Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Homeopathy with John Benneth: What the FUCK!!!!!

Βλέπω μετά την σειρά των «Δημοσιογραφία του Κώλου» θεμάτων, να δημιουργείται και μια «What the FUCK» σειρά. Και φυσικά το αντικείμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια αντίδραση δεν είναι άλλο από την ψευδοεπιστήμη και συγκεκριμένα, η ψευδοεπιστήμη με το όνομα ομοιοπαθητική. Φαίνεται λοιπόν ότι η ομοιοπαθητική τα έχει βάλει για τα καλά με την Φυσική και προσπαθεί να την βιάσει όπου και με όποιο τρόπο μπορεί.

Πριν κάνω λοιπόν το όποιο σχόλιο, απολαύστε το βίντεο που βρήκα από το Respectful Insolence:



For the first time in world history John Benneth defines the amazing mechanism of homeopathy, the actual physical nanostructures within homeopathic solutions that emit the electro-magnetic signals which give homeopathic medicine its power.



WHAT THE FUCK??????????

White Holes????
Radioactivity????

LOL

Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα που ακούγονται στο video,τα οποία είναι πραγματικά απίθανα και αδιανόητα και κάποια από αυτά σχολιάζονται στο άρθρο στο Respectful Insolence. Θα σταθώ λίγο μόνο στο θέμα με την Λευκή Οπή.

Οι Λευκές Οπές είναι θεωρητικά αντικείμενα που προκύπτουν όταν επεκτείνουμε την λύση του Schwarzschild, δηλαδή την κλασική λύση για τις μη περιστρεφόμενες Μαύρες Τρύπες. Το τι σημαίνει να επεκτείνουμε την λύση του Schwarzschild, είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά μπορούμε να πούμε δύο πραγματάκια. Καταρχήν, μία Μαύρη Τρύπα δημιουργείται όταν ένα άστρο καταρρέει βαρυτικά με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας ορίζοντας γεγονότων που χωρίζει την Μαύρη Τρύπα από το υπόλοιπο Σύμπαν (έχω γράψει διάφορα πράγματα για τις μαύρες τρύπες παλαιότερα, όπως για παράδειγμα εδώ). Η διαδικασία αυτή μπορεί να απεικονισθεί γραφικά με το παρακάτω σχήμα



όπου φαίνεται το πως όταν αρχίζει να καταρρέει η ύλη του άστρου (η εξέλιξη γίνετε προς τα πάνω δηλαδή ο χρόνος κυλάει προς τα πάνω ας πούμε) προς το κέντρο του (r=0), κάποια στιγμή δημιουργείται ένας ορίζοντας γεγονότων που τελικά βγαίνει έξω από το άστρο (δηλαδή το άστρο πέφτει μέσα όπως υποδεικνύεται από την γραμμή της επιφάνειας του άστρου) και παραμένει για πάντα από εκεί και πέρα. Ταυτόχρονα φαίνεται πως δημιουργείται και μία ιδιομορφία στο κέντρο, που στο σχήμα παριστάνεται με μια κυματιστή οριζόντια γραμμή. Αυτή η εικόνα, στα πλαίσια της Γενικής Σχετικότητας μπορεί να αντιστραφεί χρονικά, επειδή οι εξισώσεις της θεωρίας είναι συμμετρικές στην αντιστροφή του χρόνου. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι αν βιντεοσκοπήσουμε την διαδικασία δημιουργίας μιας μαύρης τρύπας και μετά παίξουμε το βίντεο ανάποδα, τότε θα πάρουμε μία εικόνα που είναι συμβατή με τις εξισώσεις. Αυτή η χρονική αντιστροφή της Μαύρης Τρύπας είναι μία Λευκή Οπή. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ μια οποιαδήποτε διαδικασία κατάρρευσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία Μαύρη Τρύπα, για να δημιουργήσεις μια Λευκή Οπή θα πρέπει να καθορίσεις με πολύ ακρίβεια πολύ συγκεκριμένες αρχικές συνθήκες, πράγμα το οποίο ρεαλιστικά είναι αδύνατο. Δηλαδή, ουσιαστικά η Λευκή Οπή είναι μια μαθηματική λύση των εξισώσεων πεδίου του Einstein, ανάλογη του να πετάξεις μια καρφίτσα στον αέρα και αυτή πέφτοντας να ισορροπήσει με την μύτη της (χωρίς φυσικά να έχει καρφωθεί στο δάπεδο).
Όλα αυτά φυσικά αφορούν αστροφυσικές κλίμακες και έχουν εφαρμογή πρακτικά μόνο σε ότι αφορά τις Μαύρες Τρύπες όπως είπαμε.

Αυτή ήταν λοιπόν μια επιγραμματική παρουσίαση του τι είναι μια Λευκή Οπή. Δεν ξέρω αν είναι προφανής ο λόγος που μου φαίνεται τόσο γελοία η όλη επίκληση των Λευκών Οπών προκειμένου να εξηγηθεί η ομοιοπαθητική, αλλά μου είναι δύσκολο να αποδώσω με λόγια το μέγεθος της ΜΑΛΑΚΙΑ της συγκεκριμένης ιδέας.

Προφανώς το προηγούμενο βίντεο που είχα δείξει εδώ με την τύπησα που βίαζε την λογική, τα μαθηματικά και την φυσική (με το επιχείρημα πχ Ε=mc^2=c^2 αφού m~0 !!!) ήταν επικό, αλλά και αυτό το βίντεο (και η λογική ή πιο σωστά η διαστρέβλωσή της από τους ομοιοπαθητικούς) φτάνει σε άλλα ύψη Αυνανίασης. Σχεδόν συγκρίνεται με το περίφημο βίντεο του polsemannen με το ουράνιο τόξο.

