Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

Αφορμή της δημιουργίας αυτού του blog ήταν η οικολογική καταστροφή που συντελείτε αυτή τη στιγμή στην Πάρνηθα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι αιτίες όμως είναι βαθύτερες.

«Ευτυχώς διασώθηκε το ιστορικό Μον Παρνές».

Έτσι είναι. Τι πειράζει που καταστράφηκε ένας από τους σημαντικότερους εθνικούς Δρυμούς και το τελευταίο προπύργιο προστασίας της Αττικής, μπροστά σ’ αυτή την μεγάλη ευτυχία;

Ο Θείος ήταν προφητικός όταν είχε πει με την χαρακτηριστική του προφορά:

«Το κάνατε Σαν Μο(υ)νι.»

Έπεται και συνέχεια…

--Edit(01/7/07)------------------------------

Παραθέτω το link μίας πρωτοβουλίας σχετικά με την οργάνωση αντίδρασης και αντιμετώπισης της καταστροφής http://anadasosi.blogspot.com/

Καθώς και ένα link για τη σχετική συζήτηση στο Πολιτικό blog

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι λες ρε παιδί μου. Και ο Γιώργος με blog; Άντε καιρό το περίμενα.

Nikolaos D. Kalantzis είπε...

Respectrum!

Επιτελους το Vagelblog ειναι γεγονός.

Γουλιέλμος Delearth είπε...

Καλή συνέχεια στο Ιστολογιο σου!

Mantrahala είπε...

Ένα Δέντρο ο καθένας μας
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ - ΕΚΛΕΓΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΦΕΤΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ- ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ

Δυναμώνουμε τα μικρά αριστερά κόμματα που μπορούν να εκπροσωπηθούν στη Βουλή. Μιλάνε πιό πολύ την γλώσσα μας.

Πώς θα τα κρίνουμε αν δεν τα ακούσουμε, αν δεν δυναμώσουμε τη φωνή τους; Οι μεγάλοι τα πνίγουν,τα αποκλείουν επειδή φοβούνται τη φωνή που θα βγαίνει από τη δύναμη που μπορούμε να τους δώσουμε εμείς. Παρά τα όποια λάθη και τίς όποιες αδυναμίες τους, μπορούν να φρενάρουν, σε κάποιο βαθμό ,τους κυβερνώντες ανάλογα με τη δύναμη που θα τους δώσουμε.Άς γίνουμε κι εμείς κακό ζειρόβολο αφού αυτοί είνει κακά δεμάτια.Δεν θα παραδωθούμε αμαχητί.


Να δώσουμε ένα γερό χαστούκι στον δικομματισμό.Το παιχνίδι '' ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης πάνε γιά πρωθυπουργοί'' τελείωσε ,εμείς δεν το παίζουμε.

Καταδικάζουμε το apolitik. Το δεν ασχολούμε με την πολιτική , είναι μία άκρως πολιτική πράξη , που λειτουργεί και πάλι υπέρ των μεγάλων κομμάτων όπως το Λευκό και το Άκυρο.

Η άρνηση της άσκησης του εκλογικού μας δικαιώματος είναι μία Άκρως Πολιτική Πράξη.

Καιρός να προχωρήσουμε σε έργα. Η δύναμη είμαστε εμείς. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί. Ας πάψουμε να μεμψιμοιρούμε. Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας . Δεν τους τη χρωστάμε. Μας χρωστάνε τα δάση που μας κάψανε, το οξυγόνο που αναπνέουμε,τον αέρα και το νερό που μας δηλητηριάζουν. Μας χρωστάνε όλα αυτά που, επί έναν τουλάχιστον αιώνα , απλόχερα και με τόση άνεση μας τάζουν. Μας χρωστάνε το ότι δεν μας έκαναν ποτέ κράτος. Μας χρωστάνε την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Μας χρωστάνε την απόσειση του βάρους της ψωρο-κώσταινας που μας φόρτωσαν. Μας χρωστάνε την εθνική μας υπερηφάνεια και πάρα πολλά άλλα..


ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΑΣ.

Φυτεύουμε από ένα δέντρο μπροστά στο σπίτι μας , στο πεζοδρόμιό μας, στον ακάλυπτο,στο μπαλκόνι μας έστω, σαν ν΄άνάβουμε ένα καντηλάκι στην μνήμη αυτών που κάηκαν[ψυχές και δέντρα-μαζί και οι δικές μας ψυχές ]. Γιά να μην ξεχάσουμε ποτέ το κακό που μας έκαναν
και για να μην λησμονηθούμε ποτέ ,όπως λέει μία Κινέζικη παροιμία: αν θες να ζήσεις γιά πάντα φύτεψε ένα δέντρο, ενώ μιά άλλη, Κινέζικη επίσης, λέει: η καλύτερη ώρα για να φυτέψεις ένα δέντρο είναι τώρα.

Σημ.: Οι Δήμοι [πρέπει να] διαθέτουν δωρεάν δεντράκια.