δημοσιεύεται στην εφημερίδα του Παρισιού "Ορόρ", το περίφημο "Κατηγορώ" του Εμίλ Ζολά. Το κείμενο, αφορά την δικαστική υπόθεση Ντρέιφους, και αποτελεί ουσιαστικά ένα κατηγορώ ενάντια στην αδικία σε βάρος του λοχαγού Ντρέιφους, ο οποίος καταδικάστηκε για προδοσία και κατασκοπία.

Το "Κατηγορώ" του Ζολά, δεν ήταν χωρίς προσωπικό κόστος (αφού ο ίδιος καταδικάστηκε για δυσφήμηση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Γαλλία), αλλά αποτέλεσε την αρχή για την δημιουργία ενός μετώπου από πνευματικούς ανθρώπους που διεκδίκησαν την απονομή της δικαιοσύνης. Τον Εμίλ Ζολά ακολούθησαν πολλοί όπως ο Κλεμανσώ, ο Ανατόλ Φράνς, ο Ζωρζ Σορέλ, ο Οκτάβ Μιρμπώ, ο Ανρί Πουανκαρέ και άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Ψυχάρης.

Το "Κατηγορώ" του Ζολά ήταν η αρχή στη Γαλλία για την ζωντανή συμμετοχή των πνευματικών ανθρώπων στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και των πολιτικών κατευθύνσεων.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί ένα από τα πράγματα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να αναβιώσει αυτός ο ρόλος των πνευματικών ανθρώπων. Πρέπει να πάρουν το βήμα του δημόσιου διαλόγου και να εκθέσουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο του προσωπικού κόστους. Πρέπει να καταγγείλουν την καθημερινή αδικία και να ζητήσουν ένα κράτος δικαίου για όλους. Ουσιαστική ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη και όχι κατ επίφαση.

Πρέπει να υπάρξει ένας αντίλογος για το πως πρέπει να είναι μια ευνομούμενη πολιτεία και ποιος πρέπει ναι είναι ο ρόλος του κράτους και των οργάνων του μέσα σε αυτή, γιατί τα ΜΜΕ με τις εναλλακτικές πραγματικότητες (1, 2, 3, 4, 5, 6) στις οποίες ζουν και τις οποίες παρουσιάζουν, έχουν κάνει το μυαλό του κόσμου σούπα.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

MEGA-αλητείσιους

Πριν από λίγη ώρα, έγινε επίθεση εναντίων αστυνομικών κοντά στην περιοχή των Εξαρχείων, μάλλον με Καλάσνικοφ και πιστόλι των 9mm (πηγή MEGA). Από την επίθεση, υπάρχει ένας αστυνομικός τραυματίας, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA "Από Νωρίς", γίνεται λοιπόν η διαπίστωση ότι μετά από αυτό το γεγονός, δεν μιλάμε πια για Μαθητικές και Φοιτητικές κινητοποιήσεις ή για εξέγερση των νέων, αλλά για δολοφονική ενέργεια... Παράλληλα η παρουσιάστρια είχε την φαεινή ιδέα να συνδέσει το πλιάτσικο που έγινε στο μαγαζί με τα όπλα στην ομόνοια με το Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε.

Μα πόσο μαλάκες είναι σε αυτό το MEGA; Πόσο εμετικοί μπορούν να γίνουν;

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009