Δηλαδή, πραγματικά χάνεις τα λόγια σου με το μέγεθος της βλακείας...

Btw, το παραπάνω διάγραμμα ανήκει σε μία κατηγορία διαγραμμάτων που λέγονται διαγράμματα Penrose. Υπάρχει σχετικά με αυτά τα διαγράμματα και αυτό το post στο Backreaction.

Have a Nice Day :))))

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, πήγα στην αρχή να το πάρω λίγο πιο προσωπικά γιατί συφιλιάστηκα, να κάνω κ εγώ τον αντίλογο αλλά πραγματικά για ποιό λόγο? Χαρά στο κουράγιο σου και εσένα και του Respectful Insolence. Η γνώμη μου είναι ότι αυτή η διαδικασία έχει τόσο νόημα, όσο να προσπαθήσεις να εξηγήσεις στη γιαγιά απέναντι γιατί δεν υπάρχουν σεραφείμ. Και για σκέψου η γιαγιά γειτόνισσά μου να είχε και MD και να είχε μάλιστα "εφεύρει" με ένα μάτσο άλλους αντεπιστημονικούς τύπους το "πείραμα" απόδειξης της πανταχού ύπαρξης σεραφείμ (θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει, πολλοί θα δήλωναν ευκολότατα ότι είδαν σεραφείμ να πετάνε πάνω απ το κεφάλι τους!).
Και αυτός ο Δρ Benneth, εκτός του ότι "παίζει το μάτι" του από απόσταση αμφιβάλλω και τι Δρ είναι, το βιογραφικό του δεν το βρήκα στο site του (έχει πάντως 10 friends!!).Και οι διάλογοι εκεί μέσα είναι απείρου κάλλους.. Οπότε τι να λέμε...Προφανώς και δεν έχει και πολύ νόημα να υπενθυμίσουμε την έννοια του μορίου και να κριτικάρουμε το "self-replicate hydrate clathrate" που δεν είναι "chemical compound" αλλά είναι "molecule" και μάλιστα από "water gas molecule" γίνεται και "hyper proton", δηλαδή "white hole"...
Πόση βλακεία δηλαδή συσσωρευμένη??
(πολλά έγραψα και σόρρυ)

Vaggelis1984 είπε...

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πόσο σημαντικές είναι οι παντος είδους οπές για αυτούς τους ανθρώπους :)

Y.Γ Πήρες από τώρα τις 6 μέρες του υπουργείου :) τι βύσμα είσαι; :)

BOB είπε...

Σου έχω θέμα human combustion ή SHC

http://www.blackstate.gr/shc.htm
http://x.e-e-e.gr/real_x_files/science/human_sponteneous_combustion/index.html
http://www.youtube.com/watch?v=-TCJe5jDEKE&feature=related

Vagelford είπε...

@travellirius

Κοίταξε, έχεις δίκαιο ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσεις να αλλάξεις γνώμη σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν το κάνεις ποτέ γι’ αυτούς, αφού είναι χαμένοι. Αν είναι να κάτσεις να ασχοληθείς, θα το κάνεις πρώτα για εσένα, γιατί όταν βλέπεις κάτι τέτοιο συφιλιάζεσαι και δεν μπορείς να μην το σχολιάσεις και θα το κάνεις γιατί πρέπει να υπάρχει και μια ορθή παρουσίαση των πραγμάτων. Κυκλοφορεί τόσο σκουπίδι που ο λόγος της πληροφορίας / θόρυβο τείνει στο μηδέν. Αυτή η κατάσταση είναι προβληματική και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τελικά θα φτάσει και σε εσένα κάποια στιγμή (βλέπε πως γίνονται κινήσεις για παράδειγμα μέσω Βυθούλκα να πάρει σοβαρά η πολιτεία το θέμα της ομοιοπαθητικής). Σκέψου ότι υπάρχουν γιατροί που θα μπορούσαν να ακούσουν τα παραπάνω και να τα πάρουν στα σοβαρά. Τρομακτικό δεν είναι; Τέλος, είναι και το άλλο θέμα, αυτό της ύπαρξης επιστημονικών blog στα Ελληνικά. Η εικόνα που έχω είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά blogs που να καλύπτουν τέτοια θέματα και αυτό δημιουργεί ένα κενό που ποιος ξέρει πως μπορεί να καλυφθεί τελικά. Από την άλλη, το δικό σου το blog έχει άλλο ύφος, αλλά ακόμα και έτσι θα μπορούσες να έχεις που και που τις σκέψεις σου πάνω και σε τέτοια θέματα. ;)

Btw ελπίζω να τα πούμε αν έρθω ποτέ...

@Vaggelis

Παίζεις με τον πόνο μου μου φαίνετε. Ποιες 6 μέρες; Εδώ δεν ξέρω αν θα πάρω τα 6 ΤΑΠ μου μέχρι τις 17 που υποτίθεται ότι πρέπει να φύγω με μετάθεση και έχω και σχεδόν 3 μήνες εδώ χωρίς άδεια. Άσε που είμαστε σε ένα φυλάκιο και έχουμε εδώ και μια βδομάδα εμπλοκή. Είμαστε 4 άτομα και κάνουμε κάθε 3 ώρες υπηρεσία και μας επιτρέπεται να βγούμε μόνο αργίες και σαββατοκύριακα (γι’ αυτό είμαι έξω σήμερα και θεωρητικά θα βγω πάλι την άλλη βδομάδα). Οπότε, ποιο βύσμα μου λες....